Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Pusė Lietuvos su atstovavusiais gaunasi, nes kažkodėl panašus kiekis žmonių eina tiek į maką, tiek į hes.
    Eilinis tamstos neadekvatus huoerbolizavimas.

Dar jis ir belenkokius skirtumus tarp standartizuotų Europos makų mato
    Tikrai taip, nes McD tiek mėsą, tiek kitus ingredientus sourcina iš skirtingų tiekėjų. Pavyzdžiui, Tailande jautieną tiekia iš Australijos, Švedijoje, jei neklystu, iš Švedijos, ir tai yra atvirai deklaruojama viešame marketinge. Lietuvoje tikriausiai iš lenkiškos (gal ir lietuviškos?), Ispanijoje iš ispaniškos ir t.t. Kiaušiniai, pavyzdžiui, UK, yra tik laisvai laikomų vištų, kuomet Lietuvoje nieko panašaus nėra. Kokybė labai smarkiai skiriasi ir "standartizacija" yra tik iki tam tikro lygio, bet tikrai nėra labai griežta ar visuotinė. Siūlyčiau pačiam paragauti BigMaco Stokholme, Madride ir Kaune per pakankamai trumpą (tarkim, vienos savaitės) laikotarpį, kad skonis neužsimirštų, ir atkreipti dėmesį į mėsos paplotėlio spalvą, tekstūrą, konsistenciją ir, žinoma, skonį. Jeigu iš tiesų galvoji, kad jie "standartizuoti" ir vienodi visose šalyse, būsi labai nustebęs.
    Paskutinis taisė John; 2025.06.01, 02:56.

Comment

Parašė Silber418 Rodyti pranešimą

Švedijoje McD yra ok, bet vietinis MAX tinklas (nuo 1968 m.) geresnės kokybės. Sibylla taip pat.
      Niekas kitaip ir nesako. Max žinoma, kad geresnis. Tiesiog lyginu like-for-like tai, kas yra daugmaž visose šalyse, t.y. McD, BK, KFC. Max, jei neklystu, be Švedijos, yra tik Lenkijoje, ir tai tik dvi ar trys užkandinės visoje šalyje.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą

Niekas kitaip ir nesako. Max žinoma, kad geresnis. Tiesiog lyginu like-for-like tai, kas yra daugmaž visose šalyse, t.y. McD, BK, KFC. Max, jei neklystu, be Švedijos, yra tik Lenkijoje, ir tai tik dvi ar trys užkandinės visoje šalyje.
        Ačiū už patikslinimą. Šiaip, MAX yra švedų. Nežinau, ar tas pats tinklas vykdė plėtrą užsienyje. O Sibylla yra Švedijoje ir Suomijoje.

Comment

Tikrai taip, nes McD tiek mėsą, tiek kitus ingredientus sourcina iš skirtingų tiekėjų. Pavyzdžiui, Tailande jautieną tiekia iš Australijos, Švedijoje, jei neklystu, iš Švedijos, ir tai yra atvirai deklaruojama viešame marketinge. Lietuvoje tikriausiai iš lenkiškos (gal ir lietuviškos?), Ispanijoje iš ispaniškos ir t.t. Kiaušiniai, pavyzdžiui, UK, yra tik laisvai laikomų vištų, kuomet Lietuvoje nieko panašaus nėra. Kokybė labai smarkiai skiriasi ir "standartizacija" yra tik iki tam tikro lygio, bet tikrai nėra labai griežta ar visuotinė. Siūlyčiau pačiam paragauti BigMaco Stokholme, Madride ir Kaune per pakankamai trumpą (tarkim, vienos savaitės) laikotarpį, kad skonis neužsimirštų, ir atkreipti dėmesį į mėsos paplotėlio spalvą, tekstūrą, konsistenciją ir, žinoma, skonį. Jeigu iš tiesų galvoji, kad jie "standartizuoti" ir vienodi visose šalyse, būsi labai nustebęs.
          Tu jauti skonio skirtumus tarp kiaušinių, kurie perdirbti iki McDonald's produkto dalies?
          Jauti skirtumą tarp paplotėlių, kurie tiek smarkiai perdirbti vien pagal tai iš kokios šalies karvės jie pagaminti?

