Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinis stadionas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Stadionas dar tik pradėtas, o mes jau apie žolę šnekam... Ne per anksti?
    - Ai, užkniso... Jei niekaip nedaeina, tai kam man čia kažką aiškinti? Miręs reikalas

    Comment


      Mano užvestoje kalboje buvo greičiau buvo paslėpta mintis, kad aplamai trūksta informacijos apie šį statinį, ne tik apie žolę (iki šiol nematėme net normalių renderių - keletas mažos rezoliucijos, besiskiriantys vienas nuo kito kaip diena ir naktis buvo išmesti į eterį - pasižiūrėkite vilnius.lt puslapyje - ten net nesuprasi kuris stadiono projektas tikras ir galutinis). Visa tai panašu į saviveiklą, o statybos juk jau prasidėjo... Vejos klausimas - tik vienas iš pavyzdžių kaip yra kažkas daroma, tik neaišku kas.
      Kaip žinote, arba tiksliau - kas nori žinoti ir tuo domisi, Donecke irgi statomas stadionas. Tiesa, ne nacionalinis, ne multifunkcinis, skirtas tik futbolui ir daug talpesnis. Jis gali būti pavyzdys, kaip statinys (bent jau statybų fazėje), gali būti pateikiamas visuomenei - darbai aprašomi, nufotografuojami, įdedami į tinklalapį. Smulkiai paaiškinamos taikomos technologijos ir charakteristikos, yra net livecam'as:
      http://newstadium.shakhtar.com/mpl/index.pl

      Toliau apie žolę. Ištrauka iš šio puslapio:
      Стадион будет иметь естественный газон. Чтобы улучшить потенциальные возможности газона, было проведено широкое компьютерное моделирование, чтобы изучить попадание солнечного света и вентиляцию на уровне поля.
      O čia interviu su žmogumi, kuris tame stadione konsultuoja dangos klausimais:
      http://newstadium.shakhtar.com/mpl/s...active=5&ar=31

      Tas žmogus ir pats sako, kad veją galėtų pakloti per mėnesį, bet prieš tai yra ilga projektavimo stadija, kuri prasideda NE stadiono statyboms besibaigiant:

      Пришлось убедиться, что в каждой работе нюансов много больше, чем можно ожидать. Например, мистер Фрост заметил, что положить газон на стадионе может за месяц. Хотя не это главное. К главному еще обратимся, а пока рассмотрим стадии укладки.

      1) Инженерные работы по проверке почвы, на которую ляжет газон. Чтобы впоследствии проседание не случилось.

      2) Изучение климата региона, карта осадков, таблица уровня влажности поля.

      3) Система дренажа. Располагается, естественно, под будущим газоном. Оптимальный дренаж должен пропускать от 150 до 300 мм влаги в час. Разница зависит от климатических особенностей региона.

      4) Параллельно с дренажными трубами прокладываются системы подогрева и полива.

      5) Укладка песка и дерна. Гравий над трубами, затем – специальный «закрывающий» слой, в котором должна держаться влага, питающая корни травы, выше – 30 сантиметров песка с повышением содержания фибров у дерна. Дышащий, специальный песок... Ну а дальше сам дерн.

      Верхний слой – самый хлопотный. Если выращивать дерн самим, уйдет больше года. Так что для стадиона «Шахтер» должны привезти газон из-за границы. Мировые лидеры в этом вопросе – Англия и Голландия. Но с учетом того, что климат в местах «рождения» дерна и его эксплуатации должен совпадать, скорее всего, горнякам предстоит топтать словацкую траву.
      Nesuprantiems išversiu bent pabaigą - jei ukrainiečiai nori išauginti žolę patys, jiems tam reikės skirti daugiau nei metus laiko, jei tiek skirti negali, turės pirkti anglišką, olandišką, o greičiausiai slovakišką, nes klimatas panašus.

      Perskaitykite straipsnį ir nepradėkite vėl man čia aiškinti "per anksti, ne per anksti" - geras produktas gali būti geras tik tada, kai gerai apgalvotas. O jei mūsų stadionas gerai apgalvotas, noriu tai žinoti. Noriu informacijos - bent jau minimalios ir neiškraipytos.

