Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Gugenheimo ir Ermitažo muziejus

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė D.P Rodyti pranešimą
    kad tavo žodžiai Dievui į ausį, kaip sakoma

    bet aš abejoju. opozicijia kaip šunys dabar puls
    Opozicija manau tik už tokį projektą, beto projektas vykdomas ne valstybės, o savivaldybės. Jeigu kas ir kenks projektui tai tikrai socdemai su uspaskiu.
    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

    Comment


      Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
      Opozicija manau tik už tokį projektą, beto projektas vykdomas ne valstybės, o savivaldybės. Jeigu kas ir kenks projektui tai tikrai socdemai su uspaskiu.
      Konservatoriai šį projektą užlenkė, Alenka ir toliau tą patį kalba, kad tai "kosmosas".
      Flickr

      Comment


        Dėl Aleknos liūdna. Laikiau jį gana perspektyviu politiku, gerai organizuotu, galbūt būsimu meru, tačiau atrodo, kad pusdamas tą dudelę tik lenda kai kam į vieną vietą...

        Comment


          Vilniuje tikrai vyksta stebuklai . Ir iš kur savivaldybė trauks pinigus šitam muziejui, kai jau turi milijardinę skolą ?

          Comment


            Is euro sajuzo

            Comment


              Parašė Xedos Rodyti pranešimą
              Vilniuje tikrai vyksta stebuklai . Ir iš kur savivaldybė trauks pinigus šitam muziejui, kai jau turi milijardinę skolą ?
              Tai jei yra skola, vadinasi, reikia visis projektus ir iniciatyvas stabdyti? Palauksime, pažiūresime, ką KT pasakys apie GPM. vdrug Zuokas laimės vs Lietuva

              Ir Berlynas turi skolų, bet projektų nešaldo. Miestas turi augti. Skola yra normalus dalykas, ypač augančiame meiste. eMiestas ima paskolas, refinansuoja jas, finansuoja projektus etc. ne viskas Vilniuje buvo daroma iš ES pinigų.

              Comment


                Jokiu būdu nesakau, kad reikia stabdyti tokius projektus. Kaip tik, reikia juos skatinti. Tik manau, kad vienam Vilniui, be ES paramos, toks projektas dabar būtų neįkandamas, o ir ES remia tik iki 85%, taigi Vilniui dar reikėtų rasti nemažą sumelę, nors ją taip pat turbūt nesunkiai pasiskolintų. Gaila, kad būtent mūsų sostinė, kuri turėtų reprezentuoti šalį, yra tokioje prastoje finansinėje padėtyje ir negali įvykdyti jokio rimtesnio projekto nepaėmusi dar vienos paskolos. O be ES paramos tai išvis viskas stotų.......

                Comment


                  manau ne už kalnų laikas, kada paaiškės kiek ši informacija rimta ir ką ketina daryti. Šiaip sau nebūtų pirkę projekto. Aš manau, kad galbūt dalyvaus privatus kapitalas. neseniai gerb. Butkus, kuris ketino Vilniuje statyti Modernaus meno centrą (kuriam buvo pasklebtas konkursas, o konkursą laimėjęs projektas buvo kaltinamas neva tai hadid kopija) viename straipsnyje minėjo, jog po Naujų metų paaiškės daugiau ir kad tas projektas bus realizuotas kitoje Vilniaus vietoje. Galbūt, spėju, dalis pinigų ateis iš privačių lėšų ir tokiu būdu bus sujungti du muziejai? kas ten žino. Bet kuriuo atveju, džiugu, kad kažkas vyksta, ypač NMC, kuris buvo apsnūdęs...
                  O dėl miesto skolos. Nieko nepakeisime. Taip jau yra. Kaltinti kitus yra lengva, bet pvaldžiaigalim arašyti pliusą, kurį randa būdų kaip išeiti iš sunkesnės situacijos.

                  http://www.diena.lt/naujienos/miesta...-vietos-461692

                  Rado tinkamą sklypą

                  Dar vieno kultūros objekto – Modernaus meno centro – statyba iš mirties taško pajudės greičiausiai jau kitąmet. Senokai puoselėjęs idėją pastatyti ir padovanoti miestui muziejų, kuriame būtų turtinga eksponatų kolekcija, verslininkas Viktoras Butkus, atrodo, yra kaip niekad arti savo tikslo.

                  Dar pernai viename savo interviu dienraščiui verslininkas teigė, kad muziejus iškils Vilniuje Neries pakrantėje tarp „Forum Palace“ rūmų ir Nacionalinės dailės galerijos, tačiau šiuo metu galerijos statybos planuojamos kitur. Kur – verslininkas žada pasakyti po naujųjų metų.

                  „Ta mintis po truputį vystosi. Galiu pasakyti tik tiek, kad muziejaus vieta bus Vilniuje, bet visai kitoje vietoje, nei planuota anksčiau. Kol neturiu parašo rankose, tol nieko daugiau nekomentuosiu, bet po Naujųjų metų paskambinkite“, – paslaptingai kalbėjo verslininkas.

