Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • bimbam
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    O tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!
    Picos turi būti sultingos ir skoningos, tokios kuriom nereikia papildomo padažo. Tiesiog paragaukite neapolietiškos picos. Niekas niekada jos nevalgytu kartu su kečiupu/majonezu.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    O tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Taip ir galvojau - kauniečiai...
    Beg čia negarantuoju ar nuo pat pradžių su padažu pardavinėjo. Aš nuo kokių 2000m tik picerijas pormas aplankiau. Tada jau buvo su padažais.

    Komentuoti:


  • Aleksio
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Bet tas vegetariškas iš pastovaus meniu irgi neblogas
    Vegetariškas maistas negali būti skanus ir sveikas.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Taip ir galvojau - kauniečiai...

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimą

    Valgo picą su padažais kartais ir kitur, ale "dippina" į kokį tai ranch padažą. Bet jo, čia sakyčiau tokia pakankamai lietuviška picos variacija, atsiradusi turbūt su Čili picom. Panašiai kaip ir kebabas lavaše, paskendęs česnakiniame grietinės padaže yra tiesiog lietuviška donerio variacija. Kažkam skanu, kažkam ne, bet kai pripranti, tai jau pasidaro toks "comfort food", kurio būtent va tokio vietinio ir norisi. Ir gėdytis to tikrai nereikia. Va kaip pvz. Japonai per kalėdas kemša KFC arba kanadiečiai į Krafto Mac & Cheese prisideda kečupo.
    Pirma picerija Lietuvoje (lrytas.lt duomenimjs) 1993 Kaune atsidariusi pizza jazz. Tai apie 5 m prieš cili.
    Kaune taip pat prieš čili buvo milano picerija, pas paolo picerija. Ten irgi buvo su padažais. Tai ne čili buvo pqdažo pristatytojai.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Priklauso kas bėga. Jeigu majonezas, tai viskas gerai, nes net teoriškai majonezo niekada negali būti per daug. Niekur. Niekada. Be išimčių.
    Nu jei man reikėtų majonezo, aš jo nusipirkčiau ir pavalgyčiau. Bet kai nusipirkus mėsainį bėga majonezas - ką aš žinau. Gal paliksiu tokius tau su Tomizmu.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Tai š tada. Man padažai labai daug skonio neprideda, bet užtat nepatogumų - labai daug. Nežinau, kas Lietuvoje su tais padažais, bet net perkant Doublepizza picą išsinešimui, visada paklausia, kokio padažo reikia, ir visada atsakau, kad jokio. Koks tikslas ant picos piltis kažkokį "česnakinį" ar "pikantišką" padažą??? Niekur kitur pasaulyje man rodos tokių nesąmonių su picom nemačiau.
    Tikslqs, kad gali prasto skonio picą maskuoti padažu, su kuriuo visos picos supanašėja.
    Man įdomu kas buvo tie išpopuliarinę picas su padažais, kas tas "nulinus pacientas"

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Aš nekalbu apie padažus prie bulvių (pats imu), o apie padažą pačiame hamburgeryje - jei jį laikant bėga per pirštus - blogai.
    Priklauso kas bėga. Jeigu majonezas, tai viskas gerai, nes net teoriškai majonezo niekada negali būti per daug. Niekur. Niekada. Be išimčių.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Aš nekalbu apie padažus prie bulvių (pats imu), o apie padažą pačiame hamburgeryje - jei jį laikant bėga per pirštus - blogai.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Hesburger per daug padažo, ne veltui Užkalnis juos kažkada išpeikė. Ar dar vis per daug dabar?
    Tai kad man jo niekad nebuvo per daug, ir dabar ne per daug. Skonio dalykas, aišku, bet su daugiau padažo žymiai skaniau, slidžiau ir visapusiškai didesnis kaifas.

    Kažkada prie bulvyčių paėmiau McDonalde kario padažą, ir teko nusivilti. Buvau pripratęs prie Hesburgerio gražaus, švelnaus, gundančio, gelsvo, majonezinio kario padažo, ir naiviai galvojau, kad jis visur toks. Paklaikau, kai pamačiau McDonaldo kario padažą - kažkokią rusvą košę. Vos suvalgiau tada, jau norėjau išmesti.

    Kai prakandu Hesburgerio burgerį ir pamatau ten DAUG tikrų daržovių, mėsą kaip namie kepti kotletai, daug padažo ir sūrio - apima didelis malonumas. McDonalde... Patylėsiu.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Labai gerai, jei mažiau ir nebevarva per rankas.

    Komentuoti:


  • Kukumalu
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Hesburger per daug padažo, ne veltui Užkalnis juos kažkada išpeikė. Ar dar vis per daug dabar?
    Kol užkalnis neišpeikė buvo pats tas kiekis padažo. Bet jie turbūt atkreipė dėmesį į užkalnį ir dabar padažo yra per mažai, tad nebe taip skanu.

