Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinė koncertų salė ant Tauro kalno

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
    http://www.architektusajunga.lt/konk...-sale/en/home/
    • Ole Gustavsen
    • Andreas Cukrowicz
    • Gintaras Balčytis
    • Xander Vermeulen Windsant
    • Marija Nemunienė
    • Mindaugas Pakalnis
    • Gintautas Blažiūnas
    • Gundula Zach
    Iš lietuvių, tik G. Balčytis vertas būti komisijoje, kiti iš senos geros architektų sąjungos - paveldosaugininkų chebros, kuri nieko ypatingo nėra suprojektavę, bent tokios svarbos objektų, ir tik stabdo kitus geresnius projektus, tai nieko keisto, kad atitinkamas projektas ir laimėjo konkursą. Dabar bus net kokie sporto rūmai žymiai aukštesnio lygio architektūros pastatas.
    Paskutinis taisė Lettered; 2021.02.15, 10:30.
    Flickr

    Comment


      Parašė mantasm Rodyti pranešimą

      Dabartinis variantas dar gerai, kad jeigu bus striuka su pinigais - bus galima išnuomot Lidlui. Formos visai gerai atitinka jų stilių. Net nesimatys, kad ne pagal jų projektą statyta.
      Uuuuch koks naftalininis bajeris. Kaip koks Zakarauskas savo prime time kokiais 1993

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą

        Uuuuch koks naftalininis bajeris. Kaip koks Zakarauskas savo prime time kokiais 1993
        Kokia architektūra, tokie ir bajeriai...

        Comment


          Na palaukim, aš tai nenustebsiu kad šitas projektas ateityje dar kokį tarptautinį apdovanojimą gaus už santūrumo išsaugojimą ir nepasidavimą futurizmo beprotybei ar kokią nors istorinio tautos provincialumo sinergiją su valstybingumu XXI amžiuje
          Visgi tautos namai, skraidančios lėkštės mums svetimos, nors pripažinsiu tas skruzdėlynas visai kietai atrodo. Reiktų jį suspausti ir ištempus į aukštį paversti aukštybiniu pastatu NMC

          Comment


            NMC reiktų ne skruzdelyno, o bankucheno

            Click image for larger version

Name:	sakotis.jpg
Views:	1350
Size:	108,2 kB
ID:	1862162

            Comment


              Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
              NMC reiktų ne skruzdelyno, o bankucheno
              Skruzdelynas ir bankuchenas užsienietiški išmislai: totoriškas? ir vokiškas. Reikia Dzūkiškų bandų bokšto, kaip priklauso didžiausiam Dzūkijos miestui.
              Click image for larger version  Name:	1357759108img_4374qpr.jpg Views:	0 Size:	193,2 kB ID:	1862166

              Comment


                Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                Kokia architektūra, tokie ir bajeriai...
                Arba, koks komentatorius, tokie ir bajeriai????

                Comment


                  Parašė Diogenas Rodyti pranešimą

                  Arba, koks komentatorius, tokie ir bajeriai????
                  Arba, kokia architektūra, toks ir komentatorius ????

                  Comment


                    Ką tik visiškai atsitiktinai aptikau alternatyvios, landmark'inės realybės Tauro kalną. Jis jau yra įgyvendintas Baku, Azerbaidžane:

                    Click image for larger version

Name:	ss.jpg
Views:	536
Size:	325,8 kB
ID:	1862776

                    Ir ne vienas, o du futuristiniai kringeliai greta:

                    Click image for larger version

Name:	sss.jpg
Views:	531
Size:	197,1 kB
ID:	1862777

                    Jeigu tie patys dizainai dabar būtų projektuojami Vilniui, ką tai bendra turėtų su mumis? Draugystės tiltą tarp tautų? Čia gi naftos ir dujų valstybių firminė architektūra. Gal palikime ją Kaukazo stipruoliams. Dabar bent turėsime tą "origin story", kad vienas pirmųjų dalykų, ką apie mūsų šalį atsitiktinai aptiko architektai ispanai ruošdamiesi konkursui, buvo šiaudiniai sodai: Pastato geometrinis modelis „pasiskolintas“ iš standartinių lietuviškų sodų – geometrinių figūrų, gaminamų iš šiaudų. Domėjomės sodų metafora, kuri atspindi sumažintą pasaulio modelį ir tai įkvepia. Geometrinis ir netaisyklingos koncertų salės tūrio formos, taip pat jos skaidrumas yra šiuolaikiškas požiūris į sodo pavertimą architektūrine forma.

