Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Knygų rekomendacijos

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Autorė pažeria ir netikėtų faktų: pasirodo, tą tvirtovę, kuri buvo ne kartą nusiaubta, tą tikrą rusiškumo simbolį, XV a. pastatė italai.
    Čia jums tiesiog bus pro akis praslydęs faktas. Rusai apie tai nė mur-mur. Bet užtenka pažvelgti į Kremliaus sieną ir mūrus Veronos regione.

    Comment


      Tai kaip tik plačiai žinomas faktas.

      Comment



        Įdomi ir pamokanti knyga. Tyrinėtojas labai objektyviai ir šių laikų požiūriu visai ne politkorektiškai vertina vietinius aplink Kongo upę gyvenančius žmones, jų mentalitetą, sunkiai suprantamą XIX amžiaus žmogui. Labai įdomu sekti Britų Imperijos karininko mąstymo būdą, tampa aišku kodėl tuo metu Imperija buvo tokia galinga.
        Knygą mobi ar panašiu formatu galima parsisiūsti iš čia:
        http://flibusta.is/b/407277

        Comment




          Vlado Terlecko knyga, atskleidžianti didžiausių Lietuvos kančių ir kovų laikotarpį, yra absoliučiai unikalus kūrinys. Ji pasakoja istoriją, kurios dauguma lietuvių dar nėra įsisąmoninę. Pirmieji dešimtmečiai po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo – tai laikotarpis, kai sovietinio reakcionizmo tendencijos įsitvirtino kaip visuomenėje dominuojanti nuotaika. Ryški tos nuotaikos išraiška lietuviškos istoriografijos kontekste buvo Lietuvos gyventojų patirtų kančių menkinimas, jų priešinimosi niekinimas, o ypač – pastangos kai kurias represines ir okupacines struktūras pateikti teigiamai nušviestas, net aptepliojant jas jaukiai romantiškomis spalvomis.

          https://www.knygos.lt/lt/knygos/trag...iai-1940-1953/

          Comment




            Kudirkos Naumiestis: praeitis ir dabartis, Monografija, Vilnius:2015, 783p.

            „Šios knygos idėją suponavo keletas dalykų: Kudirkos Naumiestis yra pasienio miestas (ties juo eina viena seniausių Europos tarpvalstybinių sienų), todėl čia reiškėsi įvairios tautos ir kultūros, bet iki šiol pernelyg mažai dėmesio skirta miesto kaip tam tikros bendruomenės gyvenimui; dalis istorinių faktų, asmenybių, kultūros reiškinių ankstesniuose leidiniuose yra nutylėta; esama nemažo pluošto naumiestiečių atsiminimų, kurie skaitytojams sunkiai prieinami, nes yra tapę bibliografinėmis retenybėmis, kiti iš jų yra likę kaip rankraščiai, saugomi valstybiniuose arba privačiuose archyvuose; be to, yra tokių miesto gyvenimo, jo kultūros reiškinių, kurie nė viename leidinyje neaptarti. Kita vertus, sukaupta didžiulė ikonografinė medžiaga, kuri taip pat verta publikacijos. Todėl didžiausias dėmesys knygoje skirtas žinomiems XIX-XX amžių istorijos ir kultūros reiškiniams“ –

            Knygos sudarytojai: dr.prof. Giedrė Čepaitienė ir Romas Treideris

            http://www.sakiai.rvb.lt/lt/naujieno...sius-leidinius

            Comment


              Papuolė į rankas 2010 metais išleista Vykinto Vaitkevičiaus knyga "NERIS. 2007 metų ekspedicija".
              Knygoje atkartojamas grafo Konstantino Tiškevičiaus 1857 metų ekspedicijos maršrutas nuo Vilijos-Neries ištakų (keistojo Stepano akmens ir Kalinos pušies) iki Vilniaus.
              Knyga įdomi sugretinimais tarp abiejų ekspedicijų ir daugybe pakelės kaimų žmonių pasakojimų. Palyginimai, ką atsimena seni žmonės apie upę iki sovietmečio ir kaip yra dabar. Skaitant, anot Maironio, "man verkė iš skausmo širdis".
              Įdomi pati knygos struktūra. Daug teksto baltarusių kalba (žmonių pasakojimai), kuri čia pat išverčiama į lietuvių.