Netikiu. Dar svarstyčiau tikėti jei ne tavo didelė istorija su kažkokiais hiperbolizuotais įsitikinimais, kurie akivaizdžiai būna ne tiesa, bet tu užsidegęs aiškini, kad tiesa.

Comment

Beje, Sibylla veiklą pradėjo anksčiau negu McDonald's.

Plačiau : https://www.sibyllashopinshop.com/about-sibylla/history.

Comment

Tu jauti skonio skirtumus tarp kiaušinių, kurie perdirbti iki McDonald's produkto dalies?
              Jauti skirtumą tarp paplotėlių, kurie tiek smarkiai perdirbti vien pagal tai iš kokios šalies karvės jie pagaminti?

Netikiu. Dar svarstyčiau tikėti jei ne tavo didelė istorija su kažkokiais hiperbolizuotais įsitikinimais, kurie akivaizdžiai būna ne tiesa, bet tu užsidegęs aiškini, kad tiesa.
              Kalbu apie BigMacą. Siūlau pačam pabandyti skirtingose šalyse ir įsitikinti pačiam, kad nereiktų vadovautis ar tikėti/netikėtu vien kažkokių John aiškinimasis forumuose. Kaip suprantu, nesi to daręs.

Comment

Kalbu apie BigMacą. Siūlau pačam pabandyti skirtingose šalyse ir įsitikinti pačiam, kad nereiktų vadovautis ar tikėti/netikėtu vien kažkokių John aiškinimasis forumuose. Kaip suprantu, nesi to daręs.
                Esu valgęs 24 Europos valstybėse ir 5 JAV valstijose (Azijoje nesu gal ten labiau skiriasi) tai kartais skiriasi po skonis mėsos, bet realiai skirtumo nėra (kaikuriems mano pažistmėm atvirkščiai lietuviškas po skonis mėsos labiau patinka). pagrindinis skirtumas yra asortimentas, nes lietuviškas makas yra kaip demo versija.

Comment

Subjektyvi patirtis aišku, bet ironiška vienintelis iš visos europos mcd, kuriam gavau ne tą, ką užsakiau ir patį nerespektabiliausios išvaizdos mėsainį buvo Švedijos random Norrkoping miesto centre pustuščiam apkrovime priešpiety. Tai beabejo iššaukė ir papildomą pirmąjį kartą, eiti su mcd vadovybė aiškintis wtf čia nutiko. Skonis, tai psihologiškai jau nebuvo įmanoma būt skaniai. Ttamsesnieji darbuotojai, su kuriais dialoginau, nebuvo patenkinti mano nepasitenkinimu :/

Comment

Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

Esu valgęs 24 Europos valstybėse ir 5 JAV valstijose (Azijoje nesu gal ten labiau skiriasi) tai kartais skiriasi po skonis mėsos, bet realiai skirtumo nėra (kaikuriems mano pažistmėm atvirkščiai lietuviškas po skonis mėsos labiau patinka). pagrindinis skirtumas yra asortimentas, nes lietuviškas makas yra kaip demo versija.
                    Tikėtina, kad tiesiog nelabai kreipei dėmesį, galvoje buvo visai kas kita, arba darei tai su dideliais laiko tarpais, kai skonio atmintis jau išblėsusi. Aš irgi kažkaip nelabai kreipdavau dėmesį į tokius dalykus, kol tai netapo savotišku mini-hobiu. Tai skirtumas, šiaip, yra labai didelis, būtent pačios mėsos. Pradėti geriausia nuo mėsos paplotėlio minkštumo palyginimo Lietuvoje ir Ispanijoje (arba Švedijoje). Skirtumas yra tikrai didelis ir, tiesą sakant, gana šokiruojantis, turint omeny, kad McD turi reputaciją dėl "standartizavimo". Tiesiog pabandyk į tai atkreiupti dėmesį, kai kitą kartą valgysi būtent tose šalyse.

Comment

Parašė Chiuvakas Rodyti pranešimą
                      Subjektyvi patirtis aišku, bet ironiška vienintelis iš visos europos mcd, kuriam gavau ne tą, ką užsakiau ir patį nerespektabiliausios išvaizdos mėsainį buvo Švedijos random Norrkoping miesto centre pustuščiam apkrovime priešpiety. Tai beabejo iššaukė ir papildomą pirmąjį kartą, eiti su mcd vadovybė aiškintis wtf čia nutiko. Skonis, tai psihologiškai jau nebuvo įmanoma būt skaniai. Ttamsesnieji darbuotojai, su kuriais dialoginau, nebuvo patenkinti mano nepasitenkinimu :/
                      Kaip dažnai valgai McD, kad tai buvo "vienintelis" kartas, kai gavai "ne tą", ką užsisakei? Kartą per 10 metų?

