Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė enigma Rodyti pranešimą
    Ekologiškas produktas - labai sąlyginis terminas. Ne tik neužilgo, bet ir toliau žmonės maitinsis tuo pačiu, ką ir dabar valgo.
    Maitinsis tuo pačiu, kuo ir dabar - bet dauguma tų produktų vadinsis "ekologiškais" Jeigu yra rinkoje toks poreikis (užrašų ant produktų "ekologiškas"), verslininkai ras būdų, kaip tą poreikį patenkinti.

    Nes tikrieji ekologiški produktai yra labai brangūs, ir jų mažai - 7 milijardams žmonių žemėje neužteks.

    Manau, kad "ekologija" - tai eilinė mada, kurią pakeis kitokia mada. Maisto mados (ir jas lydintys baubai) keičiasi reguliariai. Kažkada margarinas buvo laikomas sveiku (nes jis augalinis), o sviestas nesveiku (nes gyvulinis). Dabar priešingai - margarinas nesveika (nes nenatūralus), o sviestas sveika (nes natūralus).

    Comment


      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
      Maitinsis tuo pačiu, kuo ir dabar - bet dauguma tų produktų vadinsis "ekologiškais" Jeigu yra rinkoje toks poreikis (užrašų ant produktų "ekologiškas"), verslininkai ras būdų, kaip tą poreikį patenkinti.

      Nes tikrieji ekologiški produktai yra labai brangūs, ir jų mažai - 7 milijardams žmonių žemėje neužteks.

      Manau, kad "ekologija" - tai eilinė mada, kurią pakeis kitokia mada. Maisto mados (ir jas lydintys baubai) keičiasi reguliariai. Kažkada margarinas buvo laikomas sveiku (nes jis augalinis), o sviestas nesveiku (nes gyvulinis). Dabar priešingai - margarinas nesveika (nes nenatūralus), o sviestas sveika (nes natūralus).
      Dabar labai populiaru maisto produktus žymėti E raide (neva ekologiški), nors realiai, juose gali būti daug visokio kito šlamšto pridėta kaip maisto pakaitalai, krakmolai ir t.t. Tad gali būti produktas daug geresnis netgi su keliais nekenksmingais konservantais
      O dėl margarino, tai tiesiog mada buvo liesi produktai, bet dabar jau aiškėja, kad geriau riebesni, bet natūralūs ir sveikesni.

      http://ekopirk.lt/info/straipsniai/s...inti-riebalai/
      Paskutinis taisė Lettered; 2012.08.28, 10:38.
      Flickr

      Comment


        margarinas kenksmingas dėl sudėtyje esančių trans riebiųjų rūgščių, kurios dalyvauja aterosklerozės patogenezės vystymesi, jeigu teisingai pamenu

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Dabar labai populiaru maisto produktus žymėti E raide (neva ekologiški), nors realiai, juose gali būti daug visokio kito šlamšto pridėta kaip maisto pakaitalai, krakmolai ir t.t. Tad gali būti produktas daug geresnis netgi su keliais nekenksmingais konservantais
          Krakmolas juk natūralus produktas. O jeigu dar jį pagaminti iš ekologiškų bulvių - tai bus ir ekologiškas. Štai vat jums ir prašom

          Comment


            Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
            Krakmolas juk natūralus produktas. O jeigu dar jį pagaminti iš ekologiškų bulvių - tai bus ir ekologiškas. Štai vat jums ir prašom
            Apie tai kalba ir buvo, kad natūralus ar ekologiškas (be E), dar nereiškia, kad sveikas. Natūralų cukrų ar druską šaukštais kabindamas kažin ar sveikas liksi
            Flickr

            Comment


              Į rūkytą dešrą dedami konservantai ir skonio stiprikliai? No shit?

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                Į rūkytą dešrą dedami konservantai ir skonio stiprikliai? No shit?
                Net į šaltai rūkytus lašinius dedami konservantai.

