Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tikras architektas
    replied
    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

    Kažkoks čia religinis fundamentalizmas Kas ne mano tikėjimo, tas automatiškai blogai gyvena
    Klasikinė krikščioniškosios civilizacijos dogma turbūt nuo pačio Konstantino laikų tebegyva iki šiandien.

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

    neturi sveiko požiūrio į išgalvotą pasaulio kūrėją
    Kažkoks čia religinis fundamentalizmas Kas ne mano tikėjimo, tas automatiškai blogai gyvena

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Mes nesam tiek arogantiški, kad aiškintumėm kitiems, ką daryti su bulvėmis ir mėsa, bent negirdėjau tokių pareiškimų.
    Neaišk8nam, ką kam valgyt ar veikt, bet esam tiek “arogantiški”, kad aiškintumėm, ką galima vadinti lietuvišku daiktu, valgiu, reiškiniu, o ką ne. Italai irgi tik tiek aiškina, jei randa daiktą itališku pavadinimu, bet ne jiems įprastai padarytą.

    Komentuoti:


  • Stadionas
    replied
    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

    Kuo daug žemesnė? Tiktoko neturi?
    neturi sveiko požiūrio į išgalvotą pasaulio kūrėją

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Amišų gyvenimo kokybė yra daug žemesnė ir neturėtu būti siektinas dalykas.
    Kuo daug žemesnė? Tiktoko neturi?

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Tu rimtai? Hesburgeris yra skirtas žmonėms, kurie bando sutaupyti 2 centus, nes Hesburgeris yra tiek pigesnis už McD. Kokybė ar dar kas nors jiems negroja visiškai. Jie turbūt ir iš šiukšliadėžių valgo maistą.
    Nesu didelis greito maisto mėgėjas, bet kiek teko valgyti tai Hesburgeryje buvo pats skaniausias variantas. Blogiausias buvo McD Paryžiuje.

    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    O tai kokios turi būti picos, sausos? Padažas yra būtinai reikalingas. Ir sūrio kuo daugiau, kad net tystų!
    Pačioje picoje jau turėtu būti visi reikiami produktai nieko nededant ant viršaus.
    Parašė manometras Rodyti pranešimą
    Amišai turi tiek pat laiko, kaip ir mes, tik kitaip jį leidžia.
    Amišų gyvenimo kokybė yra daug žemesnė ir neturėtu būti siektinas dalykas.

    Komentuoti:


  • Garbanius
    replied
    Vilniuj Margarita, Pica Verde Kalvariju g. labai labai panaši i TOP Neapolio picerijas.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    O kas tas picos skonis? Miltinis pagrindas? Pica iš principo toks patiekalas, kad kuo daugiau padažo, tuo jis bus skanesnis. Čia ne koks kokybiškas patiekalas iš mėsos ir daržovių, kur padažo gali ir nebūti.
    Nesupratau klausimo. Kaip tik jei miltinis pagrindas būtų picos skonis, tai jokios picerijos nedarytų 30 skirtingų picų meniu, o būtų 1 pica pasirinkime.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą

    Jeigu nelietuviai gamina cepelinus, pvz., Kaliningrade arba Minske, mes irgi linkę aiškint, kokie jie turi būti, nes jie atseit turi būti lietuviški.
    Mes nesam tiek arogantiški, kad aiškintumėm kitiems, ką daryti su bulvėmis ir mėsa, bent negirdėjau tokių pareiškimų.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
    Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.
    O kas tas picos skonis? Miltinis pagrindas? Pica iš principo toks patiekalas, kad kuo daugiau padažo, tuo jis bus skanesnis. Čia ne koks kokybiškas patiekalas iš mėsos ir daržovių, kur padažo gali ir nebūti.

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
    Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.
    Padažas yra ant pagrindo, kepamas. Iš vis jas valgo gabalėliais, dažnai nešasi gatvėse rankose, tai tas padažas būtų nepatogu.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    "Tikros neapolietiškos picos" nevalgęs, bet š. Italijoj valgytos picos buvo tokios riebios, kad gerai gerklėn slysta ir be padažų.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą
    Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
    Italai picų nevakgo su jokiu padažu. Kaip ir praktiškqi visas pasaulis valgo picas be padažo, nes nori pajausti picos, o ne padažo, skonį.
    Su padažu perkant, geriausiai tqda pirkti pigiausią picą, vis tiek pagrindinis skonis bus panašus.

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.
    Jeigu nelietuviai gamina cepelinus, pvz., Kaliningrade arba Minske, mes irgi linkę aiškint, kokie jie turi būti, nes jie atseit turi būti lietuviški.

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Amišai turi tiek pat laiko, kaip ir mes, tik kitaip jį leidžia.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą

    O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.
    Tai taip, cepelinai tas pats, bet mes ir neaiškinam kitiems, kad valgykite daug bulvių su mažai mėsos, tai italai tegul irgi neaiškina, kad picos turi būti su mažai mėsos, daržovių ar padažo.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą

    Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.
    Tarsi tas pats parduotuvėje perkamas įprastas maistas baisiai natūralus ir be konservantų. Kaip gi jį išvežiotų, supūtų nepasiekęs parduotuvių.

    To išvengti įmanoma tik auginant savo gyvulius, šerti tik natūraliai, auginti savo daržoves, niekada nepurškiant net bulvių nuo koloradų, kepant savo duoną iš savų javų (irgi nepurkštų nuo parazitų!) Ir t. t. Na kaip amišai beveik. Bet jie laiko daug turi.

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (pigiai užkišti skrandį miltais), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
    O cepelinai ką? Daug vargo dėl to paties varguolių maisto skrandžiui ilgam užkišti.

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Aš tai pastebėjau Lietuvoje labai dažną tokią nelogišką tendenciją:

    Jeigu kotletas, daržovės, padažas, duona/bulkutė išdėlioti lėkštėje - tai čia gerai. Jeigu TOKIE PATYS ingredientai sudėti vienas ant kito burgerio pavidalu, ar susukti kebabo pavidalu, ar picos pavidalu - blogai, nesveika, nenormalu.

    Nors maistas tai lygiai toks pats! Ir tarsi tradiciniai lietuviški cepelinai, vėdarai, dešros ir t. t. būtų sveikumo viršūnė.
    Greitmaistis laikomas nesveiku ne dėl to, kaip išdėliota ir net ne dėl to, kaip ryjama, o dėl visokių konservantų, ingredientų vežiojimo, šaldymo ir atšildymo. O dar užsigeriamas kokakolomis.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą
    Dėl ko italai nepatenkinti picomis su ketčupu ar majonezu? Todėl kad, blin, tai ne itališkas padažas.
    Pas italus istoriškai picos buvo varguolių patiekalas (kad galėtų pigiai užkišti skrandį miltais, pas mus kažkas pan. su cepelinais, kad užsikišti bulvėmis), mums nėra jokios logikos valgyti varguoliškas itališkas picas su mažai mėsos, sūrio, daržovių, padažo ir t.t.
    Paskutinis taisė Lettered; 2021.10.26, 10:41.

    Komentuoti:

Working...
X