Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Rodyti pranešimą
    Beje, nemanau, kad juodaodžiams čia yra itin blogai. Taip, incidentų pasitaiko ir tai blogai. Tačiau tai tik atsilikusios išsišokėlių dalies rezultatas, kad mums kliūva toks įvaizdis. Ir ta problema nemaža dalimi yra išeskaluota ir tapusi savotišku blogu pavyzdžiu. Realiai nei lietuviams jie maišo, nei ką.

    Nemaišo ir homoseksualai (tautos mastu, o ne kelių priedurnių), tačiau su jais konfrontacija kyla dalinai dėl jų pačių kaltės - nenoro atvirai pripažinti tam tikrų faktų.
    Tie keli išsišokimai prieš juodaodžius yra tik ledklanio viršūnė. Apskritai Lietuviai nesiima smurto prieš mažumas, niekada nekorė jų ant medžių vidury miesto. Bet tokiems žmonėms daug sunkiau susikurt socialinę aplinką. Visą laik tau už nugaros, tu esi apkalbinėjamas ir pašiepiamas ir žeminamas.Ir tu tą jauti ir tai daug skaudžiau nei smūgiai iš kumščio.
    .

    Comment


      TH1, teisingai, is kitos puses pazvelgus ar dabartiniai zmoniu baudimai baudomis ir teistumu uz tam tikrus komentarus padarys juos tolerantiskesniais?
      Jega tolerancijos neivesi

      Comment


        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
        Na atsakymas mazaug butu toks.

        Reporting in this week's PLoS ONE, an Italian research team, consisting of Andrea Camperio Ciani and Giovanni Zanzotto at the University of Padova and Paolo Cermelli at the University of Torino, found that the evolutionary origin and maintenance of male homosexuality in human populations could be explained by a model based around the idea of sexually antagonistic selection, in which genetic factors spread in the population by giving a reproductive advantage to one sex while disadvantaging the other.
        O nuorodą įdėti buvo per daug sudėtinga?

        http://www.plosone.org/article/info%...l.pone.0002282

        Comment


          Senyvo amziaus zmones, yra netolerantiskiausi.

          Comment


            Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
            galiu tik pridurti kad mano minetas straipsnis buvo ispausdintas 'peer review' zurnale, na jei nezinai ka tai reiskia tai pasidomek.
            Ahą, žinau, ką tai reiškia. Ogi būtent tai, kad prastūmė straipsnį pagal visus reikalavimus. Keista yra tai, kad pagal tuos pačius reikalavimus yra pateikta daug skirtingų išvadų straipsnių (kur juos rasti - tu turėtum geriau žinoti). Klausimas tik tas, kurio išvadom tu remsiesi argumentuodamas.

            Comment


              Dar apie toleranciją ir tautines mažumas:

              Žybsėjo auksiniais dantimis

              Besidairančio po Vilniaus geležinkelio stotį ATN.lt korespondento dėmesį patraukė prie išėjimo į peroną durų su prašmatniu kostiumu, blizgančiais pusbačiais, odiniu puspalčiu sėdintis čigonas, blykčiojantis auksiniais dantimis.

              „Na, va, štai ir čigonas“, — dingtelėjo ATN.lt korespondentui, prisiminusiam nuogąstavimus, jog naujoji geležinkelio linija būsianti ypač paranki gyvenantiesiems čigonų tabore bei jo lankytojams, užsukantiems įsigyti kvaišalų. Tačiau pririedėjus automotrisai čigonas į ją neįlipo.
              Čia paminėta tauta nepriklauso prie politinio korektiškumo kanonais nustatytų šventųjų karvių, todėl tokius straipsnelius gali rašyti kiek nori, ir niekas tavęs nepavadins nei rasistu, nei nacionalistu, nei (sergėk Viešpatie) homofobu.

              P.S. Aš suprantu, ką norėjo pasakyti straipsnio autorius. Bet kam čia reikėjo taip pabrėžti tautybę (o ne tą verslą, kurį autorius turėjo omenyje)?

              Comment


                Parašė r08n Rodyti pranešimą
                O nuorodą įdėti buvo per daug sudėtinga?

                http://www.plosone.org/article/info%...l.pone.0002282
                aciu..mano kalte
                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                - George W. Bush President of the USA

                Comment


                  Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                  Gali ..bet esme tame kad as geriau zinau ( bent jau daugiau kursu esu isklauses)
                  Tik nereikia. Yra daug teorijų iškelta ir nėra nė vienos neginčytinos.


