Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Automobiliai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nors ir burtais varomi Kolkas dar nėra sugalvota tam tinkamų batareikų

    Comment


      Parašė andyour Rodyti pranešimą
      Nors ir burtais varomi Kolkas dar nėra sugalvota tam tinkamų batareikų
      Batareikos kaip ir yra. Nėra pakankamai ekstensyvios įkrovimo infrastruktūros. Nuvažiuoti dabar galima ~300km, bet jei, tarkim, tau reiks važiuoti 400km, labai tikėtina, kad pakeliui nebus greito įkrovimo (iki 30min.) šaltinio, kas automatiškai atmeta tokio keliavimo galimybę (iš buitinio elektros šaltinio gali tekti krauti bent kelias valandas). Problema kol kas yra čia, o ne batareikose. Taip pat problema yra tokių mašinų kainoje dėl kol kas mažų gamybos apimčių ir iš to išplaukiančio skalės ekonomijos nebuvimo. Tačiau, tai nėra esminės problemos ir jos bus išspręstos dar iki tol, kol ims mažėti pardavavimai dėl naftos kainų. Ypač turint omeny, kad ir benzininiai/dyzeliniai modeliai yra tobulinami ir kaskart tampa vis taupesni. Pavyzdžiui, tas pats Volvo lyg ir rengiasi išvis atsisakyti didesnių variklių ir montuoti ypač taupius V4 dyzelinius variklius net į aukščiausių specifikacijų modelius. V12 ir V8 era paprastose mašinose kaip ir turėtų artėti prie pabaigos, nes tokie varikliai nėra praktiški ir iš esmės yra nereikalingi. O vien tik tam, kad ant popieriaus daug cilindrų ir didelė variklio talpa atrodo krutai, irgi neverta kišti resursų ir investicijų.

      O šiaip iš principo visi auto gamintojai kad ir šiandien neturi kliūčių kad ir visus savo modelius paversti elektriniais.
      Paskutinis taisė John; 2011.11.20, 17:04.

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą
        Batareikos kaip ir yra. Nėra pakankamai ekstensyvios įkrovimo infrastruktūros. Nuvažiuoti dabar galima ~300km, bet jei, tarkim, tau reiks važiuoti 400km, labai tikėtina, kad pakeliui nebus greito įkrovimo (iki 30min.) šaltinio, kas automatiškai atmeta tokio keliavimo galimybę (iš buitinio elektros šaltinio gali tekti krauti bent kelias valandas).
        Tuos 300km važiuosi lėtėdamas O kaip veiktų prie minusinės temperatūros?

        Comment


          Parašė andyour Rodyti pranešimą
          Tuos 300km važiuosi lėtėdamas O kaip veiktų prie minusinės temperatūros?
          Tikriausiai taip pat, kaip ir kiti batareikomis varomi prietaisai.
          Nors yra toks variantas, kaip plug-in hibridai, kurie gali nuolat važiuoti elektra ir įsijungti benzino/dyzelio variklį (kuris bus labai silpnas, bet taupus). Ar net paprasti hibridai, kurie tiesiog sumažina degalų vartojimą. Žodžiu, variantų pereinamąjam laikotarpiui irgi yra.

          Comment


            Jei visi mąstytų kaip andyour, dar tebevažinėtume arklių traukiamais vežimais . Pirmieji automobiliai juk irgi važiavo panašiu greičiu kaip žmogus eina, įveikdavo trumpą atstumą, dažnai gesdavo, turėjo krūvą kitų trūkumų ir užteko skeptikų, kurie iš tokių automobilių šaipėsi. Tačiau sulig kiekvienais metais automobiliai tobulėjo ir skeptikų mažėjo. Tas pats ir su elektromobiliais. Kol naftos pakanka ir jos kaina įkandama, tol alternatyvių transporto priemonių plėtra nebus sparti. Tačiau agregatai nuolat tobulinami, o pasiekus tam tikrą masiškumą elektromobiliai ims pigti ir taps vis labiau prieinami.

