Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė mantas15 Rodyti pranešimą
    Gal zinote kur ir kada prades statyti kokius dangoraizius
    Kam tau tų dangoraižių ?
    „Žmogus, nedarantis klaidų, paprastai nedaro nieko" - Bishop W. Magee, 1821-1891.

    Comment


      nu seip galvoju ,kad kada nors zada statyt...

      Comment


        Tikrai nenorėčiau, kad būtų pristatyta aukštų pastatų, nes tada labai gadins miesto vaizdą, o dabar kai statomi į šonus statiniai, tai labai puiku
        Paskutinis taisė ievutu; 2008.02.25, 14:27.
        xXx. Purvina fantazija. Kai nerūpi niekas, ką sako kiti. Kai paskęsti tyloje, cigaretės dūmuose ar glamonių kvaituly.

        Comment


          Projektuotojų regėjimuose — Šiaulių didmiestis

          Praėjusį penktadienį pristatytas Bendrojo plano (BP) strateginio poveikio aplinkai vertinimas. Išvada — Šiauliai turi tapti tikru didmiesčiu.

          Viešas svartymas be publikos

          Į Šiaulius pristatyti vertinimo išvadų atvažiavo Bendrąjį planą rengiančios bendrovės „Urbanistika“ specialistės Anželika Kažienė ir Ana Petkevičienė.

          Poveikio aplinkai vertinimo ataskaita pristatyta beveik tuščioje Savivaldybės salėje, nors apie viešąjį svarstymą buvo paskelbta iš anksto. Be to, ataskaita surengta pietų pertraukos metu, kad jos galėtų pasiklausyti Savivaldybės valdininkai, politikai, kiti suinteresuoti asmenys. Tačiau absoliuti dauguma valdininkų išėjo pietauti. Nepasirodė nė vienas miesto Tarybos narys, buvo keli architektai ir žurnalistai.

          Visuomenės vangumą miesto aplinkai parodė ir 20 dienų laikas, kai buvo laukiama gyventojų pastabų, pasiūlymų, atsiliepimų. Nepateikta nė viena pastaba.

          Atsiliepimų pateikė kelios įstaigos, kurios tai turi padaryti pagal įstatymą: kultūros paveldo, kultūros vertybių, aplinkos apsaugos įstaigos, Visuomenės sveikatos centras ir panašios.

          Dabartis ir vizija

          Bendrojo plano poveikis aplinkai vertinamas, lyginant dabartinę miesto būklę su BP koncepcija. Yra aštuoni vertinimo kriterijai: socialinė ir ekonominė bei gamtinė aplinka, kultūros paveldas, susisiekimo sistema, inžinerinė struktūra ir panašiai.

          Kiekvienas punktas, kurių labai daug, galėjo būti vertinamas pliusu, minusu, pliusu ir minusu kartu, nuliu, klaustuku. Po to suskaičiuoti ženklai ir padaryta išvada. „Urbanistikos“ specialistai daro išvadą, kad Šiaulių perspektyva — intensyvi plėtra, kokią ir numato Bendrasis planas, ir jis neturėtų pakenkti aplinkai.

          Prognozuojama, kad daugiaaukščiai namai mieste sudarys 80 procentų, likusi — mažaaukštė statyba. Nors mažaaukštė statyba labai geidžiama, tai ne išeitis, nes reikia daug teritorijos ir komunikacijų.

          Vienas iš kardinalių BP pasiūlymų — įteisinti Šiaulių senamiestį kaip pačią vertingiausią teritoriją ir joje atitinkamai elgtis.

          Numatytos miesto plėtros kryptys. Šiaurės rytuose — žalioji zona. Gyvenamųjų kvartalų statyba — į pietus Bubių kryptimi, ilgainiui prisijungiant rajono teritorijas. Kitos urbanizavimo zonos — Kuršėnų ir Kairių kryptimis. Nutiesiamas rytinis aplinkkelis.

          Be senamiesčio ir centrinės miesto dalies, BP numatomi keli nedideli naujai suformuoti visuomeniniai, komerciniai, pramoginiai centrai šiaurinėje ir pietinėje miesto dalyse: prie Sodo ir J. Basanavičiaus gatvių, prie Karaliaučiaus gatvės ir dabartiniuose laukuose link Bubių.

          Pokyčiai centre

          Daugiausia ginčų kelia miesto centro perspektyva. Čia negalima aukštybinių namų statyba, nes turi dominuoti katedra.

          Architektai čia siūlo statyti daugiabučius namus ir smarkiai padidinti užstatymo intensyvumą, sutankinti kvartalus. Užstatyti siūloma 70 procentų centro teritorijos.