                  Hmm kaip cia paaiskinus. Gamta klaidu nedaro ji varijuoja. Jei ivyksta mutacija ir ji negatyviai atsiliepia populiacijos islikimui, ar prisitaikymui, tada tas individas ar ta populiacijos dalis tiesiog isnyksta evoliucijos eigoje. O homoseksualumas egzistavo visa laika ir ne vien tik zmogaus porusyje, reiskia jis atlieka kazkokia funkcija ir padeda rusiai geriau prisitaikyti ar islikti prie tam tikru salygu.
                  Nesutinku. Gamtoje homoseksualių gyvūnų nėra. Ką įvardinat kaip homoseksualumą gyvojoje gamtoje, yra natūralu. Tai nėra seksualiniai santykiai ar poravimasis, tai savo statuso gaujoje/bandoje parodymas. Silpnesnis visuomet nusileis ir paklus, tai jis parodo imituodamas pasyviąją gaujos dalį, tarkim patelę. Bet tai vyksta ne siekiant suartėti, kaip tai daro žmonės.
                  Ir patinas nepasirinks kito patino atstumdamas patelę. Patinai nesusijaudina nuo patinų, nebent šalimais yra rujojanti patelė, tada imituojami seksualiniai santykiai gali kliūti ir pasitaikiusiam šalimais patinui, ar pataiko tai jau kita kalba
                  Tarp kitko, patinai esantys iškastruoti ar su sutrikusia potencija laikomi silpniausia savo gaujos grandimi.

                  Savo tapatumo, kaip nario, gaujoje išreiškimas taip pat būna: krapštinėjimasis, laižymai, glaustymasis ir t.t. ir tai daro suaugę, jaunikliai, seni, jauni. Tai nėra Homoseksualumas, reikia tai suprasti.

                  Tam tikra išimtis būtų delfinai ir tam tikros rūšies beždžionės (nesigilinsim dėl ko). Bet vėlgi jie priešingos lyties atstovo neiškeis į tos pačios.


                  na jei net 5-7 proc populiacijos turi polinki homoseksualumui, reiskias jis kazkokiu budu yra naudingas (o kokiu tai jau daug teoriju yra prikurta (kaip ir mano pamineta sexualine antagonistine selekcija - angliskas tekstas))
                  Išvesiu dar vieną teoriją arba pasikartosiu. Evoliucijos eigoje žmogaus juslių funkcijos smarkiai nusilpo, ko pasekoje kartais tinka viskas kas šliaužia, vaikšto ar bėgioja, jei tik tai jaudina.
                  Šiuolaikinis žmogus ir skiriasi nuo pirmykščio tuo, kad jo taip nebevaldo instinktai. Jis pats tai gali kontroliuoti. Todėl visus žmogaus pasirinkimus ir pomėgius laikau tik grynai jo individualios psichologijos pasėkme. Žmogaus pasąmonė nėra dar pakankamai ištirta (o gal nuvertinta? ), nors būtent ji daro didžiulę įtaką mūsų pasirinkimams.

                  P.S. Desadai, jei turi info apie homoseksualius gyvūnus, mielai pasidomėčiau ir aš ( PM ). Nors gamta domiuosi jau senai, tokių reiškinių nepastebėjau. Gal nuomonę kažkas privers pakeisti.
                  Paskutinis taisė Irma; 2008.11.04, 14:13.
                  *******
                  Miestai.net Fb

                  Comment


                    Parašė Rodyti pranešimą
                    Pavyzdys, kai tolerancija kenkia pati sau (į šį pavyzdį dėmesį atkreipė vienas olandas, beje, pasisakantis kritiškai, o paskaičius plačiau, galima suprasti, kad taip pat pasisako Nyderlandų dauguma)
                    Tiesą pasakysiu, mane supykino...
                    Pedofilijos tinklas yra gan gerai išvystytas pasaulyje. Ir tokie jų susibūrimai manęs tikrai nedžiugina: bendraminčiai, bendra veikla, patirties dalinimasis ir etc. Šlykštu.
                    Bet va klausimas, ar tai supuvusios visuomenės padarinys, kad leidžia tokioms atmatoms reikšti norus ir tikslus, o gal tai apgalvota. Žinoma, kad užsislėpęs pedofilas yra pavojingiausias, o čia kuriama partija ir prisijungia vis nauji nariai, gal jie tampa žinomi tam tikroms institucijoms.

                    Nieko nežinau, tai komentuoti plačiau negaliu. Bet jei tokios partijos dėka išryškėja pedofilai, tai tegul kuriasi...
                    Paskutinis taisė Irma; 2008.11.04, 13:41.
                    *******
                    Miestai.net Fb

                    Comment


                      Parašė Irmux Rodyti pranešimą

                      P.S. Desadai, jei turi info apie homoseksualius gyvūnus, mielai pasidomėčiau ir aš ( PM ). Nors gamta domiuosi jau senai, tokių reiškinių nepastebėjau. Gal nuomonę kažkas privers pakeisti.
                      prasom pilna, yra isleista net knyga.

                      No species has been found in which homosexual behaviour has not been shown to exist, with the exception of species that never have sex at all, such as sea urchins and aphis. Moreover, a part of the animal kingdom is hermaphroditic, truly bisexual. For them, homosexuality is not an issue."
                      —Petter Bøckman
                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                      - George W. Bush President of the USA

                      Comment


                        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                        Homoseksualumas yra naturalus evoliucijos padarinys (jei jau tokie individai egzistuoja ir gana nemaza dalis populiacijos...reiskia to reikia rusies islikimui)
                        Visokie apsigimimai (fiziniai ir/arba protiniai) ir ligos irgi egzistuoja ir yra natūralūs.

