Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Apartamentai „Nida“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Dabar zinai !

    Comment


      #42
      Šio ryto nuotraukos






      Mano galerija Flickr'yje

      Comment


        #43
        Pirma nuotrauka labai grazi Mantaz, kai pastatys Vetrunos, uzbaigs Nida ir Kvartala dar nuostabesni vaizda turesim !

        Comment


          #44
          Labai grazios nuotraukos.

          Dekui Mantaz uz visas naujas foto
          "Never argue with an idiots. They will bring you down to their level and beat you with experience"

          Comment


            #45
            Parašė taimis
            Pirma nuotrauka labai grazi Mantaz, kai pastatys Vetrunos, uzbaigs Nida ir Kvartala dar nuostabesni vaizda turesim !
            Pritariu- kai bus pastatyti RC ir HB, vaizdas iš šio taško bus l. geras
            Kaip po dykumą blaškiausi

            Comment


              #46
              Reikes kazkaip Hansa Banka ikomponuot, nes is sios vietos Lietuva uzstoja.

              Comment


                #47
                /\ Įtariu, kad nelabai užstos - sprendžiant iš vizualizacijų, HB bus arčiau Konstitucijos prospekto... Bent pusė HB pastato tikrai turėtų matytis

                Comment


                  #48
                  Manau kad tavo tiesa, tada ir gerai- tankumo prieduos. O kalbant apie tankuma Konstitucijos Pr. kada zada Lietuvos viesbucio konferenciju sales statyti?

                  Comment


                    #49
                    Parašė taimis
                    O kalbant apie tankuma Konstitucijos Pr. kada zada Lietuvos viesbucio konferenciju sales statyti?
                    Kolei kas jokių žinių nėra
                    Kaip po dykumą blaškiausi

                    Comment


                      #50
                      Gaila gaila...

                      Comment


                        #51
                        Pirkėjai kratosi per prievartą brukamo turto
                        Tik butus rezervavę naujakuriai yra verčiami brangiai pirkti vietas automobiliams

                        Darius Babickas
                        „Lietuvos ryto“ korespondentas
                        2006-05-24
                        Kaina pirkėjus pribloškė

                        Statybininkai randa vis įdomesnių būdų, kaip užsidirbti papildomų pinigų bei padidinti ir taip jau nemažą pelną.

                        Vieną tokių pademonstravo nekilnojamojo turto bendrovė „Invalda Real Estate“.

                        Maždaug prieš dvejus metus sostinėje pradėjusi plėtoti „Nidos“ komplekso projektą, bendrovė tik šiais metais gavo statybos leidimą.

                        Tačiau ši žinia dvejopai paveikė gyventojus, užsirezervavusius butus būsimame daugiabučių komplekse. Viena vertus, jie apsidžiaugė, kad pagaliau bus pastatyti jų laukiami būstai Vilniaus centre.

                        Kartu jų laukė nemaloni staigmena. Bendrovė „Invalda Real Estate“ pareiškė, kad visiems gyventojams bus privaloma įsigyti po vieną ar kelias vietas daugiaaukštėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

                        Būsimi naujakuriai dar labiau buvo nustebinti prievarta siūlomo įsigyti pirkinio kainos. Mat už vietą automobilių stovėjimo aikštelėje paprašyta bemaž 70 tūkstančių litų.

                        Nutrauks rezervavimo sutartis

                        „Butą būsimame daugiabutyje rezervavausi beveik prieš dvejus metus. Pastarąjį pusmetį gyvenau Ispanijoje.

                        Elektroniniu paštu gavau laišką, kuriame būsto statytojai pranešė gerą naujieną – jie gavo leidimą statybos darbams. Taip pat buvo pranešta, kad rezervuoto būsto kaina per dvejus metus nepakito. Tai iš tiesų nudžiugino“, – pasakojo vilnietė Živilė Viteikaitė.

                        Bet grįžusi namo mergina rado jau ne tokį džiuginantį statybininkų laišką. Rašte buvo nurodyta data, kada ji turėtų atvykti pasirašyti preliminariosios buto pirkimo ir pardavimo sutarties. Kartu būsima pirkėja buvo įspėta, kad jai bus privalu pirkti ir vietą automobilių stovėjimo aikštelėje.

