Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kad nuvykus į kitą miestą ir pamačius kokioje nors aikštelėje kiurksantį ar šalia gatve riedantį automobilį, pasižiūri į jo numerius ir suvoki - kad jie lygiai tokie patys, kaip ir mano kaimynų mašinų ar pan. Seniau, būdavo, net po Vilnių troleibusais malantis baisu žvilgtelėti į greta praskriejančios mašinos numerius - tikrai baisu pagalvojus, kad kas kažkelintos Vilniaus gatvėmis riedančios ar kažkur stovinčios mašinos savininko oficialiai deklaruota gyvenamoji vieta statistiškai gali būti ne Vilniaus mieste, nors žiūrint į numerius mašinos, šiuo metu esančios Vilniuje, norėtųsi tikėti, kad jos vairuotojas, jei gimęs ir ne Vilniuje, tai bent jau jo oficialiai deklaruota gyvenamoji vieta bus Vilniaus miesto ribose. Bet kai nuvažiuoji į tą ne Vilniaus miestą - kitą Lietuvos galą ir ten matau kokius sugrubusius, nuo darbo įdegusius purvinus kaimiečius su šleikom ir cementuota darbine prijuoste, pasižiūri ir jų numeriai - tokio paties šrifto, spalvų ir simbolių - sutikęs juos Vilniuje nė nepagalvotum, kad jų gyvenamoji vieta deklaruota visai kitoje savivaldybėje.

    Comment


      galetum pradeti klausineti ir registruoti
      When a man lies, he murders some part of the world

      Comment


        O dar 2017 m., kai pradėjau šturmuoti Lietuvos tolimąjį susisiekimą, tai man išvykstant iš Vilniaus ausyse skambėdavo K. Kerbedžio daina "Balandėlė", ypač važiuojant iš Vilniaus, mintyse sukdavosi žodžiai "Kada...tolumoj ištirpsta gimti krantai...". Logiškai pagalvokite ir atsakykite, ties kuriomis vietomis paliekant gimtąjį Vilnių man "ištirpdavo gimti krantai".

        Comment


          ties gariunais?
          When a man lies, he murders some part of the world

          Comment


            Ne visai, jei važiuojant į Kauno pusę, tai ties Grigiškėmis, nes toliau už jų jau nebeveža miesto autobusai.
            Tai kai pravažiuodavome tolimiausias Vilniaus vietas, kur dar rieda miesto transportas. Kai jau nutoldavome nuo miesto tiek, kur Vilniaus m. autobusai jau nebeveža, aš jausdavausi kiek nesaugus, kad jei va staiga pasiilgčiau namų ir sustabdyčiau vairuotoją, kad mane paleistų, nes noriu atgalios ir pereičiau į kitą kelio pusę laukti autobuso atgal į Vilnių, tai būtų užtrukę kartais ir valandą ir daugiau, nes tuose iš miesto vedančiuose keliuose, kur miesto autobusai jau nebeveža (nes tai yra per daug giliai rajone) autobuso į Vilnių būtų tekę laukti gal ir valandą ir dar ilgiau. Pvz. iš Vilniaus vykstant į Kauno pusę, gimti krantai man ištirpdavo pralėkus Grigiškes (iki Grigiškių dar eina miesto VT, tai persigalvojęs ir iššokęs dar grįžčiau nesunkiai ir greitai), link Panevėžio - už to nuvažiavimo į Bukiškes, link Utenos - pralėkus posūkį į Riešę, link Trakų/Pirčiupių - Trakų Vokės Maximos sankryžą, o link Nemenčinės - pravažiavus Antavilius. Šios mano išvardintos vietos - tai tolimiausi tais keliais einantys taškai, kur dar važiuoja miesto autobusai. Toliau - tik priemiesčio maršrutai, kurie dažnu kursavimu nepasižymi. Tad išvažiavus į tuos magistralinius kelius man laimę neš ir priklausomas būsiu nuo to autobuso, su kuriuo važiuoju pirmyn ir grįšiu atgal. Tiesa, dabar jau važinėju kitokiu principu, su persėdimais, nes tam tikrų Lietuvos vietų tiesiogiai iš Vilniaus nepasieksi.

