Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2011. Pasiruošimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gytaz Rodyti pranešimą
    Youtube video

    Youtube video

    Pagal parduotus bilietus pirmoj vietoj Gruzija. Ko gero, ir tai, kad čempionatas vyksta būtent Lietuvoj, turi kažkiek įtakos.
    Galbut alibi lengvesne forma gauti viza ir poto nebegristi i Gruzija, o traukti kur i ES
    Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

    Comment


      Į „EuroBasket 2011" atrinkta per 300 Panevėžio savanorių
      panevezieciai.lt

      2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) organizatoriai iš daugiau nei 6000 kandidatų atrinko daugiau nei 2000 savanorių, kurie padės organizuoti šį sporto renginį Lietuvoje.

      Tarp atrinktų savanorių – beveik 330 panevėžiečių. Sąrašas patekusių į pirmąjį savanorių mokymų etapą žmonių skelbiamas www.eurodesk.lt

      Pasak organizatorių, stengtasi atrinkti tuos, kas čempionatą supranta ne tik kaip pramogą, bet ir prisiima atsakomybę už savo būsimą veiklą. Kandidatų į savanorius amžius svyravo nuo 14 iki 70 metų, sulaukta ir nemažai pensinio amžiaus asmenų anketų. Vyrų ir moterų kreipėsi apylygiai.

      Savo paslaugas čempionatui siūlė vertėjai, IT specialistai, profesionalūs vairuotojai ir kt.
      Iš užsieniečių, siekusių savanoriškai padėti čempionato organizatoriams, daugiausia anketų atsiuntė turkai, ispanai, latviai, slovėnai, lenkai ir italai. Organizatorių teigimu, į Lietuvą nori atvykti ir sporto savanorių, kurie keliauja po pasaulį kartu su didžiaisiais sporto renginiais, yra padėję pasaulio, Europos čempionatuose, olimpinėse žaidynėse.

      Iš viso „EuroBasket 2011“ renginiams reikės daugiau nei 1500 savanorių. Atrinktieji 2200 savanorių pakviesti dalyvauti pirmajame mokymų etape balandžio 29 d. Kaune. Po šių mokymų bus galutinai atrinkti savanoriai, su jais pasirašomos sutartys.

      2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą Europos istorijoje jame dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

      Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje savanorių atranką koordinuoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) kartu su „EuroBasket 2011“ organizaciniu komitetu.

      Ryšių su visuomene skyrius ir „EuroBasket 2011“ organizatorių inf.

      Comment


        Mieste jau galima pamatyt Eurobasket lauko reklamas, kas realiai atrodo keista, nes koks gi tikslas reklamuoti, jeigu bilietų į Lietuvių varžybas prekyboje nebėra ir kyla klausimas kaip tokia reklama turėtų paveikti tūlą lietuvį ir ką jis tokią reklamą pamatęs turėtų daryti? Sekantis iš to išplaukiantis klausimas būtų - ar tokiu pačiu būdu yra bandoma čempionatą reklamuoti užsienyje? kad ir kaimyninėse valstybėse? juk mes dažnai matome lauko reklamas kviečiančias lietuvius aplankyti Rygą ar Estiją, tai ar ne logiškiau būtų mūsų čempionato organizatoriams už tuos reklamai skirtus pinigus plakatus iškabinti Rygoje, Varšuvoje ir kituose kamyninių valstybių miestuose? juk kainos ten kogero ne ką didesnės nei mūsuose, o efektas, ko gero būtų žymiai didesnis, žinoma čia su sąlyga, kad jie to dar nepadarė (bet kodėl aš tuo abejoju?)
        Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

        Comment


          Nepastebėjote, ar Eurobasket-2011 yra reklamuojamas ant pašto ženklų? Vakar ieškojau Vilniaus centriniame pašte, kažkaip neradau.
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            Europos krepšinio čempionato žiūrovai arenose bus įsprausti į griežtų taisyklių rėmus
            2011 balandžio 23d. 14:08
            Ingvaras Butautas
            Sportas.info


            „EuroBasket 2011“ rengėjai daug dėmesio skiria žiūrovų ir dalyvių saugumo klausimams.