                Comment


                  Belieka nieko nevalgyti...
                  ______________
                  The Division Bell

                  Comment


                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                    Net į šaltai rūkytus lašinius dedami konservantai.
                    Net ir senų senovėje dėdavo į lašinius konservantus. Siaubinga, kiek seniai tęsiasi ši tradicija...
                    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                    Comment


                      Parašė bebop Rodyti pranešimą
                      Net ir senų senovėje dėdavo į lašinius konservantus. Siaubinga, kiek seniai tęsiasi ši tradicija...
                      Todėl šiais laikais jau turim pakankamai informacijos, kas yra kas, turim šaldytuvus, mokam skaityti ir galim pasirinkti gyventi sveikai ar ne
                      Flickr

                      Comment


                        Neverta tikėtis, kad pigiausi antros ar trečios rūšies produktai bus labai švieži, sveiki ir skanūs.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Parašė enigma Rodyti pranešimą
                          Belieka nieko nevalgyti...
                          kai nuodus litrais geriat(alkoholis), rūkote, tai jau blogai, o kai keli konservantai maiste - jau tragedija...

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                            Todėl šiais laikais jau turim pakankamai informacijos, kas yra kas, turim šaldytuvus, mokam skaityti ir galim pasirinkti gyventi sveikai ar ne
                            Sunku būtų valgomosios druskos atsisakyti...ech...Nors realiai jos ir taip nenaudoju.

                            Šiaip visada sakydavau "geriau nieko, nei bet ką". Tačiau norėčiau atkreipti į porą vietų šiame straipsnyje.
                            „Manau, kad visi vartotojų judėjimai atsiranda dėl nepasitenkinimo, suveikus kokiam nors katalizatoriui, – įsitikinusi LSMU Veterinarijos akademijos Maisto saugos ir kokybės katedros doc. G. Zaborskienė. – Tokia akcija pradeda spausti gamintojus, priverčia įvesti kokį nors naują produktą. Tik tiek, kad žmonės, neturėdami daugiau žinių, kartais perdėtai jautriai reaguoja į maisto priedus.
                            Tačiau bijoti absoliučiai visų maisto priedų nevertėtų, juk benzenkarboksirūgštis pirmą kartą buvo išskirta iš spanguolių, kai pastebėtos konservuojamosios jos ypatybės. O labai bijantiesiems reikėtų atkreipti dėmesį, kokiose šalyse didesnis išgyvenamumo rodiklis ir ilgesnė gyvenimo trukmė – klausimų nekils, ar ta maisto chemizacija toks didelis blogis.
                            Kitaip sakant, ne viskas, kas turi pavadinimą konservantas/skonio stipriklis yra blogis, ir ne viskas, kas turi pavadinimą natūralus yra gėris.
                            Paskutinis taisė bebop; 2012.09.15, 17:06.
                            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                            Comment


                              Lietuvos kulinarinio paveldo apybraižos. Skilandis

                              O čia senesnis
                              Antanas Astrauskas: Šaltibarščių istorija (Lietuvos kulinarinio paveldo apybraižos)
                              Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                              Comment


                                Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                kai nuodus litrais geriat(alkoholis), rūkote, tai jau blogai, o kai keli konservantai maiste - jau tragedija...
                                Jokios tragedizacijos, tai ironija. Geriame litrais, rūkome ir ėdame kilogramais. Ir tik viską, kas nesveika
                                ______________
                                The Division Bell