                        „Mane toks reketinio turinio laiškas pribloškė. Kai apie savo nepasitenkinimą parašiau buto pardavėjams, gavau atsakymą, kad jie į nieką neatsižvelgs. Jeigu nenorėsiu pirkti vietos aikštelėje, negalėsiu pirkti ir buto. Tačiau ta vieta aikštelėje gerokai padidino buto kainą“, – piktinosi Ž.Viteikaitė.

                        Apie tai, kad bus privalu pirkti vietas automobilių stovėjimo aikštelėje, buvo pranešta visiems butus rezervavusiems gyventojams. Dar vienas į redakciją skambinęs, bet pavardės nenorėjęs sakyti vilnietis piktinosi, kad buto rezervavimo sutartyje apie vietas automobiliams nebuvo net užsiminta.

                        „Suprantama, statytojai norėtų kompensuoti praradimus, patirtus dėl to, kad dvejus metus negalėjo pradėti statybos darbų. Tačiau kodėl viskas turi būti kompensuojama gyventojų sąskaita? Juk ne dėl mūsų kaltės numatytu laiku neprasidėjo statybos. Mes irgi dvejus metus laukėme, kai kam gal tiek laiko reikėjo nuomotis būstą ir dar dvejus metus teks tai daryti“, – kalbėjo butą būsimame daugiabutyje rezervavęsis gyventojas.

                        Kainą kelis kartus koregavo

                        Vilnietei Ž.Viteikaitei, susidūrusiai su netikėtumais perkant būstą, keisti pasirodė ir kiti pardavėjų reikalavimai. Buto rezervavimo metu iš jos buvo prašoma 10 proc. būsto vertės pradinio įnašo, o dabar jau reikalaujama 30 proc. pradinio įnašo.

                        Tuo liko nepatenkintas ne vienas „Invalda Real Estate“ klientas. Vienas vilnietis sakė, kad jau rezervavimo metu ne kartą buvo keičiama buto kaina. Todėl, jo nuomone, apie galimą statytojų nuostolį negali būti nė kalbos.

                        „Kai rezervavausi butą, buvo visiškai kitokie lūkesčiai, o dabar – nelauktos papildomos sąlygos. Man yra nesuprantama tokio verslo logika. Kiekvienas verslininkas turi numatyti verslo riziką. Galimi netgi nuostoliai, ir ne vienas verslininkas su tuo susitaiko. Mūsų atveju nuostolių statytojai tikrai nepatirs. Čia – labiau etikos stoka“, – kalbėjo pašnekovas.

                        Jis parašęs pretenzijų laišką statytojams ir gavęs atsakymą, kad į kai kurias pastabas gali būti atsižvelgta.

                        Tuo tarpu vilnietė Ž.Viteikaitė gavo kategorišką atsakymą, kad į pastabas nebus kreipiama dėmesio. Ji sutiktų mokėti didesnį pradinį įnašą. Tačiau pirkti vietą automobiliui už keliasdešimt tūkstančių litų mašinos neturinčiai merginai atrodo beprasmiška.

                        „Manau, kad pirkėjų praradimai kur kas didesni nei pardavėjų. Tuo metu, kai rezervavausi butą „Nidos“ komplekse, buvo ne vienas pasiūlymas.

                        Šį pasirinkau, nes maniau, kad pardavėjai patikimi. Mano bičiulis, kuris kartu su manimi ieškojo buto, jau seniai atšventė įkurtuves, o man jos dar nežinia kada bus“, – guodėsi Ž.Viteikaitė.

                        Nori atsikratyti spekuliantų

                        Bendrovės „Inalda Real Estate“ direktorius Tomas Bučas nenorėjo sutikti, kad buvo keičiamos butų pirkimo sutarčių sąlygos.

                        „Rezervavimo sutartis nėra buto pirkimo ir pardavimo sutartis. Rezervavimo sutartis apibrėžia tik tai, kad žmogus nori nusipirkti tam tikro ploto butą už tam tikrą kainą. Visi kiti klausimai aptariami preliminarioje buto pirkimo ir pardavimo sutartyje“, – kalbėjo T.Bučas.

                        Jis pripažino, kad rezervavimo sutartyse nebuvo numatyta gyventojams primygtinai siūlyti įsigyti vietas automobilių stovėjimo aikštelėje. Nors buvo manoma, jog žmonėms vis tiek bus privalu jas pirkti, T.Bučas negalėjo paaiškinti, kodėl iš anksto žmonių apie tai neįspėjo.