            Tai reiškia, kad per Europos krepšinio čempionatą bus taikomi griežti reikalavimai žiūrovams. Pasak „EuroBasket 2011“ komunikacijos vadovo Ryčio Sabo, tvarka ir žiūrovų elgesio reikalavimai per jį gali skirtis nuo to, prie ko Lietuvos krepšinio gerbėjai yra pripratę, lankydamiesi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ar Eurolygos varžybose.

            „LKL ar Eurolygos varžybas rengia lygos, o Europos pirmenybes – „FIBA Europe“, – aiškino R. Sabas. – Todėl yra šiokių tokių skirtumų. Pavyzdžiui, kitaip negu lygų rengiamose varžybose, per „FIBA Europe“ renginius draudžiama arenose prekiauti alumi.“

            Skirtumų tarp to, ką gali ir ko negali žiūrovas Eurolygos ir „EuroBasket 2011“ varžybose, R. Sabas negalėjo paaiškinti. Nes elgesio taisyklės dar nėra oficialiai nustatytos: „Šiuo metu parengtas tipinis arenų lankytojų elgesio taisyklių projektas, kuris derinamas su „FIBA Europe“. Šios taisyklės galios visose arenose per „EuroBasket 2011“ čempionatą. Taisyklėmis reglamentuojama visų asmenų, esančių arenoje, elgesio tvarka.“

            Anksčiau krepšinio pirmenybių organizatoriai kalbėjo, kad nebus galima ne tik įsinešti į arenas butelių, pirotechnikos priemonių ar dar ko nors, bet ir demonstruoti simbolikos, nesusijusios su čempionatu. Buvo kalbama netgi apie drabužius, papuoštus panašia simbolika.

            Į klausimą, ar klubų gerbėjai galės įsinešti ir demonstruoti savo grupių ženklus, organizatoriai atsakė taip: „Sirgalių klubų atstovai, pageidaujantys į areną įsinešti klubo vėliavas, privalės gauti atskirą organizatorių leidimą. Sirgaliai, vilkintys drabužius su klubų simbolika, bus įleidžiami.“

            Suprantama, draudžiama bus rasistinių, ksenofobinių ar kitokių ekstremistinių idėjų propaganda.
            „Taip pat bus draudžiama platinti ir demonstruoti informacinius gaminius (plakatus, vėliavas, reklaminę produkciją ir pan.), kurie nėra susiję su renginio rėmėjais ar čempionatu“, – paaiškino R. Sabas.

            Pernai pasaulio čempionate Turkijoje tarp varžybų organizatorių ir Lietuvos aistruolių buvo nesutarimų dėl būgnų. Turkai tai leisdavo, tai drausdavo Sėklos vadovaujamai kompanijai įsinešti šiuos instrumentus į arenas. R. Sabas teigia, kad šis klausimas Lietuvoje bus išspręstas.

            „Lietuvos sirgalių Sėklos grupei bus sudarytos sąlygos įsinešti ir laikyti arenoje būgnus, – kalbėjo „EuroBasket 2011“ atstovas. – Tam tikslui bus suderinta asmeninės atsakomybės tvarka ir sąlygos.“

            Nors krepšinio arenose, kitaip nei futbolo stadionuose, neramumų pasitaiko rečiau, „EuroBasket 2011“ organizatoriai teigia, kad saugumo klausimams jie skiria labai daug dėmesio.

            „Mūsų pagrindinis tikslas, kad čempionato dalyviai ir svečiai jaustųsi saugiai, be to, saugumas yra tokia sritis, kurios priemonių nebūna per daug“, – sakė R. Sabas.

            Čempionato bilietų platinimo strategija sudaryta taip, kad skirtingų komandų gerbėjai nepatektų į tuos pačius sektorius. Tiesa, šį planą gali šiek tiek pakoreguoti juodosios rinkos veiksnys. Tai, kad deficitiniai tapę bilietai į dalį rungtynių bus perparduodami spekuliantų, žino daugelis.

