Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mažesni komercinės ir biurų paskirties projektai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
    Radau dar projektų su 70 tūkst. kv. m biurų ploto. Gerai Rubicon'as prasisuko su tuo sklypu. http://www.gmgcap.com/ Beje, čia ir daugiau įdomių projektų yra. Net ir Kaune vienas naujas.

    Taigi, mano grubiais skaičiavimais, jei visi planuojami projektai bus įgyvendinti, tai po maždaug 5 metų Vilniuje bus apie 1 mln. kv. m modernaus biurų ploto. Tai pagal plotą 1000 gyv. pavysime tokį išsivysčiusį Europos miestą kaip Dublinas. Įspūdinga. Ir nelabai realu.

    Pasitaisau, pasipildau - Madridą ir Stokholmą taip pat pavytume.
    Na taip, "pavysime". Pvz:
    Stokholme - 10.8 mln m2 biurų ploto
    Helsinkyje - 7.5 mln m2 biurų ploto
    Kopenhagoj - 8 mln m2 biurų ploto

    Comment


      Parašė Edd Rodyti pranešimą
      Na taip, "pavysime". Pvz:
      Stokholme - 10.8 mln m2 biurų ploto
      Helsinkyje - 7.5 mln m2 biurų ploto
      Kopenhagoj - 8 mln m2 biurų ploto
      Edd - 1000 gyventojų lyginu, ne bendrą kiekį. Be to, nepamirškim, kad jie modernius biurus stato ne nuo 2000 m. kaip mes pirmuosius verslo centrus pasistatėm ir pradėjom skaičiuot, o gerokai anksčiau. O ir išsivystymo lygis visai kitas, ten ir valstybinės institucijos moderniose patalpose įsikurusios.

      Su Stokholmu suklydau, sorry, ten buvo tik CBD kiekis, kurį aš pažiūrėjau. Bet va Dublinas - 2,6 mln. kv. m ir 1,6 mln. gyventojų metro area. Madridas - 10 mln. kv. m ir 5,5 mln gyventojų metro area. Vilnius projekcija - 1 mln. kv. m ir 0,55 mln. gyventojų, nu ok metro area 0,65, jei su rajonu paimtume. Taigi 1625 kv. m 1000 gyv. Dubline, 1818 - Madride ir 1538 Vilniuje. Štai prie ko aš lenkiu. Žinoma, tie miestai taip pat išplės savo plotus. Bet ar fundamentaliai tai įmanoma pasivyti šiuos ekonominius centrus per tokį trumpą laiką kaip mūsų vystytojai suplanavo?

      Colliers Int. ir Wikpedia duomenys (populiacija). Žinoma, statistika yra statistika. Čia negalima tuo pasikliauti 100 proc. Bet faktas lieka faktu, kad toks augimas neatrodo paremtas fundamentaliai.
      Jūsų,
      Analitikas PlėtRa™

      Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

      Comment


        Skaičiukus stengiamės pritempti ten kur reikia? Šiaip aš sutinku, kad visų šių projektų neįgyvendins ir tiek m2 artimiausiu metu nereikės, tad dėl to nesiginčysiu. Tik manau, kad visgi tamstos nuomonė šiuo klausimu yra linkusi labiau į pesimistinę pusę.
        Vytauc minėjo personalo plėtros lemiamą biurų ploto poreikį. Be personalo plėtros yra ir Senamiestis/Naujamiestis su ten turinčiom biurus įmonėm/valstybės įstaigom. Jos iš ten keliasi į naujus pastatus ir gaunam nemažą ploto didėjimą, nes skaičiuojam tik naujų biurų plotą (tuo tarpu realiai visas biurų plotas taip nedidėja).

        Comment


          Statybos prie Ukmergės gatvės eilinę snieguotą dieną... 2008 m. kovo 26d.:

          Comment


            Parašė mindakas
            cia as kaip suprantu yra statomas verslo centras (biuro pastatas), tad gal ir nera visai tikslinga sia nuotrauka talpinti prie daugiabuciu namu?
            O ar temos pavadinimas nėra "Mažesni komercinės ir biurų paskirties projektai Vilniuje"?

            Comment


              Parašė Anqeliukas Rodyti pranešimą
              O ar temos pavadinimas nėra "Mažesni komercinės ir biurų paskirties projektai Vilniuje"?
              O tu nemanai, kad šitie pranešimai atkelti iš kitos temos?

              Comment


                Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                O tu nemanai, kad šitie pranešimai atkelti iš kitos temos?
                Šito žinoti negaliu Gal tuomet ne visus reikėtų ir kelti?

