Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.
O kas tas picos skonis? Miltinis pagrindas? Pica iš principo toks patiekalas, kad kuo daugiau padažo, tuo jis bus skanesnis. Čia ne koks kokybiškas patiekalas iš mėsos ir daržovių, kur padažo gali ir nebūti.
Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.
Padažas yra ant pagrindo, kepamas. Iš vis jas valgo gabalėliais, dažnai nešasi gatvėse rankose, tai tas padažas būtų nepatogu.
Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.
Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.
Jeigu nelietuviai gamina cepelinus, pvz., Kaliningrade arba Minske, mes irgi linkę aiškint, kokie jie turi būti, nes jie atseit turi būti lietuviški.
O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.
Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.
Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.
Tarsi tas pats parduotuvėje perkamas įprastas maistas baisiai natūralus ir be konservantų. Kaip gi jį išvežiotų, supūtų nepasiekęs parduotuvių.
To išvengti įmanoma tik auginant savo gyvulius, šerti tik natūraliai, auginti savo daržoves, niekada nepurškiant net bulvių nuo koloradų, kepant savo duoną iš savų javų (irgi nepurkštų nuo parazitų!) Ir t. t. Na kaip amišai beveik. Bet jie laiko daug turi.
Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (pigiai užkišti skrandį miltais), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.
Aš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:
Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.
Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.
Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.
Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (kad galėtų pigiai užkišti skrandį miltais, pas mus kažkas pan. su cepelinais, kad užsikišti bulvėmis), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
Aš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:
Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.
Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.
Vegetariškas maistas negali būti skanus ir sveikas.
Gali būt ir skanus, ir sveikas. Pilna skanių patiekalų be mėsos. Nuo sriubų iki troškinių, keptų patiekalų, miltinių, salotų, bulvių produktų ir t.t. Svarbu ką naudoji ir kaip saikiai.
Pats valgau mėsą ne daugiau nei du-tris kartus per savaitę, o kai ir valgau, tai dažniausiai būna žuvis. Kuri turi žymiai didesnę naudą kūnui ir sielai, nei besaikis kiaulienos čiulpimas.
Jau vien kiek tradicinių patiekalų yra vegetariškų, kaip pvz. bulviniai blynai. Dar prieš gerą šimtmetį, papjauti kiaulę buvo nemenka prabanga.
Picos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.
Na nebent ten savaime visko labai daug, minkšta, riebu ir sultinga.
Nes dauguma Lietuvoje įprastų picų, be padažo būtų tiesiog nepakankamai sultingos ir malonios nuryti.
O tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!
Picos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.
Komentuoti: