Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Marihuanos legalizavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
    Net jeigu tai ir būtų tiesa, tai absoliučiai nereiškia, kad reikia legalizuoti narkotikus.
    Savaime to nereiškia. Tačiau mes vėlgi galim matyti kiek neefektyviai yra naudojami valstybės resursai žolę rukančiųjų gaudymui, baudimui, etc. Pirmiausia dekriminalizuoti visą šitą nesąmonę reikia.

    O antras dalykas - kontroliuojamas apmokestintas pardavimas. Pvz. kiekvienas rūkorius turi išsiimti rūkoriaus kortelę, ir tik su ja būtų galima nusipirkti silpnųjų narkotikų. Lėšos eitų į sveikatos apsaugos fondą, taip pat tokią sistemą reiktų įdiegti ir cigarečių rūkoriams. Galbūt didesni mokesčiai, jei jau labai socialdemokratiškai pažiūrėt.

    Comment


      Matydamas pastaruoju metu šiame forume vykstančius nekontroliuojamus ir itin aršius ginčus, daug nekomentuosiu, bet Stoned drivers are a lot safer than drunk ones, new federal data show

      A new study from the National Highway Traffic Safety Administration finds that drivers who use marijuana are at a significantly lower risk for a crash than drivers who use alcohol. And after adjusting for age, gender, race and alcohol use, drivers who tested positive for marijuana were no more likely to crash than who had not used any drugs or alcohol prior to driving.

      Comment


        Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
        Savaime to nereiškia. Tačiau mes vėlgi galim matyti kiek neefektyviai yra naudojami valstybės resursai žolę rukančiųjų gaudymui, baudimui, etc. Pirmiausia dekriminalizuoti visą šitą nesąmonę reikia.
        Jokio dekriminalizavimo negali būti.
        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

        Comment


          Parašė Carl di Ortus Rodyti pranešimą
          Matydamas pastaruoju metu šiame forume vykstančius nekontroliuojamus ir itin aršius ginčus, daug nekomentuosiu, bet Stoned drivers are a lot safer than drunk ones, new federal data show
          Nieko keisto. Apsipūtę vairuoja lėtai ir ramiai. Ir šiaip nesunku įvertinti girtų ir apsipūtusių elgesį. Diena ir naktis.

          Beje, vienas iš Londono mero rinkimų kandidatų taip ir pasirašė savo šūkį: "marijuana is safer than alcohol". Tai aš jam už tai atidaviau antrąjį balsą.
          Paskutinis taisė John; 2016.05.16, 19:10.

          Comment


            Diskusija „Psichoaktyvu: kas? kodėl? kaip?“

            Kalbant apie psichoaktyvias medžiagas, dažnas žmogus prisimena liūdną Lietuvos statistiką, vis garsesnes kalbas apie alkoholio prieinamumo ribojimą, o gal kanapių legalizavimą. Diskusijos vyksta visur – parduotuvių eilėse, jaunimo organizacijose, Seime. Taip, tai aktuali tema, tačiau kartais joje lieka nemažai nežinomųjų

            <...>

            savo įžvalgomis ir patirtimi dalinsis „MyHero“ Sporto ir sveikos gyvensenos judėjimo idėjinis vadas, sveikatingumo treneris Ignas Bakėjus, prodiuseris ir žinomas didžėjus Vitalijus Pozyriovas-Vaiperis, Vilniaus priklausomybės ligų centro direktoriaus pavaduotoja Aušra Širvinskienė, gydytojas toksikologas Robertas Badaras, psichologė, dirbanti su priklausomybių turinčiu jaunimu, Elena Gaudiešiūtė. Diskusiją moderuos Neringa Čėnaitė

            Comment


              Bene pirmas toks viešas ir atviras tabu temos nagrinėjimas. Šiandieninėje Tapino laidoje. Atsukta nuo tinkamos vietos: https://youtu.be/Nhcm9RFChn0?t=16m43s

              Comment


                Urugvajuje pradeda veikti pirmoji pasaulyje valstybinė marihuanos rinka
                „Žolės“ rūkytojai Urugvajuje tapo pirmaisiais pasaulyje vartotojais, galinčiais užsiregistruoti valstybės registre ir pirkti valstybinėse vaistinėse kanapes rekreaciniam naudojimui, o vaistinės planuoja pradėti jas pardavinėti liepos mėnesį.

