Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Homer.J.S. Rodyti pranešimą
    Atsiprašau, kad pertrauksiu šią ypač "konstruktyvią" diskusiją apie kerzus
    Labai teisingai pastebėta


    ir įdėsiu vienos apklausos rezultatus.

    Šaltinis www.alfa.lt

    Ar toleruojate mažumas?
    Taip 48% 1128
    Ne 17% 391
    Visas, išskyrus tautines 2% 56
    Visas, išskyrus seksualines 29% 675
    Visas, išskyrus religines 5% 118

    Seksualinęs mažumas toleruoja apie 55% gyventojų. Tai kas antras sutiktas pilietis žiūrės neigiamai. Bet ko laukti iš visuomenės, kai net valdžia savo neigiamą požiūrį šiuo atžvilgiu parodo. Pirmiausia palaikymas turėtų eiti iš jos pusės ... tada ir visuomenė bus pratinama palankiau žiūrėti.
    *******
    Miestai.net Fb

    Comment


      Parašė Irmux Rodyti pranešimą
      Bet ko laukti iš visuomenės, kai net valdžia savo neigiamą požiūrį šiuo atžvilgiu parodo. Pirmiausia palaikymas turėtų eiti iš jos pusės ... tada ir visuomenė bus pratinama palankiau žiūrėti.
      O gal pavyzdžiui valdžia tik to ir siekia - įtikti tiems 45% netolerantiškiems piliečiams (potencialiems rinkėjams).
      Iš šito forumo dalyvių gyvenamųjų vietų sprendžiu, kad dauguma tolerantiškųjų arba gyvena užsienyje arba yra per jauni balsuoti...
      Nėra to blogo, kas neišeitų į internetą

      Comment


        Na isiterpsiu ir as. Tegul mano mastymas kazkam pasirodys "sovieticus", bet man keista, kaip cia daugelis puola krutine ginti, nepabijokime to zodzio - ****pelius. Zinote, keisciausia yra tai, kad jie aiskina, kad jiem nereikia jokiu teisiu isskyrus teises gyventi ir nori, kad butu iteisintas partnerystes istatymas. Bet kur ritasi pasaulis? Mane mokykloje moke, kad seima yra vyras ir moteris, taip sudaryta gamtos ir tai yra normalu, o kad gamtoje poruotusi tarkim tik dvi suniuku pateles to as nemaciau, cia juk yra nukrypimas nuo normu...Taciau ar nors vienas is jusu pagalvojote ka darytumet, jei jusu vaikas viena diena pasakytu:"Mama, as gejus/lesbiete." Ka tada darytumet? Ar noretumete tevo gejaus ar motinos lezbietes? Galu gale tokiu uosviu? Juk galima nuspeti, kad jei jiems leisi iteisinti santuokas, kitas zingsnis bus ivaikinimas. Kadangi tokios poros naturaliai negali susilaukti, vel bus skundziamasi ju teisiu pazeidimais tureti vaiku. Nuo tradicines seimos degradacijos prasideda ir visuomenes degradacija.
        Tikiu, kad tarp geju/lesbieciu yra daug protingu zmoniu ir niekas jiems netrukdo gyventi kaip jie nori. Paaiskinkite man prasau, kodel tuose paraduose zmones taip slyksciai ir amoraliai issidarke? Ar Lietuva atsilikusi todel, kad normalios orientacijos zmonems nepriimtina toks geju/lesbieciu/transeksualu elgesys? Manau, kad neturėtu buti viesai demonstruojami tokie padorumo ribas perziangiantys sou. As pavyzdziui nezinau, kaip vaikui paaiskinti kas cia vyksta ir kodel yra tokie kaip gejai, lesbietes, transvestitai ir visokie kt., kai vaikas viska priima ir interpretuoja savaip.
        Aciu Dievui, kad Lietuvoje nerengia konferenciju pedofilai, nekrofilai, zoofilai,eksbicionistai ir t.t. Juk jie irgi noretu pademonstruoti save,pabrezti savo teises. Kodel mes, normalios orientacijos zmones, nemojuojame veliavomis ir nerengiame sekso paradu?
        Idomu, ar zmogaus teisiu gynejai tik mazumas laiko zmonemis?