                    Dar kitame interviu: Vilniuje ispanų architektų dėmesį patraukė keli dalykai. Pirmiausia – Gedimino pilies bokštas – labai svarbi miesto įvaizdžiui vieta. Gynybiniai bokštai buvo kuriami be stačių kampų, daugiakampiai, nes taip buvo lengviau atlaikyti priešų ataką. „Mes supratome, kad koncertų salės komplekso tūriai taip pat galėtų būti daugiakampiai, netaisyklingo plano. [...] Ieškodami, kaip turėtų atrodyti pastato apvalkalas, galvojome apie Šiaurės Europai būdingus miškus, kuriuose medžiai šiek tiek pasvirę. Mums patiko sukurti įspūdį, lyg žvelgtum tarp medžių. Antra vertus, susipažinome su šiaudinių sodų kultūra Lietuvoje. Šios dvi aliuzijos atsispindi pasvirusiuose linijų fasaduose.


                    Click image for larger version

Name:	ddd.jpg
Views:	527
Size:	297,5 kB
ID:	1862778

                    Tiesą sakant, kuo daugiau skaitau, tuo man ispanai labiau patinka:

                    Tai, kas iš karto privertė mus įsimylėti projektą, buvo „taško“ grožis – vieta nuostabi. Dalyvaudami konkursuose visame pasaulyje, mes susidūrėme su blogais miesto dizaino sprendimais, kuriuos lėmė tiesioginiai įsipareigojimai „vardams“, o ne „idėjoms“. [...] Todėl kai ruošėmės konkuruoti su 250 projektų, daugiausiai laiko skyrėme idėjai išgryninti ir nereikalingam kontekstui pašalinti.

                    Manau, kad pastatas-ženklas nebūtinai turi būti aukštas. Šiuo atveju, ne aukštesnis nei buvę Profsąjungų rūmai. Jis dėl to ir bus ženklas, nes už jį aukštesnio pastato nebus, veiks kaip žibintas, švyturys mieste, vieta jį darys ženklu. Koncertų salė Vilniuje turės stogą-sodą, kuris sujungs du parkus. Norėjome sukurti ir vaizdų koridorių, kuris įrėmins gražiausius vaizdus.

                    Jeigu architektams nepavyksta rasti tinkamos urbanistinės strategijos, idėjos, kaip pastatas integruotųsi į vietą, tuomet visi kiti – architektūrinės išraiškos, funkcionalumo, techniniai – sprendimai tampa beprasmiai. Pats nuostabiausias projektas, netinkamai sukurtas miestui ar vietai, netiks. Vilniuje, ant Tauro kalno, ypač.

                    Kitaip tariant, atsikratykime nebūdingo konteksto, projektu pasinaudokime vietos urbanistikai išspręsti (viename lygyje pratęsiamas liuteronų kapinių skardis nuo vaizdo į kitų autorių pasiūlytų salių užpakalį iki pasibaigimo skardžiu su neužstotu vaizdu, kuriam netrukdo naujas pastatas), sukurkime apžvalgos aikštelę, skirtą stebėti miestą, o ne naudokimės miestu stebėti visi žinom kurios Hadido dukros kringelį ant kalvos. Labai demokratiška. Kada suprasime, kad tai yra pažangesnis mąstymas, negu iš naftos kepami tortai? Kodėl Kopenhagos ir Oslo operahauzai yra landmark'ai (ir dar su pasididžiavimu brangiausi ir pažangiausi), bet mums abu šiai dienai nebeįtiktų pagal dabartines forumo nuotaikas? Nes vis dar traukia prie "savos chebros".

                    Comment


                      Iš esmės sutinku, tikrai nėra blogas Vilniaus projektas, daug geriau nei susukti kringeliai. Tik vistik gal šiek tiek norisi landmarkiškesnio pastato tokioj vietoj ir tokios paskirties kad šiek tiek labiau skirtųsi nuo kokio ofisų pastato. Koncertų salės visur yra išskirtinės architektūros, o ji gali būti ir skoningesnė nei Baku. Vokietija, ar kad ir mažytė Islandija:



                      Comment


                        Parašė Edd Rodyti pranešimą
                        Iš esmės sutinku, tikrai nėra blogas Vilniaus projektas, daug geriau nei susukti kringeliai. Tik vistik gal šiek tiek norisi landmarkiškesnio pastato tokioj vietoj ir tokios paskirties kad šiek tiek labiau skirtųsi nuo kokio ofisų pastato. Koncertų salės visur yra išskirtinės architektūros, o ji gali būti ir skoningesnė nei Baku. Vokietija, ar kad ir mažytė Islandija:
                        Tokia nedidele pastabele Hamburgo statiniui:
                        The project was criticized because of its cost and schedule overruns; construction was originally estimated to cost about €200 million, while the final cost was €870 million
                        Islandu projektas - meh.

                        O Baku landmarkas - puiki iliustracija turtines nelygybes, kuri vyrauja salyje, panasiai kaip Indijoj - vidury perlas, o aplink siukslynas.
                        Paskutinis taisė Milwaukee; 2021.02.19, 09:48.

                        Comment


                          Čia buvo iliustracijos kad stengiasi jog tokie objektai būtų išskirtiniai, kiekvienam pagal kišenę. Ir landmarkai nebūtinai turi būti neskoningi kringeliai. Islandija yra mažytė, palyginam tą jų meh pastatą su mūsų:





                          Paskutinis taisė Edd; 2021.02.19, 09:51.

                          Comment


                            Parašė Saturnas Rodyti pranešimą
                            Kodėl Kopenhagos ir Oslo operahauzai yra landmark'ai (ir dar su pasididžiavimu brangiausi ir pažangiausi), bet mums abu šiai dienai nebeįtiktų pagal dabartines forumo nuotaikas? Nes vis dar traukia prie "savos chebros".
                            Kas tie mes? Apskritai kodėl kažkokio Baku pavyzdžius įdedat ir pagal tai kažokias išvadas darot? Kalbėkime apie laimėjusį projektą ir kitus, kurie dalyvavo konkurse. Taip pat imkim geriausius iš to konkurso, o ne blogiausius ir sakykim, kad buvo dar blogesnių projektų, todėl gerai tiks ir toks ofiso Ukmergės plente lygio projektas, nes tai geriau už neskoningą tortą. Kalbant apie Oslą, kaip tik buvo panašus projektas, ne tik šiaip landmarkas, bet ir puikiai įsipaišantis į aplinką, išnaudojantis reljefą, būtų puiki apžvalginė ir turistinė vieta, o dabar tokioje unikalioje vietoje ne tik šiaip eilinis projektas, bet ir urbanistikos 0.



                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                              O Baku landmarkas - puiki iliustracija turtines nelygybes, kuri vyrauja salyje, panasiai kaip Indijoj - vidury perlas, o aplink siukslynas.
                              Kažkur labai matyta.

                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą


                                Čia tipo geras projektas? Kokia jo architektūrinė mintis? Atrodo kaip kokio primityvaus formų generatoriaus sistemos rezultatas, galėjo bent AI pajungti

                                Comment


                                  Parašė themanual Rodyti pranešimą


                                  Čia tipo geras projektas? Kokia jo architektūrinė mintis? Atrodo kaip kokio primityvaus formų generatoriaus sistemos rezultatas, galėjo bent AI pajungti
                                  Mintis tikrai geresnė nei to ispanų laimėto projekto, tokį nebent perkūnkiemyje tiktų statyti, o ne ant tauro kalno.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Mintis tikrai geresnė nei to ispanų laimėto projekto, tokį nebent perkūnkiemyje tiktų statyti, o ne ant tauro kalno.
                                    tai kokia ji? Ispanų projekto mintis aukščiau jau išaiškinta, o kas čia per daiktas? Neįžeidžiant žmonių su regėjimo negalia, bet projektas panšus į tokį kokio tikėčiausi iš žmonių su dideliu lytėjimo jautrumu ir nuliniu erdvės matymu

                                    Comment


                                      Na, tokiu kampu žiūrint, Vilniuje baisiau nei Baku.

                                      Comment


                                        Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                        Čia buvo iliustracijos kad stengiasi jog tokie objektai būtų išskirtiniai, kiekvienam pagal kišenę. Ir landmarkai nebūtinai turi būti neskoningi kringeliai. Islandija yra mažytė, palyginam tą jų meh pastatą su mūsų:
                                        O tuos turius is virsaus aisku netycia idejom, su geriausia islandu foto? 150mln eur. Beje. Atsirenkant projekta, kaštai si bei tai irgi grojo, kaip ne kaip

                                        Comment


                                          Su tais kaštais, tau jau nusibodo. Jeigu nėra 100 mln biudžeto, tai gal geriau iš viso nepradėkim? Ar tie Tautos namai pirmo būtinumo "prekė" mums dabar? Maždaug labai norim skristi į kosmosą, na pinigų daug neturim. Bandysim kažką sukonstruoti iš Senukų santechnikos ir elektros.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X