                Kitaip negu Nyderlandai ir kitos valstybės, dekriminalizavusios „žolę“, ši maža Pietų Amerikos šalis pirmoji visiškai legalizavo šį narkotiką – nuo gamybos iki pardavimo ir vartojimo.

                Urugvajaus kairiųjų vyriausybė jau leido auginti kanapes namuose ir rūkyti jas klubuose, o po kelių savaičių urugvajiečiai galės jų nusipirkti vaistinėse – drauge su, pavyzdžiui, šampūnu ir aspirinu.

                Comment


                  Bausmių nešvelnins: už marihuanos suktinę ir toliau – tik baudžiamoji atsakomybė

                  Seimas ketvirtadienį dar kartą atmetė grupės parlamentarų siūlymą už nedidelio kiekio narkotinių medžiagų turėjimo taikyti administracinę, o ne baudžiamąją atsakomybę.
                  ...
                  Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, anksčiau kartą kartu su liberalais teikęs siūlymą dekriminalizuoti nedidelio kiekio narkotikų be tikslo platinti turėjimą, ketvirtadienį žurnalistams sakė pozicijos nepakeitęs.

                  „Aš manau, žmonės, kurie turi priklausomybę, nuo jos turi būti gydomi, o ne kalinami dėl vartojimo ir priklausomybių. Nesu teisininkas, kuris subtiliai tuos teisnius niuansus galėtų paaiškinti, bet manau, kad tai perkėlimas į Baudžiamąją kodeksą – red.) buvo tiesiog neapsižiūrėjimas, ta kriminalizacija, kuri įvyko“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė ministras.

                  „Manau, nei Seimas, nei tie, kurie ruošė įstatymus, tokios intencijos neturėjo. Atsakomybės švelninti, kurie platina, tikrai nereikia, nes tai visuomenei pavojinga veikla, bet bausti laisvės atėmimu už vartojimą taip pat nereikėtų“, – sakė A. Veryga.

                  Comment


                    Buvo neblogas straipsnis The Guardian prieš savaitę šita tema.

                    https://www.theguardian.com/news/201...orld-copied-it
                    If a lion could speak, we could not understand him.

                    Comment


                      Čia tai dar nieko. Kaip suprantu, jie dar ir paštą Lietivoje tikrina. Už gramą žolės ar MD gali pripaišyti dar ir "kontrabandą", kas jau tampa ne šiaip baudžiakas, bet gana serious shit. Tai koks neatsargus truputį pašvęsti nusprendęs teenageris gali gauti belenkiek metų kaliūzės už "kontrabandą" ir "platinimą".
                      Paskutinis taisė John; 2017.12.15, 09:45.

                      Comment


                        Manau cia ispustus burbulas ir nieko daugiau. Uz vairavima isgerus nuo 1.5prom taip pat eina BK. Taciau kiek ju pasodino? Sedo nebent tie, kurie lygtinai jau buve tureje nuobaudu dazniausiai uz kitus "reikalus". Zmogu pasodint ne taip jau paprasta. Tereikia prisimint Jono Radzevciaus atveji. Visiskai komoj, perejoj uzmustas zmogus. O ka gavo?

                        Comment


                          Ne visai išpūstas. Įstatymas yra, jį reikia vykdyti, todėl bus kvailai/veltui sodinamų:
                          Projektus pristačiusi liberalė Aušrinė Armonaitė teigė, jog dabartinis reguliavimas yra neadekvatus ir Lietuvoje sukėlė, jos žodžiais, perteklinę kriminalizaciją. Jos pateiktais duomenimis, dėl nedidelio kiekio narkotinių medžiagų be tikslo platinti šiemet buvo pradėta per tūkstantį ikiteisminių tyrimų.