Aš esu gavęs ne tai, ką užsisakiau, tikrai bent keliasdešimt, o gal ir virš šimto kartų. Iš akies sakyčiau, bent Lietuvoje (kur, žinoma, valgau dažniausiai), klaidų proporcija yra maždaug 10% McD ir 15% BK. Gana erzinantis dalykas, ypač kai valgai ne vietoje, o imi išsinešimui ir tada paaiškėja, kad trūksta ar tai kokio paplotėlio, ar bulvyčių ar išvis supainiotas užsakymas. McD, beje, tokius nutikimus išsprendžia labai gerai ir aiškiai turi veikiantį procesą. BK kaip kada.

Comment

Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                        Beje, Sibylla veiklą pradėjo anksčiau negu McDonald's.

Plačiau : https://www.sibyllashopinshop.com/about-sibylla/history.
                        Bet burgerius konstravo vėliau.
                        • 1972 Sibylla's hamburgers are launched
                        ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

Comment

Tikėtina, kad tiesiog nelabai kreipei dėmesį, galvoje buvo visai kas kita, arba darei tai su dideliais laiko tarpais, kai skonio atmintis jau išblėsusi. Aš irgi kažkaip nelabai kreipdavau dėmesį į tokius dalykus, kol tai netapo savotišku mini-hobiu. Tai skirtumas, šiaip, yra labai didelis, būtent pačios mėsos. Pradėti geriausia nuo mėsos paplotėlio minkštumo palyginimo Lietuvoje ir Ispanijoje (arba Švedijoje). Skirtumas yra tikrai didelis ir, tiesą sakant, gana šokiruojantis, turint omeny, kad McD turi reputaciją dėl "standartizavimo". Tiesiog pabandyk į tai atkreiupti dėmesį, kai kitą kartą valgysi būtent tose šalyse.
                          na aš irgi stengiuosi naujoje šalyje apsilankyti make (žinoma labiausiai įdomu asortimentas ir kainos), bet visa laiką pradedu nuo pigiausio (anksčiau standartas buvo apie 1eurą) burgerį būtent palyginimui.

Comment

Kaip dažnai valgai McD, kad tai buvo "vienintelis" kartas, kai gavai "ne tą", ką užsisakei? Kartą per 10 metų?

Aš esu gavęs ne tai, ką užsisakiau, tikrai bent keliasdešimt, o gal ir virš šimto kartų. Iš akies sakyčiau, bent Lietuvoje (kur, žinoma, valgau dažniausiai), klaidų proporcija yra maždaug 10% McD ir 15% BK. Gana erzinantis dalykas, ypač kai valgai ne vietoje, o imi išsinešimui ir tada paaiškėja, kad trūksta ar tai kokio paplotėlio, ar bulvyčių ar išvis supainiotas užsakymas. McD, beje, tokius nutikimus išsprendžia labai gerai ir aiškiai turi veikiantį procesą. BK kaip kada.
                            Kažkaip įžvelgiu poraštinę gėlimo intenciją atsakyme. Kad net stilistika paremta tu, o ne jūs (bet taip, atsimenu jūsų ankščiau išdėstytą tu/jūs poziciją forumo kultūroje).
                            Valgau per metus periodiškai. Nedidelį, bet dviženklį skaičių. Užsieny kiekvieną kartą, bet po 1 kartą, nes to man užtenka išragaut naujadarus nepasiekiamus LT.
                            Nežinau kaip paiškinti, bet ne, LT mcd/bk/kfc (hes nevalgau) nesusiduriu su klaidingo produkto pateikimu. Nežinau kodėl taip skiriasi nuo Jūsų statistikos. Padažo neįdėjimo nevertinu, tokių yra buvę. Tai iš mano pusės gaunasi 0% paklaida, bet dėl tebunie kažkokio neatsiminto neįvertinto faktoriaus, pateiksiu savo klaidų experience, kaip 1% tikimybę. :/