            „Tikimės, kad tai nebus masinis reiškinys. Jei priešingų stovyklų atstovas ar atstovų atsidurs nepageidaujamose vietose ir jie kels grėsmę, ieškosime būdų, kaip juos persodinti į reikiamą pusę. Tokį problemos sprendimo būdą esame taikę ir jis efektyviai veikia. Kitu atveju teks tokias teritorijas vertinti kaip padidintos rizikos, joms skirti daugiau dėmesio bei pajėgų ir imtis visų įmanomų prevencijos priemonių“, – pasakojo R. Sabas.

            Lietuva, kitaip nei dauguma kitų Europos šalių, neturi įstatymų, draudžiančių per sporto renginius nusižengusiam žiūrovui patekti į kitas rungtynes. Tai mažina pažeidimų prevencijos galimybes. Į klausimą, kaip „EuroBasket 2011“ vadovai žada įgyvendinti anksčiau pasakytą ketinimą pažeidėjų daugiau neįleisti į rungtynes, čempionato komunikacijos vadovas atsakė aptakiai: „Pažeidėjo pašalinimo iš arenos atvejus reglamentuos arenos lankytojų elgesio taisyklės. Be to, daugiausia viskas priklauso nuo pažeidimo sunkumo, jei veiksmai turės administracinės ar baudžiamosios atsakomybės požymių, tas asmuo bus besąlygiškai perduotas į teisėtvarkos pareigūnų rankas.

            Be to, Lietuvos policija glaudžiai bendradarbiauja su kitų valstybių teisėtvarkos tarnybomis. Tarptautiniai susitarimai leidžia sėkmingai keistis būtina informacija, taip pat susijusia ir su sporto sirgaliais. Šiuo metu tam skiriama labai daug dėmesio, ypač po pastarojo Lenkijos sirgalių „pasirodymo“ Kaune. Jei turėsime žinių, kad nepageidautinas asmuo ar asmenų grupė, turintys apribojimų kitoje valstybėje ar potencialiai pavojingi, ketins atvykti į Lietuvą, bus imtasi visų įmanomų priemonių, kad tai neįvyktų.“

            Comment



              Buvęs Kauno miesto meras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Kauno miesto taryboje seniūnas Andrius Kupčinskas ketvirtadienį sakė tvirtai tikįs, kad “Žalgirio” arena Nemuno saloje bus baigta statyti kaip ir tikėtasi. O liepos 6 dieną, kaip sutarta su Lietuvos krepšinio federacija, joje įvyks pirmosios rungtynės.
              Vienintelis, pasak A. Kupčinsko, galintis sutrukdyti faktorius – “dalies politikų tyčiniai, sąmoningi kliudymai ir noras nuneigti visa tai, kas atlikta, bei paskui prisiimti visą garbę”.
              Naujai suformuotai Kauno miesto savivaldybės tarybos daugumai ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje prakalbus, esą “Žalgirio” arena gali būti neužbaigta laiku, o Europos krepšinio čempionato finalas Kaune gali neįvykti, buvęs Kauno meras A. Kupčinskas teigia tikįs, kad miesto valdžia sugebės užtikrinti darbų tęstinumą, o sveikas protas nusvers politines ambicijas.
              “Nepaisant valdžios pasikeitimo, iš naujosios koalicijos tikimės pradėtų Kaunui ir visai šaliai svarbių darbų tęstinumo, sutelktumo, o ne raganų medžioklės. Naujieji miesto vadovai turėtų susilaikyti nuo neva vėluosiančio “Žalgirio” arenos atidarymo temos eskalavimo, kadangi mūsų valstybei ir Kaunui tai tikrai neprideda prestižo tarptautinių partnerių akyse”, – teigė A. Kupčinskas.
              Ketvirtadienį išplatintame TS-LKD frakcijos pareiškime A. Kupčinskas priminė, kad iki šiol pasirengimo Europos krepšinio čempionatui darbo grupei vadovavo jis pats, o pirmininko pavaduotoju tebėra Vygantas Gudėnas – buvęs mero patarėjas, dabar – miesto tarybos narys. Be to, A. Kupčinskas tebėra Vyriausybės sudarytos darbo grupės dėl pasirengimo Europos vyrų krepšinio čempionatui narys.
              “Kad baigtųsi spekuliacijos ir interpretacijos dėl neva paliktų pusiaukelėje statybų, naujai išrinktam merui ir jo vadovaujamai daugumai siūlome: leiskite užbaigti pradėtus darbus ir prisiimti visą atsakomybę dėl “Žalgirio” arenos, nenušalinkite nuo pareigų ir sudarykite sąlygas pabaigti įgyvendinti šį projektą iki galo. Puikiai suvokiame atsakomybę prieš Kauną, Lietuvą ir Europą, todėl šiuo klausimu nesirengiame politikuoti, priešingai negu naujai išrinktieji”, – pabrėžė A. Kupčinskas.
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                tai kas ten turi žaist liepos 6 ? Pagal Lietuvos rinktinės tvarkaraštį tai rugpjūčio 18d tik Kaune lyg ir...