                  Pritrūko entuziazmo

                  Kelerius metus sostinėje puoselėta ir ne vieną skandalą sukėlusi Guggenheimo muziejaus idėja šiuo metu yra ties numarinimo riba.

                  Iš pradžių planuota, kad irakiečių kilmės architektės iš Didžiosios Britanijos Zahos Hadid suprojektuotas muziejus atsiras prie Baltojo tilto, tačiau 2010 m. rugpjūtį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Vilniaus savivaldybės galbūt neteisėtai skirtų 810 tūkst. litų Jono Meko vizualiųjų menų centrui. Šis juos panaudojo Guggenheimo projektui.

                  Muziejaus idėja ilgokai buvo aptarinėjama pačiu aukščiausiu lygiu. Pokalbiuose ir derybose įvairiais su muziejaus atsiradimu susijusias klausimais dalyvavo ir kultūros ministras Arūnas Gelūnas, ir sostinės vadovas, netgi Rusijos valstybinio Ermitažo generalinis direktorius Michailas Piotrovskis. Idėjos sumanytojai planavo, kad būtent Ermitažo kolekcijos sudarytų esminę lietuvių Guggenheimo ekspozicijos dalį.

                  Šiuo metu viena projekto iniciatorių muziejaus statyti nebeplanuoja. „Kol kas šis projektas nenagrinėjamas ir jo perspektyvos kol kas neaiškios“, – teigiama Vilniaus savivaldybės atsakyme į dienraščio klausimą, kokia Guggenheimo muziejaus atsiradimo perspektyva.
                  Paskutinis taisė D.P; 2012.12.03, 12:31.

                  Comment


                    Iš tiesų man irgi kilo tokia mintis, kad gali būti variantas, kuomet bus sujungti keli muziejai po vienu stogu. Tame tarpe ir MMC muziejus su Butkų kolekcija. Manau būtų puikus variantas. Žinoma, norėtųsi, kad jie ir abu būtų įgyvendinti (vien dėl architektūros įvairovės), tačiau manau geriau vieną galingą projektą padaryt, negu vieną mažiuką.

                    Comment


                      Tai eilinis Zuoko bandymas prasukti stambią aferą. Jis daug tokių imasi... O tie, kas čia teigia, kad skola yra normalus dalykas, tegul patys pabando prasiskolinti ir gyventi su skola, kurios grąžinti nėra perspektyvų.

                      Comment


                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                        Tai eilinis Zuoko bandymas prasukti stambią aferą. Jis daug tokių imasi... O tie, kas čia teigia, kad skola yra normalus dalykas, tegul patys pabando prasiskolinti ir gyventi su skola, kurios grąžinti nėra perspektyvų.
                        http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._external_debt

                        Štai kiek šalių kokias sumas yra skolingos.

                        Miesto ir žmogaus finansų negalima niekaip lyginti. Lygiai kaip negalima lyginti paprastos įmonės ir valstybės valdymo (kaip V.U. bando daryti).

                        Comment


                          Tai viskas dar būtų gerai, galėtų ir tuos didelius projektus vykdyti, jei Zuokas , na ir kiti nevogtų, kas yra neįmanoma :/
                          Words in English always mean something...

                          Comment


                            Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                            http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._external_debt

                            Štai kiek šalių kokias sumas yra skolingos.

                            Miesto ir žmogaus finansų negalima niekaip lyginti. Lygiai kaip negalima lyginti paprastos įmonės ir valstybės valdymo (kaip V.U. bando daryti).
                            Tu lygiai taip pat negali lygint Lietuvos ir JAV ar UK
                            Words in English always mean something...

                            Comment


                              Turint omenyje, kad Gugenheimo muziejus yra Zuoko projektas - man tai kelia labai labai daug abejonių. Zuokas gi pasižymį gigantiškų projektų iniciavimu, tačiau su jų realizavimu yra visiškai kita kalba. Pradedant nuo oranžinių dviračių, tęsiant elektriniais dviračiais, Zuoko taxi, avialinijomis ir t.t. Visi Zuoko projektai arba žlugę, arba šiuo metu yra žlugimo stadijoje ir taip yra dėl to, kad Zuokas galvoja, kad jisai yra geresnis verslininkas, nei visi kiti, kurie privačiame versle sukasi.

                              Jam atrodo, kad praskolinto miesto lėšomis galima įkurti pelningai veikiančia oro linijų bendrovę, kai ant bankroto ribos svyruoja AirBaltic'as ir EstonianAir. Jam atrodo, kad valstybiniai klėrkai avialinijas galėtų valdyti kur kas geriau, nei privatūs asmenys, kurių valdomos avialinijos Lietuvoje bankrutavo jau du kartus.