              Comment


                Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                Papuolė į rankas 2010 metais išleista Vykinto Vaitkevičiaus knyga "NERIS. 2007 metų ekspedicija".
                Knygoje atkartojamas grafo Konstantino Tiškevičiaus 1857 metų ekspedicijos maršrutas nuo Vilijos-Neries ištakų (keistojo Stepano akmens ir Kalinos pušies) iki Vilniaus.
                Knyga įdomi sugretinimais tarp abiejų ekspedicijų ir daugybe pakelės kaimų žmonių pasakojimų. Palyginimai, ką atsimena seni žmonės apie upę iki sovietmečio ir kaip yra dabar. Skaitant, anot Maironio, "man verkė iš skausmo širdis".
                Įdomi pati knygos struktūra. Daug teksto baltarusių kalba (žmonių pasakojimai), kuri čia pat išverčiama į lietuvių.
                Šios knygos 3 galis teko skaityti, kraštas nuo XIX a. smarkiai pasikeitė, lietuviai sugudėjo ir sulenkėjo.

                Comment




                  Ar smalsu sužinoti, kodėl futbolui Lietuvoje tarpukariu pranašauta niūri ateitis? Ar tikrai smetoniniame turguje galėjai nusipirkti meteoritą? Kodėl 1933 m. beveik visas Kauno miestas savaitei išjungė elektros lemputes? Į visus šiuos klausimus savo antrojoje knygoje apie tarpukario Lietuvos įdomybes atsako Gediminas Kulikauskas. Pirmoji autoriaus knyga „Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“ sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo. Šioje knygoje G. Kulikauskas pristato dar negirdėtas ir ne mažiau intriguojančias istorijas. Šiandien, ko gero, stebintų tarpukario jaunuolių noras nusifotografuoti prie cukrinių runkelių – didelės naujovės ir trokštamų saldėsių šaltinio. Taip pat stebintų keptos varnos – klaipėdiečių pamėgtas delikatesas. O tilžiečiai buvo taip linkę skanauti kontrabandines lietuviškas dešras ir sviestą, kad su šiuo nelegalaus maisto potvyniu nesusidorojo nė nacistinės Vokietijos pasienio sargai. Taip pat spalvingos buvo to meto žmonių ateities prognozės. Apie visas gyvenimo sritis užgrobusią televiziją, grūdus sėjančius orlaivius, Kauną užnuodysiančius asfalto garus, dešras iš mielių ar radijo policininkus su 20–60 arklio jėgų varikliais... Kiek šių prognozių išsipildė, o kas liko tik fantazijos? Kur dar siaubo istorijos! Kodėl mūsų seneliai tarpukariu tebūtų gūžtelėję pečiais, išgirdę žodį „zombis“, tačiau tuoj būtų dairęsi kirvio, surikus „vilkas“? Kodėl sveikata stiprinta radiacija? Kuo tarpukario „vampyrės“ susijusios su dabartinėmis „barakudomis“? Visi pasakojimai iliustruoti daugybe nuotraukų, dokumentų, reklamų, žemėlapių, tad tikrai pajusite šio laikotarpio dvasią ir geriau pažinsite to meto aktualijas. Gediminas Kulikauskas – istorikas, publicistas, rašytojas, istorinių straipsnių žurnale „Verslo klasė“ bei kituose leidiniuose autorius, pirmojo skaitmeninio Lietuvos istorijos vadovėlio „Gimtoji istorija“ bendraautoris. Dirba Lietuvos muitinėje. http://www.vaga.lt/elektros-boikotas...tonine-lietuva