        Na dabar galite issakyti viska ka apie mane galvojate ir pridelioti neigiamu vertinimu .
        Paskutinis taisė Kema; 2009.01.02, 22:57.
        gera gyventi gerai

        Comment


          Parašė Kema Rodyti pranešimą
          .....Na dabar galite issakyti viska ka apie mane galvojate ir pridelioti neigiamu vertinimu .
          Normalus tas tavo mastymas. Kiekvienas šį reikalą matome savaip. Man kažkaip irgi ne itin prie širdies būtų matyti vaiką auginamą dviejų tėvelių (dvi mamytės truputį geriau ). Anyway taip pat nemanau, kad tuos žmones reikia varyti į konslagerius. Prisiminus tai ką pasauliui davė Freddie Mercury (ir daugybė kitų), galiu sakyti, kad be jų mūsų pasaulis būtų nykesnis.
          Blogiausias variantas, kai gėjai veda heteroseksualias moteris ir po to kankina jas, slėpdami savo tikrąją orientaciją. Taigi, kad taip neatsitiktų būtina išsiugdyti toleranciją. Nemanau, kad reikia bijoti kitokių, negu pats esi. Aišku Lietuva dar šiam reikalui nėra pribrendusi ir nebus pribrendusi, kol nepasikeis dar kokios 3 kartos.
          Vat mano nuomonė tokia. Kai kam ji gali pasirodyti ir visiškai absurdiška, tačiau būkite man tolerantiški
          Nėra to blogo, kas neišeitų į internetą

          Comment


            Parašė Kema Rodyti pranešimą
            Na dabar galite issakyti viska ka apie mane galvojate ir pridelioti neigiamu vertinimu .
            Šneki kaip koks kaunietis
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
              Šneki kaip koks kaunietis
              Kemai tai turbūt baisiau negu gėjus

              Comment


                Parašė Irmux Rodyti pranešimą
                Seksualinęs mažumas toleruoja apie 55% gyventojų. Tai kas antras sutiktas pilietis žiūrės neigiamai. Bet ko laukti iš visuomenės, kai net valdžia savo neigiamą požiūrį šiuo atžvilgiu parodo. Pirmiausia palaikymas turėtų eiti iš jos pusės ... tada ir visuomenė bus pratinama palankiau žiūrėti.
                O iš tų 55% kiek tokių, kurie "toleruoju kol nematau, o jeigu pamatysiu tokį gatvėj - primušiu"?

                Comment


                  Parašė Kema Rodyti pranešimą
                  Na isiterpsiu ir as. Tegul mano mastymas kazkam pasirodys "sovieticus", bet man keista, kaip cia daugelis puola krutine ginti, nepabijokime to zodzio - iskrypelius.
                  Visu pirma, kas tau dave tokia teise, vadinti homoseksualius asmenis iskrypeliais? Jeigu patys taip viska nustatinejame ir vertiname, ko gero, butu taip pat pagrista tave pavadinti iskrypeliu uz ta ar ana (t.y. bet ka). Neturiu omeny nieko asmenisko, bet turetum pasverti zodzius, pries taip apibudindamas zmoniu grupe. Mano supratimu, tai labai izeidziantis pastebejimas.

                  Zinote, keisciausia yra tai, kad jie aiskina, kad jiem nereikia jokiu teisiu isskyrus teises gyventi ir nori, kad butu iteisintas partnerystes istatymas. Bet kur ritasi pasaulis? Mane mokykloje moke, kad seima yra vyras ir moteris, taip sudaryta gamtos ir tai yra normalu, o kad gamtoje poruotusi tarkim tik dvi suniuku pateles to as nemaciau, cia juk yra nukrypimas nuo normu...
                  Nukrypimu nuo normu yra visur, visada ir pas kiekviena is musu. Kazkada siaubingas nukrypimas buvo nepriklausyti kataliku baznyciai ar netiketi i Dieva. O mokyklose moke, kad zmonija atsirado is Adomo ir Ievos. Pasaulis nuolat keiciasi, o zmones igija daugiau ziniu, todel tai ne argumentas, kad tave "taip moke" (mano mama mokykloje moke, kad Stalinas ir Leninas yra musu isvaduotojai ir geradariai...).

