Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kataro neziurejau, o avatare yra Leech, kuris visus gyvus susiurbs i save

    Comment



      O gal teko kam nors girdėti apie biurokratinius formalumus, apie kuriuos žemiau mano paminėtų profesijų žmonės per interviu spaudai ar TV niekados nekalba - kai su tam tikru (dažniausiai ne turistiniu) tikslu vyksta į kokią nors už ES ribų esančią šalį, į kurią norint patekti reikalinga viza, kas tas vizas jiems padaro ir sutvarko kitus kelionės dokumentus? Kaip ir kas viską tvarko? Patys siunčia, ar kas nors iš jų surenka ir nuveža dokumentus kam reikia (pvz. norint gauti vizą į kokią nors Kongo Demokratinę Respubliką, reikia paštu siųsti dokumentus į artimiausią ambasadą (kadangi Lietuvoje jos neturime, artimiausia yra Briuselyje)). Negi patys turi viską krauti ir siųsti, ar už juos viską surenka, nuveža ir t.t.?
      Pavyzdžiai:
      1. Sportininkų komanda (sakykime, Kauno Žalgiris) vykstantis į Maskvą rungtynėms su CSKA (taip, ši komanda pašalinta iš Eurolygos, bet esmę suprantate).
      2. Lietuvos karys, su taikos (karo) palaikymo misija skrendantis į Afganistaną.
      3. Šalčininkų AP vairuotojas, reguliariai vežantis keleivius maršrutu Vilnius-Girios (bulbašija).
      4. Lietuvis fūristas, gabenantis krovinį į Tadžikistaną.

      Kas už tuos sportininkus/vairuotojus/kariškius visa tai sutvarko? Atsakymas "darbas" būtų pernelyg abstraktus. Suprantu, jog darbas, bet kas surenka ir į ambasadą pristato jų pasus? Nors pvz. esu kalbėjęs su vienu kariuomenėje dirbančiu, tai sakė, kad vykstama ne į kokį nors civilinį (pvz. Vilniaus), bet karinį Šiaulių oro uostą, iš kur tiesiai šokama į malūnsparnį ir skrendama į kokį nors Afganistaną. Nuskridus ten, kaip jis teigė, afganų muitininkai net netikrina jų dokumentų, skirtingai nei pvz. turistų. Kaip suprantu, tai reiškia, jog greičiausiai ir karių pasų į Afganistano ambasadą Varšuvoje nieks nesiunčia. Žodžiu, kariniame oro uoste šokama į specialų lėktuvą, o jis nuskraidina tiesiai į kariavimo tašką, o su savimi pasą užtenka tiesiog turėti, o viza nereikalinga, skirtingai nei turistams. Bet va kaip pvz. kokiai nors Meilutytei sutvarkomos vizos skrendant į varžybas kokioje nors šalyje, į kurią ji reikalinga? Ar sportininkams taikomos išimtys? Kodėl jie duodami interviu apie laimėtą aukso medalį nepasidalina tokiomis smulkmenomis?

      Comment


        Apie pavardes, jų skambesius ir kita.

        Vienas iš tų po vasario 24, dėl „alternatyvaus“ požiūrio į karą, Arūno Valinsko pasmerktųjų, kartu su SEL`u, Juozu Statkevičiumi, Gyčiu Paškevičiumi dar buvo ir toks Darius Mickus. Apie tokį išvis pirmąkart sužinojau būtent tada. Tai aš net tiksliai nežinodamas, kaip jis atrodo, pagal vardą ir pavardę pagalvojau, koks žodis, daiktas ar veiksmas geriausiai išreiškia šitą žmogų, jo charakterį, arba tiksliau - kaip aš išreiškiu to žmogaus pavardę apie jį išgirdęs. Taigi man apie jį pagalvojus mintyse toks vaizdas - aš pats (arba pats ponas Mickus) atsistojam tiesiai, o abi kojas priglaudžiame vieną prie kitos. Tuomet neatkeliant kojos pirštų, bet kilnojant kulnus, tuo pačiu lankstant kojas per kelius va taip vat pirmyn atgal, šokam tokį trypčiojimą vietoje, mindžikavimą ar kaip jį pavadinus. Tuo pat metu per alkūnes sulenktas rankas atmetam į priekį ir lengvai sugniaužę į kumščius taip mosikuojam rankomis. Tuo pat metu garsiai staugiant NA NA NA NA NA NA NA NA NA, maždaug tokiu ritmu, koks yra Gyčio Paškevičiaus dainoje „Dalužė“. Žodžiu, priekinė pėdos dalis (pirštai) kilnotis negali - tik kulnai, kojas laikant toje pačioje vietoje. Tai vat, žodžiu tik prieš šokant šituos judesiukus publikai, reikia būtinai sušukti „Tuoj aš jums pašoksiu Darių Mickų“. Bet prieš kuriant šitą šokį aš dar nė nežinojau, kaip minėtas-visuomenės prakeiktas asmuo atrodo. Bet iš veiduko tai tikrai toks biški kaip narkomanas atrodo...