                  Comment




                    Išleista prof. Eugenijaus Jovaišos knyga „Aisčiai. Lietuvių ir Lietuvos pradžia“

                    Jau prekiaujama naujausia Lietuvos archeologo, akademiko, humanitarinių mokslų daktaro, Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) profesoriaus, Istorijos fakulteto dekano Eugenijaus Jovaišos knyga „Aisčiai. Lietuvių ir Lietuvos pradžia“. Tai trečioji profesoriaus monografija apie aisčius.

                    http://www.voruta.lt/isleista-prof-e...tuvos-pradzia/

                    Comment


                      [/url]

                      Naujas požiūris į tai, iš kur mes atėjome ir kur einame. Ši knyga – savotiškas „Da Vinčio kodo" variantas, tik narpliojamos ne meninės, o antropologinės paslaptys. Tai įvairiomis mokslo šakomis paremta žmogaus ir civilizacijų kilmės analizė, parodanti, kad nėra prieštaravimų tarp tikėjimo ir mokslo pasaulėžiūrų. Evoliucija Žemėje panaši į filmą, kai parodomos tik atskiros jo vietos, o trūkstamų spragų mokslininkai kol kas dar nesugeba užpildyti. Kodėl klestėjusios senosios civilizacijos staiga išnyko? Kas lėmė, jog jos buvo be galo panašios, nors šias civilizacijas skyrė tūkstančiai kilometrų? Kaip Atlantida susijusi su bibliniu rojumi? Kodėl laukinių gyvūnų užauginti „maugliai" negali tapti visaverčiais žmonėmis? Kaip su evoliucija susijęs Dievo paliepimas žmonėms: Būkite vaisingi ir dauginkitės, pripildykite Žemę ir valdykite ją! Ši knyga įleis abejonių į nusistovėjusį mūsų evoliucijos suvokimą ir pateiks netikėtų įžvalgų apie žmonių ir civilizacijos kilmę bei jos sąsajas su religija.

                      http://www.vaga.lt/zmonijos-kilmes-paslaptys

                      Comment


                        Lietuvos nacionalinis atlasas



                        Lietuvos nacionalinis atlasas – politinę nepriklausomybę, teritorinį vientisumą simbolizuojantis išsamus enciklopedinio pobūdžio kartografinis kūrinys, kuriame objektyviai apibendrinami kartografuojamos valstybės gamtos ištekliai, ekonomika, socialiniai ir kultūriniai reiškiniai, švietimas, mokslas bei istorija.
                        Nepriklausomos Lietuvos istorijoje Nacionalinis atlasas – pirmas tokio masto enciklopedinis leidinys.

                        Lietuvos nacionalinio atlaso I tomą sudaro dvi dalys: „Lietuva pasaulyje ir Europoje“ ir „Gamta ir kraštovaizdis“. Nacionalinio atlaso pirmąjį tomą sudaro 224 autoriniai žemėlapiai, kuriuose pavaizduota mūsų valstybė pasaulio ir Europos kontekste, čia pirmą kartą po Nepriklausomybės paskelbimo Lietuvoje visapusiškai pristatyta Lietuva ir jos gamta.

                        Lietuvos nacionalinio atlaso II tomo tematika istorinė, tai pirmasis kartografinis kūrinys, kuriame glaustai, bet išsamiai pristatoma mūsų šalies istorinė raida. Leidinio antrą tomą sudaro keturios dalys: „Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė (iki 1795 m.)“, „Lietuva XIX amžiuje“, „Nepriklausoma Lietuva (1918-1940 m.)“, „Nacių ir sovietinės okupacijos laikmetis (1940–1990 m.) “. Antrame tome pateikiami 176 žemėlapiai, kurių didžioji dalis buvo sukurta specialiai Lietuvos nacionaliniam atlasui.