            Comment


              Tai liutass mes lyg ir susitarėm, kad jei neturite ko pakomentuoti į mano paskutinį laišką, tai arba jūs paklauskite manęs kažko, arba duokite ženklą, kad "varom toliau".

              Bet tai ko iki šiol girdžiu pavirkavimų, kaip antai "atidavėme" "Mažeikių naftą"... Juk ta gamykla veikia sėkmingai toliau toje pačioje vietoje, gal net darbuotojai tie patys. Na taip, juos valdo koncernas PKN Orlen, bet tą gamyklą ir joje veikiančius įrenginius tikriausiai prižiūri ir aprūpina lietuviškai kalbantys darbininkai, dauguma turbūt gyvenantys Mažeikiuose ar jų apylinkėse, o ne specialia atkeldinti lenkai. Kai važiavau į ten, tai kuo labiau artėjome prie to miesto, tuo dažniau prasilenkdavome su tais vilkikais, traukiančiais tas cisternas. Matant tą judesio didybę, tuos vieną po kito prašvilpiančius benzovežius tikrai norisi sakyti tą mano vakar paminėtą "Fyp fyfyp, fyfyfyfy-fyp, fyp fyp fyp fyp fyp fyp fyp". T.y. tas nenutrūkstamumas - tiek gamykloje verdančio darbo, tiek tie vairuotojai, kuriems ten įpila to šviežio kuro ir tuomet jie pasileidžia išvežioti kuro į visas šalies degalinių talpyklas. Ta gamykla, kaip suprantu, aprūpina degalais visą Lietuvą, nes praktiškai, sako, visose Lietuvos degalinėse esantis kuras yra atgabentas iš tenai perdirbtos naftos. Jei ten kas negero atsitiktų, visas Lietuvos transportas sustotų.

              Comment


                gamykla uz 1 eur atidave tipo JAV, tie uz baisius pinigus pardave rusams Jukos, tie pardave dar brangiau Orlen. Taip visi gavo daug pinigu, o Lietuva tik 1 eura. Politikai pasidalino tarpusavyje nemazas sumas (Kaktys ir Ko), o dabar visa pelna pasiima lenkai, mums numeta tik trupinius. Amziaus aferu sarase antroje vietoje po IAE uzdarymo
                When a man lies, he murders some part of the world

                Comment


                  O kokio velnio tą naftą iš viso reikia perdirbinėti ir kaip tas procesas atrodo? Ta nafta tik kaitinama ar su ja dar kažkas daroma? Tipo, vos vos pašildžius iš jos gaunasi koks mazutas, dar stipriau - žibalas, dar smarkiau pašildžius - benzinas, dar stipriau užkaitinus - jau dyzelinas ir taip laipsniškai keliant virinimo temperatūra gaunasi vis kitoks naftinis produktas?

                  Comment


                    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                    O kokio velnio tą naftą iš viso reikia perdirbinėti ir kaip tas procesas atrodo? Ta nafta tik kaitinama ar su ja dar kažkas daroma? Tipo, vos vos pašildžius iš jos gaunasi koks mazutas, dar stipriau - žibalas, dar smarkiau pašildžius - benzinas, dar stipriau užkaitinus - jau dyzelinas ir taip laipsniškai keliant virinimo temperatūra gaunasi vis kitoks naftinis produktas?
                    deda cheminius priedus, valo, gerina savybes, keicia slegi ir t.t Kad mes gautume labai gera dyzelina. Beje, veliau degalines dar savo priedus deda ir taip dar pakeicia kuro savybes. Cia panasiai kaip alu is vandens pagamina prideje visokiu priedu ir perleide per ivairius procesus.
                    When a man lies, he murders some part of the world

                    Comment


                      Bet paprastam lietuviui, besipilančiam kurą į automobilį, nuo tos "aferos" nei šilta nei šalta. Kiekvienoje degalinėje - soti kuro pasiūla, nu kada girdėjote, kad žmonėms nebeužtenka degalų? Vadinasi, ta gamykla iki šiol dirba puikiai ir patenkina visos Lietuvos poreikius. Manau Mažeikių krašto žmonės, prižiūrintys joje veikiančius mechanizmus - irgi. Juk gauna algas, ir dar kartą kartoju, gal ji priklauso ir lenkams bet vietoje dirba kaip ir lietuviai?

