Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dar viena to meto etikėtė.


    Comment


      Parašė Specas Rodyti pranešimą
      Radau seną alaus etikėtę:
      Atvaizdas
      Kaip suprasti tą „normalinis alus“? Kas tai?
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        Normalinis alus negali buti silpnesnis nei 3,8 procento alkoholio.

        Comment


          Parašė Sefas20 Rodyti pranešimą
          Šiandien nutariau išbandyti taip reklamuojamo utenos bevardžio kvietinio alaus, ir galiu drąsiai rašyti riebų minusa. Beskonis labai vandeningas alus, jaučiasi alchoholis, ir per daug gazuotas.
          Paragavau ir aš vakar to kvietinio... Pirmas įspūdis, kad tai truputį praskiestas Švyturio BALTAS. Panašu, jog taip ir yra iš tikro...
          Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

          Comment


            Parašė Sefas20 Rodyti pranešimą
            Šiandien nutariau išbandyti taip reklamuojamo utenos bevardžio kvietinio alaus, ir galiu drąsiai rašyti riebų minusa.
            Neragavau, bet kai pamačiau, net pirkti nesinori. Jau tokios prastos reklaminės akcijos iš jų tikrai nesitikėjau. Paleisti į apyvartą alų "sugalvok pavadinimą" - tai tiesiog vadybinė impotencija.

            Comment


              Viename Baltarusijos kaime netoli Minsko, namo palėpėje, buvau kažkada radęs lietuviško tarpukario alaus etikečių. Gaila neišsaugojau

              Comment


                Parašė oranger Rodyti pranešimą
                Neragavau, bet kai pamačiau, net pirkti nesinori. Jau tokios prastos reklaminės akcijos iš jų tikrai nesitikėjau. Paleisti į apyvartą alų "sugalvok pavadinimą" - tai tiesiog vadybinė impotencija.
                Gera kampanija - apie ji vien del to daznai kalbama.

                Comment


                  Vakar teko išbantyti dar nematyto Kalnapilio RALPF ice beer, ir dedu dar didesnį minusa negu praeitam ŪTENOS.
                  Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                  Comment


                    Nera prasmes tuos pramoninius skystalus net ragaut realiai

                    Comment


                      Pardavėja rekomendavo tai pabandžiau.
                      Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                      Comment


                        Na, tokie žodžiai kaip "gentle" ar "ice" ant etiketės sufleruoja, kad ten bus ne alus, o greičiau vanduo su kuriuo bačkas plovė.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Užtat dizainas sveikintinas, netgi labai. Laikas mūsų didiesiems gamintojams bent vieną-kitą "brand'ą" atriboti nuo viso "senolių palikimo tradicinės receptūros Smetonos laikų blablabla" įvaizdžio ir įvesti šiek tiek modernumo ir šiuolaikiškumo. Tik va pats "Kalnapilio" logotipas jau irgi verkiant prašosi atnaujinimo.

                          Comment


                            Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                            Užtat dizainas sveikintinas, netgi labai. Laikas mūsų didiesiems gamintojams bent vieną-kitą "brand'ą" atriboti nuo viso "senolių palikimo tradicinės receptūros Smetonos laikų blablabla" įvaizdžio ir įvesti šiek tiek modernumo ir šiuolaikiškumo. Tik va pats "Kalnapilio" logotipas jau irgi verkiant prašosi atnaujinimo.
                            Man tai priesiingai - toki dizaina pamacius iskart asociacija su vienkartiniu/reklaminiu projektu. Na ir siaip vartotojams pasamonej gi aisku, kad gera alu gamina gamintojas turintis senas tradicija, patirties ir tt, todel tie "Smetonos laiku" ir naudojami.

                            Comment


                              Turiu rimtą klausimą alaus mėgėjams.

                              Kai būnu Lietuvoje, vis stengiuosi pabandyti skirtingo alaus. Kadangi mėgstu švisų "pilsner", kažką iš tos serijos ir stengiuosi bandyti. Bet kiek bebandyčiau, vis ta pats: birzgaliukas su rūgštele. Galų gale tiesiog nusiperku išbandyto čekiško alaus ir tuo viskas pasibaigia. Ar gaminamas Lietuvoje kažkas panašaus į Pilsner Urquell, Budvar, Becks ir pan. šviesus alus? T.y. alus, kurį atkimšus iš karto "trinkteltų" tirštas ir stiprus apynių aromatas dar nepradėjus gerti (kaip suprantu, tai labiausiai priklauso nuo apynių tipo. Budvar ir Urquell naudoja Saaz rūšies apynius). Nes ragauti daugiau skirtingų birzgaliukų ir taip be reikalo žudyti neuronus nebesinori. Reiktų kažko tikrai gero ir "no bullshit".
                              Paskutinis taisė John; 2011.05.29, 16:12.