                  Taciau ar nors vienas is jusu pagalvojote ka darytumet, jei jusu vaikas viena diena pasakytu:"Mama, as gejus/lesbiete." Ka tada darytumet? Ar noretumete tevo gejaus ar motinos lezbietes? Galu gale tokiu uosviu? Juk galima nuspeti, kad jei jiems leisi iteisinti santuokas, kitas zingsnis bus ivaikinimas.
                  VIENINTELE priezastis, kodel del to nerimauciau, tai aplinkiniu reakcija netolerantiskoje visuomeneje (pvz Lietuvoje), kur tokiam vaikui bendraamziai (ar vyresni) bandytu "paaiskinti", kad buti kitokiu, nei dauguma, yra nusikaltimas. Nemanau, kad del to kiltu daug problemu Vakaru kulturos ir tradiciju salyje. Taigi, tai nebutu jokia poblema.

                  Kadangi tokios poros naturaliai negali susilaukti, vel bus skundziamasi ju teisiu pazeidimais tureti vaiku. Nuo tradicines seimos degradacijos prasideda ir visuomenes degradacija.
                  Tikiu, kad tarp geju/lesbieciu yra daug protingu zmoniu ir niekas jiems netrukdo gyventi kaip jie nori. Paaiskinkite man prasau, kodel tuose paraduose zmones taip slyksciai ir amoraliai issidarke?
                  Kaip slyksciai ir amoraliai? O man atrodo, kad labai graziai, seksualiai ir patraukliai
                  Kuris is musu dabar teisus?
                  Gal tiesiog palikim ju ir visu kitu) apsirengimo stiliu jiems patiems. Aisku, galima diskretiskai tai ivertinti, bet tai negali tapti priezastimi neapykantos kurstymui, agresijai ir teisiu ribojimui tu zmoniu (kas jie bebutu: gejai, neformalai, treninginiai ir t.t.) atzvilgiu.

                  Ar Lietuva atsilikusi todel, kad normalios orientacijos zmonems nepriimtina toks geju/lesbieciu/transeksualu elgesys? Manau, kad neturėtu buti viesai demonstruojami tokie padorumo ribas perziangiantys sou. As pavyzdziui nezinau, kaip vaikui paaiskinti kas cia vyksta ir kodel yra tokie kaip gejai, lesbietes, transvestitai ir visokie kt., kai vaikas viska priima ir interpretuoja savaip.
                  Norime buti "Vakarai", "Europa" ir t.t. Kadangi pasirinkome sita kelia ir pradejome juo eiti, teks priimti ir Vakarietiskasias bei Europietiskasias vertybes (pagarba zmogaus teisems, istatymui, nuomonei ir t.t.). Mes situ normu tikrai nepakeisime, nes esame pernelyg mazi, neitakingi ir neprisidejome prie tos kulturos kurimo, todel butu nelabai grazu ibegti i Europos kiema ir imti nurodineti, kokios taisykles turetu buti taikomos
                  Kadangi esame tiek moraliai, tiek teisiskai isipareigoje tas vertybes priimti, man keistai atrodo tokie tavo ir kitu argumentai. Pasirinkimus turim tik du: priimti (ir gyventi Europos seimoje) arba nepriimti (ir gyventi kazkur kitur). PAsirinkom pirmaji kelia ir juo bandom eiti jau gerus 15 metu.

                  Jeigu butu nuspresta eiti kitu keliu (labiausiai tiketina, kad tai butu Rusija, NVS & Co.), tokios diskusijos galetu ir nebuti, nes ir taip butu viskas "aisku".

                  Na dabar galite issakyti viska ka apie mane galvojate ir pridelioti neigiamu vertinimu .
                  O dabar pats pagalvok apie mano mintis.

                  - ar mes esame/norime buti Europa/Vakarai (kulturos ir ypac vertybiu prasme)? Ir ar teisingai elgiames eidami tuo keliu.

                  - ar reiktu rinktis kita kelia, alternatvu Europai?

                  Nemanau, kad turim daug realistisku pasirinkimu. Kazi, kaip galetum tai pakomentuoti?
                  Paskutinis taisė John; 2007.10.25, 15:13.

                  Comment


                    Parašė Kema Rodyti pranešimą
                    Taciau ar nors vienas is jusu pagalvojote ka darytumet, jei jusu vaikas viena diena pasakytu:"Mama, as gejus/lesbiete." Ka tada darytumet?
                    O ką pats darytum tokiu atveju - muštum savo vaiką? išvarytum iš namų? priduotum į psichuškę? nebemylėtum jo?