Comment

Kažkaip įžvelgiu poraštinę gėlimo intenciją atsakyme. Kad net stilistika paremta tu, o ne jūs (bet taip, atsimenu jūsų ankščiau išdėstytą tu/jūs poziciją forumo kultūroje).
                              Valgau per metus periodiškai. Nedidelį, bet dviženklį skaičių. Užsieny kiekvieną kartą, bet po 1 kartą, nes to man užtenka išragaut naujadarus nepasiekiamus LT.
                              Nežinau kaip paiškinti, bet ne, LT mcd/bk/kfc (hes nevalgau) nesusiduriu su klaidingo produkto pateikimu. Nežinau kodėl taip skiriasi nuo Jūsų statistikos. Padažo neįdėjimo nevertinu, tokių yra buvę. Tai iš mano pusės gaunasi 0% paklaida, bet dėl tebunie kažkokio neatsiminto neįvertinto faktoriaus, pateiksiu savo klaidų experience, kaip 1% tikimybę. :/
                              Atsiprašau, jei mano patirtis su McD Jums, gerbiamas pone, įgėlė. Tikiuosi Jūsų prakilnybės nuolankaus atleidimo.
                              Anyway, išties keista dėl 0% klaidų LT McD tavo patirtyse, nes mano patirtis su neteisingais užsakymais yra labai consistent, susidedanti iš šimtų, jei ne tūkstančių užsakymų, skirtingų McD branchų skirtinguose miestuose (Vilniuje, Kaune) ir ji iš esmės nekinta jau daugelį metų. Dabar jau priimu tai kaip neišvengiamą realybę, kuri turbūt nepasikeis. Būtų keista, jei tik man taip nutinka

Comment

Būtų keisčiau pasaulinio fastfoodo etalonui/standartui mcd turėti toleruotiną 10%+ pastovią neatitikimo paklaidą, kai šiuolaikiniai milijoninės vertės statybos projektai įgyvendinami su mažesne finansinių nuostolių paklaida. Kur aiškūs, išdirbti, sukategorizuoti, pastovūs, riboti, kartoniniai veiksmai, ir kur vienkartinis unikalios darbo procedūrų objektas.

Comment

Būtų keisčiau pasaulinio fastfoodo etalonui/standartui mcd turėti toleruotiną 10%+ pastovią neatitikimo paklaidą, kai šiuolaikiniai milijoninės vertės statybos projektai įgyvendinami su mažesne finansinių nuostolių paklaida. Kur aiškūs, išdirbti, sukategorizuoti, pastovūs, riboti, kartoniniai veiksmai, ir kur vienkartinis unikalios darbo procedūrų objektas.
                                  Ne McD, o vietoje veikiančiai frančizei. Na o 10% klaidingų užsakymų nebūtinai yra labai blogai blogai, nes tai nėra finansinis nuostolis, o tik neteisingai atliktų užsakymų dalis. Turbūt dauguma jų yra tiesiog ignoruojami iš klientų pusės, dalies klientai išvis nepastebi, o ta nedidelė dalis (kokie 1,5-2%?), dėl kurios klientai nusprendžia aiškintis, yra nedelsiant adekvačiai kompensuojama be jokių diskusijų ar nuostolio klientui, kas rodo teisingą požiūrį į customer service ir gerą pasiruošimą tokioms situacijoms (ko negalėčiau pasakyti, pavyzdžiui, apie Burger Kingo frančizę Lietuvoje). Galų gale, ir klientas patenkintas ir McD realaus nuostoliau nelabai patiria, nes, kaip žinia, patenkintas, lojalus ir ateityje vėl ir vėl sugrįžtantis klientas yra žymiai svarbiau, nei to momento buhalterinis euro ar dviejų "nuostolis". Overall, faktiniai buhalteriniai nuostoliai McD dėl klaidingų užsakymų kažin ar sudaro kokius 0,3%-0,5% nuo visų pardavimų.

Comment

Tai aš suprantu, kad apie big Mac.
                                    Aš stebiuosi kaip tu gali pajausti jautienos skirtumus kai ta jautiena yra apdorojama iki tokio lygio kaip mcd paplotėlis. Dar suprasčiau jei jautienos kepsnius lygintum, bet ne iki tokio lygio "suprocesintą" mėsą.
                                    Man big makas visose šalyse vienodas.