                              Comment


                                Arba laikas Johnui apsilankyti Čekijoje.

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Turiu rimtą klausimą alaus mėgėjams.
                                  Aš pats geriu tik pilstomą arba bare kur verda patys. Nevilioja alus bonkėse

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Turiu rimtą klausimą alaus mėgėjams.

                                    Kai būnu Lietuvoje, vis stengiuosi pabandyti skirtingo alaus. Kadangi mėgstu švisų "pilsner", kažką iš tos serijos ir stengiuosi bandyti. Bet kiek bebandyčiau, vis ta pats: birzgaliukas su rūgštele. Galų gale tiesiog nusiperku išbandyto čekiško alaus ir tuo viskas pasibaigia. Ar gaminamas Lietuvoje kažkas panašaus į Pilsner Urquell, Budvar, Becks ir pan. šviesus alus? T.y. alus, kurį atkimšus iš karto "trinkteltų" tirštas ir stiprus apynių aromatas dar nepradėjus gerti (kaip suprantu, tai labiausiai priklauso nuo apynių tipo. Budvar ir Urquell naudoja Saaz rūšies apynius). Nes ragauti daugiau skirtingų birzgaliukų ir taip be reikalo žudyti neuronus nebesinori. Reiktų kažko tikrai gero ir "no bullshit".
                                    Cia del standartizuotu visokiu svyturiu, kalnapiliu high gravity liniju. Ne tik birzgaliukas, o dar ir kazkoks "chemijos" prieskonis jauciamas.
                                    As tavo skonio nezinau, bet reiktu tau apsilankyt kokioje gero alaus parduotuveje (na tokio tipo http://www.alauskrautuvele.lt/ ) ir pasiimt kokia 10 skirtingu rusiu (pasikonsultavus su pardaveju - aisku tik tuo atveju jei jis pats alaus zinovas, o ne kaip ta pardaveja, kur sefui ta kalnapilio sisiuka parekomendavo). Is tu 10 rusiu tikrai kazkas patiks ir dauguma ju nebus tas birzgalas su rugstele, nes skoniai tikrai ten zymiai idomesni.

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Cia del standartizuotu visokiu svyturiu, kalnapiliu high gravity liniju. Ne tik birzgaliukas, o dar ir kazkoks "chemijos" prieskonis jauciamas.
                                      As tavo skonio nezinau, bet reiktu tau apsilankyt kokioje gero alaus parduotuveje (na tokio tipo http://www.alauskrautuvele.lt/ ) ir pasiimt kokia 10 skirtingu rusiu (pasikonsultavus su pardaveju - aisku tik tuo atveju jei jis pats alaus zinovas, o ne kaip ta pardaveja, kur sefui ta kalnapilio sisiuka parekomendavo). Is tu 10 rusiu tikrai kazkas patiks ir dauguma ju nebus tas birzgalas su rugstele, nes skoniai tikrai ten zymiai idomesni.
                                      Na kažką panašaus tikriausiai ir reiks padaryti. Ačiū už patarimą.

                                      Beje, spėju Vilniuje tokių alaus krautuvėlių irgi turėtų būti? Na kur prekiauja visokių mažų alaus daryklų produkcija ir kur pardavėjai tikrai išmano, ką parduoda.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Na kažką panašaus tikriausiai ir reiks padaryti. Ačiū už patarimą.

                                        Beje, spėju Vilniuje tokių alaus krautuvėlių irgi turėtų būti? Na kur prekiauja visokių mažų alaus daryklų produkcija ir kur pardavėjai tikrai išmano, ką parduoda.
                                        Tikrai turi būt. Tiesa, dabar pavadinimų taip greit nepamenu. Dar šiaip gali paragaut kavinėse kur vietoje verda ar mažųjų daryklų produkcijos turi.

                                        Pats, deja, dėl lagerių nelabai ką pakomentuot galiu...
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Geram šviesiam alui su sodriu apynių aromatu pagaminti reikalingas minkštas vanduo. O jo pas mus, kaip suprantu, ne prūdai ...
                                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                          Comment

                                          Working...
                                          X