Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    orangen gal žinai kas statys šį pastatą? Kas projektuotojai?

    Parašė orangen Rodyti pranešimą
    Ten bus SBA Idėjos namams ir Avitela krautuvė. Dar ir Šiaulių banko skyrius bus.
    Atvaizdas

    Atvaizdas

    O čia radau seną nuotrauką Šiaulių viešbučio prieš rekonstrukciją:
    Atvaizdas
    ...Visa tai kas yra gražu yra gražu...

    Comment


      Parašė amigo Rodyti pranešimą
      orangen gal žinai kas statys šį pastatą? Kas projektuotojai?
      Projektuotojas: UAB "Vakarinis fasadas";
      Užsakovas: UAB "Eriadas";
      Rangovas: UAB "Ižvalga", UAB "AR10" ir kt.

      Comment


        Lyg dar nebuvo įdėtos šitos:
        Kryžių kalno bažnyčia (konkursinis projektas)



        Comment


          Šiauliai plius rašo:
          Automobilių aikšteles siūlo "pakišti" po suremontuotu bulvaru
          Problemas dėl gausėjančių automobilių Šiaulių gatvėse, kiemuose ir aikštelėse tikimasi išspręsti įrengus daugiau aikštelių pagal specialiai tam rengiamą planą. Labiausiai automobiliais užkimštame centre vietų yra apie tūkstantį, kai realiai reikia 8-9 tūkstančių. Plano rengėjai siūlo 16 požeminių ir vieną antžeminę aikštelę, tačiau kai kurios pasiūlytos vietos sukėlė abejonių, kaip nerealios. Planuotojai neatsižvelgė, kad kai kur žemė – privati, o požeminės aikštelės įrengimas po rekonstruojamu bulvaru įsivaizduojamas tik po kelių dešimtmečių, nes nuostolinga būtų dabar lupti ką tik "suklotus" 20 milijonų litų. Kadangi aikštelė netoli turgaus reikalinga, miesto architektai siūlo numatyti požeminę aikštelę po turgaus aikšte. Daugiaaukštę aikštelę prie Aušros alėjos kelerius metus statyti nori verslininkas. Kol kas jis teturi keturis arus laukia savivaldybės leidimo pirkti daugiau žemės ir planuoja aikštelę 600-700 automobilių. Stovėjimo centrinėje miesto dalyje apmokestinimas turėtų riboti automobilių kamščius prie įstaigų. Piktnaudžiavimo gyventojų kiemais turbūt nepavyks išvengti, juolab kad planuotojai vietas daugiabučių kiemuose įskaičiavo į bendrą planą.
          -------------------------------------------------------------------
          Pradedama išpirkinėti būsimųjų kapinių žemė
          Prieš du mėnesius patvirtinęs naujų miesto kapinių detalųjį planą Dausiškių kaime, Šiaulių miestas pradeda žemės išpirkimo procedūras. Šiaulių miesto taryba nusprendė kreiptis į Apskrities viršininko administraciją, kad būtų paimti visuomenės poreikiams aštuoni žemės sklypai, priklausantys privatiems asmenims. Visas išperkamas plotas apie 60 hektarų, kaina – apie 10 milijonų litų. Neturėdama šios žemės, savivaldybė negali pradėti rengti kapinių techninio projekto ir pačių kapinių, o laidojimo vietų esamose kapinėse vargiai užteks metams.
          -------------------------------------------------------------------
          Aplinkosaugininkai ir "Regitra" ginčijasi dėl vietos
          Išradėjų gatvės pabaigoje abipus plytinčiuose laisvuose plotuose Šiaulių miesto savivaldybės suformavo du didelius sklypus to prašiusiom dviem valstybinėm įstaigom: Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentui ir vairuotojų bei automobilių patikros įstaigai "Regitra". Tačiau parengus planą paaiškėjo, kad abi įmonės nori įsikurti toje pačioje gatvės pusėje ir jokiu būdu ne kitąpus gatvės, kur teka Vijolė. Vyriausiosios miesto architektės Rasos Budrytės nuomone, sutvarkytos upeliuko pakrantės papuoštų teritoriją ir galėtų atstoti bet kuriame sklype privalomus žaliuosius plotus. Tokia išeitis greičiausiai bus siūloma Aplinkosaugos departamentui, kuris be administracinio pastato savo sklype ketina statyti ir laboratoriją. Aplinkosaugininkai kol kas jokių argumentų neišdėstė, o "Regitra" motyvuoja tuo, kad vientisame sklype palei gatvę bus patogiau statyti ir tikrinti automobilius, įrengti vairuotojų egzaminų aikštelę. Bet kokiu atveju su abiem įstaigomis bus deramasi. Dar viena problema – ribojami įvažiavimai į formuojamus sklypus, mat kol kas aklagatviu pasibaigianti Išradėjų gatvė numatoma plėsti iki keturių eismo juostų magistralinės gatvės ir turi būti pratęsta kaip aplinkkelis. Greičiausiai šalia teks tiesti dar vieną gatvelę, kurioje ir būtų įvažiavimai į kiekvieną sklypą.
          -------------------------------------------------------------------
          Baseinui valstybinės žemės nebegaila
          Šiaulių miesto politikai, iš pradžių spyriojęsi, ar duoti valstybinės žemės baseiną šalia arenos norinčiam statyti verslininkui ir net žadėję skelbti aukcioną šiam sklypui, praėjusią savaitę vykusiame tarybos posėdyje priėmė netikėtai pasiūlytą alternatyvų sprendimą – duoti žemės be konkurso, jei tik investuotojas sutiks leisti sportininkams baseinu naudotis.
          Šiaulių miesto svajonė Dainų parke šalia arenos turėti olimpinio dydžio baseiną sutapo su bendrovės "NCC Titanas" ketinimais jį statyti. Tačiau verslininko turimame sklype olimpinius standartus atitinkantis, tai yra 50 metrų ilgio dešimties takelių, baseinas netelpa. Prašyta prisijungti valstybinės žemės, tačiau politikai tam nepritarė, tad architektas Algimantas Černiauskas esamame sklype, anot jo paties, suprojektavo "baseiną-invalidą" - ne su dešimties, o dviejų plaukimo takelių.