                    Comment


                      Mano manymu toliau vystoma bevaise diskusija, kiekvienas issako savo nuomone, o kitu komentaru deramai neapsvarsto. Pikciausia yra, kad zmones Lietuvoje prisiziuri per televizija ir interneta tu "iskrypeliu" ir toliau kliedi apie gamtos klaidas ir nezmoniskuma. Kaip Kaunaz klause manes ar pazystu ir ar esu susidures su treninguotais, kad taip apie juos atsiliepiau. Adekvaciai jo ir visu kitu galima paklausti ar pazysta nors viena geju, transvestita etc, ar bent akyse yra regeje toki, pabendrave? Ar vien zodi gejus isgirde instinktyviai nori akmenim uzmetyti ar i krumus begti. Matyt visgi zodis homoFOBIJA ne is pirsto lauztas.

                      Kema, o jei tavo vaikai butu homoseksualus ar vadintum juos isskrypeliais ir issizadetum? Jau dabar isivaizduoju.. "-Iskrypeli, baik zaist kompiuteriu, pietus austa." Ar jei bendrautum su uosviu kaip viena seima 10 metu, ir veliau suzinotum kad jis gejus irgi iskrypeliu vadintum? Ne nekalbu apie tevus, nesvarbu ar pagimde ar isivaikino, bet uzaugino, paleido kaip dabar stovinti, mastanti i pasauli.. Irgi laikytum juos iskrypeliais, dziaugtumeisi kad tie asmenys neturi kazkokiu teisiu, beviltiskai engiami visuomenes ir tt? Apskritai kiek paprastas zmogus turi buti ishkrypes kad taip mastytu, juolab jei su tuo net susidures nera.

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        - ar mes esame/norime buti Europa/Vakarai (kulturos ir ypac vertybiu prasme)? Ir ar teisingai elgiames eidami tuo keliu.

                        - ar reiktu rinktis kita kelia, alternatvu Europai?

                        Nemanau, kad turim daug realistisku pasirinkimu. Kazi, kaip galetum tai pakomentuoti?
                        1. Kodėl manai, kad Vakarų Europos kelias yra teisingas? Mes nesame Vakarai ir niekada nebūsime Vakarai. Mes esame Vidurio Rytų arba Rytų Europa. Dažniausiai naujovės (kultūrinės, mokslo, technikos ir t.t.) atsiras Vakaruose. Tuo tarpu mes bandysime kopijuoti, kas nebūtinai visada bus gerai.

                        2. Kodėl būtinai reikia kažkam priklausyti ir kopijuoti viską. Kodėl aš turiu daryti kažką, ar vadovautis tokiomis nuostatomis kaip kažkur. Kodėl aš negaliu iš viso pasaulio bandyti pritaikyti tam tikrų dalykų, kurie man atrodo pozityvūs. Jeigu koks nors John Doe rytoj nusidažys žaliai plaukus ar Vardenis Pavardenis irgi turės jį kopijuoti? (retorinis klausimas).

                        3. Klausimas ar pas mus tolerancijos, pakantumo, išprusimo ir t.t., ir pan. lygis kada nors bus toks kaip Vakaruose? Manau, kad kažkiek laiko (o gal ir visada) šitie dalykai liks mažesniame lygyje, nei Vakaruose (dėl daugelio faktorių).

                        Comment


                          Klausimas tau: ar tu laikai save kvailesniu uz vakarieti? Ar nori kad viskas atsirastu vakaruose, o mes kopijuotume? Ar tikrai galvoji, kad mes siais atzvilgiais visada liksime uznugaryje?

                          Jei zmones mastys, dirbs, kurs ir progresuos, mes labai nesunkiai pasieksime vakarietiska lygi ir busime vakarieciais, nors geografiskai liksimer rytu Europoje.

                          Na bet jeigu visi vadovausi tavuoju modeliu beabejo nepasivysime, matyt dar labiau nusirisime i bedugne.

