Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip linksma

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Beje Sankauskas, esi iš Šiaulių ir nežinoti Andriulio, tai jau yra blogai. Taip blogai, kad to turbūt nereiktų net viešinti.
    Buvo išduota ne tik Šiaulių garbė (saviškio!), bet ir paniekinti pažangos Lietuvoje idealai.

    Comment


      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

      Kažkoks Facebook'o karys iš Šiaulių? Aciprašau, man gėda, ir aš pasitaisysiu.



      "Šis žmogus turi kitas pareigas ir tarptautinį vadybininko darbą, tačiau lietuviškame internete jis labiausiai žinomas kaip nesustabdomas komentatorius, kurio istorijos, kelionių aprašymai ir socialinių stereotipų vertinimai surenka tūkstantinį populiarumą."

      Ouč, jis dar ir tarptautinis vadibininkas.
      Svarbu, kad mokaisi iš klaidų

      Comment


        Nėra ko pavydėti didmiesčiams. Tai vėžinis auglys bet kurioje valstybėje. Mutagenų koncentratorius. Didmiestyje išsigimsta žmonės tiek morališkai, tiek fiziškai, tiek ir biologiškai. Kol yra valstybėje kaimas, tol jis įlieja šviežio kraujo. Kai kaimas jau būna sunaikintas, apnaikintas, išsigimimo ir degradacijos metastazės didmiestyje ima plisti dar labiau.

        Comment


          o Maskwa?

          Comment


            Ne išimtis. Didmiestis apie milijoną jau yra ta riba. Aišku, viskas priklauso nuo valstybės dydžio. Lietuvai ir milijoninis Vilnius su 3 mln. bendru gyventojų skaičiumi būtų parazitas ant valstybės kūno. Bet miestai po kelis milijonus jau vienareikšmiškai taip.

            Comment


              Miestai egzistuoja dėka provincijos, nes miestiečiai dažniausiai linkę turėti tik vieną vaiką. Kai nebeliks provincijos, miestai pradės nykti. Nebent imigracija "pagelbės".

              Comment


                Parašė andyour Rodyti pranešimą
                Miestai egzistuoja dėka provincijos, nes miestiečiai dažniausiai linkę turėti tik vieną vaiką. Kai nebeliks provincijos, miestai pradės nykti. Nebent imigracija "pagelbės".
                Gal kaime tiesiog nėra kuo užsiimti?
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                  Gal kaime tiesiog nėra kuo užsiimti?
                  O čia jau bukos ir trumparegiškos politikos bei visokių liberalizmų ir "laisvos rinkos" diegimo pasekmė.

                  Comment


                    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                    Gal kaime tiesiog nėra kuo užsiimti?
                    Iš dalies taip ir yra. Kaime daugiau buities. Tas liečia ir visus Lietuvos miestus atmetus Vilnių ir gal dar Kauną. Kai mieste neverda gyvenimas, tada buitis dominuoja.

                    Comment


                      Parašė andyour Rodyti pranešimą

                      Iš dalies taip ir yra. Kaime daugiau buities. Tas liečia ir visus Lietuvos miestus atmetus Vilnių ir gal dar Kauną. Kai mieste neverda gyvenimas, tada buitis dominuoja.
                      Apie buitį ir jos dominavimą gyvenime galime kalbėti tik individualiu lygiu, absoliutinti nelabai galima.

                      Comment


                        Parašė Galys Rodyti pranešimą

                        Apie buitį ir jos dominavimą gyvenime galime kalbėti tik individualiu lygiu, absoliutinti nelabai galima.
                        Užtenka paklausinėti vilniečių ir ne vilniečių ką mano apie vaikus, kiek norėtų turėti. Toks įspūdis susidaro. Vilniuje pramogų daug, mieste verda gyvenimas, oro uostai šalia. Daug galimybių pramogauti. Dėl to ir rašiau, kad buitis yra labiau dominuojanti, bet ne visiškai.

                        Comment


                          Kokia dar buitis. Kaime gal viskas vyksta natūraliau ir "arčiau gamtos". O gyvenimas mieste keičia įpročius, požiūrį ir visa kita. Bet ta riba tarp kaimo ir miesto dabar daug mažesnė. Yra ryšio priemonės, yra transportas. Anksčiau žmonės visą gyvenimą nugyvendavo nenuvažiavę iš savo kaimo toliau kaip 20 km. Dabar tokių turbūt nelabai likę. Dėl technologijų ta gyvenamoji vieta pasidaro ne tokia svarbi.

                          Comment


                            Kažin ar čia reikia filosofuoti tiek, pasižiūri ką veikia miestiečiai - tūsinasi mieste, vaikšo po parodas ir renginius, keliauja. Pažiūri ką veikia mažų miestų ir kaimo žmonės, dažniausiai gana daug laiko praleidžia namie, turi sodus ir sodybas, važiuoja į gamtą, augina vaikus. Žinoma, neikas nėra juoda ir balta kaip ir visur, bet skirtumas yra.