                        Pagrindinis Lietuvos nacionalinio atlaso žemėlapių mastelis 1:1 000 000, leidžiantis detaliai kartografuoti reiškinius, paplitusius visoje valstybės teritorijoje. Toks mastelis nulemia neįprastą leidinio formatą: 48 cm ilgio ir 54 cm pločio knyga; I tomas sveria 4,358 kg, II tomas – 3,848 kg.
                        Nuotraukos ir teksto šaltinis bei kartu daugiau informacijos čia: mapshop.lt

                        Comment


                          Ką tik perskaičiau. Labai gera knyga apie tai, ko šiuolaikinis pasaulis galėtų pasimokyti iš akmens amžiaus arba ankstyvųjų visuomenių žmonių, jų požiūrio į gyvenimą, aplinką ir elgesio filosofijos.
                          What can we learn from traditional societies that can make the world a better place for all of us?

                          Comment


                            https://en.wikipedia.org/wiki/Sapien...y_of_Humankind

                            Reikalaujanti pastangų knyga, bet perskaičius galime aiškiau suvokti, kodėl žmogus, toks koks yra dabar, elgiasi būtent taip, kartais pats sau prieštaraudamas tais poelgiais. Kodėl mūsų dabartinė visuomenė yra būtent tokia.
                            Paskutinis taisė J.U.; 2016.12.03, 20:11.

                            Comment


                              Kadangi šis forumas yra apie urbanistika ir karts nuo karto vis kas nors pasipiktina ir užveda diskusija apie graffiti, tai galbūt kažkam būtų įdomu paskaityti. Pats skaičiau, ten vien tekstas, o nuotraukos yra gal tik 5-iuose puslapiuose.

                              The Graffiti Subculture
                              Youth, Masculinity and Identity in London and New York

                              by Nancy MacDonald



                              This book is the most extensive contribution to our understanding of the graffiti subculture to date. Using insights from ethnographic research conducted in London and New York, the author explores the varying ways young men use graffiti to construct masculinity, claim power and establish independence from the institutions which define and often limit them as young people. Forging a link between subcultural practice and identity construction, this book will be essential reading for anyone interested in new understandings of youth and their subcultures.
                              http://www.palgrave.com/us/book/9780333781906#aboutBook
                              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                              Comment


                                Parašė dondc Rodyti pranešimą
                                Kadangi šis forumas yra apie urbanistika ir karts nuo karto vis kas nors pasipiktina ir užveda diskusija apie graffiti, tai galbūt kažkam būtų įdomu paskaityti. Pats skaičiau, ten vien tekstas, o nuotraukos yra gal tik 5-iuose puslapiuose.

                                The Graffiti Subculture
                                Youth, Masculinity and Identity in London and New York

                                by Nancy MacDonald

                                Atvaizdas




                                http://www.palgrave.com/us/book/9780333781906#aboutBook
                                Siūlau paskaityti šitą, irgi mažai nuotraukų ir daug teksto, kaip institucijos varžo nekalto žmogaus laisvę.



                                Algis Ramanauskas: „Jei grafitininkas yra menininkas, tai žmogžudys – fluxininkas“
                                A.Ramanauskas nedaro jokių išimčių: mieste neturi būti nei labai gražiai nupieštų grafiti, nei legalių sienų jiems piešti: „Man ne kartą teko girdėti iš tos stovyklos žmonių, kad štai mes, tikri grafitininkai, patys Solomoną smerkiame. Nesąmonė. Jie patys iš tikrųjų gali nupiešti neblogą darbą, o vakare eiti į miestą ir taginti. Tai yra jų kultūros dalis, jie dažniausiai yra melagiai ir niekšai. Ir jiems dažnai trūksta logikos, jie yra kvaili. Jie sako, tu neišnaikinsi visų grafiti, tu esi asilas. Mes žinome, kad neišnaikinsime, kaip ir žinome, kad visuomenėje visada bus automobilių vagių, tinginių, bet visuomenės užduotis yra kaip įmanoma tai sumažinti“. BTV nuotr./Grafitininkai ant sienos įamžino ir payį Algį Ramanauską Solomono gaudynes pradėjęs vyras įsitikinęs, kad legalios sienos grafiti piešti niekada niekur neveikė ir neveiks. „Jos yra visuomenės pasidavimo, silpnumo protrūkiai. Koks nors savivaldybės gudruolis, norėdamas pasibroliauti su vandalais, parodyti, koks jis fainas ir kaip supranta jaunimą, padaro kokį nors legalių sienų festivalį. Tada ateina tie prišiktomis kelnėm, su kreivai uždėtomis beisbolkėmis, su kapišonais kompleksuoti bepročiai, vandalai, niekšai ir nupaišo gražų katiną ar zuikį. Policijos pareigūnai vaikšto, juos visus pažįsta, o tie vandalai kikena iš savivaldybės durnumo. Jie, tie „legalūs“ menininkai, pasidaro eskizus, po to nueina naktį į senamiestį ir apšika bažnyčias“, – piktinosi A.Ramanauskas