            Comment


              Jau gana senas CNN reportažas-interviu apie BYD kompaniją, gamiančią elektromobilius ir hibridus. Žurnalistas kalba su kompanijos vadovu ir aptaria ne tik pačios kompanijos reikalus, bet ir elektromobilių perspektyvas apskritai. BYD vadovas sako, kad elektormobilių kaina susilygins su tradicinių automobilių kaina per ~10 metų.

              Wang Chuanfu: Building electric dreams in China
              http://edition.cnn.com/2009/WORLD/as...nfu/index.html

              Paskutinėje dalyje minimas modelis "prototipas" E6 šiandian jau yra pardavime ir jį nusipirkti gali bet kas. Gana įkvepianti BYD istorija. Manau vien dėl tokio pavyzdžio reikia tikėti, kad elektromobiliai tikrai bus masinis produktas ir taip bus jau greitai. Labai svarbu, kad prie to prisidėtų valdžia su infrastruktūros kūrimu. Panašu, kad Kinijoje taip yra. Labai įdomu, kokia bus JAV pozicija ir ar neftos kompanijų lobizmas nepristabdys švaresnės ir pigesnės technologijos plitimo.
              Paskutinis taisė John; 2011.11.20, 18:22.

              Comment


                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Jei visi mąstytų kaip andyour, dar tebevažinėtume arklių traukiamais vežimais . Pirmieji automobiliai juk irgi važiavo panašiu greičiu kaip žmogus eina, įveikdavo trumpą atstumą, dažnai gesdavo, turėjo krūvą kitų trūkumų ir užteko skeptikų, kurie iš tokių automobilių šaipėsi.
                Šiais laikais automobilių kamščiuose eismas vyksta ne ką greičiau

                Comment


                  http://www.208.peugeot.co.uk/
                  tik prireiks webkameros
                  You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                  Comment