                              Suprantama, aš irgi esu visomis keturiomis už Gugenheimo muziejų, tačiau kokia kaina? Jeigu privatus verslininkas miestui dovanoja nemokamą, kad ir mažesnio kalibro muziejų, tai ar nebūtų naudingiau tą šimtąmilijoninę sumą investuoti kur nors naudingiau? Ar miestui nebūtų naudingiau, jeigu būtų baigtas statyti nacionalinis stadionas, juk šių projektų sumos panašios.

                              Blogiausia bus, jeigu Zuokas rimtai nuspręs už 7 mln. Lt nusipirkti Gugenheimo projektą (jeigu neklystu, tai privačiai finansuojamo Modernaus meno centro statybų kaina - 15 mln Lt.). Tokias milijonines sumas miestas turėtų investuoti tik tokiu atveju, jeigu būtų 100% tikras projekto sėkme. O į Gugenheimą turėtų investuoti tik tokiu atveju, jeigu nemažą dalį apsiimtų finansuoti privatus investuotojas - tai bent jau būtų saugiklis, jog projektas yra perspektyvus.

                              200 mln Lt (berods tiek buvo įvertintas Ggugenheimo muziejus) - tai yra milžiniška suma. Pavyzdį Zuokas galėtų imti iš Druskininkų, kurie inicijuoja grandiozinius projektus, tačiau tokius, kurie yra įdomūs privatiems verslininkams ir vykdomi bendromis investicijomis. Jeigu 200 mln. Lt būtų skirta projektams kartu su privačiais verslininkais - tai už tokius pinigus Vinius laisvai galėtų pasistatyti ir sniego areną, ir akvaparką ir įgyvendinti dar keletą tokių grandiozinių projektų, kurie kartu tiek miestui, tiek turizmui atneštų nepalyginamai daugiau naudos, nei planuojamas Gugenheimo muziejus.

                              Jeigu Zuokui pavyktų pasiekti, kad savivaldybės lėšos nebūtų daugiau 50% projekto vertės - tokiu atveju aš tikrai būčiau už projekto įgyvendinimą. O jeigu Zokas norės viską daryti iš Vilniaus biudžeto kišenės - tai tokiu atveju aš būčiau visiškai prieš, nes toks projektas tikriausiai žlugtų net nespėjus pradėti kloti pamatų, tik į pasiruošimą būtų investuotos milijoninės sumos, o pasikeitus valdžiai - pasibaigtų ir visi projektai.

                              Comment


                                Ir kas kad jie skolingi? Tai ir mums reikia prasiskolinti? Reikia žiūrėti į šalių potencialą ir galimybę skolą grąžinti. Bet kokiu atveju skola tai yra gyvenimas neuždirbtais pinigais. O juk kažkas juos turės uždirbti, už juos sukurti realias materialines vertybes. Tuo labiau, kad nei vienoje šalyje dar niekas nesukūrė tiek materialinių vertybių, kiek ta šalis yra prasiskolinusi. Tai iš viso ydinga praktika ir dabartinė krizė yra būtent tokio gyvenimo skolon pasekmė. Išeities, kaip matome, nematyti. O turtingosios Vakarų šalys Lietuvai (ir ne tik Lietuvai) niekada neleis taip gyventi skolon, kaip gyvena pačios, nes tuomet joms pačioms teks susiveržti diržus (o to niekas nenori). Bus pareikalauta grąžinti skolą. Graikijai taip pat niekas neleidžia.


                                Žodžiu aišku tik tiek, kas pinigų nėra, o norai nepamatuoti. Visgi net ir taškantis bei keliant purslus, rengiant visokias studijas, perkant projektus (o paskui nieko nestatant) sukasi tam tikros sumos pinigų, iš kurių apsukrūs veikėjai sugeba atsignybti procentą...

                                Comment


                                  Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                  ... tegul patys pabando prasiskolinti ir gyventi su skola, kurios grąžinti nėra perspektyvų.
                                  kodėl man tai primena tai.


                                  30sek.
                                  Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                  Comment


                                    Ir ką tu tuo nori pasakyti? Geriau pažiūrėk Pedofilų partijos pareiškimą.

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Ir ką tu tuo nori pasakyti? Geriau pažiūrėk Pedofilų partijos pareiškimą.
                                      Aš noriu pasakyti, kad toks projektas būtų lašas jūroje, nes skola mažai bendro turės su projektu.
                                      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                      Comment


                                        Lašas prie lašo ir akmenį pratašo.

                                        Comment


                                          Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                          Aš noriu pasakyti, kad toks projektas būtų lašas jūroje, nes skola mažai bendro turės su projektu.
                                          Vilniuje neliko duobėtų gatvių, kreivų šaligatvių, visi Vilniaus daugiabučių kiemai yra apšviesti? Kodėl šito nesutvarko? - juk pastatyti stulpą su lempute arba išlyginti šaligatvio plyteles yra lašas jūroje. Užtat kažkokį tai "meninį" objektą projektuoja.
                                          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X