                                Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/vardai/naujiena/...as-1050-198886
                                Flickr

                                Comment


                                  Gal prieš metus ar truputį daugiau netyčiomis aptikau puikių detektyvų apie žvalgybą autorių, buvusį britų žvalgybininką John le Carre.
                                  https://en.wikipedia.org/wiki/John_le_Carr%C3%A9
                                  David John Moore Cornwell, alias John le Carré /lə ˈkɑːrˌeɪ/, (born 19 October 1931) is a British author of espionage novels. During the 1950s and the 1960s, he worked for the Security Service and the Secret Intelligence Service, and began writing novels under his pen name. His third novel, The Spy Who Came in from the Cold (1963), became an international best-seller, and remains one of his best-known works. Following the success of this novel, he left MI6 to become a full-time author.
                                  Autorius yra tikras savo srities specialistas ir jo kūriniuose aprašyta KGB veikla labai artima tikrovei. Yra kūrinių parašytų remiantis tikrais įvykiais. Abejojantiems visą pasaulį apraizgiusio KGB voratinklio realumu, drįstu rekomenduoti šio autoriaus kūrinius.

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Siūlau paskaityti šitą, irgi mažai nuotraukų ir daug teksto, kaip institucijos varžo nekalto žmogaus laisvę.
                                    Čia ironija ar tu patikėjai jo žodžiais, t.y. knyga?

                                    Comment


                                      Ironija.
                                      ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                      Comment


                                        Parskaičiau Knygą. Skaičiau du metus. Jei kas nusipirksite ir pradėsite skaityti, įtariu kad už rekomendaciją galiu gauti per sprandą, dėl vienos vienintelės priežasties. Ne dėl turinio (jis puikus) bet dėl folianto svorio - 2,2 kG. Neįmanoma skaityti gulint (ką paprastai darau) nei rankose laikant. Tik prie stalo ar panašiai kaip viduramžiuose, už specialaus piupitro

                                        Šiaip idealiu atveju šią Knygą privalomai turėtų išstudijuoti bet kuris nachalas lendantis į Europos šalių parlamentus arba valstybinius postus. Turbūt 4/5 jų Knygos neįveiktų, kaip ne kaip virš 1300 puslapių. Skaitant tenka vis grįžinėti atgal, eiliniam žmogui atsiminti neįmanoma. Kaip autorius sugebėjo tiek prirašyti man nesuvokiama. Sverbiausia, gerai parašė.
                                        Nedidelis šios Knygos aprašymas:
                                        http://www.delfi.lt/veidai/archive/n...a.d?id=1833338
                                        Paskutinis taisė J.U.; 2017.04.25, 16:06.

                                        Comment


                                          Kodėl neįmanoma skaityti gulint. Bent jau man normaliai skaitėsi tiek pačiam laikant, tiek atrėmus ir su jokiomis problemomis nesusidurdavau. Dėl atvertinėjimo atgal, puikiai suprantu ką turite omeny
                                          O šiaip jau ar būtina ją visą skaityti tai gal turėčiau kiek kitokią nuomonę, bet šiaip paskaitinėti kai neturi ką veikti pakankamai smagu ir naudingiau už daugelį dabartinių būdų.

                                          P.S. 2 metai? Tikrai?.. Ką tamsta su ja veikėte...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X