                                Comment


                                  Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                  Net ir senų senovėje dėdavo į lašinius konservantus. Siaubinga, kiek seniai tęsiasi ši tradicija...
                                  Gal pakaks demagogijos? Druska nėra joks blogis, jos netgi šiek tiek organizmui reikia. Be to kuo labiau užsūdytas produktas, tuo mažiau jo suvalgysi. O tai gerai, jei kalbama apie lašinius, nes visgi riebalai... Tuo tarpu šiais laikais yra keli šimtai visokių cheminių priedų, kurių šiais laikais dedama beveik į visus produktus, o tų cheminių priedų normos skaičiuojamos būtent tam suvalgomam per parą produkto kiekiui, o ne visam paros maisto kiekiui. Taip kad to paties chemikalo tu gali gauti iš kelių produktų, valgomų kasdien, ir jo norma bus viršyta kelis kartus. Be to nežinoma apie tų visų chemikalų tarpusavio sąveiką, jų sąveiką termiškai apdorojant tam neskirtą maistą ir pan. Aišku, jie visi nėra tokie stiprūs nuodai, kad žmogus numirtų ar susirgtų iš karto. Bet ilgalaikis vartojimas be pasekmių nepraeina. Nes visi tie priedai reikalingi tik maisto pramonei ir prekybininkams, o ne žmogaus organizmui. O teigti, kad jie neturi absoliučiai jokio poveikio, yra bukumo viršūnė, kuria ir naudojasi gobšūs verslininkai.


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                  Todėl šiais laikais jau turim pakankamai informacijos, kas yra kas, turim šaldytuvus, mokam skaityti ir galim pasirinkti gyventi sveikai ar ne
                                  Visiška nesąmonė, nes pasirinkti jau beveik nėra iš ko. Tik pačiam auginti savo sklype.

                                  Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                  S
                                  Kitaip sakant, ne viskas, kas turi pavadinimą konservantas/skonio stipriklis yra blogis, ir ne viskas, kas turi pavadinimą natūralus yra gėris.
                                  Viskas, kas turi pavadinimą konservantas (druska, cukrus, spiritas paprastai rašomi ne E kodais) ar skonio stipriklis yra blogis. O tai kas tikrai natūralu, yra gėris. Tik kad tuo dabar sukčiai verslininkai piktnaudžiauja ir šlamštą parduoda su etikete "natūralu".

                                  Comment


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Aišku, jie visi nėra tokie stiprūs nuodai, kad žmogus numirtų ar susirgtų iš karto. Bet ilgalaikis vartojimas be pasekmių nepraeina.
                                    Tai neatskleisi kokios tos pasekmės? Žmonių sveikata jau ir dabar yra labai prasta ir be jokių priedų.


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Viskas, kas turi pavadinimą konservantas (druska, cukrus, spiritas paprastai rašomi ne E kodais) ar skonio stipriklis yra blogis. O tai kas tikrai natūralu, yra gėris. Tik kad tuo dabar sukčiai verslininkai piktnaudžiauja ir šlamštą parduoda su etikete "natūralu".
                                    Yra ir be priedų maisto produktų. Kai kurie mano pažįstami atsiveža iš kaimo kiaušinių, vištienos, kiaulienos.

                                    Comment


                                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                      Tai neatskleisi kokios tos pasekmės? Žmonių sveikata jau ir dabar yra labai prasta ir be jokių priedų.

                                      Žmonių sveikata yra geresnė, nei bet kada anksčiau žmonijos istorijoje. Tai byloja vienas paprastas faktas - gyvenimo trukmė, kuri yra ilgesnė, nei bet kada anksčiau ir gana sparčiai ilgėja visame pasaulyje.
                                      Paskutinis taisė John; 2012.09.15, 23:06.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Žmonių sveikata yra geresnė, nei bet kada anksčiau žmonijos istorijoje. Tai byloja vienas paprastas faktas - gyvenimo trukmė, kuri yra ilgesnė, nei bet kada anksčiau ir gana sparčiai ilgėja visame pasaulyje.
                                        Šiuolaikinė medicina padeda žmonėms pratemti ilgiau. Ligų vis daugėja, jos kaupiasi, nes perduodamos genais.

                                        Comment


                                          Amžinas nesusipratimas tarp optimistų ir realistų/pesiminstų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X