          Projektuotojams pasiūlyta peržiūrėti užstatymo prie Dvaro, Sodo, J. Basanavičiaus ir Žemaitės gatvių intensyvumą, nes jis yra per mažas, o šis rajonas šalia centro.
          Placiau skaitykite: http://www.skrastas.lt/?data=2008-02...&id=1203859376
          http://v3rsus.lt

          Comment


            Parašė ievutu Rodyti pranešimą
            Tikrai nenorėčiau, kad būtų pristatyta aukštų pastatų, nes tada labai gadins miesto vaizdą, o dabar kai statomi į šonus statiniai, tai labai puiku
            Man tai kaip tik negadintu,o pagrazintu...

            Comment


              Gal zinote tiksliai kas statoma gardino gatveje,priesais iki?

              Comment


                Parašė mantas15 Rodyti pranešimą
                Gal zinote tiksliai kas statoma gardino gatveje,priesais iki?
                Reiketu daugiau skaityti, o ne rasyti...:
                http://www.miestai.net/forumas/showp...postcount=1134

                Comment


                  o kazin kiek aukstu bus?

                  Comment


                    Parašė mantas15 Rodyti pranešimą
                    o kazin kiek aukstu bus?
                    101
                    W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                    Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                    Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                    Comment


                      Parašė Karolis! Rodyti pranešimą
                      101
                      Laukiame atsakymo ar baigiame sitas nesamones?

                      Beje manau kad sita miesto dalis labiausiai ir tiktu aukstybiniams pastatams, t.y nuo gardino gatves iki statomo akropolio, gal ne 101 auksto bet 10-15 aukstu pastatai galetu neblogai isikomponuoti i pietini rajona, taciau kaip visi zinome niekad ten jokiu aukstybiniu pastatu nebus

                      Comment


                        Regionų plėtros planai viršija turimas galimybes
                        http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=16092849
                        "Panevėžio balsas"
                        2008 vasario mėn. 26 d. 00:01


                        Šiauliuose vykusioje konferencijoje „Lietuvos regionų plėtros tendencijos ir investicijų perspektyvos. Šiaurės regionas. Šiauliai ir Panevėžys, 2008“ dalyvavę valdžios atstovai ir verslininkai, keldami klausimą ne tik apie pavienių regionų, bet ir visos šalies patrauklumą tiek vietiniams, tiek užsienio investuotojams, buvo itin kritiški.

                        Jų tvirtinimu, investicijos į regionus padidės tik tada, kai centrinė valdžia nustos ignoruoti ar negirdėti savivaldos reikalavimų ir norų.

                        Šiauliuose vyko konferencija „Lietuvos regionų plėtros tendencijos ir investicijų perspektyvos. Šiaurės regionas. Šiauliai ir Panevėžys, 2008“. Konferencijos iniciatoriai – Nekilnojamojo turto agentūra „Ober-Haus“, bankas „Nordea“ ir advokatų kontora „Norcous & Partners“. Surengtoje konferencijoje verslininkai ir investuotojai kartu su miestų ir regionų valdžia aptarė Šiaurės regiono ekonominį, socialinį, urbanistinį potencialą.

                        Verslo bendruomenės atstovai iš savivaldybių siekė sužinoti, kaip atsakingos institucijos ketina gerinti miestiečių gyvenimo kokybę, kaip kurs palankias ir patrauklias sąlygas verslui ir investicijoms, kokiais būdais tai bus įgyvendinta. Kaip bendrieji planai gali užtikrinti efektyvią ir logišką regionų plėtrą.

                        Panevėžyje dangoraižiai nebus statomi
                        (neskaitant tų prie ,,Babilono'' 16, 50 aukštų )

                        Aktyviausia Šiaulių miesto urbanistinė plėtra numatoma Kuršėnų ir Radviliškio, taip pat ir Joniškio kryptimis, Panevėžio–Šiaulių kryptimi. Tiesa, palankiai vertinamos galimybės Panevėžį plėsti ir pietų kryptimi. Tokios plėtros kryptys numatytos šių miestų bendruosiuose planuose, išsamiai pristatytuose konferencijoje. Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sekretoriato mero patarėjas ekonomikos ir investicijų klausimais Tadas Jagminas, pristatydamas bendrojo plano atnaujinimo sprendinius, pabrėžė: Panevėžio miesto plėtra sunkiai įsivaizduojama šiaurės ir rytų kryptimis. ......................

                        Per mažai užsienio investuotojų

                        Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys konferencijoje pripažino, kad ilgą laiką užtrukę miesto bendrojo plano atnaujinimo ir jo patvirtinimo darbai buvo didelė kliūtis pritraukiant investicijas. Pradėjus brėžti būsimąsias miesto plėtros gaires, Šiauliuose ėmė rastis vis daugiau norinčiųjų investuoti.