                          Comment


                            Parašė liutass Rodyti pranešimą
                            Kemai tai turbūt baisiau negu gėjus

                            Comment


                              Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                              O ką pats darytum tokiu atveju - muštum savo vaiką? išvarytum iš namų? priduotum į psichuškę? nebemylėtum jo?
                              Tai vat as ir ziuriu, kaip vaika apsaugoti dabar nuo tokiu pasekmiu, o ne kisti jam i galva, kad jei vyras "dulkina" vyra, ar moteris mylisi su moterim - tai cia normalu, madinga, "vakarietiska" ir t.t.
                              Jei jau taip atsitiktu, sakau atvirai, man butu labai skaudu.

                              to John

                              Norime buti "Vakarai", "Europa" ir t.t. Kadangi pasirinkome sita kelia ir pradejome juo eiti, teks priimti ir Vakarietiskasias bei Europietiskasias vertybes (pagarba zmogaus teises, smeniui, istatymui, nuomonei ir t.t.). Mes situ normu tikrai nepakeisime, nes esame pernelyg mazi, neitakingi ir neprisidejome prie tos kulturos kurimo, todel butu nelabai grazu ibegti i Europos kiema ir imti nurodineti, kokios taisykles turetu buti taikomos
                              O tai matyt is ju daugiau nera ka pasiimti. Zinoma, Lietuva cia situose reikaluose dziungles, nearti dirvonai. Dar reik nepamirsti viesnamiu, prostitucijos legalizavimu, "raudonuju zibintu" kvartalu ikurimo, lengvu narkotiku naudojimo legalizavimo ir t.t. As kai stebiu, kaip greitai plinta sitas virusas, tai baisu darosi. Cia neseniai visokie gejai ir lezbites bijojo i viesuma islisti, nors aisku, kad jie buvo, o keliu metu begyje: nori kazkokias veliavas isskleisdineti, paskui paradai, paskui santuokos, veliau isivaikinimai ir t.t. kol galu gale bus dasikasta ir iki normalios seimos.

                              O dabar pats pagalvok apie mano mintis.

                              - ar mes esame/norime buti Europa/Vakarai (kulturos ir ypac vertybiu prasme)? Ir ar teisingai elgiames eidami tuo keliu.

                              - ar reiktu rinktis kita kelia, alternatvu Europai?
                              Na gal tikrai toks senovinio mastymo esu, bet nesuprantu, kurioj cia vietoj ta kultura ir vertybes? Kodel mes visur bandom sulysti be muilo?
                              Man apskritai, susidaro toks ispudis, kad visokiais tais "ekstremalai" zavimasi del to, kad jie ten - Vakaruose, Europoje, Amerikoje, grazu paziuret is sono, kaip laisvai gali "isreiksti" save zmogus. Idomu, kaip reikes jaustis tada, kai visa tai prades itakoti tavo, tavo seimos gyvenima?

                              Na dabar del "iskryp"... Jei jau taip netinkamai pavadinau, tai kaip juos reiktu vadinti? Ligoniai, gamtos klaidos? Kaip tada zoofilus, nekrofilus, pedofilus, sado/mazo vadinti? Irgi ligoniai? Manau kad jie irgi pogrindyje laukia savo eiles, kada gales islisti ginti savo teises.
                              gera gyventi gerai

                              Comment


                                Parašė rat Rodyti pranešimą
                                1. Kodėl manai, kad Vakarų Europos kelias yra teisingas? Mes nesame Vakarai ir niekada nebūsime Vakarai. Mes esame Vidurio Rytų arba Rytų Europa. Dažniausiai naujovės (kultūrinės, mokslo, technikos ir t.t.) atsiras Vakaruose. Tuo tarpu mes bandysime kopijuoti, kas nebūtinai visada bus gerai.
                                tu nelabai supratai mano pasakymo. As niekur neskiau, kad tas kelias yra teisingas. Na taip, man asmeniskai jis teisingas (nes MAN jis naudingas). Taip galvoja ir dauguma Lietuvos zmoniu, nes musu isrinktos ir musu visuomene reprezentuojancios institucijos irgi dirba ta linkme. Kalba eina ne apie kelio teisinguma, bet apie pati fakta, kad tas kelias JAU pasirinktas ir juo einama, bei nesiruosiama sustoti. GAl del to jis ir yra "teisingas".

