Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žvėrynas - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Sėlių 36
    Click image for larger version

Name:	P10922-184323.jpg
Views:	2728
Size:	1,42 MB
ID:	1916072 Click image for larger version

Name:	P10922-184341.jpg
Views:	2741
Size:	1,30 MB
ID:	1916071

    Comment


      Šioks toks update Sėlių 36
      Click image for larger version

Name:	P11011-163348.jpg
Views:	2333
Size:	1,03 MB
ID:	1919442 Click image for larger version

Name:	P11011-163335.jpg
Views:	2318
Size:	1,37 MB
ID:	1919443

      Comment


        Net Žvėryne montuoti langus į angą tai ką aš žinau. Ir dar spėju, jog PVC langai (tikrai matosi, jog ne medis).

        Comment



          Statybos inspekcijos verdiktas projektui Žvėryne: tai ne rekonstrukcija, o nauja statyba

          Vilniaus S.Moniuškos g. viename kieme senas medinukas pagal projektą turėjo virsti ištaigingu dideliu namu. Savivaldybė išdavė leidimą statybai, tačiau kaimynai, kuriuos, kaip jie teigė, naujasis pastatas pasmerktų gyventi amžiname šešėlyje, nenuleido rankų. Ir gali švęsti šiokią tokią pergalę – Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija konstatavo, kad leidimas išduotas neteisėtai. [...]


          Statybos inspekcija po patikrinimo paskelbė, kad statybą leidžiantis dokumentas buvo išduotas neteisėtai. „Statybos inspekcija informuoja, kad 2020-11-11 Vilniaus miesto savivaldybės administracija išdavė statybą leidžiantį dokumentą (SLD) žemės sklype, adresu S.Moniuškos g. 10B, Vilniuje, statyti naujus inžinerinius tinklus bei rekonstruoti gyvenamąjį namą, pagal parengtą statinio projektą „Gyvenamosios paskirties (dviejų butų) pastato S.Moniuškos g. 10B, Vilniuje, rekonstravimo projektas“. Statybos inspekcijos Rytų Lietuvos statybos valstybinės priežiūros departamentas atlikęs patikrinimą 2021-09-30 surašė SLD išdavimo teisėtumo, prisijungimo sąlygų ir specialiųjų reikalavimų išdavimo terminų laikymosi patikrinimo aktą, kuriame konstatuota, kad SLD išduotas neteisėtai“, – toks inspekcijos verdiktas.

          Paaiškinimas paprastas: „Nustatyta, kad minėtame projekte nurodyta neteisinga statinio statybos rūšis, t. y. SLD išduotas minėto pastato rekonstrukcijai, tačiau, įvertinus projekto sprendinius, nustatyta, kad planuojama atlikti naujo statinio statybą. Atsižvelgdama į patikrinimo rezultatus ir vadovaudamasi Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros įstatymu, Statybos inspekcija rengia ieškinį teismui, kuriame teismo bus prašoma panaikinti neteisėtai išduotą SLD.“

          Vilniaus savivaldybės Vyriausiojo miesto architekto skyriaus specialistai, kalbinti gegužę, jokių problemų dėl šio projekto nematė. Esą sprendiniai patvirtinti atsižvelgus į Žvėryno gyvenamojo rajono detalųjį planą ir išduotus 2016 m. specialiuosius architektūrinius reikalavimus bei Kultūros paveldo departamento specialiuosius paveldosaugos reikalavimus.

          Dabar Vilniaus miesto savivaldybė papildomai komentarų dėl šio projekto teigia neturinti. Esą statybos leidimą panaikinti gali tik teismas, tad kai toks sprendimas bus, tuomet situacija ir pasikeis – kol kas savivaldybės išduotas leidimas tebėra galiojantis.

          Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1580648?copied

          Tik mažytė iliustracija etoso, vyraujančio VMS vyr.architekto skyriuje - išduodame leidimus bet kam, reikia daugiau kvadratinių metrų, o paskui žiūrim - praslys ar ne. Įdomu, kiek tokių VMS lengva ranka palaimintų "rekonstrukcijų" Vilniuje būtų pripažintos neteisėtomis, jei visais atvejais būtų kreiptasi į Statybų inspekciją?