                Comment


                  Nei komercinė, nei biurų paskirtis, bet

                  Objektas kurio reikėjo labai senai. Vito Gerulaičio vardo teniso akademija


                  Comment


                    Biurų kvartalas prie Spaudos rūmų

                    Sostinės Pilaitės prospekte, greta Spaudos rūmų, pradėtas statyti verslo centras „Trapecija“. Šio projekto vystymu užsiimanti bendrovė „Vilniaus žemės grupė“ netoli Spaudos rūmų ketina ne tik per metus pastatyti naują pastatą, bet ir pradėti statyti daugiau verslo centrų, kurie suformuos atskirą kvartalą įvairių įstaigų ir organizacijų biurams.

                    Verslo centras „Trapecija“ netoli Spaudos rūmų pradedamas statyti kovo mėnesio pabaigoje. Jis bus 7 aukštų, bendras jo plotas sieks daugiau kaip 2 600 kv. metrų. Planuojami biurų plotai – nuo 48 kv.metrų, jie gali būti pertvarkyti pagal kliento poreikius. Šio centro statybą planuojama pabaigti pirmąjį 2009 metų ketvirtį.

                    Kaip skelbiama bendrovės pranešime spaudai, pradedama statyti „Trapecija“ pasiliks nuošalyje nuo transporto spūsčių – tiek ryte, tiek vakare naujo verslo centro darbuotojai važiuos priešinga kryptimi, nei didžiausias transporto priemonių srautas.

                    Verslo centre biurai bus ne nuomojami, o parduodami.

                    „Priimdami sprendimą biurus pardavinėti, įvertinome klientų poreikius – visų pirma, biuro įsigijimas mūsų rinkoje yra gera investicija. Kita vertus, biuro patalpas pirkti yra kur kas pigiau, nei jas nuomoti“, - tvirtina „Vilniaus žemės grupės“ valdybos narys Andrejus Trofimovas.

                    „Vilniaus žemės grupės“ skaičiavimais, biuro pirkimui paėmus paskolą banke, per 10 metų sumokėtos palūkanos būtų apie 3 kartus mažesnės, nei išsinuomavus mokamas nuomos mokestis.

                    „Vilniaus žemės grupė“ netoli Spaudos rūmų planuoja statyti ne tik „Trapecijos“ verslo centrą, bet ir dar 5 skirtingus pastatus biurams ir įstaigoms. Neįskaičiuojant „Trapecijos“ verslo centro, naujame kvartale turėtų būti 15 tūkst. kv. metrų ploto biurų.

                    http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=16508016
                    gera gyventi gerai

                    Comment


                      Sostinėje trūksta modernių verslo centrų

                      Išsinuomoti naujas patalpas įmonei – Vilniuje beveik neįmanoma. Lyginant su kaimyninių šalių sostinėmis, Vilniuje labiausiai trūksta modernių komercinės paskirties pastatų.

                      Sostinės verslininkams labiausiai tenka vargti ieškant biuro patalpų. Nekilnojamojo turto bendrovių tyrimai rodo, jog Vilniuje mažiausiai pastatoma modernių biurų.

                      Šių metų pradžioje Vilniuje vienam miesto gyventojui teko pusė kvadratinio metro modernių biurų ploto.

                      O Rygoje šis rodiklis sudarė 0,67, Taline – du su puse karto daugiau nei Vilniuje – apie 1,25 kvadratinio metro biurų ploto.

                      Atsilieka nuo kitų sostinių

                      „Šiemet Vilniaus rinkai planuojama pateikti rekordinį modernių biurų skaičių – apie 80 tūkstančių kvadratinių metrų patalpų. Tačiau tai nesumažins skirtumo tarp Rygos ir Talino.

                      Netgi atvirkščiai – skirtumas dar labiau išaugs.

                      Pagrindinė to priežastis – tiek Rygoje, tiek Taline ateinančiais metais bus pastatyta dar daugiau naujų biurų“, – aiškino nekilnojamojo turto bendrovės „OberHaus“ vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis.

                      Rygoje planuojama pastatyti apie 189 tūkstančius, o Taline – apie 100 tūkstančių kvadratinių metrų naujų patalpų.

                      Projektai – tik popieriuose

                      Nepakankama modernių biurų pasiūla gali dar labiau sumažėti ir dėl to, jog itin sugriežtėjo projektų finansavimo sąlygos.

                      Būtent dėl šios priežasties tikėtina, kad iš šiais ir kitais metais prognozuojamų 160 tūkstančių kvadratinių metrų modernių biurų laiku bus pastatyti ne visi.