      Comment


        Atkreipkite dėmesį į datas: Donecko stadionas pradėtas statyti 2006 vasarą, straipsnis apie būsimą veją (pateikiamas net tikslus žolės rūšies pavadinimas Poa pratensis) įdėtas į žurnalo «Шахтер» 2006 metų 7 numerį.
        Paskutinis taisė bronius; 2007.12.05, 22:26.

        Comment


          Ar baigsit apie tą žolę čia šnekėt - jau pradeda nervint! Susikurkit naują temą apie nacionalinį stadioną ir ten apie žolę šnekėkit, nes čia tik dviem žmonėms, kaip matau, yra aktualu. Taip ar taip reikės dar daug temų, susijusių su nacionaliniu stadionu, kurt. Statys dar ilgai, o puslapių jau 47.
          Beje, ir tai nereiškia, kad man futbolas nepatinka, nerūpi ir t.t. Aišku, norėtųsi, kad danga kuo geresnė būtų, bet duok dieve, kad daugiau niekas šioje temoje nepaminėtų žodžio "žolė" ir jo sinonimų.
          Paskutinis taisė baltic; 2007.12.05, 22:36.
          Vilnius yra nuostabus!

          Comment


            Nežinau, kiek jie dar ten pils tą kalną, bet jisai jau nenormalus gal jis jau nuo Gedimino pilies matos?
            You might surprise yourself.

            Miestai.net FB

            Comment


              Parašė baltic Rodyti pranešimą
              bet duok dieve, kad daugiau niekas šioje temoje nepaminėtų žodžio "žolė" ir jo sinonimų.
              Kas čia dabar? Kodėl? Danga labai svarbu, NES ten ir vyksta visas veiksmas. Jei bus toks poreikis apie tai ir bus diskutuojama

              žolė, žolytė
              *******
              Miestai.net Fb

              Comment


                Sito renderio dar nebuvo, radau Viltektos saite


                o cia sita pati nuotrauka original size.

                Del stadiono vejos, tai niekas Lietuvoje su ja uzsiimineti nemoka, o butinumo tai daryti jau dabar dar nesuvokia. Arba galvoja, kad tiks bet kas arba kad cia yra antraeilis dalykas ir ji galima isspresti bet kaip.

                Dabar visi kaip isproteje organizuoja stroikes ir projektuoja konstrukcijas ir negalvoja, kad cia bus kada nors zaidziamas futbolas. Juk arena stato ten tai dainu ar sokiu sventei.
                Taciau as puikiai suprantu Broniu, kuris rupinasi kokia danga bus. Tai yra labai svarbu. Tik deja labai ne daug kas tai supranta. Kas bus jei pastatysim prasmatnu blizganti stadiona su graziausia arka, o jo veja bus tokia kaip kokiam zalgiry ar D&G?

                Labai tikiuosi, kad dangos saskaita nebus pataupyta.
                Mano blogas kaip aš pastačiau savo svajonių namą.

                Comment


                  Ar baigsit apie tą žolę čia šnekėt - jau pradeda nervint! Susikurkit naują temą apie nacionalinį stadioną ir ten apie žolę šnekėkit, nes čia tik dviem žmonėms, kaip matau, yra aktualu. Taip ar taip reikės dar daug temų, susijusių su nacionaliniu stadionu, kurt. Statys dar ilgai, o puslapių jau 47.
                  Veja arba žolė yra viena šio objekto sudėtinių dalių ir nematau priežasties, kodėl apie tai nebūtų galima diskutuoti.
                  Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                  Comment