                Comment


                  Tai bus turbūt parodomosios kokios, savi prieš savus

                  Comment


                    Lietuvos rinktine tik liepos 18 į pirmą stovyklą renkas. Taigi tikrai įdomu, ką jie ten tokio planuoja surengti liepos pradžioj Žalgirio arenoj.
                    Paskutinis taisė Gytaz; 2011.04.25, 12:10.

                    Comment


                      Parašė Gytaz Rodyti pranešimą
                      Lietuvos rinktine tik liepos 18 į pirmą stovyklą renkas. Taigi tikrai įdomu, ką je ten tokio planuoja surengti liepos pradžioj Žalgirio arenoj.
                      /\ Komandos vis tiek gali žaisti, o be to yra jaunių bei jaunučių rinktinės. Beje, o kur šįmet numatyta žaisti LKL top4?
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        ką reiškia LKL top4 ? Nėra tokio dalyko yra finalo serija iki 4 pergalių

                        Comment


                          Parašė boo Rodyti pranešimą
                          ką reiškia LKL top4 ? Nėra tokio dalyko yra finalo serija iki 4 pergalių
                          Vadinasi, ne taip įvardinau. Klausiau, kur šįmet vyks finalinės LKL kovos? Jos gali vykti ir neutralioje aikštėje, gali vykti ir pakaitomis šeimininkų aikštėse. Ar liepos 6d. tam jau bus per vėlu?
                          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                          Comment


                            Vyks kaip ir visada vyko. Pakaitomis, tai namų aikštėj, tai priešininkų aikštėj.

                            Comment


                              Ir liepą bus jau gerokai per vėlu. Finalai baigias dar gegužę. Ateinančio sezono sudėtys dar irgi nebus surinktos. Tai gal išties kokia jauniai žais...

                              Comment


                                European Year of Volunteering"

                                Comment


                                  buvau vakar EuroBasket 2011 savanorių antrame atrankos etape/apmokymuose. Tai įspūdžiai patys geriausi. Visa diena puikiai suorganizuota. Viskas liux. Belieka tik pakliūti į galutinę savanorių komandą... )
                                  Paskutinis taisė Chixx; 2011.04.30, 20:16.
                                  Blogas apie mano gyvenimą bei įspūdžius Kinijoje - kiniskai.blogspot.hk

                                  Comment


                                    Straipsnis parašytas graiko.

                                    Geriausia šalis Europos krepšinio čempionatui

                                    (...)

                                    Atlikęs apklausą tarp graikų fanų norėjau išvengti asmeninės nuomonės ir matymo. Taigi, noriu jums nupiešti pakankamai tikslų paveikslą apie tai, ko laukiama iš Lietuvoje vyksiančio Europos čempionato. Jie visi tikisi, kad tai bus geriausias kada nors vykęs Europos čempionatas. Ir aš net nekalbu apie rungtynes ir žaidėjus.

                                    Kalbu apie organizaciją, lankomumą, viešumą šalies viduje . Lietuva turi gana pigios šalies reputaciją, taigi, daug graikų fanų planuoja atvykti į jūsų šalį, ypač jei Graikija sėkmingai startuos turnyre (aš jau daug kartų esu girdėjęs: reikia vykti į šį Europos krepšinio čempionatą vien dėl to, kad jis vyks Lietuvoje).