                            Comment


                              Čia nuo kada taip? Didelis procentas miesto žmonių kiekvieną savaitgalį išvažiuoja į sodus. Dar didesnis procentas neišleida iš miegamojo rajono mėnesių mėnesiais ir jiems visos parodos bei renginiai giliai vienodai. O iš mažų miestelių kas nori atvažiuoja tūsint ar į parodas.

                              Jau kur kur, bet Lietuvoje tikrai nėra didelio skirtumo tarp kaimo ir miesto pagal gyvenamąją vietą. Pagal mentalitetą - yra. Bet kaimiečių blogąja prasme gyvenančių mieste pilna. Kaip ir apsišvietusių kaimiečių, kurių mentalitetas labiau miestietiškas nei nemažos dalies miestiečių.

                              Comment


                                Į Vilnių gali atvažiuoti tik iš aplinkių rajonų ir gal dar iš Kauno. Dažnai neprivažinėsi. Kituose miestuose gyvenimas neverda ir nuo 9-10 vakaro kaip naktį miške. Vaikai tai ne šiaip sau kažkoks žaidimas šeima. Taip linksmiau gyventi ir pensijoje bus lengviau. Suaugę vaikai turi darbus, turi pomėgius, turi savo šeimas ir kiekvieną kartą senatvėje tavęs neaplankys. Dar jei emigruos, tai tiek ir tu matysi ta savo vienintelį vaikelį. Realių pavyzdžių mačiau daug.
                                Paskutinis taisė andyour; 2017.10.14, 10:39.

                                Comment


                                  Vilnius/Kaunas/Klaipėda geros valandos spinduliu beveik visą LT ir padengia. Kiek dažnai Vilniuje gyvenantys ir aktyviai besikultūrinantys kažkur eina? Kartą per savaitę? Kartą per mėnesį?

                                  Augint vaikus dėl to, kad mol senatvėj linksmins aišku blogai. Tik nematau kuo tai susiję su miestu ar kaimu geografine prasme. Įdomiausia, kad dažnai kuo labiau tėvai nenori paleist vaiko - tuo labiau bėga. Kartais emigruoja būtent dėl to, kad nuo tėvų pabėgt O jei tėvai kone patys išspiria - ir aplanko dažnai, ir santykiai normalūs.

                                  Comment


                                    Klaipėdoje, Šiauliuose ir t.t. nėra miesto gyvenimo, vakare kaip miške naktį. Ten tokio savokos, kaip miesto gyvenimas, net neegzistuoja žmonių sąmonėje.

                                    Ne senatvėje vaikai linksmins, o auginant bus linksmiau. Prie savęs dažniausiai kaip tik laiko vieną vaiką, nes tai vienintelis brangiausias, ne duok dieve jam kas atsitiks ir liksi bevaikis ir senatvėje vienas. Dėl to vienturčius labai ir lepina, šokinėja aplink juos. Kuo daugiau vaikų, tuo didesnė tikimybė, kad senatvėje jie turės laiko tave aplankyti. Jie gi užauge turės savo šeimas, savo gyvenimus. Tu pažiūrėk, kiek senukų prie kasos nepraleidžia progos nors porą žodelių persimesti. Pasaulyje tai yra tendencija. Tuo labiau, kad senatvėje kažin kaip bus su pensijomis, jei visas jaunimas emigruoja.
                                    Paskutinis taisė andyour; 2017.10.14, 11:19.

                                    Comment


                                      Turi omeny apie naktinį klubinį/kabakų gyvenimą ar apie miesto kultūrinį gyvenimą? Didžiajai daliai >25 metų visiškai vienodai kiek vakare Islandijos gatvėje gyvenimo vyksta.

                                      Vaikų tema čia prie miesto/kaimo ar atskirai? Nes su miesto prieš kaimą tema nelabai rišasi

                                      Comment


                                        Diskusija prasidėjo nuo vaikų, kodėl provincijoje ir mažesniuose miestuose jų daugiau linkę turėti. Mano versija buvo, kad provincijoje ir mažesniuose miestuose nėra tiek daug pramogų ir kažką gyvenime reikia veikti, o vaikai yra vertybė. Ten ir tėvais tampa jaunesniam amžiuje. Gerai ar tai blogai, bet yra toks dalykas, kad kuo mažesnis amžiaus skirtumas tarp tėvų ir vaikų, tuo geresnis ryšis.
                                        Įdomu, gal yra kokia statistika, kur daugiausiai vaikų susilaukia. Tik kažin ar jis bus tiksli, jei registruoti kaime, o gyvena Vilniuje.

                                        Comment


                                          viskas atitinka tema

                                          Comment

                                          Working...
                                          X