                      O Karbauskis, sako, jis ūkininkas. O įdomu, jis tas kabinetinis, kur tik sėdi ir skaičiuoja savo agrokoncerno pelną prie kompiuterio, ar jis ir pats būna prisėda už traktoriaus ar kombaino vairo ir moka valdyti visas tas žemės ūkio mašinas?

                      Comment


                        Bet valstybe prarado milijardus, kuriuos galejo investuoti į žmonių gerove.

                        karbauskis kabinetinis. Neblogai ji žinau, puikus žmogus ir geras vyras.
                        When a man lies, he murders some part of the world

                        Comment


                          A, aš tai galvojau, kad jis su tvarkingu kostiumu ir kaklaraiščiu sėda už dulkėtos žemės ūkio technikos vairo...

                          Bet tai Ignalinos AE uždarymas, nesakyčiau, kad afera? Juk joje esantys reaktoriai buvo to paties tipo, kaip Černobylio AES, todėl nesaugūs, tad mes stodami į ES įsipareigojome ją uždaryti. Bet va kodėl 2012 m. referendume NEpritarėme naujos, Visagino AE statybai, man yra nesuprantama. Nors tuomet dar neturėjau balso teisės, bet balsavau "Už".

                          Comment


                            Tau dar reiketu pasimokyti universitete, kad suvoktum visas tas aferas. Dabar tik esi uzmaitintad propogandos ir viskuo šventai tiki. Jaunatviškas naivumas arba neišmanymas.
                            When a man lies, he murders some part of the world

                            Comment



                              Arba kaip kažkurioje pradinėje klasėje mums mokytoja per lietuvių kalbos pamoką diktavo kažkokius tarpusavyje ryšio neturinčius žodžius, bet tipo kad kažkas su gramatika susiję. Ir liepia mums rašyti:

                              Pupa - Pūtė. Tai Lukas (tas pats kur pasiskundė mano mamai, kad "pavadinau" jį idiotu, kad pradėjo žvengti...). Tai lygiai taip pat ar galėtumėte pabaigti Jūs:

                              Vėgėlė - ******

                              MTN
                              LIZ
                              LUJ

                              Comment


                                Vegele - lele

                                Motorizmas
                                Lizzard
                                Brother Lui
                                When a man lies, he murders some part of the world

                                Comment


                                  Teisingai turėtų būti taip:

                                  Pupa - Pūtė
                                  Vėgėlė - "Vilpra" (taigi buvo skandaliukas, kad ši jo Vėgelių šeimos valdoma įmonė eksportavo katilus ar ką ten, atseit į Kirgiziją, o realybėje tai į vieną mums nedraugišką valstybę...

                                  Comment


                                    Kas perka, ten į parduoda. Visi taip daro
                                    When a man lies, he murders some part of the world

                                    Comment


                                      Bet tai universitetuose gi kaip tik dėstomos vakarietiškos, o ne ruso-propagadiškos tiesos. Ten kaip tik dėstytojai aiškins, kad Ignalinos AE uždarymas buvo vardan saugumo.

                                      GNN
                                      JCA
                                      GEG

                                      Comment


                                        Lietuviškos propagandos prisiklauses

                                        Cnn
                                        Jacka
                                        Gegutis
                                        When a man lies, he murders some part of the world

                                        Comment


                                          Bet o kuo blogai, kad uždarėme tą elektrinę? Atominės elektrinė yra nepaprastai pavojingos avarijos atveju. Ir kodėl tiek mūsų, tiek dabar, mums nebedraugiškų kaimynų, tiek kitur pasaulyje atominės stovi prie pat kitos valstybės sienų? Tipo, jei sprogs pas mus, tai tegu kenčia kaimynai?
                                          Forume tai Arūnasx yra energetikos ekspertas - ar gerai ar ne, kad uždarėme savo Ignaliną, reiktų klausti jo nuomonės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X