          Miestas, kaimynystėje turėdamas žemės, norėjo uždirbti – aukciono būdu parduoti ar išnuomoti savo sklypus. Toks sprendimo projektas ir buvo teiktas Šiaulių miesto tarybai. Supratus, kad nesėkmės atveju pats miestas neturės pinigų olimpiniam baseinui statyti, per dvi dienas buvo sukurtas alternatyvus sprendimo projektas – be konkurso atiduoti savo sklypo dalį. Sprendime numatyti "saugikliai" - jei "NCC Titanas" sutiks derėtis dėl galimybės leisti sportininkams naudotis šiuo baseinu, bendrovei bus leista be konkurso prisijungti iki 26 arų valstybės žemės šalia arenos. Tiesa, miesto vyriausioji architektė Rasa Budrytė, per Tarybos posėdį paprašyta pakomentuoti, koks tas socialinis paketas, pasiūlytas mainais už valstybinę žemę, to padaryti negalėjo - ji alternatyvų sprendimo projektą išvydusi tik posėdžio išvakarėse. Šios aplinkybės politikų neišgąsdino, tad jie vieningai pritarė, kad valstybinė žemė atitektų už įvairias lengvatas sportininkams.

          Įdomu tai, kad verslininkų apie tokį netikėtą sprendimą nespėta informuoti. Užsienyje tuo metu buvęs "NCC Titanas" vadovas Stanislovas Valius "S plius" žinių tarnybai telefonu sakė, kad viskas priklausys nuo reikalaujamų sąlygų. Anot jo, savo lėšomis statyti socialinį objektą ir po to dar remti jo naudotojus prasilenktų su verslo logika. Tokia labdara verslininkai neketina užsiimti.
          -------------------------------------------------------------------

          Comment


            /\

            Tikrai didelis dėkui už tokį pasiaukojimą !
            „Žmogus, nedarantis klaidų, paprastai nedaro nieko" - Bishop W. Magee, 1821-1891.

            Comment


              Ohooo :O aš irgi visada norėjau ant kokio namo stogo užsiropšti, bet nebuvo kaip
              xXx. Purvina fantazija. Kai nerūpi niekas, ką sako kiti. Kai paskęsti tyloje, cigaretės dūmuose ar glamonių kvaituly.