                        Be to, G.Mikšys įvardijo tris Šiaulių privalumus: Zoknių oro uostą, Šiaulių universitetą ir pakankamą gyventojų skaičių. „Tiesa, – pridūrė Šiaulių meras, – didžioji dalis investicijų atkeliauja iš vietinių ir kitų Lietuvos regionų įmonių. Deja, tenka apgailestauti dėl užsienio investuotojų. Kol kas jų žvilgsniai krypsta į kitas šalis, kur pigi darbo jėga, pigesni energetiniai ištekliai ir lengvesnė mokesčių našta.“

                        Industriniai parkai kuriami pavėluotai

                        Šiaulių pramonės, prekybos ir amatų rūmų prezidentas Vidmantas Japertas oponavęs merui, teigė, kad Šiaulių valdžia dar daug kur neefektyviai naudoja miesto teritorijas: „Vėluojama peržiūrėti regionų prioritetus. Dar iki šiol užsienio investuotojams deklaruojama, kad esame pigios darbo jėgos ir išteklių šalis. Šiaurės regiono plėtros planai ne visuomet atitinka turimas galimybes. Vienas didžiausių trūkumų – gerokai pavėluotas industrinių parkų kūrimas. Vengrai tokius parkus pradėjo steigti dar 1996-1997 metais.“

                        V.Japerto nuomonei pritarė ir diskusijoje dalyvavęs buvęs Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Svečio manymu, tokių parkų plėtra turėjo prasidėti mažiausiai prieš ketverius metus: „Tačiau bene didžiausia ne tik regionų, miestų, bet ir visos šalies problema – nesusikalbėjimas tarp skirtingų lygių valdžių, o savivaldos įtaka ir teisės per menkos, be to, ignoruojamos centrinės valdžios.“

                        Užsienio investuotojai aplenkia Lietuvą

                        Savo ruožtu Panevėžio miesto meras Vitas Matuzas, keldamas klausimą apie ne tik pavienių regionų, bet ir visos šalies patrauklumą tiek vietiniams, tiek užsienio investuotojams, buvo itin kritiškas: „Per 18 šalies nepriklausomybės metų nežinau nė vienos garsios užsienio kompanijos, kuri būtų atėjusi į Lietuvą. Didžioji dalis investicijų tenka vietiniams verslininkams. Kur valstybė nueis su tokiu valdymu?“

                        Panevėžio meras pridūrė, esą iki šiol valstybė nesugebėjo sudaryti sąlygų, kurios lemtų kokybiškesnį žmonių gyvenimą šalyje: „Apie kokią miesto infrastruktūrą galime kalbėti, jei keliams tvarkyti tiek Šiauliai, tiek Panevėžys gauna tik po kelis milijonus, kai vienas kilometras asfaltuotos naujos gatvės su vandentiekiu kainuoja apie 20 milijonų litų? Be to, netinkamai išplėtota infrastruktūra atstūmė ne vieną potencialų investuotoją.“

                        Subalansuota urbanistinė plėtra – būtinybė

                        Advokatų kontoros „Norcous & Partners“ partnerė, nekilnojamojo turto ir statybų teisės praktikos grupės vadovė Aušra Mudėnaitė patarė miestų merams ir kitiems atsakingiems valdininkams bendrųjų planų sprendinius taikyti lanksčiai: „Ko iš bendrųjų miestų planų tikisi verslas? Lankstumo ir stabilumo. Svarbu leisti viską, kas yra logiška, racionalu ir neprieštarauja viešajam interesui.“

                        Renginį užbaigė architektas, žymios grupės „Antis“ veidas Algirdas Kaušpėdas, griežtai pareiškęs, kad darni ir subalansuota urbanistinė plėtra yra grėsminga būtinybė, o ne nauja mada. Bene didžiausią nusivylimą kelia pačios visuomenės atsainumas, kuriai ne itin rūpi mūsų miestų ir regionų plėtra. Pasak svečio, besaikis vartojimas – nuolatinis dabartinio žmogaus palydovas, aukštesni siekiai, dvasinės vertybės tapo nebesvarbios.

                        „Kviečiu visus gyventi teisingiau. Liaukimės ritęsi į dvasinę bedugnę . Užteks puotauti – laikas pradėt galvot!“ – tokiu raginimu konferenciją užbaigė A.Kaušpėdas.

                        Comment


                          Manau, kad tiks sis straipsnis is vz.lt siai temai:

                          Tarptautinių sporto varžybų grafike vis dažniau minimi Šiauliai pretenduoja nusigriebti sportinio turizmo grietinėlę - apskritis jau sulaukė kvietimo 2011 m. surengti Europos neolimpinių sporto šakų žaidynes ir laukia atsakymo, ar apskričiai bus patikėta surengti Pasaulio žaidynes 2013 m., trečiadienį rašo "Verslo žinios".
                          „Iki gegužės jau žinosime atsakymą“, - tikina Gintautas Vileita, Lietuvos neolimpinio komiteto prezidentas.

