Parašė Gator
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur
Collapse
X
-
Paskutinis taisė John; 2025.06.01, 02:56.
- 1 patinka
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
Švedijoje McD yra ok, bet vietinis MAX tinklas (nuo 1968 m.) geresnės kokybės. Sibylla taip pat.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Niekas kitaip ir nesako. Max žinoma, kad geresnis. Tiesiog lyginu like-for-like tai, kas yra daugmaž visose šalyse, t.y. McD, BK, KFC. Max, jei neklystu, be Švedijos, yra tik Lenkijoje, ir tai tik dvi ar trys užkandinės visoje šalyje.
Comment
-
Tikrai taip, nes McD tiek mėsą, tiek kitus ingredientus sourcina iš skirtingų tiekėjų. Pavyzdžiui, Tailande jautieną tiekia iš Australijos, Švedijoje, jei neklystu, iš Švedijos, ir tai yra atvirai deklaruojama viešame marketinge. Lietuvoje tikriausiai iš lenkiškos (gal ir lietuviškos?), Ispanijoje iš ispaniškos ir t.t. Kiaušiniai, pavyzdžiui, UK, yra tik laisvai laikomų vištų, kuomet Lietuvoje nieko panašaus nėra. Kokybė labai smarkiai skiriasi ir "standartizacija" yra tik iki tam tikro lygio, bet tikrai nėra labai griežta ar visuotinė. Siūlyčiau pačiam paragauti BigMaco Stokholme, Madride ir Kaune per pakankamai trumpą (tarkim, vienos savaitės) laikotarpį, kad skonis neužsimirštų, ir atkreipti dėmesį į mėsos paplotėlio spalvą, tekstūrą, konsistenciją ir, žinoma, skonį. Jeigu iš tiesų galvoji, kad jie "standartizuoti" ir vienodi visose šalyse, būsi labai nustebęs.
Jauti skirtumą tarp paplotėlių, kurie tiek smarkiai perdirbti vien pagal tai iš kokios šalies karvės jie pagaminti?
Netikiu. Dar svarstyčiau tikėti jei ne tavo didelė istorija su kažkokiais hiperbolizuotais įsitikinimais, kurie akivaizdžiai būna ne tiesa, bet tu užsidegęs aiškini, kad tiesa.
- 1 patinka
Comment
-
Beje, Sibylla veiklą pradėjo anksčiau negu McDonald's.
Plačiau : https://www.sibyllashopinshop.com/about-sibylla/history.
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą
Tu jauti skonio skirtumus tarp kiaušinių, kurie perdirbti iki McDonald's produkto dalies?
Jauti skirtumą tarp paplotėlių, kurie tiek smarkiai perdirbti vien pagal tai iš kokios šalies karvės jie pagaminti?
Netikiu. Dar svarstyčiau tikėti jei ne tavo didelė istorija su kažkokiais hiperbolizuotais įsitikinimais, kurie akivaizdžiai būna ne tiesa, bet tu užsidegęs aiškini, kad tiesa.
Comment
-
Kalbu apie BigMacą. Siūlau pačam pabandyti skirtingose šalyse ir įsitikinti pačiam, kad nereiktų vadovautis ar tikėti/netikėtu vien kažkokių John aiškinimasis forumuose. Kaip suprantu, nesi to daręs.
Comment
-
Subjektyvi patirtis aišku, bet ironiška vienintelis iš visos europos mcd, kuriam gavau ne tą, ką užsakiau ir patį nerespektabiliausios išvaizdos mėsainį buvo Švedijos random Norrkoping miesto centre pustuščiam apkrovime priešpiety. Tai beabejo iššaukė ir papildomą pirmąjį kartą, eiti su mcd vadovybė aiškintis wtf čia nutiko. Skonis, tai psihologiškai jau nebuvo įmanoma būt skaniai. Ttamsesnieji darbuotojai, su kuriais dialoginau, nebuvo patenkinti mano nepasitenkinimu :/
Comment
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
Esu valgęs 24 Europos valstybėse ir 5 JAV valstijose (Azijoje nesu gal ten labiau skiriasi) tai kartais skiriasi po skonis mėsos, bet realiai skirtumo nėra (kaikuriems mano pažistmėm atvirkščiai lietuviškas po skonis mėsos labiau patinka). pagrindinis skirtumas yra asortimentas, nes lietuviškas makas yra kaip demo versija.