              Comment


                BMX trasa su apsvietimu

                W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                Comment


                  Žaliūkių vėjo malūno atgimimas prasideda

                  Netrukus turėtų prasidėti Žaliūkių vėjo malūno - vieno iš nedaugelio Šiaulių istorijos liudininkų - restauravimo darbai. Įgyvendinus projektą Žaliūkių malūnas su šalia atkurtu malūnininko namu taps muziejaus etnografijos centru - čia bus restauruotas vėjo malūnas su autentiškais vidaus įrengimais, rengiami edukaciniai užsiėmimai, organizuojamos etnokultūros šventės. Projektas, kurio bendra vertė sudaro per 2 milijonus 222 tūkstančius litų, finansuojamas iš Norvegijos finansinio mechanizmo (1 889 tūkst. Lt) ir valstybės biudžeto lėšų (292 tūkst. Lt) iš specialiosios EEE (Europos ekonominės erdvės) ir Norvegijos finansinių priemonių programos. Dvejus metus truksiantis projektas vyks dviem etapais: pirmiausia bus restauruojamas 3 aukštų vėjo malūnas, atkuriami sunykę malūno elementai, atnaujinama išlikusi technologinė įranga. Antrajame etape prie malūno iškils malūnininko namas, bus nutiesti lauko inžineriniai tinklai.

                  Pilnas straipsnis:
                  http://www.infosiauliai.lt/straipsni...3794-1-61.html

                  Comment


                    /\ Buvo jau apie tai kalbėta, bet maniau taip ir užstrigo kažkur. Buvo žadėta net 110kV liniją, einančią šalia jo, pakišt po žeme.

                    Comment


                      Kas liečia tą el. liniją tai ją tikrai būtų geras sprendimas pakišti po žeme... galėtų Šiauliai į voveriškių pusę plėstis. "Raktelis", "Aštūnke", "Jankute" ar kaip ten dar vadinamas prūdelis taptų miestiečių pamėgta rekreacine zona. Pasodintų kokį parkelį Utopija, bet pasvajot juk nedraudžiama Beja, lygiagrečiai Architektų gatvej berods dujotiekis ar kažkas tokio praeina tai klausimas kaip būtų galima ta el. liniją šalia jo pakišti... juk yra abiejų šių objektų apsauginės zonos...
                      Tas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...

                      Comment


                        Eina ten dar ir dujotiekis ir vandentiekis ir Teo ir Šu šviesoliadis, bet iki 110kV linijos ten atstumai pakankami. Topo iškarpa iš tos vietos:

                        Comment


                          Pagal iškabintą plakatą Šiaulių Viešbučio rekonstrukcija turėtų būti baigta 2008-11-15. Kai žiūrėjau prieš savaitę į darbų būklę, netikėjau, kad spės. Bet dabar žiūriu viena pusė jau beveik visa naujai balta, o kitą pusę šiandien intensyviai tinkuoja. Visai atrodo įmanoma, kad kitą savaitę jau bus visas gražus baltas viešbutis.

                          Beje, ar matėt užkeltą skydą ant stogo "Šiauliai - Saulės miestas"? Kaip jis jums? Man asmeniškai kažkoks nelabai.

                          Comment


                            kas yra statoma architektų gatvėje šalia autoserviso 'autodainai'?
                            Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                            Comment


                              Ten bus SBA Idėjos namams ir Avitela krautuvė. Dar ir Šiaulių banko skyrius bus.
                              http://www.miestai.net/forumas/showp...postcount=1554

                              ]
                              Paskutinis taisė Andas; 2008.11.17, 09:30.

                              Comment


                                Statys katilinę

                                Šiauliuose tarp Žemaitės ir Spindulio gatvių planuojama statyti automatizuotą šilumos katilinę. Kvartale esančius beveik 20 pastatų, tarp kurių Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namai, vaikų lopšelis-darželis, sporto salė, keli daugiabučiai ir pramonės įmonės, šiluma aprūpina šiaurinė miesto katilinė. Bendrovė „Šiaulių energija“ dėl per ilgos pusantro kilometro trasos patiria milijoninius nuostolius.

                                Naujoji katilinė kainuos 1 milijoną 800 tūkstančių litų. Tikimasi, kad ji atsipirks per šešerius metus, o kylant dujų kainai — dar greičiau. Katilinę planuojama statyti šešių arų sklype, ji bus surenkama, konteinerinė ir užims mažai vietos.

                                Sklypo, kuriame stovės katilinė, detaliojo plano koncepciją pristatęs architektas Jonas Barkauskas įvardijo tik vieną problemą. Privažiavimas prie katilinės neįmanomas nei iš Spindulio, nei iš Žemaitės gatvių, tad jis numatytas iš projektuojamos Sodo gatvės tęsinio, kuriam greičiausiai bus duotas Stumbro gatvės pavadinimas.
                                Šaltinis: www.skrastas.lt
                                http://v3rsus.lt

                                Comment


                                  Šiauliai be viešbučių praranda krepšinį
                                  2008 m. Lapkričio 26 d.