        Comment


          Praėjusių metų žiemos pabaigoje prie mano namų laiptinės nutiko toks dalykas: prisiparkuoja kažkoks juodas autobusiukas. Iš jo išlipę du vyrai kažką tariasi, panašu, jog nori patekti į mano gyvenamą laiptinę. Aš jiems padedu tai padaryti, tuo pačiu paklausiu, ar jie ne kokie nors meistrai, tuoj bepatrukdysiantys kaimynams su savo garsiais gręžimais. Jie sako "Nu mes kaip meistrai tokie, pasižiūrėkit ant mūsų mašinos šono, užsirašykit numerį, gal ir jum kada reikės". Ir ten visu gražumu tviska "Laidojimo namai LIGAMIS". Toks juokas paėmė. Žodžiu, jie įėjo į vidų. Su nerimu laukiu pasižiūrėti, kas iš mano kaimynų numiro.
          Po maždaug pusvalandžio išeina tie 2 laidojimininkai ir išsitempia "numirėlį" - seną kalėdinę eglutę.

          Klausimas kas žinote - kam laidojimo biurų darbuotojams reikalinga eglutė?

          Comment


            Pabarstyti eglišakių prie pašarvoti durų

            Comment


              Parašė liutass Rodyti pranešimą
              Pabarstyti eglišakių prie pašarvoti durų
              O, Liūtai, džiaugiuosi, kad atsiradote, jūs vienas iš tų, kurio dėka ši tema apart manęs dar kažkiek laikosi. O į kitus klausimus galite kažką pakomentuoti:
              1. mokėtumėte "pašokti Darių Mickų"?
              2. kas sutvarko vizas sportininkams ar kariams vykstant į kitą šalį, į kurias jį būtina bent jau turistams? O gal jie atleidžiami nuo šito, neteko girdėti iš pažįstamų?

              Comment


                1. Nemokeciau, nes mano svorio centras aukstai
                2. Sportininkams tai sporto klubo vadybininkai, rinktines nariams - feferacijos vadybininkai, o kareiviams...na tankams vizu nereikia

                Comment


                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                  1. Nemokeciau, nes mano svorio centras aukstai
                  2. Sportininkams tai sporto klubo vadybininkai, rinktines nariams - feferacijos vadybininkai, o kareiviams...na tankams vizu nereikia
                  O kaip vadinasi autobuso/vilkiko vairuotojo vizos tipas? Juk ne "Turistinė" tikriausiai bus? gal "tarnybinė" ar "Privati" kokia nors...
                  Gal kas esate vykę apsipirkti į kaimynines valstybes (arba turite pažįstamų, kurie vyko), galite atsakyti į esminį klausimą - kaip ten atsiskaitote už prekes, kai vietinė valiuta - ne euras? Keičiatės pinigus būdami dar Lietuvoje ar tenai vietoje? Pvz. Lenkija tai ES narė, tai kaip suprantu, gal mūsų bankų kortelės galioja ir tenais? Ar vis tiek reikia persikonvertuoti į zlotus? Arba į kitą kaimyninę šalį, į kurią bevizio rėžimo išprašė (ne)gerbiama E. Švenčionienė? Ar valiutos keitimuisi sugaištamas laikas neatgraso nuo vykimo apsipirkti į kitas šalis, ar ne paprasčiau būtų Lietuvoje - išvengti laiko aiškinantis kur ir kaip ten išsikeisti pinigus?

                  Comment


                    Tokių dalykų nežinau, nes nekeliauju.

                    Comment


                      O ką esate baigęs? Spėju, kažką su inžinerija gal? Beje, kodėl Kaunas paruošia tiek daug gerų krepšininkų, kodėl kiti miestai nė iš tolo negali lygintis talentingais žaidėjais ir specialistais - juk kiek daug metų iš eilės "Žalgiris" tapo LKL čempionais. Beje, įdomu kas toje Žalgirio arenoje statė įrangą, kuri nulemia tokius dalykus, kaip sirenos garsas, švieslentėje rodomi simboliai ar krepšį laikančios konstrukcijos forma?