Comment
-
Parašė Chiuvakas Rodyti pranešimąSubjektyvi patirtis aišku, bet ironiška vienintelis iš visos europos mcd, kuriam gavau ne tą, ką užsakiau ir patį nerespektabiliausios išvaizdos mėsainį buvo Švedijos random Norrkoping miesto centre pustuščiam apkrovime priešpiety. Tai beabejo iššaukė ir papildomą pirmąjį kartą, eiti su mcd vadovybė aiškintis wtf čia nutiko. Skonis, tai psihologiškai jau nebuvo įmanoma būt skaniai. Ttamsesnieji darbuotojai, su kuriais dialoginau, nebuvo patenkinti mano nepasitenkinimu :/
Aš esu gavęs ne tai, ką užsisakiau, tikrai bent keliasdešimt, o gal ir virš šimto kartų. Iš akies sakyčiau, bent Lietuvoje (kur, žinoma, valgau dažniausiai), klaidų proporcija yra maždaug 10% McD ir 15% BK. Gana erzinantis dalykas, ypač kai valgai ne vietoje, o imi išsinešimui ir tada paaiškėja, kad trūksta ar tai kokio paplotėlio, ar bulvyčių ar išvis supainiotas užsakymas. McD, beje, tokius nutikimus išsprendžia labai gerai ir aiškiai turi veikiantį procesą. BK kaip kada.
Comment
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimąBeje, Sibylla veiklą pradėjo anksčiau negu McDonald's.
Plačiau : https://www.sibyllashopinshop.com/about-sibylla/history.
- 1972 Sibylla's hamburgers are launched
♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
-
Tikėtina, kad tiesiog nelabai kreipei dėmesį, galvoje buvo visai kas kita, arba darei tai su dideliais laiko tarpais, kai skonio atmintis jau išblėsusi. Aš irgi kažkaip nelabai kreipdavau dėmesį į tokius dalykus, kol tai netapo savotišku mini-hobiu. Tai skirtumas, šiaip, yra labai didelis, būtent pačios mėsos. Pradėti geriausia nuo mėsos paplotėlio minkštumo palyginimo Lietuvoje ir Ispanijoje (arba Švedijoje). Skirtumas yra tikrai didelis ir, tiesą sakant, gana šokiruojantis, turint omeny, kad McD turi reputaciją dėl "standartizavimo". Tiesiog pabandyk į tai atkreiupti dėmesį, kai kitą kartą valgysi būtent tose šalyse.
Comment
-
Kaip dažnai valgai McD, kad tai buvo "vienintelis" kartas, kai gavai "ne tą", ką užsisakei? Kartą per 10 metų?
Aš esu gavęs ne tai, ką užsisakiau, tikrai bent keliasdešimt, o gal ir virš šimto kartų. Iš akies sakyčiau, bent Lietuvoje (kur, žinoma, valgau dažniausiai), klaidų proporcija yra maždaug 10% McD ir 15% BK. Gana erzinantis dalykas, ypač kai valgai ne vietoje, o imi išsinešimui ir tada paaiškėja, kad trūksta ar tai kokio paplotėlio, ar bulvyčių ar išvis supainiotas užsakymas. McD, beje, tokius nutikimus išsprendžia labai gerai ir aiškiai turi veikiantį procesą. BK kaip kada.
Valgau per metus periodiškai. Nedidelį, bet dviženklį skaičių. Užsieny kiekvieną kartą, bet po 1 kartą, nes to man užtenka išragaut naujadarus nepasiekiamus LT.
Nežinau kaip paiškinti, bet ne, LT mcd/bk/kfc (hes nevalgau) nesusiduriu su klaidingo produkto pateikimu. Nežinau kodėl taip skiriasi nuo Jūsų statistikos. Padažo neįdėjimo nevertinu, tokių yra buvę. Tai iš mano pusės gaunasi 0% paklaida, bet dėl tebunie kažkokio neatsiminto neįvertinto faktoriaus, pateiksiu savo klaidų experience, kaip 1% tikimybę. :/
Comment
-
Parašė Chiuvakas Rodyti pranešimą
Kažkaip įžvelgiu poraštinę gėlimo intenciją atsakyme. Kad net stilistika paremta tu, o ne jūs (bet taip, atsimenu jūsų ankščiau išdėstytą tu/jūs poziciją forumo kultūroje).