          Comment


            Kuomet iki savivaldybės ateina visų atitinkamų instiucijų suderinimas per "Infostatybą", savivaldybė prieš išduodama leidimą visada gali peržiūrėti, kas ir kaip. Bėda ta, nekaltinant nieko, srautas ten toks didžiulis su SLD išdavimu, kad neįmanoma tiesiog kokybiškai peržiūrėti visas aplinkybes tiek derinimo proceso, tiek pačio projekto sudėties.

            Comment


              Vilniaus kenesa
              Click image for larger version

Name:	P11011-163904.jpg
Views:	1522
Size:	1,81 MB
ID:	1921667 Click image for larger version

Name:	P11011-163919.jpg
Views:	1544
Size:	1,62 MB
ID:	1921666

              Comment


                Seliu 48 (https://citify.eu/seliu-g-48/) tampa visai padoriu projektu:

                Click image for larger version

Name:	61a711f5d49ac_2021-08-17 3pastatas - viz copy.jpg
Views:	1072
Size:	246,9 kB
ID:	1935323 Click image for larger version

Name:	61a711e2512ea_2021-08-17 pastatas - viz copy9.jpg
Views:	1072
Size:	175,8 kB
ID:	1935324 Click image for larger version

Name:	61a7120310e4a_2021-08-17 pastatas1 - viz copy.jpg
Views:	1098
Size:	340,1 kB
ID:	1935325

                Comment


                  Visų pirma wtf ten išvis vyksta su tuo projektu? Jau trečias (?) per 2-3 metus. O antra, architektūra aišku geresnė, nei to suapvalinto "2010 style" projekto, bet dvi penkių aukštų aklinos sienos svabiausioje projekto vietoje? Rimtai? Tokį įdomesnį sankryžos akcentą sugalvojo... Matomai sėmėsi įkvėpimo iš geriausių Naujamiesčio/Senamiesčio urbanistikos pavyzdžių:

                  Parašė bucaneer Rodyti pranešimą

                  Comment


                    Su tuo projektu negerai tas, kad sklypas sueina į gana statų trikampį. O architektams genetiškai užkoduoti tevų ir senelių kaimo trobų tūriai ir išdėstymas, kur jokių tokių kampų vienkiemiuose niekada nebuvo. Nėra miesto pajautimo ir supratimo.

                    Comment


                      Labai prastai. Tikiuosi sulauks pokyčių.O tai Citus dar priklauso šis sklypas ar kažkuriuo metu pardavė?

                      Comment


                        Atrodo klaikiai. Tie asimetriski slaitiniai stogai, ir bendras vaibas tai primena 2010-tuju projektus uzupio periferijoj arba paupio apsuptyse.

                        Comment


                          Tai nėra ta vieta, kur reikėtų laukti kažkokių šedevrų, o vertinant visą Žveryno kontekstą ir tai, kas ten naujai buvo pastatyta, tai šis projektas yra netgi labai gerai. Jeigu tas aklinas sienas pavyks apželdinti taip, kaip vizualizacijose, ar apipaišyti grafičiais taip, kaip stoties rajone - tai bus visiškai super.

                          Comment


                            Lyginant su pirmojo konkurso aukščiausias vietas laimėjusiais projektais, tai tiek šis, naujausias, tiek ankstesnis, užapvalintas daugiabutis yra maždaug vienodo klaikumo...

                            Tik priminsiu pirmo konkurso nugalėtojus:
                            Click image for larger version  Name:	citus_931108_6.jpg Views:	131 Size:	143,4 kB ID:	1935454

                            Click image for larger version  Name:	citus_931108_5.jpg Views:	132 Size:	116,1 kB ID:	1935455


                            Arba:

                            Click image for larger version  Name:	citus_192192.jpg Views:	132 Size:	103,6 kB ID:	1935456
                            Paskutinis taisė Burnnots; 2021.12.09, 20:42.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              Tai nėra ta vieta, kur reikėtų laukti kažkokių šedevrų, o vertinant visą Žveryno kontekstą ir tai, kas ten naujai buvo pastatyta, tai šis projektas yra netgi labai gerai. Jeigu tas aklinas sienas pavyks apželdinti taip, kaip vizualizacijose, ar apipaišyti grafičiais taip, kaip stoties rajone - tai bus visiškai super.
                              Tai ironija ar sarkazmas?