                      Comment


                        Energetikas. Kaune daug krepšinio mokyklų tai ir krepšininkų daug.
                        Tie sirenų garsai yra fiba standartizuoti, manau. Bet galima gauti infarktą arba apkursti kai sirena suzviegia. NBA tokiu nesąmonių nėra.

                        Comment


                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                          Energetikas. Kaune daug krepšinio mokyklų tai ir krepšininkų daug.
                          Tie sirenų garsai yra fiba standartizuoti, manau. Bet galima gauti infarktą arba apkursti kai sirena suzviegia. NBA tokiu nesąmonių nėra.
                          Man NBA tuo ir neįdomi, kad ten visose arenose sirenų garsai vienodi. Man krepšinyje mėgstamiausia ir būdavo kėlinių pabaiga, kai sekundės ištiksi ir tuomet pasigirsta... Apie sirenų garsus, jų užrašymą žodžiais esu parašęs ilgą paklodę temoje "Forumiečių kūryba", galite susirasti jei norite. O Europoje jie žymiai skyrėsi, ypač intensyviausio mano domėjimosi krepšiniu laikotarpyje (maždaug 2012-2015). Vienokios vyraudavo Vokietijoje, kitokie garsai Ispanijoje, dar trečiokie - Rytų Europos šalyse.
                          O patekimas į bet kurios sporto šakos pasaulį kaip suprantu yra toks, kad būdamas moksleivis (dar pradinėse klasėse) lankai kaip būrelį, už kurį pinigus moka tėveliai, o vyresnėse klasėse jau nebe tu moki, bet tau pradeda mokėti už gerą žaidimą. Tuomet pastebi, kviečia ir taip įsijungi.
                          P.S. Čia kurios arenos sirena taip bjauriai suzviegia, kad nebeįmanoma gyventi? Gal Kauno Žalgirio? Mane tai labiau nervindavo senosios Kauno sporto halės sirenos garsas, jį girdint galima pagalvoti, kad ten teisėjo švilpukas švilpia.

                          Comment


                            Įdomu, kokiu rezultatu gali baigtis pradinukų krepšinio "rungtynės"? Jaučiu rezultatas po 4 kėlinių koks nors 11:7. Kiek jie ten tų taškų spėja primesti? Ar tokio amžiaus žmogeliukas gali turėti tiek jėgos, kad apskritai įmesti kamuolį į krepšį - juk reikia jėgos tiek sviedžiant kamuolį į priekį, tiek kažkiek atitinkamai į aukštį.
                            Antra, Vilniuje kiek žinau yra 2 oranžinio sviedinio mokyklos - VKM ir SKM. Čia gi "sviestas sviestuotas". Juk Vilnius ir yra ta "sostinė", o žodis "sostinė" kaip tik ir reiškia Vilnių.

                            Comment


                              vaiku krepsinyje idomiausia ir juokingausia stebeti tevu reakcijas, rekavimus ir reikalavimus treneriui varzybu metu

                              Comment


                                Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                vaiku krepsinyje idomiausia ir juokingausia stebeti tevu reakcijas, rekavimus ir reikalavimus treneriui varzybu metu
                                O jūs sakėte, niekur nedirbate, tai kuo užsiimate per dienas? Gal turite tokių neįprastų hobių, kaip keliavimas viešuoju transportu? Ar tiesiog sėdite namie ir mykolaujate™®© ?

                                Comment


                                  tik sedziu namie ir ziuriu turku seriala

                                  Comment


                                    O nedirbate, nes esate traumuotas, neįgalus ar šiaip tingite? Pašalpą gaunate, ką sako artimieji?

                                    Comment


                                      pasalpos negaunu, o nedirbu, nes nerandu tinkamo darbo. O ir kvalfikacija bei socializacija prarades.
                                      Artimieji supranta ir palaiko

                                      Comment


                                        Kodėl praradęs? Gal dėl besaikio alučio vartojimo?
                                        P.S. Kad nebūtų jokių negerų asociacijų, išankst pasakau, kad mano sugalvotas žodis "mykolauti" reiškia sėdėjimą ant tokios medinės kėdutės, kurios apačia (su grindimis besiliečianti vieta) užapvalinta į tokį puslankį, kad sėdėdamas galėtum siūbuoti pirmyn-atgal, tuo pat metu stebint vieną pasirinktą tašką, o sunėrus abiejų rankų pirštus, horizontaliai laikant nykščius, juos sukti malūnėliu ir niūniuoti "tiuriurriuriuriuriuriuriuriu".

                                        Comment


                                          Per 12 metų nedarbo prarandamos visos kvalifikacijos

                                          Namie nemykolauju, nes neturiu tokios kedutes.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X