                        „Galima sakyti, kad pereiname prie naujų santykių su pirkėjais.

                        Pirma, nepradėjome statybų numatytu laiku dėl ne nuo mūsų priklausančių aplinkybių. Kita vertus, nesiūlome žmonėms mokėti pinigų šiaip sau. Mes siūlome vietas automobiliams, siūlome turtą“, – teigė T.Bučas.

                        Jis sakė, kad bendrovė kartą jau pasimokė, primygtinai nereikalaudama pirkti vietų automobilių stovėjimo aikštelėse. Kaip pavyzdį T.Bučas pateikė daugiabutį vietoj buvusio „Delfino“ pirčių komplekso.

                        Čia automobilių stovėjimo aikštelės pustuštės, nes už jas niekas nenorėjo mokėti, o aplinkui pastatą – didžiulės grūstys.

                        „Invalda Real Estate“ vadovas teigė, kad priverstinai siūlant pirkti vietas automobilių stovėjimo aikštelėse ne tik norima išspręsti aktualią miesto problemą dėl automobilių stovėjimo. Nekilnojamojo turto bendrovė nori išvengti ir spekuliantų.

                        „Manau, kad nepasitenkinimą labiausiai kelia tie, kurių tikslas buvo ne patiems gyventi, bet brangiau perparduoti rezervuotą būstą. Yra žmonių, kurie sutiko su sąlygomis ir nereiškia jokių pretenzijų. Jie supranta, kad gyvenimo kokybė nukentės, jei nepirkę vietų automobiliams mašinas statys žaliosiose zonose“, – kalbėjo T.Bučas.

                        Numatė ir pelno maržą

                        Paklaustas, ar vietos automobilių stovėjimo aikštelėse parduodamos už savikainą, ar su didele pelno marža, T.Bučas neslėpė, kad įmonė nori užsidirbti.

                        „Juk niekas nediskutuoja, kodėl statytojai kvadratinį metrą buto šiandien pardavinėja už 4 tūkstančius litų, nors jo savikaina tėra du tūkstančiai litų. Kalbama apie rinkos kainą. Juk mes siūlome aikštelę miesto centre.

                        Mūsų duomenimis, miesto centre vieta automobilių stovėjimo aikštelėje kainuoja nuo penkiasdešimt iki aštuoniasdešimt tūkstančių litų“, – sakė T.Bučas.

                        Jis patikino, kad įmonė griežtai laikysis pateiktų sąlygų ir nedarys niekam išimčių, net tiems, kurie neturi automobilio. T.Bučas sakė, kad pasirašiusieji preliminariąsias buto pirkimo ir pardavimo sutartis gali būti ramūs, kad šių sutarčių sąlygos nesikeis.

                        Comment


                          #52
                          Per "Pinigų kartą" rodė apie šį absurdą. Laukiu nesulaukiu kol NT karštligė aprims ir tada pardavėjau šoks pagal pirkėjų dudelę kaip visam normaliam pasaulyje yra
                          Kaip po dykumą blaškiausi

                          Comment


                            #53
                            Parašė vytauc
                            Per "Pinigų kartą" rodė apie šį absurdą. Laukiu nesulaukiu kol NT karštligė aprims ir tada pardavėjau šoks pagal pirkėjų dudelę kaip visam normaliam pasaulyje yra
                            Vytauc. Karštinė jau aprimo tik dar praeis nuo 3 iki 6 mėn kol visi spės į tai sureaguot.

                            Comment


                              #54

                              Comment


                                #55
                                Kaip tai atrodo šiąnakt
                                Mano galerija Flickr'yje

                                Comment


                                  #56
                                  Spalvos nerealios !!! O dar kai pati Nida bus apsvieta...

                                  Comment


                                    #57


                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      #58
                                      Vakar

                                      Mano galerija Flickr'yje

                                      Comment


                                        #59
                                        Ar antrasis pastatas (su langais) ieina i Nidos kompleksa ?
                                        Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                        Comment


                                          #60
                                          Jei turi omenyje tą dešimtaukštį priešais Nidą, tai ne. Tačiau galėtų ir jį sutvarkyti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X