Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Prasidėjo „krosnies“ statyba
    2009 m. Vasario 6 d.
    Jurgita JUŠKEVIČIENĖ

    Vakar Aukštrakiuose (Šiaulių rajonas) į pavojingų atliekų deginimo įrenginio pamatus įmūryta kapsulė su laišku ateinančioms kartoms. „Žalieji“ statybai nesipriešina, nors abejoja, ar šis įrenginys bus nekenksmingas aplinkai.

    „Žalieji“ nesipriešino

    Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo klubo „Aukuras“ pirmininkas Darius Ramančionis sako, kad pavojingų atliekų deginimas vienas iš būdų spręsti atliekų problemą. Šį būdą taiko kitos Europos Sąjungos šalys, todėl “žalieji“ nerengė protesto akcijų. Bet, D. Ramančionio įsitikinimu, daugiau dėmesio reikėtų skirti prevencinėms priemonėms, visuomenės švietimui: “Trūksta informacijos apie šį įrenginį. Niekas iki galo neišaiškino, kaip jis bus prižiūrimas ir kontroliuojamas“.

    „Išmetimai į orą privalės atitikti (ir esame įsitikinę, kad atitiks) griežčiausius Europos Sąjungos reikalavimus. Dūmų valymo filtrų kaina sudarys beveik du trečdalius viso įrenginio kainos. Todėl šiauliečiai gali nebijoti, kad mes teršime aplinką“, — tikina UAB “Toksika“ generalinis direktorius Virginijus Daubaras. Pažadėta, kad dukart per metus mėginius ims ir tirs nepriklausoma laboratorija.

    Abejonių dėl deginimo įrenginio saugumo buvo kilę ne vienam Šiaulių rajono politikui, todėl sprendimui leisti statyti įrenginį buvo pritarta tik nedideliu balsų skirtumu rajono Taryboje.

    Atliekos bus deginamos krosnyje, kurioje turės būti ne žemesnė kaip 850 laipsnių temperatūra. Antrinėje degimo kameroje bus palaikoma ne mažesnė kaip 1200 laipsnių temperatūra. Sudegintų atliekų dumblas ir pelenai bus surenkami į konteinerius, maišomi su cementu arba kalkėmis ir maišuose su plėvele viduje laidojami specialiame sąvartyne. Jo dugnas bus išklotas plėvele, o šonai — iš betono.

    Įmonė per metus degins 8000 tonų šalies pavojingų atliekų. Ją ketinama pastatyti iki 2010 metų spalio.

    Projekto dalis

    2003 metais buvo pasirašytas finansinis momerandumas su Europos Sąjunga ir buvo pradėtas projektas „Pavojingų atliekų tvarkymas Lietuvoje“. Deginimo įreginys — dalis šio projekto.

    2008 metais balandžio mėnesį buvo pasirašytas kontraktas su konkuro laimėtoja Italijos bendrove „Hafner“ ir Lietuvos statybos ir remonto bendrove “Senovė“, kurios pradėjo pavojingų atliekų deginimo įrenginio statybos darbus.

    Šio įrenginio statyba kainuos apie 86 milijonus litų. Jis ne tik apims pavojingų atliekų paruošimą, identifikavimą, deginimą, dūmų valymą, bet ir gamins šilumą bei elektros energiją, kurios pakaks aprūpinti deginimo įrenginį.

    Dabar pavojingos atliekos kaupiamos sandėliuose, o deginti vežamos į Vokietiją. Tačiau transportavimo, krovinio draudimo ir kitos išlaidos nemažos, o jas turi apmokėti teršėjas. Net ir pastačius atliekų deginimo įrenginį, dalis atliekų bus vežama deginti į užsienį, pavyzdžiui, turinčios chloro.

    Lietuvoje yra medicininių atliekų deginimo įrenginys prie Vilniaus, o pavojingų atliekų deginimo įrenginys Aukštrakiuose bus kol kas vienintelis toks Lietuvoje.

    Šaltinis: www.skrastas.lt
    Paskutinis taisė Drag4s; 2009.02.06, 07:47. Priežastis: Koreguotas šaltinis
    LKA

    Comment


      Manau visais atvekjais tai naudingas projektas, sukurs darbo vietų, sukurs šiokią tokią infrastruktūrą, o taršos tikrai niekas nepajus.
      http://v3rsus.lt

      Comment


        Dar papildysiu ši "krosnis" gamins elektrą ir šilumą. Ji pati patenkins savo elektros poreikį, o perteklių parduos. Tokio tipo tik senesnės "krosnys" įvairiose šalyse statomos prie miestų, yra keletas Vokietijoje ir Prancūzijoje, kad tokie irenginiai stovi miestų viduryje.
        http://v3rsus.lt

        Comment


          Išradėjų gatvės gale įsikurs trys valstybinės įmonės: aplinkosaugos departamentas, „Regitra" ir gaisrinė

          http://www.infosiauliai.lt/straipsni...4620-1-19.html

          Comment


            Ministras žada užbaigti Šiaulių ligoninės statybas


            Apžiūrėjęs Šiauliuose naująją Moters ir vaiko kliniką Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas trinktelėjo delnu į stalą - „klinika Šiauliuose šiemet bus užbaigta. Prižadu“.