                                  Kitąmet Lietuvoje organizuojamas šešiolikmečių (U-16) Europos vaikinų krepšinio čempionatas vyks ne Šiaulių arenoje, o Kaune, kur naujos arenos statybos dar tik prasideda. Krepšinio federacija sako, jog Šiauliai nepasirinkti dėl vienintelės priežasties — nėra kur apgyvendinti krepšininkų.

                                  Būtų viešbučių — būtų varžybų

                                  Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas sako, kad Šiauliai kaip vieta varžyboms svarstoma nuo U-16 čempionato Lietuvoje organizavimo pradžios.

                                  „Buvo galvota ir apie Panevėžį, bet prioritetas teiktas Šiauliams, nes sąlygos organizuoti varžybas yra labai geros. Bet dalyviams to neužtenka — jiems reikia kažkur gyventi. Šiauliuose pagrindinius viešbučius yra užėmę NATO kariai. Viešbučių situacija Šiauliuose yra bloga, o Panevėžyje — labai bloga“, — įvertina M. Balčiūnas.

                                  Pasak LKF generalinio sekretoriaus, vaikinų čempionato metu reikia geromis sąlygomis (trijų-keturių žvaigždučių viešbučiuose) apgyvendinti mažiausiai 400 žmonių, kurie negali būti plačiai išskirstyti. Daugiausia — dviejose vietose.

                                  „Šiauliuose čempionatą mums būtų organizuoti paprasčiau nei Kaune: čia yra arena ir sporto rūmai. Kaune krepšininkams teks žaisti ir A. Sabonio krepšinio mokykloje, kur yra 500 vietų. Bet Kaune sutalpiname visus dalyvius į vieną viešbutį. Gaila, kad šiuo atveju Šiaulių arena neišnaudojama“, — sako M. Balčiūnas.

                                  Problemų jau buvo iškilę ir pernai, kai Šiauliuose vyko LKF Didžiosios taurės varžybos. Keturias komandas teko skirstyti po skirtingus viešbučius. O vaikinų čempionate tektų „sutalpinti“ 16-ka komandų.

                                  „Jei būtų tinkamos sąlygos apgyvendinti, Šiauliai kasmet turėtų gerą krepšinio renginį. Ne vienadienį“, — tikina generalinis sekretorius.

                                  Paklaustas, ar neiškils problemų dėl 2011 metų Europos vyrų čempionato varžybų Šauliuose, M. Balčiūnas patikino tikįs, kad miestas problemą išspręs. Ir primena nepamiršti ir atvyksiančių sirgalių: kad nereikėtų jiems siūlyti apsistoti Rygoje.

                                  Šiauliai iš planų neišbraukti

                                  Lietuvoje yra planuojama rengti ir 18 (U-18) bei 20 metų (U-20) amžiaus grupių krepšinio čempionatus. M. Balčiūnas sako, kad Šiauliai iš planų neišbraukti — mieste galėtų vykti vienas iš etapų ar grupės varžybos.

                                  Pasak generalinio sekretoriaus, 18-ečių ir 20-ečių čempionatų varžybas būtų galima organizuoti dviejose ar net keturiose miestuose — šios varžybos sulaukia žiūrovų dėmesio, nes tarp dalyvių būna ir „Eurolygos“ žaidėjų.

                                  „Būtų idealu — kvalifikaciniai etapai Šiauliuose ir Panevėžyje, pusfinaliai, finalai — Vilniuje ar Kaune. Geri norai yra, bet ne visada sąlygos leidžia juos įgyvendinti“, — sako M. Balčiūnas.

                                  Situacija gali nesikeisti

                                  Ramutė Pilypienė, laikinai einanti Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjos pareigas, patvirtina: apgyvendinti sportininkus mieste — sudėtinga. Problema ypač paaštrėja, kai atvyksta gausios delegacijos.

                                  „Mūsų renginiai dažniausiai vyksta savaitgalį, tęsiasi keletą dienų, o Šiaulių viešbučiai priima NATO misijas, rezervuoja jiems vietas trims mėnesiams. Krepšinio situacija specifinė — jiems reikia aukštos kategorijos viešbučių, talpinančių keletą šimtų svečių“, — sako R. Pilypienė.