                    Parašė bronius Rodyti pranešimą
                    trūksta informacijos apie šį statinį, ne tik apie žolę (iki šiol nematėme net normalių renderių - keletas mažos rezoliucijos, besiskiriantys vienas nuo kito kaip diena ir naktis buvo išmesti į eterį - pasižiūrėkite vilnius.lt puslapyje - ten net nesuprasi kuris stadiono projektas tikras ir galutinis). Visa tai panašu į saviveiklą, o statybos juk jau prasidėjo...
                    Gerbiamas, kolega, bijau kad neesate susipazines su statybos techniniais reglamentais. STR 1.05.06:2005 reglamentuoja techninio projekto sudeti. Nieko nera minima apie vizualizacijas.
                    Jos nera privalomos. Bet su malonumu pateiksime stadiono medziaga tam kas uz dyka gali aukoti savo laika kurdamas vizualizacijas kurios kasdien yra koreguojamos nauju iskylanciu uzdaviniu ar kitu niuansu.

                    Del zoles, deja neturit jokio suvokimo kaip atliekama profesionalios zoles prieziura, koki ji turi resursa ar galu gale kokia jos kaina.

                    Comment


                      Bet su malonumu pateiksime stadiono medziaga tam kas uz dyka gali aukoti savo laika kurdamas vizualizacijas kurios kasdien yra koreguojamos nauju iskylanciu uzdaviniu ar kitu niuansu.
                      - Aš galėčiau ir norėčiau, nes man tai labai įdomu ir pats dirbu su 3dsMAX programa.

                      Del zoles, deja neturit jokio suvokimo kaip atliekama profesionalios zoles prieziura, koki ji turi resursa ar galu gale kokia jos kaina.
                      - Žinoma, kad neturiu, bet noriu suvokti. Bent dalinai..
                      Paskutinis taisė bronius; 2007.12.06, 01:48.

                      Comment


                        Parašė Barabasas Rodyti pranešimą
                        Sito renderio dar nebuvo, radau Viltektos saite
                        priartinus fotke is arciau, tas metalinis santvarynas ir zali tentai atrodo kaip svyturio palapines. pigiai ir nesolidziai kazkaip

                        Comment


                          Parašė Pciolka Rodyti pranešimą
                          priartinus fotke is arciau, tas metalinis santvarynas ir zali tentai atrodo kaip svyturio palapines. pigiai ir nesolidziai kazkaip
                          Renderiai ir lieka renderiais šeip...
                          Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                          Comment


                            Parašė ViliusR Rodyti pranešimą
                            Na mano poziuriu gerbiamo bronius keliama problema man atrodo yra absoliuciai beprasme. Zole stadione nemanau kad tures kokianors itaka Lietuvos futbolui, juk kai nusiperki gera sportine masina, tai lenktyninku netampi.
                            Bet kai nusiperki blogą mašiną lenktynininku taip pat netampi. Tik klausimas, kokia tikimybė tapt geru lenktyniniku: turint gerą mašiną ar blogą?
                            www.scriptorium.ie

                            Comment


                              Parašė Pciolka Rodyti pranešimą
                              priartinus fotke is arciau, tas metalinis santvarynas ir zali tentai atrodo kaip svyturio palapines. pigiai ir nesolidziai kazkaip
                              Sioje vizualizacijoje tentu nera.

                              Comment


                                O tai kokia numatoma tribunu stogo danga?
                                Mano blogas kaip aš pastačiau savo svajonių namą.

                                Comment


                                  http://www.footballmatch.de/Stadien/Frankfurt1.jpg
                                  http://www.loscancerberos.es/attachm...por_dentro.jpg

                                  būtų neblogai,jei stogas butų panašus kaip šiuose Vokietijos stadionuose

                                  Comment


                                    Fotkinta šiandien. Kažkokį naują pravažiavimą asfaltuoja:


                                    skruzdėlynas:




                                    Paskutinis taisė bronius; 2007.12.06, 19:45.

                                    Comment


                                      Ir bendra panorama:
                                      http://foto.terpe.lt/inkelti/2007120...anorama_02.jpg

                                      Comment


                                        Atrodo tuoj nuardys seną kelią, teks naudotis nauju siauručiu...
                                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                        Comment


                                          Dėkui už atnaujinimą!
                                          Žiūriu į šiuos vaizdus ir širdis džiaugias

                                          Comment

                                          Working...
                                          X