    Komentuoti:


  • Tikras architektas
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Hesburgeris turi vegetarišką (veganišką?) burgerį, kuris yra šiaip labai neblogas. McD tokio neturi, Burger Kingas turi ir net ne vieną, bet man ten kažkas su jais ne taip, neskanu ir tiek. Dar Hesburgeris kas mėnesį turi kažkokį ten savo "mėnesio" burgerį. Kažkada apsidžiaugiau, nes buvo su haloumi sūriu vietoj mėsos, žiauriai geras buvo, staiga pyst ir baigėsi. Sako čia mūsų "mėnesio" burgeris buvo, baigėsi mėnuo, dabar kitas, o to nebeturim Tada ir sužinojau apie šitą nesamonę pas juos. Bet tas vegetariškas iš pastovaus meniu irgi neblogas
    Kas dėl vegetariško burgerio, tai pas juos labai teisinga kainodara. Vegetariškas kainuoja ne brangiau (ale "šūstrumo" mokėstis), o pigiau, kaip ir turėtų būti, nes mėsos pakaitalams sukurti naudojamos pigesnės, augalinės kilmės medžiagos.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Hesburgeris turi vegetarišką (veganišką?) burgerį, kuris yra šiaip labai neblogas. McD tokio neturi, Burger Kingas turi ir net ne vieną, bet man ten kažkas su jais ne taip, neskanu ir tiek. Dar Hesburgeris kas mėnesį turi kažkokį ten savo "mėnesio" burgerį. Kažkada apsidžiaugiau, nes buvo su haloumi sūriu vietoj mėsos, žiauriai geras buvo, staiga pyst ir baigėsi. Sako čia mūsų "mėnesio" burgeris buvo, baigėsi mėnuo, dabar kitas, o to nebeturim Tada ir sužinojau apie šitą nesamonę pas juos. Bet tas vegetariškas iš pastovaus meniu irgi neblogas

    Komentuoti:


  • Tikras architektas
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Tai š tada. Man padažai labai daug skonio neprideda, bet užtat nepatogumų - labai daug. Nežinau, kas Lietuvoje su tais padažais, bet net perkant Doublepizza picą išsinešimui, visada paklausia, kokio padažo reikia, ir visada atsakau, kad jokio. Koks tikslas ant picos piltis kažkokį "česnakinį" ar "pikantišką" padažą??? Niekur kitur pasaulyje man rodos tokių nesąmonių su picom nemačiau.
    Valgo picą su padažais kartais ir kitur, ale "dippina" į kokį tai ranch padažą. Bet jo, čia sakyčiau tokia pakankamai lietuviška picos variacija, atsiradusi turbūt su Čili picom. Panašiai kaip ir kebabas lavaše, paskendęs česnakiniame grietinės padaže yra tiesiog lietuviška donerio variacija. Kažkam skanu, kažkam ne, bet kai pripranti, tai jau pasidaro toks "comfort food", kurio būtent va tokio vietinio ir norisi. Ir gėdytis to tikrai nereikia. Va kaip pvz. Japonai per kalėdas kemša KFC arba kanadiečiai į Krafto Mac & Cheese prisideda kečupo.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimą
    Daug, labai daug. Bet vieniems Hesburgeris todėl ir patinka, nes daug padažo. Ir kai kurie tie padažai visai skanūs, pvz. paprikų.
    Tai š tada. Man padažai labai daug skonio neprideda, bet užtat nepatogumų - labai daug. Nežinau, kas Lietuvoje su tais padažais, bet net perkant Doublepizza picą išsinešimui, visada paklausia, kokio padažo reikia, ir visada atsakau, kad jokio. Koks tikslas ant picos piltis kažkokį "česnakinį" ar "pikantišką" padažą??? Niekur kitur pasaulyje man rodos tokių nesąmonių su picom nemačiau.

    Komentuoti:


  • Tikras architektas
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Hesburger per daug padažo, ne veltui Užkalnis juos kažkada išpeikė. Ar dar vis per daug dabar?
    Daug, labai daug. Bet vieniems Hesburgeris todėl ir patinka, nes daug padažo. Ir kai kurie tie padažai visai skanūs, pvz. paprikų.

    Komentuoti:


  • Stadionas
    replied
    Parašė TrippleA Rodyti pranešimą

    Tai, kad McD maistas beveik visur vienodas, iskyrus kai kurias salis kaip Indija, Arabu salys ir pan., kur del labai dominuojanciu tradiciju standartinis meniu neimanomas.
    kitur didesnis pasirinkimas, pvz pas mus salotų įvairovės Mcd aplamai nėra.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė toleranceofculture Rodyti pranešimą
    Čia abu atsakymai ne į temą. Bet kaina svarbi tik perkantiems pigiausius patiekalus. Man asmeniškai Hesburger irgi skaniau nei McD.
    Hesburger per daug padažo, ne veltui Užkalnis juos kažkada išpeikė. Ar dar vis per daug dabar?

    Komentuoti:

Working...
X