                        Normalumas - dirbtinis ir zmogaus sugalvotas indoktrinuotas diskursas.
                        Iš dalies - taip, bet gamtoje tokie klausimai išsisprendžia savaime. Žmonių populiacijoje normalumo/nenormalumo ribos platesnės. Pvz., cukraligė (diabetas) - normalu ar ne?

                        Comment


                          Parašė r08n Rodyti pranešimą
                          Visokie apsigimimai (fiziniai ir/arba protiniai) ir ligos irgi egzistuoja ir yra natūralūs.



                          Iš dalies - taip, bet gamtoje tokie klausimai išsisprendžia savaime. Žmonių populiacijoje normalumo/nenormalumo ribos platesnės. Pvz., cukraligė (diabetas) - normalu ar ne?
                          kankina neramūs sapnai, jog du jauni ir patrauklūs bičai mylisi?

                          Comment


                            Parašė r08n Rodyti pranešimą
                            Visokie apsigimimai (fiziniai ir/arba protiniai) ir ligos irgi egzistuoja ir yra natūralūs.
                            Prie ko cia ligos? Visi mes galime jomis susirgti.
                            "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                            - George W. Bush President of the USA

                            Comment


                              Parašė arun' Rodyti pranešimą
                              kankina neramūs sapnai, jog du jauni ir patrauklūs bičai mylisi?
                              Ankstesnis komentaras (kurį ištrynei ir pakeitei šituo), buvo protingesnis.

                              Beje, jo pasisakyme racijos yra ir nemažai. Bet tai labai sunki diskusija, vien dėl to, kad tenka naudot tokią sąvoką, kaip apsigimimas.
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

                              Comment


                                Parašė Rodyti pranešimą
                                Ankstesnis komentaras (kurį ištrynei ir pakeitei šituo), buvo protingesnis.

                                Beje, jo pasisakyme racijos yra ir nemažai. Bet tai labai sunki diskusija, vien dėl to, kad tenka naudot tokią sąvoką, kaip apsigimimas.
                                Buvau pagalvojęs, kad jei kažkam skauda kažkurią vietą, jog du vaikinai mylisi, tai tegul tą vietą ir gydosi. Bet kam, vienok, pilti druskos į kitų žaizdas...

                                Comment


                                  na manau zmones aplamai i sexa neigiamai Lietuvoj ziuri , manau gydyt ne ta vieta reiketu...
                                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                  - George W. Bush President of the USA

                                  Comment


                                    Parašė arun' Rodyti pranešimą
                                    Buvau pagalvojęs, kad jei kažkam skauda kažkurią vietą, jog du vaikinai mylisi, tai tegul tą vietą ir gydosi. Bet kam, vienok, pilti druskos į kitų žaizdas...
                                    Vargiai pamenu tokį atvejį, kad kažkokio, nors ir gero, tikslo būtų pasiekta menkinant, tarkime, nesusipratusį ir neteisų oponentą. Jei sieki atviro konflikto (su visom to išdavom ir tolerancijos link), tai tęsk. Jei bandai parodyt tolerancijos būtinybę ir apskritai paanalizuoti problemą, tai man atrodo, kad nelabai logiška laidyti tokius juokelius.

                                    DeSadas minėjo, jog Rokas Žilinskas (TPP narys) yra homoseksualus. Negaliu nei patvirtint, nei paneigt. Bet, jei taip tikrai yra, tai jam tenka didelė atsakomybė būti homoseksualų veidu. Todėl jo vietoj tikrai vengčiau konfliktų su policija ir pan. Mane kartais nustebina kai palietus homoseksualizmo temą kad ir su realiai palyginti protingu žmogum, pastarasis užsiplieskia (na, ne kaip Buškevičius). Ką jau kalbėti apie tokius žmones, kurie akivaizdžiai yra atsilikę. Vadinasi, ši problema visuomenėje labai jautri ir tie, kurie gina toleranciją, turi gerai apgalvoti savo veiksmus. Įskaitant ir tuos, kurie tiesiogiai nesusiję su jų nuomone šia tema.

                                    Ir vėl teko pasikartoti.
                                    Paskutinis taisė ; 2008.11.04, 16:45.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                                    Comment


                                      Tai jautri tema nes tai liecia zmoniu asmeninius gyvenimus
                                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                      - George W. Bush President of the USA

                                      Comment


                                        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                        Prie ko cia ligos?
                                        Prie kalbų apie (ne)normalumą.

                                        Comment


                                          DeSadai:
                                          gyvūnų pasaulyje, kaip sakė Irmux - lytiniai santykiai naudojami parodyti savo padėčiai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X