                                2. Kodėl (...)
                                Todel, kad esame legaliai ir moraliai ISIPAREIGOJE (tai aiskiai parasiau bent pora kartu ankstesniuose savo postuose, todel nebenoriu kartoti vel ir vel) ES, EHCR, ET ir kt. ES ir EHCR, siuo atveju yra ypac autoritetingos ir mus galincios "nubausti" organizacijos. Kadangi patys pasirinkome joms priklausyti ir vykdyti ju ivestas nuostatas, klausimu "kodel" buti neturetu. Todel, kad taip parasyta sutartyse ir konvencijose, kurias pasiraseme ir kurios yra teisiskai PRIVALOMOS. Ir kol is ju neisstojome, tol sito klausimo ("kodel") kartoti nebereiktu.

                                3. Klausimas ar pas mus tolerancijos, pakantumo, išprusimo ir t.t., ir pan. lygis kada nors bus toks kaip Vakaruose? Manau, kad kažkiek laiko (o gal ir visada) šitie dalykai liks mažesniame lygyje, nei Vakaruose (dėl daugelio faktorių).
                                Ir paciuose Vakaruose tas tolerancijos lygis nera visur vienodas. Visgi galima pasiekti adekvatu lygi (pradziai bent jau tiek, kad butu leidziama laisvai susirinkti zmonems Rostuses aiksteje ir nebuti uz tai sumustiems ar nesulaukti grasinimu susidoroti. Tai jau butu didelis pasiekimas).
                                Paskutinis taisė John; 2007.10.25, 15:36.

                                Comment


                                  Parašė Cholerikas Rodyti pranešimą
                                  Klausimas tau: ar tu laikai save kvailesniu uz vakarieti? Ar nori kad viskas atsirastu vakaruose, o mes kopijuotume? Ar tikrai galvoji, kad mes siais atzvilgiais visada liksime uznugaryje?

                                  Jei zmones mastys, dirbs, kurs ir progresuos, mes labai nesunkiai pasieksime vakarietiska lygi ir busime vakarieciais, nors geografiskai liksimer rytu Europoje.

                                  Na bet jeigu visi vadovausi tavuoju modeliu beabejo nepasivysime, matyt dar labiau nusirisime i bedugne.
                                  Pavyt gal ir pavysime, bet niekada nebūsime tokie kaip vakariečiai, o jie nebus tokie kaip mes. Nes tai yra ne-į-ma-no-ma, neįmanoma...
                                  Čia jau ne tolerancijos tema. Bet jei nori būti tikras vakarietis, turi būti entosios kartos Vakarų valstybės pilietis. Mano mintis buvo, kad mes galime atspindėti dalį Vakarų kultūros, bet Lietuvos ir šitos Europos dalies visuomenė niekada nepasieks tokio mąstymo ir tokios kultūros kaip Vakarai. Nes kiekvienas regionas, kiekviena šalis turi tik jiems vieniems būdingas savybes.

                                  Comment


                                    Parašė Kema Rodyti pranešimą
                                    Tai vat as ir ziuriu, kaip vaika apsaugoti dabar nuo tokiu pasekmiu, o ne kisti jam i galva, kad jei vyras "dulkina" vyra, ar moteris mylisi su moterim - tai cia normalu, madinga, "vakarietiska" ir t.t.
                                    Jei jau taip atsitiktu, sakau atvirai, man butu labai skaudu.

                                    to John



                                    O tai matyt is ju daugiau nera ka pasiimti. Zinoma, Lietuva cia situose reikaluose dziungles, nearti dirvonai. Dar reik nepamirsti viesnamiu, prostitucijos legalizavimu, "raudonuju zibintu" kvartalu ikurimo, lengvu narkotiku naudojimo legalizavimo ir t.t. As kai stebiu, kaip greitai plinta sitas virusas, tai baisu darosi. Cia neseniai visokie gejai ir lezbites bijojo i viesuma islisti, nors aisku, kad jie buvo, o keliu metu begyje: nori kazkokias veliavas isskleisdineti, paskui paradai, paskui santuokos, veliau isivaikinimai ir t.t. kol galu gale bus dasikasta ir iki normalios seimos.



                                    Na gal tikrai toks senovinio mastymo esu, bet nesuprantu, kurioj cia vietoj ta kultura ir vertybes? Kodel mes visur bandom sulysti be muilo?