                          Comment


                            Na jei musu megejiska jaunima prades taskyti i kalejima, as busiu labai nustebes

                            Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša:

                            Baudžiamasis kodeksas nesurišo teisėjams rankų ir šie toliau gali taikyti švelnesnes bausmes: 54–asis Baudžiamojo kodekso straipsnis numato, kad „jeigu straipsnio sankcijoje numatytos bausmės paskyrimas aiškiai prieštarautų teisingumo principui, teismas, vadovaudamasis bausmės paskirtimi, gali motyvuotai paskirti švelnesnę bausmę“. Todėl prokuroras mano, kad naujosios pataisos nepalies žmonių, kurių nusikaltimai buvo vienkartinės klaidos, tačiau įpareigos teismus griežčiau bausti rimtus nusikaltimus padariusius asmenis.

                            Vilniaus apygardos teismo teisėjas Audrius Cininas:

                            „Dabar turėsime gražų būrį jaunimo, kuriems pagal prokurorų siūlymus reikės irgi taikyti išimtis. Tai aš norėčiau retoriškai paklausti, ar įstatymas yra įstatymas, ar išimtis yra įstatymas? Ir ko žmonėms reikia – ar aiškių įstatymų, ar išimčių, kažkokios malonės, kuri taikoma ar netaikoma priklausomai nuo prokuroro ar teisėjo nuomonės. Tai, ką kalba prokurorai yra laikinas sprendimas, bet ne išeitis. Išimtis negali būti įstatymas“, – pirmadienį kalbėjo teisėjas A. Cininas.

                            Comment


                              kas daugiau sumokes, tam ir bausme svelnesne bus

                              Comment


                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                Ne visai išpūstas. Įstatymas yra, jį reikia vykdyti, todėl bus kvailai/veltui sodinamų:
                                Šiaip gali ir nebūti. UK narkatos įstatymai turbūt nelabai skiriasi nuo Lietuvos - gali gauti kriminalkę. Teoriškai. Bet ar daug girdėjai sugautų ir teisiamų vartotojų (ne prekeivių)? Turbūt kad nė vieno. Nors narkotikai vartojami gana atvirai, ir net nesislepiant. Tiesiog policija aklai nevykdo 'zakono' ir nelenda prie tų, prie kurių nėra prasmės lįsti ir vietoj to užsiima realių nusikaltimų prevencija.

                                Comment


                                  Kalifornijoje legalizavo. Nuo 21 metu:

                                  Recreational marijuana is now legal in California for people age 21 and older

                                  http://www.businessinsider.com/ap-ne...ifornia-2018-1

                                  Comment


                                    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                    Iš pradžių legalizuoja kanapes, marichuaną, hašišą, po metų legalizuos kokainą, heroiną, kreką. Prekybą šnapsu vis riboja, o daug didesniais nuodais vis lengvina ir lengvina.
                                    Tai nėra tikras teiginys, jis neveikia panašiai. Lengvatinių vaistų legalizavimas sumažina sunkių narkotikų vartojimą.

                                    Comment


                                      Užknisai Al1 su savo šaudymais. Tavo komentarai, kur bus siūloma šaudyti, nuo šiol bus trinami.

                                      Comment


                                        Parašė Moffaka Rodyti pranešimą
                                        Tai nėra tikras teiginys, jis neveikia panašiai. Lengvatinių vaistų legalizavimas sumažina sunkių narkotikų vartojimą.
                                        Marihuana yra narkotikas (nepriklausomai nuo kiekio), o ne vaistas.

                                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                        Comment


                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Marihuana yra narkotikas (nepriklausomai nuo kiekio), o ne vaistas.
                                          Alkoholis (etanolis) irgi narkotikas. Ir stipresnis + kenksmingesnis negu marichuana (THC). Tabakas irgi narkotikas.
                                          Manau šitą reikėtų žinoti tiems kas nusiteikę labai priešiškai prieš marichuaną.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X