                    Black Volkswagen Up 2WD

                    Šiais metais automobilių pramonė lengviau atsikvėpė — parodose vėl knibžda naujų idėjų ir „žaliųjų“ technologijų. Tačiau ar joms lemta patekti į rinką?
                    Rugsėjo mėnesį Frankfurte vykusioje bene didžiausioje pasaulyje automobilių parodoje „Frankfurt International Motor Show“ sklandė prieštaringos nuotaikos. Juk po 2007 m. vykusio „žaliosiomis“ idėjomis perpildyto renginio vyko 2009 m. krizinė Frankfurto paroda, kurioje kai kurie gamintojai net nedalyvavo.
                    Šių metų renginys pagaliau vėl įgavo prieškrizinį lygmenį ir mastą – jame dalyvavo beveik visi svarbiausi automobilių gamintojai. Šiemet parodoje pristatyta apie šimtą naujų modelių, tai rodo, kad rinka per pastaruosius dvejus metus atsigavo, o kai kurie gamintojai galėjo pasidžiaugti ypač dideliu pardavimu. Trys didžiausios bendrovės – BMW, „Audi“ ir „Mercedes“ per pirmus tris metų ketvirčius pardavė po daugiau nei 600 tūkst. automobilių.
                    Kad ir kaip būtų keista, ypač gerai verslas šiandien sekasi prabangių europietiškų automobilių gamintojams Kinijoje, Indijoje, Rusijoje ir Artimuosiuose Rytuose. Štai, pavyzdžiui, 2010 m. Kinijoje buvo parduota apie 850 tūkst. SUV tipo mašinų, o „Audi“ 2011-aisiais planuoja parduoti apie 300 tūkst. savo automobilių. Šiandien ši valstybė turi didžiulį pirkimo potencialą – dabar joje automobilį turi tik kas šešioliktas gyventojas (JAV tuo gali pasigirti trys iš keturių gyventojų).
                    (...)
                    Pagrindinė visų šiais metais vykusių automobilių parodų tendencija – vis mažesni ir taupesni automobiliai. Galbūt tai skamba ne itin naujai, tačiau daug ką pasako faktas, kad net didieji Vokietijos gamintojai, žinomi dėl savo prabangių ir „ėdrių“ sedanų, šiais metais pasuko taupesnių modelių link.
                    Šių metų tarptautinėse automobilių parodose ryškiausiai spindėjo naujo tipo – mikroautomobilių prototipai. Tai ne šiaip sau mažyčiai miesto automobiliai, tokie kaip „Fiat Panda“ ar „Toyota Yaris“, kuriuos jau esame įpratę matyti gatvėse. Tai dar mažesnės ir taupesnės miesto gyventojo transporto priemonės, tokios kaip šių metų parodose pristatyti „Volkswagen Nils“, „Opel RAKe“ ar „Audi Urban Concept“. Žinoma, šie „kosmiškai“ atrodantys mažyliai parduotuvėse dar kurį laiką nepasirodys, o ir kai pateks į rinką – jų išvaizda bus „prijaukinta“ paprastiems vartotojams.
                    „Vakarų Europoje mažų automobilių rinkos segmentas padidėjo nuo 30 proc. 1990-aisiais iki 43,5 proc. 2010-aisiais. 2015-aisiais tokie automobiliai sudarys beveik pusę visų mašinų“, – prognozuoja profesorius Stefanas Bratzelis iš Bergiš Gladbacho mieste įsikūrusio Taikomųjų pramonės mokslų universiteto.
                    Mikroautomobilių pionieriumi, ko gero, taps „Volkswagen Up!“ – mažiausias vokiečių koncerno gaminys, mažesnis net už savo giminaitį „Polo“. Koncernas savo mažyliui planuoja šviesią ateitį ir tikisi per metus parduoti apie 300 tūkst. „Up!“ automobilių.
                    Kita taupymo galimybė – dar mažiau degalų reikalaujantys dyzeliniai varikliai. Tarkime, šiais metais pristatyti „Jaguar XF“ bei „Porsche Panamera“ modeliai, į kurių bakus pilamas nebe benzinas, o dyzelinas. Kas galėjo pagalvoti, kad sportinis „Porsche“ šimtui kilometrų kada nors sunaudos tik kiek daugiau nei penkis litrus dyzelino?
                    (...)
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment


                      Gaila...

                      Saab Hits the End of the Road
                      http://www.wired.com/autopia/2011/12...d-of-the-road/


                      „Saab“ bankrutuoja
                      http://auto.delfi.lt/autonews/saab-b....d?id=53126155

                      „Swedish Automobile“ pranešė, kad Švedijos automobilių gamintojas „Saab Automobile“ kreipėsi į Vänersborgo teismą dėl bankroto. Toks sprendimas priimtas po to, kai ankstesni „Saab“ savininkai „General Motors“ (GM) nesutiko, kad „Saab“ pereitų į kinų rankas.
                      Negi tai SAAB lengvųjų automobilių pabaiga?

                      Comment


                        ....Oba...Labai gaila. Siaip labai tiketina, kad persikurs, ir toliau darys gamyba. Gal ne tokiais mastais, bet...

                        (Sirdyje sokineju ir dainuoju, kad visu savo turimu virtualiu investavimo zaidimo pinigu nesudejau i SAAB, kaip masciau .)

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Gaila...

                          Saab Hits the End of the Road
                          http://www.wired.com/autopia/2011/12...d-of-the-road/


                          „Saab“ bankrutuoja
                          http://auto.delfi.lt/autonews/saab-b....d?id=53126155



                          Negi tai SAAB lengvųjų automobilių pabaiga?
                          Nelabai tiketina. Si automobiliu marke gali buti atkurta, tik ji bus labiau skandinaviska. SAAB pardavimas savo laiku atgimusiai 'General motors' laikoma didziasia klaida, nes nuo tada svedu marke neteko savitu bruozu.