            Bene pati naujausia šalies ligoninė, tuo pačiu jau tituluojama ir amžiaus statyta atrodo baigta. Tačiau taip gali atrodyti tik neprofesionalui- iš išorės klinka graži, sutvarkyta net aplinka, vidus taip pat išdailintas beveik tobulai, švyti linksma persikų spalva dažytos sienos, beveik nesigirdi žingsniai, einant ornamentuotomis grindimis, palatose jau stovi lovos, sunešti baldai į medikų kabinetus ir postus, tačiau.....moterys vis dar gimdo senoje ligoninėje, kurią kiaurai perpučia vėjai ir gūdu nuo pastato pilkumos.

            Šiaulių moters ir vaiko klinikai pabaigti reikia dar maždaug 25 milijonų. Šių metų šalies biudžete numatyta 11 mln. Ligoninę planuojama atidaryti dar neprasidėjus vasarai.

            A. Čapliko manymu, statybininkai ir įrangos tekėjai pinigų palauks.

            Valstybė garantuoja, kad skolas sumokės.

            Ligoninės pastatas iš plytų pradėtas statyti dar tarybiniais metais. Keitėsi santvarkos, vyriausybės, finansavimas, politika. Laimė, pastatą pavyko pabaigti statyti iki stogo. Vėliau po truputį artėjo pabaiga. Įkurtuvėmis pakvipo jau pernai rudenį, kai rugsėjį buvo surengta statybos darbų pabaigtuvių šventė. Jeigu ne pasaulinė krizė, sustabdžius daugybė gerų sumanymų, Šiaulių moters ir vaiko klinika būtų atidaryta gal net šį kovą.

            Pasak Šiaulių apskrities ligoninės vadovų, šios naujos klinikos atidarymas išspręs ne tik ginekologijos ir akušerijos paslaugų problemas, mat čia atsiras darbo vietos ko ne visų sričių specialistams, kituose ligoninės pastatuose likusias laisvas patalpas bus galima atiduoti ten dirbantiems specialistams, kad jie geriau įsikurtų ir jaukiau jaustųsi ligoniai, būtų kur pastatyti įrangą.

            Pasak Sveikatos apsaugos ministro Seime buvo daug pasipriešinimo prieš klinikos finansavimą, esą kalbėta, kad Šiauliams nereikia tokios naujos ir didelės ligoninės. Teko atlaikyti tokį spaudimą. Šiaulių Moters ir vaiko klinika gavo trečią pagal dydį finansavimą tokiems projektams.

            http://www.delfi.lt/news/daily/Healt...hp?id=20564115

            Comment


              Pradėta Žaliūkų malūno renovancija.
              http://v3rsus.lt

              Comment


                Šiukšlyną paverskime parku

                Šiauliai drauge su draugaujančiu miestu Kristianstadu (Švedija) bei Greisvaldu (Vokietija) planuoja rengti bendrą projektą "Nuo šiukšlyno iki oazės". Lėšų projektui bus prašoma iš Europos Sąjungos fondų.

                Šiuo metu iš Kristianstado centre uždaryto sąvartyno švedai išgauna biodujas, kurias naudoja viešajam miesto transportui. Šiaulių prieigose esančiame Kairių sąvartyne taip pat planuojama tai daryti. Nors jau žinoma įmonė, kuri Kairių sąvartyne imsis išgauti biodujas, kol kas neaišku, kada planai taps realybe.

                Drauge su Kristianstado savivaldybe Šiaulių miesto savivaldybės atstovai planuoja netrukus teikti dar vieną su sąvartynų panaudojimu susijusį projektą. Kadangi paraišką ES lėšoms gauti nebenaudojamoms teritorijoms sutvarkyti turi pateikti trys valstybės drauge, kartu į projektą "Nuo šiukšlyno iki oazės" dalyvauti kviečiamas Vokietijos Greisvaldo miestas. Projekto tikslas - užuot palikus buvusio šiukšlyno kalną, įrengti jame žaidimų aikštelę, parką ar kitą rekreacinę zoną. Tiesa, Savivaldybei tektų pakratyti ir savo kišenę, mat būtina sąlyga - rasti 15 proc. savų lėšų.