                                    Na dabar del "iskryp"... Jei jau taip netinkamai pavadinau, tai kaip juos reiktu vadinti? Ligoniai, gamtos klaidos? Kaip tada zoofilus, nekrofilus, pedofilus, sado/mazo vadinti? Irgi ligoniai? Manau kad jie irgi pogrindyje laukia savo eiles, kada gales islisti ginti savo teises.
                                    Matai, mes negalim eiti kartu su vakarais, nepriimdami ten dominuojanciu vertybiu. Tai tiesiog techniskai neimanoma. Arba esame su jais, arba be ju. Kazkokio hibridinio varianto tiketis butu sunku.

                                    Comment


                                      Parašė rat Rodyti pranešimą
                                      Pavyt gal ir pavysime, bet niekada nebūsime tokie kaip vakariečiai, o jie nebus tokie kaip mes. Nes tai yra ne-į-ma-no-ma, neįmanoma...
                                      Čia jau ne tolerancijos tema. Bet jei nori būti tikras vakarietis, turi būti entosios kartos Vakarų valstybės pilietis. Mano mintis buvo, kad mes galime atspindėti dalį Vakarų kultūros, bet Lietuvos ir šitos Europos dalies visuomenė niekada nepasieks tokio mąstymo ir tokios kultūros kaip Vakarai. Nes kiekvienas regionas, kiekviena šalis turi tik jiems vieniems būdingas savybes.

                                      Zmones sugeba adaptuotis
                                      Aisku, kartais tam gali padeti ir sioks toks bizunelis (pvz ES ar ECHR sankcijos ar priteistos apvalios sumeles ). Suveiktu labai greit ir "tvarka" (aisku, ne Paksiska ) greit butu. Valstybes institucijos turi priemoniu ta procesa pagreitinti. Problema siuo metu yra ta, kad tos institucijos ne tik nieko nedaro sia linkme, bet ir pacios bando tokiam procesui priesintis (zr. Vilniaus savivaldybe).

                                      Comment


                                        Parašė Cholerikas Rodyti pranešimą
                                        Kema, o jei tavo vaikai butu homoseksualus ar vadintum juos isskrypeliais ir issizadetum? Jau dabar isivaizduoju.. "-Iskrypeli, baik zaist kompiuteriu, pietus austa." Ar jei bendrautum su uosviu kaip viena seima 10 metu, ir veliau suzinotum kad jis gejus irgi iskrypeliu vadintum? Ne nekalbu apie tevus, nesvarbu ar pagimde ar isivaikino, bet uzaugino, paleido kaip dabar stovinti, mastanti i pasauli.. Irgi laikytum juos iskrypeliais, dziaugtumeisi kad tie asmenys neturi kazkokiu teisiu, beviltiskai engiami visuomenes ir tt? Apskritai kiek paprastas zmogus turi buti ishkrypes kad taip mastytu, juolab jei su tuo net susidures nera.
                                        Na issivaizduoju kaip Cholerikas issiskyrus tevams ir tevui parsivedus nauja gyvenimo drauga ar savo homoseksualiam vaikui porintu: saunuolis, siuolaikiskas, "vakarietisku" paziuru!!!

                                        Del antros komentaro dalies: kas cia juos engia ir skriaudzia. Tegul gyvena savo gyvenima kaip ir iki siol gyveno. Kodėl valdzia turi leisti kazkokiems issisokeliams viesai tai daryti? Suprasciau, jeigu tai butu visai visuomenei priimtinas reikalas. Dabar jeigu visi butu gejai ir leisbietes, tai po desimtmeciu pasaulio nebebutu.

                                        Is tikruju, ner daugiau reikalo cia gincytis. Kiek pazystu zmoniu is savo rato, niekas nesizavi tais homoseksualais. Nesiulo ju uzdarineti i konslagerius, bet ir jokiu reikalu nera noro su jais tureti.
                                        Paskutinis taisė Kema; 2007.10.25, 15:49.
                                        gera gyventi gerai

                                        Comment


                                          Parašė Kema Rodyti pranešimą
                                          Tegul gyvena savo gyvenima kaip ir iki siol gyveno. Kodėl valdzia turi leisti kazkokiems issisokeliams viesai tai daryti?
                                          Todel, kad yra teisiskai ipareigota tai daryti tiek Lietuvos, tiek ES istatymu, tiek Zmogaus Teisiu Konvencijos. Kas cia dar gali buti neaisku?

                                          Baik su tais "kodel".

                                          Comment

                                          Working...
                                          X