                                  Pasak vadovės, neseniai mieste reikėjo apgyvendinti pasaulio dirbančiųjų asociacijos narius. „Šiaulių“ viešbutis galėjo pasiūlyti tik du kambarius, “Medžiotojų užeiga“ nepasiūlė nė vienos vietos, “Tomo“ viešbutis — tris.

                                  R. Pilypienės teigimu, svečiams iš buvusios Sovietų sąjungos ir Rytų Europos šalių kartais pakanka žemesnės kategorijos viešbučių, bet yra delegacijų, keliančių aukštesnę kartelę.

                                  „Reikiamo skaičiaus vietų mieste neturime. Jei tokia situacija šiandien, galima prielaida, kad tokia pat situacija bus ir po metų“, — sako R. Pilypienė.

                                  Keičia planus

                                  Viešbučio-restorano Šiaulių krašto „Medžiotojų užeiga“ savininkė Nijolė Baltrušaitienė sako, kad viešbutis svečių šiuo metu nebepriima, nes yra apgyvendinęs NATO karius. Maksimaliai viešbutis gali priimti 40— 42 žmones. Jei misijos junginys būna gausesnis, mieste užpildomi trys viešbučiai.

                                  Savininkės teigimu, viešbučiai, neapgyvendinantys karių, sudaro sutartis su turizmo agentūromis. N. Baltrušaitienė pastebi: jei mieste vyksta renginiai, viešbučiai būna užpildyti.

                                  Prieš keletą metų „Saulės miesto“ komplekso statytojas “E. L. L. Nekilnojamas turtas“ planavo statyti ne tik prekybos centrą, bet ir penkiolikos aukštų bokštus dvynius: viešbutį ir biurų pastatą. Viešbutis turėjo būti trijų žvaigždučių, 200 kambarių.

                                  Mados ir laisvalaikio centro „Saulės miestas“ direktorius Eligijus Barista sako, kad viešbučio statyba nukelta į ateitį — neribotam laukui: “Kol bus poreikis ir galimybės“. Direktoriaus teigimu, 2009 metų planuose viešbučio — nėra.

                                  Viešbutį planuoja statyti patys kariškiai. Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės vadas pulkininkas leitenantas Audronis Navickas sako, kad viešbutis kariams Zokniuose yra numatytas Krašto apsaugos ministro patvirtintame plane „Dėl Šiaulių karinio aerodromo vystymo 2006— 2020 metais“. Vado teigimu, planas kasmet koreguojamas, atsižvelgiant į prioritetus ir skiriamas lėšas, todėl atsakyti, kada tiksliai viešbutis bus statomas, dar sunku.

                                  Baseino ir viešbučio kompleksas planuojamas statyti prie Šiaulių arenos. Statytojo UAB „NCC titanas“ generalinio direktoriaus Stanislovo Valiaus teigimu, statybos planai nesikeičia. Tikimasi pradėti maždaug po metų, numatomos pabaigtuvės — 2010 metų pabaiga. Naujajame viešbutyje turėtų būti per 100 vietų.

                                  Šaltinis: www.skrastas.lt
                                  LKA

                                  Comment


                                    o tai tas didelis pastatas kur prie bruklino prijungtas, ten kartais ne viešbutis turi būti? Kiek girdėjau tai ten kelis aukštus užims biurai o likusi dalis turėtu būt viešbutis

                                    Comment


                                      Parašė dolfis Rodyti pranešimą
                                      o tai tas didelis pastatas kur prie bruklino prijungtas, ten kartais ne viešbutis turi būti? Kiek girdėjau tai ten kelis aukštus užims biurai o likusi dalis turėtu būt viešbutis
                                      Viešbučio ten nebus.

                                      Comment


                                        Ten buvo statyta, kad statyt (arba iš reikalo kaip sakant), o dabar stovi, bet nebėr reikalo (arba bereikalo kaip sakant) Tikiuosi nesuirs nuo drėgmės, nes abejoju ar jis šiuo metu yra šildomas.

                                        Comment


                                          Kodėl nebebus viešbučio? O su biurais kaip? Tas pastatas stovės kaip vaduoklis? Kas bus su juo daroma? :O
                                          xXx. Purvina fantazija. Kai nerūpi niekas, ką sako kiti. Kai paskęsti tyloje, cigaretės dūmuose ar glamonių kvaituly.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X