                                    Žinoma, sunku pasakyti, kokių viešbučių kiekvienas fanas tikisi, nes poreikiai yra pakankamai skirtingi, bet aš įsitikinęs, kad kiekvienas fanas tikisi, kad viešbučių savininkai žinos viską apie Europos krepšinio čempionatą ir bus draugiški, dėmesingi fanų atžvilgiu.
                                    Lietuvos žmonės laikomi labai draugiškais, tad graikai tikisi, kad visi užsienio šalių gerbėjai bus tiesiog apglėbti viso čempionato metu.

                                    Asmeniškai aš esu tikras, kad Lietuva surengs puikų čempiontą. Geriausi fanai Europoje, geriausia vieta krepšiniui Europoje…Oi, dar geriausi žaidėjai bus čia.
                                    Dirkas Nowitzkis jau patvirtino, kad yra pasiruošęs!

                                    Comment


                                      Jeigu tik bus pigių skrydžių ir kur nebrangiai apsigyvent esu tikras, kad nemažai jų atvažiuos. Atėnuos netgi taksistai žino apie čempionatą.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Mieste imituota ekstremali situacija
                                        2011-05-12 16:44
                                        AINA


                                        Šiandien Panevėžio miesto savivaldybė surengė civilinės saugos kompleksines pratybas „Civilinės saugos ir gelbėjimo institucijų veiksmai likviduojant teroro akto padarinius Panevėžio „Cido“ arenoje“.

                                        Pratybos surengtos rengiantis Europos vyrų krepšinio čempionatui Lietuvoje.

                                        Pratybose imituota situacija, esą per krepšinio varžybas, į kurias susirinko apie 3000 žiūrovų, nugriaudėja sprogimas, kyla gaisras. Po jo esą atsiranda žuvusių ir sužeistų žmonių, tarp žiūrovų kyla panika, specialiosios tarnybos imasi gelbėjimo veiksmų. Situaciją apsunkina tai, kad per kilusį sąmyšį ir vykdant gelbėjimo darbus šalia arenos išprovokuojamos riaušės, prasideda masinės muštynės.

                                        Civilinių saugos pratybų uždavinys - išsiaiškinti, kaip miesto specialiosios tarnybos pasirengusios veikti kilus masiniams viešosios tvarkos pažeidimams

                                        Po pratybų įvykusiame aptarime konstatuota, kad tiek Savivaldybė, tiek specialiosios tarnybos ir arenos administracija gana gerai pasirengusios ekstremaliai situacijai. Tarp įvardytų pagrindinių problemų - bendro radijo ryšio kontaktuoti priešgaisrinės gelbėjimo valdybai, greitajai medicinos pagalbai ir policijai nebuvimas; galima greitosios medicinos pagalbos automobilių stoka esant daug sužeistųjų, gelbėjimo darbų koordinavimo komandų dubliavimasis. Pratybos „Cido" arenos vadovams parodė, kad įvykus „sprogimui" nesuveikė signalizacija, judesio davikliai, todėl laiku neatsidarė evakuacinės durys „žiūrovams" išeiti. Arenos administracija pažadėjo atsižvelgti į šią problemą ir apsvarstyti galimybę įrengti papildomą signalizacijos jungiklį apsaugos poste. Kitos problemos bus sprendžiamos kiekvienai pratybose dalyvavusiai tarnybai dar kartą aptarus ir įvertinus savo veiksmus.

                                        „Cido" arenoje vykusiose pratybose dalyvavo Savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos ir operacijų centro nariai, Panevėžio specialiosios tarnybos (gaisrininkai, policija, greitosios medicinos pagalbos ir ligoninės medikai), greitojo reagavimo rinktinės „Aras" pareigūnai, arenos darbuotojai. Pratybas stebėjo Šiaulių, Alytaus, Telšių, Klaipėdos policijos, Priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo departamento, Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto atstovai.

                                        Comment


                                          Parašė index Rodyti pranešimą
                                          Atėnuos netgi taksistai žino apie čempionatą.
                                          Placiau ?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X