                      Taip dar labiau bus sumažinta ir taip ne per didžiausia modernių biurų pasiūla.

                      „Ypač griežtas nekilnojamojo turto plėtros projektų vertinimas Lietuvos bankuose turėtų lemti, kad nemaža dalis 2009-2011 metais planuojamų plėtoti projektų taip ir liks tik brėžiniuose.

                      Bankų keliamas reikalavimas plėtotojams – turėti atitinkamą kiekį nuosavų lėšų bei išankstines nuomos ar pardavimo sutartis su nuomininkais – neleis rinkos perpildyti ekonomiškai nepagrįstais projektais“, – kalbėjo S.Vagonis.

                      Brangiausia nuoma – Rygoje

                      Šiuo metu Vilniuje jau veikiančių biurų užimtumas siekia 99 procentus. Todėl įmonei išsinuomoti modernias biuro patalpas jau veikiančiame verslo centre yra beveik neįmanoma.

                      Modernių biurų nuomos kainos sostinėje siekia iki 70 litų už kvadratinį metrą.

                      Tačiau aukščiausios biurų nuomos kainos tarp Baltijos šalių sostinių – Rygoje.

                      Latvijos sostinėje jos yra apie 10 procentų aukštesnės nei Vilniuje ir apie 15 procentų aukštesnės nei Taline.

                      „Geriausias pavyzdys, kokias aukštumas gali pasiekti biurų nuomos kainos nesant didelei pasiūlai – Kijevas.

                      Čia biurų nuomos kainos daugiau nei dvigubai aukštesnės nei bet kurioje iš Baltijos valstybių sostinių“, – teigė S.Vagonis.
                      lrytas.lt

                      Ką galėtų Analitikas Plėtra šiuo klausimu pasakyti?
                      gera gyventi gerai

                      Comment


                        Pastatytų, kur gali keltis ir dirbti - taip trūksta. Tų, kurie nuomojami ir dar tik bus statomi - daug ir sutinku, kad visi jie nebus išvystyti dabar. Praėjus tam tikram laikui. Jei bus išvystyti vis dėlto (nes mes super talentingi realtoriai, prekybos centrais tuoj Europos vidurkį pralenksim, nors apskritai pirmąjį pasistatėm vos prieš 7 metus) bus perteklius.

                        Kainos. Kijevo ir Maskvos aš su Vilnium nelyginčiau. Tai skirtingi pasauliai, skirtingi mastai, skirtingų apimčių verslai. Ir apskritai, ten vyksta nesuvokiami dalykai... Ir tai nėra pavyzdys, į kurį turėtume lygiuotis su savo perdegusia ekonomika, tai jau tikrai. Čia maždaug tas pats, kas sakyti, kad augant pasiūlai butų kainos tik augs ir augs, branks ir brangz, kol pavys Maksvą ir Londoną.
                        Jūsų,
                        Analitikas PlėtRa™

                        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                        Comment


                          Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                          Kainos. Kijevo ir Maskvos aš su Vilnium nelyginčiau. Tai skirtingi pasauliai, skirtingi mastai, skirtingų apimčių verslai. Ir apskritai, ten vyksta nesuvokiami dalykai... Ir tai nėra pavyzdys, į kurį turėtume lygiuotis su savo perdegusia ekonomika, tai jau tikrai. Čia maždaug tas pats, kas sakyti, kad augant pasiūlai butų kainos tik augs ir augs, branks ir brangz, kol pavys Maksvą ir Londoną.
                          Is teksto speju, kad jie norejo pasakyti, kad ne Vilnius brankz, o Kijevas pigs. Visai butu logiskas, nes Vilniuje pries 10 metu irgi biurai nemazai kainavo: apie 20 USD/m2 (o 1 USD tada buvo 4 litai

                          Comment


                            Gal kas žinote ką pradeda statyti Pašilaičiuose, Ukmergės g., kitoje kelio pusėje nei stovi BIG? Pastarosiomis dienomis buvo aptveriama teritorija, atsirado keli statybininkų vagonėliai.

                            Comment


                              Verslo centras Šeškinėje:

                              Comment


                                Naujamiestyje iškils ambasadų pastatas

                                Sostinės Naujamiestyje besikuriantį ambasadų kvartalą papildys dar viena užsienio atstovybė. Į šiuo metu K.Kalinausko gatvėje statomą pastatą „Embassy House“ 2009 metais persikels Suomijos ambasada. Čia pat įsikurs ir Norvegijos ambasada.

                                Kitąmet pirmą kartą dvi užsienio šalių atstovybės dirbs viename pastate.