                              Comment


                                Na tas pirmas variantas tai buvo tiesiog nerealus. Jis ir nelogiškai brangus ir realybėje atrodytų itin prasčiau, nes nebūtų toks skaidrus atsiradus laikančiai stiklo fasado konstrukcijai. O vieta tikrai gera. Galima tikėtis pakankamai geros architektūros. Ir šalia pastatai tikrai nėra prasti.

                                Comment


                                  Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                                  Tai ironija ar sarkazmas?
                                  Tai faktas.

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                    Tai faktas.
                                    Viena pagrindinių ir svarbiausių prestižinio rajono sankryžų nėra ta vieta, kur reikėtų laukti kažkokių šedevrų? Eem... kodėl? O vertinant kas buvo pastatyta naujai, net Sėlių gatvėje šis projektas yra by far prasčiausias, net lyginant su seniausiai baigtais projektais. Jau net nelyginu su kitų Žvėryno dalių projektais, kur yra tikrai geros architektūros.

                                    Comment


                                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                      Tai nėra ta vieta, kur reikėtų laukti kažkokių šedevrų
                                      Chi chi, kartais šitame forume pasiseka sužvejoti išskirtinių perlų, kaip šis pasisakymas, kurie mano gyvenimą tikrai pozityviai praturtina.

                                      Išsirenkame vieną labiausiai paskutiniais dešimtmečiais ekonomiškai spurtuojančią Europos valstybę. Aplankome vieną kiečiausių rajonų, apsuptą upės vingio, parko ir miško, kuris pėsčiomis pasiekiamas iš centro. Kuris jau dabar yra laikomas vienu labiausiai prestižiniu, o žemė jame kainuoja astronomines sumas. Pasirenkame vienų iš svarbesnių, bet gana ramių gatvių sankryžą, esančią greta senos bažnyčios. Apsidairę pamatome, kad ne viskas šiuo momentu aplink blizga ir padarome išvadą, kad vieta didelių perspektyvų neturi.

                                      Manau kažkaip panašiai neretai prieš kurį laiką nemažai kas būtų pasakęs ir apie Užupio Angelo aikštę, erdvę priešais Halės turgų, ar dar ką. Gal ir normalu, kad žmonėms žiauriai trūksta pramatymo į priekį ir daug kas taip paprastai nesupranta kokio aukso vertės vieta tai yra. Bet vis viena kelia šypseną.

                                      Comment


                                        Parašė Autokratas Rodyti pranešimą
                                        Apsidairę pamatome, kad ne viskas šiuo momentu aplink blizga ir padarome išvadą, kad vieta didelių perspektyvų neturi.
                                        Gal gali paaiškinti loginę seką, kaip iš mano pasakymo, kad 'tai nėra šedevras', tu išvartei į tai, kad aš neva teigiau, kad 'ta vieta neturi perspektyvų'?

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                          Gal gali paaiškinti loginę seką, kaip iš mano pasakymo, kad 'tai nėra šedevras', tu išvartei į tai, kad aš neva teigiau, kad 'ta vieta neturi perspektyvų'?
                                          Loginė seka būtų maždaug tokia: Jūs teigėte, kad Sėlių ir Kęstučio gatvių sankryža nėra ta vieta, kur reikėtų laukti kažkokių šedevrų. O aš tada teigiau, kad Sėlių ir Kęstučio gatvių sankryža yra ta vieta, kur, dėl didelės žemės vertės ir puikių perspektyvų, aš asmeniškai laukčiau labai aukšto lygio projektų. Viskas, tokia seka.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X