Valgau per metus periodiškai. Nedidelį, bet dviženklį skaičių. Užsieny kiekvieną kartą, bet po 1 kartą, nes to man užtenka išragaut naujadarus nepasiekiamus LT.
Nežinau kaip paiškinti, bet ne, LT mcd/bk/kfc (hes nevalgau) nesusiduriu su klaidingo produkto pateikimu. Nežinau kodėl taip skiriasi nuo Jūsų statistikos. Padažo neįdėjimo nevertinu, tokių yra buvę. Tai iš mano pusės gaunasi 0% paklaida, bet dėl tebunie kažkokio neatsiminto neįvertinto faktoriaus, pateiksiu savo klaidų experience, kaip 1% tikimybę. :/
Anyway, išties keista dėl 0% klaidų LT McD tavo patirtyse, nes mano patirtis su neteisingais užsakymais yra labai consistent, susidedanti iš šimtų, jei ne tūkstančių užsakymų, skirtingų McD branchų skirtinguose miestuose (Vilniuje, Kaune) ir ji iš esmės nekinta jau daugelį metų. Dabar jau priimu tai kaip neišvengiamą realybę, kuri turbūt nepasikeis. Būtų keista, jei tik man taip nutinka
Comment
-
Būtų keisčiau pasaulinio fastfoodo etalonui/standartui mcd turėti toleruotiną 10%+ pastovią neatitikimo paklaidą, kai šiuolaikiniai milijoninės vertės statybos projektai įgyvendinami su mažesne finansinių nuostolių paklaida. Kur aiškūs, išdirbti, sukategorizuoti, pastovūs, riboti, kartoniniai veiksmai, ir kur vienkartinis unikalios darbo procedūrų objektas.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Chiuvakas Rodyti pranešimąBūtų keisčiau pasaulinio fastfoodo etalonui/standartui mcd turėti toleruotiną 10%+ pastovią neatitikimo paklaidą, kai šiuolaikiniai milijoninės vertės statybos projektai įgyvendinami su mažesne finansinių nuostolių paklaida. Kur aiškūs, išdirbti, sukategorizuoti, pastovūs, riboti, kartoniniai veiksmai, ir kur vienkartinis unikalios darbo procedūrų objektas.
- 1 patinka
Comment
-
Kalbu apie BigMacą. Siūlau pačam pabandyti skirtingose šalyse ir įsitikinti pačiam, kad nereiktų vadovautis ar tikėti/netikėtu vien kažkokių John aiškinimasis forumuose. Kaip suprantu, nesi to daręs.
Aš stebiuosi kaip tu gali pajausti jautienos skirtumus kai ta jautiena yra apdorojama iki tokio lygio kaip mcd paplotėlis. Dar suprasčiau jei jautienos kepsnius lygintum, bet ne iki tokio lygio "suprocesintą" mėsą.
Man big makas visose šalyse vienodas.
- 1 patinka
Comment
-
Atsiprašau, jei mano patirtis su McD Jums, gerbiamas pone, įgėlė. Tikiuosi Jūsų prakilnybės nuolankaus atleidimo.
Anyway, išties keista dėl 0% klaidų LT McD tavo patirtyse, nes mano patirtis su neteisingais užsakymais yra labai consistent, susidedanti iš šimtų, jei ne tūkstančių užsakymų, skirtingų McD branchų skirtinguose miestuose (Vilniuje, Kaune) ir ji iš esmės nekinta jau daugelį metų. Dabar jau priimu tai kaip neišvengiamą realybę, kuri turbūt nepasikeis. Būtų keista, jei tik man taip nutinka
- 3 patinka
Comment
-
Aš per gyvenimą turbūt apie 200-300 kartų valgiaiu mcd, BK, hes. Nepamenu nei karto, kad būtų neteisingas užsakymas. Jei kažką pamiršau tai turbūt Max 1 ar 2 kartai.
Comment
-
Tai aš suprantu, kad apie big Mac.
Aš stebiuosi kaip tu gali pajausti jautienos skirtumus kai ta jautiena yra apdorojama iki tokio lygio kaip mcd paplotėlis. Dar suprasčiau jei jautienos kepsnius lygintum, bet ne iki tokio lygio "suprocesintą" mėsą.
Man big makas visose šalyse vienodas.
Comment
Comment