                Vis dėlto pastarieji planai kol kas tėra abstraktūs, o vien projekto parengimas gali trukti trejus metus. Šiauliai tuomet būtų pirmasis Lietuvos miestas, šiukšlyną paversiantis poilsio oaze.

                siauliaiplius.lt
                --------------------------------------------------------------------

                Šeip gal ir visai smagu būtų žiemą su rogutėm nuo to šiukšlyno nusileisti Slydinėjimo kurortu galėtume pavadinti

                Comment


                  Štai tokia situacija su Šiaulių bendruoju planu. http://www.siauliai.lt/miestas/bendrasis_planas.php

                  Man atrodo šitos informacijos niekas dar nebuvo čia įdėjęs, jei buvo atsiprašau už pasikartojimą.
                  LKA

                  Comment


                    Parašė Drag4s Rodyti pranešimą
                    Štai tokia situacija su Šiaulių bendruoju planu. http://www.siauliai.lt/miestas/bendrasis_planas.php

                    Man atrodo šitos informacijos niekas dar nebuvo čia įdėjęs, jei buvo atsiprašau už pasikartojimą.
                    Atrodo neblogai, bet:
                    a) kodėl nenumatoma prijungti tiesiog prie miesto prisišliejusių ir visais teikiamais privalumais naudojančių Vijolių, Ginkūnų, Sutkūnų, Toločių, Voveriškių?
                    b) kodėl Išorės (aka periferijos) plane nagrinėjamas tik Šiaulių rajonas su Kuršėnais priešaky, o, apie Šiaulių regionui taip svarbų, Radviliškį ir jo rajoną nėra nei ženklo?
                    www.lt-lv-forum.org/

                    Comment


                      Radviliškis šiaip nėra Šiaulių rajone

                      Comment


                        Parašė AIRzol Rodyti pranešimą
                        Atrodo neblogai, bet:
                        a) kodėl nenumatoma prijungti tiesiog prie miesto prisišliejusių ir visais teikiamais privalumais naudojančių Vijolių, Ginkūnų, Sutkūnų, Toločių, Voveriškių?
                        b) kodėl Išorės (aka periferijos) plane nagrinėjamas tik Šiaulių rajonas su Kuršėnais priešaky, o, apie Šiaulių regionui taip svarbų, Radviliškį ir jo rajoną nėra nei ženklo?
                        Radviliškis yra Radviliškio rajono centras, o jis randasi Šiaulių apskrityje.
                        „Žmogus, nedarantis klaidų, paprastai nedaro nieko" - Bishop W. Magee, 1821-1891.

                        Comment


                          Parašė AIRzol Rodyti pranešimą
                          b) kodėl Išorės (aka periferijos) plane nagrinėjamas tik Šiaulių rajonas su Kuršėnais priešaky, o, apie Šiaulių regionui taip svarbų, Radviliškį ir jo rajoną nėra nei ženklo?
                          Kadangi Radviliškis neieina į Šiaulių rajono teritoriją tai ir nepriklauso jo nagrinėti. Kadangi Radviliškis yra Šiaulių apskrities teritorijos vienas iš centrų tai Šiaulių ir Radviliškio ryšys nagrinėjamas Apskrities bendrajame plane.

                          Mano asmenine nuomone į Šialius ir Radviliškį reiktų pažvelgti rimčiau. Kadangi tolimoje perspetyvoje miestai gali net jungtis. Buvo seniau net svarstoma šiaulių miesto teritoriją plėsti iki Radviliškio rajono ribos ir kurti Kuršėnų savivaldybę. Tad manau ilgainiui galimas variantas kad Radviliškis bus kaip Ginkūnai Šiaulų atžvilgiu.
                          Paskutinis taisė doncius; 2009.02.27, 14:14.
                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                          Comment


                            Kažkas bus šalia Amfiteatro ant kampo:

                            Comment


                              Kino teatras "Saulė" dabar ir 3D kino teatras.

                              Gal kas jau buvot? Kaip įspūdžiai? Aš dar nebuvau, reiks eit išbandyt
                              P.S. Nuotrauka žinoma daryta per autobuso langą , bet liktais visai gerai išėjo šį kartą

                              Comment


                                Kad 3D, tai gerai, bet geriau jau susitvarkytų fasadą...
                                „Žmogus, nedarantis klaidų, paprastai nedaro nieko" - Bishop W. Magee, 1821-1891.

                                Comment


                                  Parašė Tadas Rodyti pranešimą
                                  Kad 3D, tai gerai, bet geriau jau susitvarkytų fasadą...
                                  Yeah i agree, aš ir buvau papiešęs kaip galėtų bent jau kžkiek patvarkyt.

                                  Comment


                                    Parašė Andas Rodyti pranešimą
                                    Yeah i agree, aš ir buvau papiešęs kaip galėtų bent jau kžkiek patvarkyt.

                                    Atvaizdas
                                    Jo gražiai atrodo Bet tas bičas koks juokingas
                                    Paskutinis taisė zaraza-Šiauliai; 2009.03.02, 13:34.

                                    Comment


                                      Bus rekonstruojamas fotografijos muziejus.

                                      Comment


                                        Tas foto muziejus jau trys metai kaip yra uždarinėjamas, bet taip ir neuždaro.... Nes pvz 2009 metų parodos yra pilnu grafiku sudarytos jau.
                                        xXx. Purvina fantazija. Kai nerūpi niekas, ką sako kiti. Kai paskęsti tyloje, cigaretės dūmuose ar glamonių kvaituly.

                                        Comment


                                          SBA - Avitela

                                          Comment

                                          Working...
                                          X