                          Neoficialiais duomenimis, kvietimo surengti Pasaulio žaidynes tikisi ir Kijevas bei Sankt Peterburgas.

                          „Šiaulių apskritis tampa matoma ne tik šalyje – ji aktyvi sportinių renginių organizatorė ir turi geriausiai sutvarkytą sporto bazę Lietuvoje“, - giria Algirdas Raslanas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius, kurio nuomone, valstybės dar neįvertino sporto renginių naudos, pasibaigus Europos ar Pasaulio žaidynėms verta pasverti ne tik išlaidas, bet ir pajamas.

                          Trūksta viešbučių
                          Ministro potvarkiu sudaryta darbo grupė „Šiaulių miesto galimybėms organizuoti Pasaulio sporto žaidynes 2013 m. įvertinti“ suskaičiavo, jog žaidynių organizavimo išlaidos gali siekti iki 26 mln. Lt. Vien dalyvių maitinimas, apgyvendinimas ir transportas kainuos apie 18 mln. Lt.

                          Šiaulių mieste yra 2.000 apgyvendinimo vietų, visoje Šiaulių apskrityje - 3.300, o reikėtų pora tūkstančių daugiau. Šiuo metu apskrityje statomi arba planuojami statyti 5 viešbučiai.

                          „Apskaičiavome, kad pamaitinti sportininkus ir svečius sugebėtume, tačiau mažoka viešbučių, tad siunčiame verslui signalą, kad per likusį laiką reikėtų pasispausti“, - apie silpnąsias vietas kalba Alvydas Šedžius, Šiaulių apskrities viršininkas ir darbo grupės vadovas.

                          Vidmantas Japertas, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas, priduria, jog verslas skaičiuoja ir domisi, kiek viešbučių turėtų atsirasti iki žaidynių.

                          „Verslas puikiai suvokia, kad, suorganizavus pasaulinio lygio žaidynes, žemėlapyje bus pažymėta, jog šiame regione gali vykti tokie renginiai, ir jų atsiras vis daugiau. O tai nutiesia turistinius maršrutus, suaktyvėja paslaugos“, - neabejoja p. Japertas.

                          Uždarbis renginių organizatoriams
                          Ekspertai atkreipia dėmesį, jog Europos ar Pasaulio žaidynėse didelį kąsnį atsikąs žaidynių atidarymo ar uždarymo iškilmių organizatoriai, talismanų ir kitų suvenyrų pardavėjai.

                          „Jau pradėjome kalbėtis su bendrovėmis, kurių sritis tokio masto sporto žaidynių kaip Olimpiada atidarymas ir reklama. Be abejo, jos ieškos lietuvių partnerių. Šios kompanijos jau pasirengusios dirbti su mumis“, - užsimena p. Vileita apie neolimpinių sporto žaidynių reklamą.

                          Beje, jau pradėta diskutuoti, kur galėtų vykti 2013 m. žaidynių atidarymas. 20.000 žiūrovų siūloma sukviesti arba į Šiaulių areną, arba į rekonstruotą stadioną ar net ant Salduvės kalno.

                          Comment


                            super Siauliai kai atsigauna, o sitie renginiai bus labai i nauda Siauliam, reik "melstis" kad cia vyktu ir pasaulio zaidinynes, nes tada investiciju vien is valstybes gaus dvigubai, atsinaujins bazes ir pan. SUPER, kitaip nepasakysi, nes tokio lygio renginys Lietuvoje pirmas. O kur vien nauda del turistu atvyksianciu ir reklama, kurios per daug niekad nebus.
                            http://v3rsus.lt

                            Comment


                              Parašė Vytautas11 Rodyti pranešimą
                              ... reik "melstis" kad cia vyktu ir pasaulio zaidinynes...
                              ... ir sostinė automatiškai persikels į Šiaulius... © Ilf & Petrov

                              Comment


                                jeigu persikels

                                Comment


                                  Būtų labai gerai, jeigu surengtų tas žaidynes.

                                  Comment


                                    Pirma reiktu smarkiai uzdusint visokius pacaniukus kurie beabejo megins gerai pasidarbuoti

                                    Comment


                                      Super naujienos Galetu ivykti siaip domiuosi pasaulio zaidyniu tema, ir kiek zinau Siauliai yra favoritai

                                      Comment


                                        Parašė FLSHS Rodyti pranešimą
                                        Super naujienos Galetu ivykti siaip domiuosi pasaulio zaidyniu tema, ir kiek zinau Siauliai yra favoritai
                                        dziugu girdeti
                                        http://v3rsus.lt

                                        Comment


                                          Parašė GudJer Rodyti pranešimą
                                          Pirma reiktu smarkiai uzdusint visokius pacaniukus kurie beabejo megins gerai pasidarbuoti
                                          Apie ką tu?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X