                          Comment


                            Ne tik kad eliminavo "skandinaviškus bruožus", bet ir faktiškai užblokavo kompanijos pardavimą investuotojui, kuris tikriausiai būtų leidęs kur kas didesnę laisvę Švedų dizaineriams ir inžinieriams, nei tai leido GM. Žodžiu kaip reikiant jie viską sudirbo.

                            Comment


                              Na, gamyklu niekas neuzdarys, tad galima tiketis atgimimo. Kita vertus, Saab nera vien lengvieji automobiliai, kaip ir Volvo, tad pats zenklas isliks. Be to, Svedija perorientavo ekonomika i 'zaliuju' technologiju sriti ir tai gali itakoti apsisprendima del SAAB ateities.

                              Comment


                                Kaip tai gali įtakoti?
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  Norėčiau paklausti išmanančių automobilius. Taigi, reiktų automobilio už maždaug 6000-8000lt, būtinai automato, vidutinio dydžio, domintų patikimas, ekonomiškas ir išvaizdus, nors tai nelabai būtina, maždaug nuo 2000-ųjų. Paieškos kriterijai būtų maždaug šie. Kaip matau, daugiausia rezultatų yra VW, BMW, Renault ir Citroen, Peugeot. Pasidomėjau, kad Renault ir APD yra du nesuderinami dalykai, Citroenai dažnai turi problemų su elektra, Peugeot irgi turi savų problemų, o vokiškos šiap netraukia. Žinoma, geriau būtų japonas, nes su jais iš patirties bėdų mažai, tfu tfu tfu. Taigi, klausiu čia, nes reikia nešališkos nuomonės, o ne autogidų pardavėjų, giriančių savo prekę ar klubų fanboyų. Ačiū!

                                  Comment


                                    Sunkiai uz tokia kaina kazkas gero bus.. Su prancuzu dezem viskas ok, klausimas kaip pasiseks nupirkt. Japonu su APD tokiu metu nera daug, o vokiskos normalios sunkiai.. Asmeniskai ziureciau peugot/citroen,gal japona, dasimetus pinigu bet uz tiek pinigu kaip ir minejau rizika isigyt beda..

                                    Comment


                                      Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
                                      Sunkiai uz tokia kaina kazkas gero bus.. Su prancuzu dezem viskas ok, klausimas kaip pasiseks nupirkt. Japonu su APD tokiu metu nera daug, o vokiskos normalios sunkiai.. Asmeniskai ziureciau peugot/citroen,gal japona, dasimetus pinigu bet uz tiek pinigu kaip ir minejau rizika isigyt beda..
                                      Na, 2006-ais pirkom Suzuki Baleno 1995m. irgi automatą. Praše 7000lt, nusiderėjom iki 6200. Investicijų praktiškai nereikalauja, dėžė irgi kai bitutė, tik va, priekinis traversas lūžo, kurio praktiškai gaut neįmanoma, o gavus kosminius pinigus kainuoja Norėtųsi kažko panašaus. Yra pasidairymai į Baleno įpėdinį Liana, bet vėl gi neaišku kaip su ja, nes atsiliepimų apie ją praktiškai nulio skylė. Dar akys krypsta į Peugeot 206. Atsiliepimai daugiausia teigiami tiek iš ekonominės, tiek iš patikimumo pusės. Tik irgi klausimas kaip dėžė laikys.

                                      Comment


                                        p206 matai mazialitris, o APD senesnes megsta kW. Kaip ir minejau, siulyciau prisidet pinigu,variantas dar ieskot senesnes, bet gerai priziuretos arba pagalvot apie mechanine.

                                        Comment


                                          Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
                                          p206 matai mazialitris, o APD senesnes megsta kW. Kaip ir minejau, siulyciau prisidet pinigu,variantas dar ieskot senesnes, bet gerai priziuretos arba pagalvot apie mechanine.
                                          Ta prasme, mėgsta kW? Didelio litražo ir nereikia. 2.0l per akis Su mechanine nieko neišeis, nes reikia automato ir tik automato.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X