                                Į patalpas naujajame pastate persikėlus Suomijos ir Norvegijos diplomatams, iš viso Vilniaus Naujamiesčio seniūnijoje įsikurs net 12 užsienio atstovybių, iš 32 esančių Vilniuje.

                                Praėjusių metų pabaigoje pradėto būsimo atstovybių pastato statybas planuojama baigti 2009 metais.

                                „Persikeldami į naująsias patalpas Naujamiestyje, pratęsime pasaulyje gyvuojančią artimos Šiaurės šalių kaimynystės tradiciją. Be to, mums svarbi ir patogi naujojo pastato vieta, iš kurios galima greitai pasiekti svarbiausius Vilniaus taškus“, – sakė Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Steinaras Gilas.

                                Po vienu stogu – dvi

                                Nuo 1991 metų Lietuvoje veikianti Norvegijos Karalystės ambasada iki šiol buvo įsikūrusi patalpose Mėsinių gatvėje, kurias nuomojosi. Naujamiestyje įsikursianti Norvegijos ambasada artimos kaimynystės principą su Suomija ir kitomis Skandinavijos šalimis įgyvendina ne pirmą kartą.

                                Pavyzdžiui, Berlyne viename pastate yra įsikūrusios visų penkių Šiaurės šalių ambasados. Lietuvoje dviejų valstybių diplomatinės atstovybės viename pastate įsikuria pirmą kartą.

                                „Tai, kad pastate įsikurs net dvi užsienio atstovybės, kelia aukštus reikalavimus būsimo pastato ir jo aplinkos kokybei. Regis, kad Naujamiestis tampa reprezentaciniu kvartalu“, – įsitikinęs būsimo ambasadų pastato K.Kalinausko gatvėje projektą įgyvendinančios bendrovės „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ generalinis direktorius Gediminas Tursa.

                                Išsaugos ir sodins medžius

                                Norvegijos Karalystės ambasada įsikurs naujojo „Embassy House“ pastato trečiajame aukšte, antrajame aukšte – Suomijos ambasados patalpos. Pastate taip pat bus biurų ir privačių apartamentų.

                                Naujojo pastato naudingas plotas sudarys apie 3500 kvadratinių metrų, o gyventojų patogumui pastate bus įrengta ir dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje tilps iki 50 automobilių.

                                Įgyvendinant projektą bus pasirūpinta žaliosiomis erdvėmis ir poilsio zonomis.

                                Šalia pastato esantis skveras bus išsaugotas. Be to, ketinama pasodinti dar 20 ąžuolų ir apie 260 skroblų.

                                Taip pat bus įrengtos poilsio vietos, pėsčiųjų takai, suoliukai ir dviračių laikikliai, pasirūpinta teritorijos apšvietimu. Aplinkinių namų gyventojų vaikams bus įrengta moderni žaidimų aikštelė.

                                Pabaigtuvės kitąmet

                                Ambasadų pastatas turėtų būti baigtas statyti 2009 metų pradžioje. Planuojama, kad bendra projekto investicijų vertė sieks apie 32 milijonus litų.

                                Projektą įgyvendina bendrovė „E.L.L. Nekilnojamas turtas“, 2006 metų birželį tapusi Suomijos užsienio reikalų ministerijos skelbto konkurso nugalėtoja.

                                Baltijos šalyse veikianti tarptautinė grupė „ELL Real Estate“, kuriai priklauso nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „E.L.L. Nekilnojamas turtas“, jau turi panašių projektų įgyvendinimo patirties: 2004-2005 metais pagal naujausius saugumo reikalavimus modernizavo JAV ambasados Taline (Estija) pastatą.

                                Šiuo metu „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ Vilniaus mieste įgyvendina prekybos ir laisvalaikio centro statybos projektą „Panorama“, 2005 metais atidarė prekybos centrą „Mandarinas“.

                                lrytas.lt
                                gera gyventi gerai

                                Comment


                                  Pats pastatas:



                                  www.ellbustas.lt

                                  Comment


                                    reprezentatyvesnę vizualizaciją galima pamatyt čia: http://www.embassyhouse.lt/

                                    Comment


                                      http://www.lietuvosarchitektura.lt



                                      Comment


                                        Idomu kas cia per stebuklas?
                                        www.penkioszvaigzdes.lt

                                        Comment


                                          O taip, dar dar dar dar biurų!!!

                                          Bankininkai užsimena, kad jau su dabar statomais yra problemų su jų nuoma ir užpildymu, ir jie net būtų labiau linkę finansuoti būsto projektus nei dar naujus biurų pastatus.
                                          Jūsų,
                                          Analitikas PlėtRa™

                                          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X