Comment

Atsiprašau, jei mano patirtis su McD Jums, gerbiamas pone, įgėlė. Tikiuosi Jūsų prakilnybės nuolankaus atleidimo.
                                      Anyway, išties keista dėl 0% klaidų LT McD tavo patirtyse, nes mano patirtis su neteisingais užsakymais yra labai consistent, susidedanti iš šimtų, jei ne tūkstančių užsakymų, skirtingų McD branchų skirtinguose miestuose (Vilniuje, Kaune) ir ji iš esmės nekinta jau daugelį metų. Dabar jau priimu tai kaip neišvengiamą realybę, kuri turbūt nepasikeis. Būtų keista, jei tik man taip nutinka
                                      Aš per gyvenimą turbūt apie 200-300 kartų valgiaiu mcd, BK, hes. Nepamenu nei karto, kad būtų neteisingas užsakymas. Jei kažką pamiršau tai turbūt Max 1 ar 2 kartai.

Comment

Aš per gyvenimą turbūt apie 200-300 kartų valgiaiu mcd, BK, hes. Nepamenu nei karto, kad būtų neteisingas užsakymas. Jei kažką pamiršau tai turbūt Max 1 ar 2 kartai.
                                        Gal priklauso ir nuo to, ką paprastai valgai Makuose. Pastebėjau, kad dažniau sumaišomi užsakymai, kurie yra labiau nutolę nuo klasikinių McD patiekalų ir rutininių užsakymų. Pavyzdžiui, kažkada kokius tris kartus iš eilės esu gavęs pusryčių McMuffin su kiaušiniu ir kiauliena, vietoj McWrap su kiaušiniu ir kiauliena, kurį užsakiau. Tai tą kartą jau po antro karto pradėjau viską tikrinti iškart vos atsiimdamas užsakymą. Užsakant gyvai iš darbuotojo (per Covidą būdavo atvejų, kad ryte neveikdavo užsakymo kioskai ir dar nebuvo appso), tik iš trečio karto pavykdavo paaiškinti, kad noriu McWrap, o ne McMuffin. Ir taip irgi keletą dienų ioš eilės. Tai gali būti, kad kai užsakai BigMac ar "čyzą su dideliu kola ir bulvytėm", šansai supainioti užsakymą yra maži, nes darbuotojai šitą rutiną kartoja tūkstančius kartų ir tai įauga į kraują, bet kai imi dideli McWrap su kava ir bulvių paplotėliu, arba McMuffiną su su papildomu kiaulienos paplotėlius, ir papildomai vieną bulvytės paplotėlį (= viso 3 bulvyčių paplotėlius), tikimybė, kad darbuotojas susipainios, padidėja daug kartų. Kadangi pats labai retai perku tuos "įprastus" McD mealus su "čyzais", "makais" ir "kolom", gali būti, kad ir supainoja man viską žymiai dažniau, nei tau ar Chiuvakui.

Comment

Tai aš suprantu, kad apie big Mac.
                                          Aš stebiuosi kaip tu gali pajausti jautienos skirtumus kai ta jautiena yra apdorojama iki tokio lygio kaip mcd paplotėlis. Dar suprasčiau jei jautienos kepsnius lygintum, bet ne iki tokio lygio "suprocesintą" mėsą.
                                          Man big makas visose šalyse vienodas.
                                          Tai vat aš irgi nustebau, kaip tai įmanoma, bet galiu nebent tik dar kartą pasiūlyti pačiam atkreipti dėmesį ir įsitikinti asmeniškai, o ne skaitant kažkieno kito patirtis forumuose. Jeigu važiuosi kada į Ispaniją paatostogauti, suvartok paprastą BigMacą Kaune prieš kelionę, atkreip dėmesį į paplotėlį ir jo skonį (gal net nusifotografuok), po to, vos tik nusileidęs Madride ar Barcelonoje, pirmu numeriu padaryk tą patį bet kuriame vietiniame McD ir pamatysi, ką turiu omeny. Skirtumai yra labai dideli, bet aš nežinau, kodėl taip yra. Spėju, kad tiesiog labai skirtinga jautiena mūsų regione vs Ispanijoj (Švedijoj, Tailande etc.). Gal ir kitų faktorių yra, kaip kad požiūris į kokybę, kainą ir t.t. Anyway, nesiimsiu spėlioti, kaip ir kodėl, bet tiesiog konstatuoju faktą, kad skirtumas yra labai didelis.

Comment

Working...
                                          X