Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinis stadionas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    kazkokia saraskino kontara jie kaip turi but:

    Nacionalinio stadiono koncesijos konkurse siekianti dalyvauti bendrovė Vilniaus nacionalinis stadionas nurodo, jog projekto partneriais bus Lenkijos kompanija „Budimex“ ir investicijų bendrovės „BaltCap“ fondai, tačiau pastarųjų atstovai tokius ketinimus neigia.
    BNS žiniomis, Vilniaus nacionalinio stadionas pateikė tris projekto finansavimo alternatyvas. Pirmu atveju apie 62 mln. Eur kreditą įmonės teigimu jai suteiktų komercinis bankas „Luminor“, kiek daugiau nei 13 mln. Eur sudarytų „BaltCap“ fondų finansavimas, o 15 mln. eurų viliamasi
    pritraukti išleidžiant Vilniaus nacionalinio stadiono obligacijų.

    Antroji projekto finansavimo alternatyva – Turkijos kompanijos „Kayi Insaat“ lėšos, kuriai bankai suteiktų apie 10 mln. eurų paskolą ir 90 mln. Eur dydžio garantiją.

    Trečioji alternatyva – projektą finansuotų Kinijos kompanija „China Machinery Engineering“. BNS žiniomis, Kinijos įmonė Vilniaus nacionaliniam stadionui nėra suteikusi garantijų dėl finansavimo, tik išreiškusi susidomėjimą projektu.

    Vilniaus nacionalinio stadiono vadovas Renatas Načajus ketvirtadienį BNS šios informacijos nekomentavo. VŽ primena, kad anksčiau jis gruodį yra sakęs: „BaltCap“ pradinėje stadijoje buvo išreiškęs norą dalyvauti, vėliau dėl, sakykim, projekto sudėtingumo ir besikeičiančios situacijos toliau projekte neplanuoja dalyvauti.“

    Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz5cDtPDVai

    Comment


      Nacionalinio stadiono konkurse permainos – vienas dalyvis išmestas už melagingą informaciją
      https://www.15min.lt/verslas/naujien...ja-973-1092938

      Speciali komisija nusprendė, kad spalio mėnesį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimu į nacionalinio stadiono konkursą sugrąžinta UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ iš jo yra šalinama. Priežastis – bendrovės pateikta melaginga informacija apie savo konsorciumo sudėtį, techninius ir finansinius pajėgumus.

      Spalį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas įpareigojo savivaldybę priimti iš konkurso pašalinto „Vilniaus nacionalinio stadiono“ preliminarų pasiūlymą ir jį svarstyti. Tuo metu savivaldybė jau buvo paskelbusi, kad pasirašys sutartį su antruoju konkurso dalyviu – koncerno „Icor“ valdoma bendrove „Axis Industries“, tačiau ir dėl šios sutarties teismas pasisakė uždrausdamas ją pasirašyti.
      Nu ką, Rubiconas galės laisvai dirbti.

      Comment


        naujas teismu maratonas in 3,2..

        Comment


          Parašė R.D. Rodyti pranešimą
          Nacionalinio stadiono konkurse permainos – vienas dalyvis išmestas už melagingą informaciją
          https://www.15min.lt/verslas/naujien...ja-973-1092938



          Nu ką, Rubiconas galės laisvai dirbti.
          Gaila man Vilniaus Nacionalinio Stadijono projektas labiau patiko,bet as dar pries metus buvau parasias komentara,kad man ta imone itartinai atrodo. Isikurusi tik del stadijono kurioja dirba vos vienas ar keli zmones. Taip ir isaiskejo kas ir taip buvo aisku ,kad jie nepatikimi.Gal dabar ,bent gales pradeti greiciau statybas. Aisku jeigu vel neprades skusti sprendimo.

          Comment


            Pozityvas tas, kad su kitu dalyviu jau yra praeitos derybos, tad sutartį pasirašyt galima bus ko gero gana greitai.

            Comment


              Jei butu laimejes “vilniaus nacionalinis stadionas” tai statybos nusikeltu dar koki 10-meti arba isvis pasibagtu tuo ka dabar turim - naujais griauciais. Auksciausios klases saraskino kontora.

              Comment


                Tai daugelio favoritas, investuotojas iš vieno asmens, visgi susimovė?
                Joo, bus linksma, jeigu teismai grąžins ir šį kartą.

                Comment


                  Tai jau paskelbe kad eis i teismus.

                  Comment


                    Cia nesamone yra su visu konkursu.Turejo but architekturinis konkursas, ir laimejas projektas lauktu ranguvu kurie pastatys .O dabar bus koloradinis stadionas....

                    Comment


                      Kaune taip ir buvo

                      Comment


                        Parašė 11Urban11 Rodyti pranešimą
                        Cia nesamone yra su visu konkursu.Turejo but architekturinis konkursas, ir laimejas projektas lauktu ranguvu kurie pastatys .O dabar bus koloradinis stadionas....
                        Ir dar turėjo būt atskirtos statybos nuo operatoriaus paslaugų. O dabar sumesta trys dalykai į vieną ir ieškom kontoros, kuri atitiks nestandartines sąlygas.. Hmm.

                        Comment


                          Labai gaila, pašalintos įmonės projektas buvo n kartų geresnis ir būtų kažkas landmarkinio, ko dar nėra Baltijos šalyse. Dabar gi turėsim (jeigu turėsim) paturbintą Le Coq Arena su ją juosiančia koloradų juosta #smagu

                          Comment


                            Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                            Labai gaila, pašalintos įmonės projektas buvo n kartų geresnis ir būtų kažkas landmarkinio, ko dar nėra Baltijos šalyse. Dabar gi turėsim (jeigu turėsim) paturbintą Le Coq Arena su ją juosiančia koloradų juosta #smagu
                            Esmė tame, kad kažkokia bendrabutyje registruota šaraškino kontora jokio realaus projekto neturėjo ir tuo labiau nieko nebūtų pastačius. Bet kas gali pripiešti kosminių vizualizacijų ir "dalyvauti" konkurse.
                            Flickr

                            Comment


                              Šito lyg ir nebuvo, pamačiau facebooke sponsored postą:

                              Bendrovės vadovo Renato Načajaus komentaras apie susidariusią situaciją:

                              Šiandien mums buvo pranešta, kad dėl pateiktos neva melagingos informacijos, nuspręsta, kad „Vilniaus nacionalinis stadionas“ neatitinka kvalifikacinių reikalavimų daugiafunkcio sporto ir švietimo komplekso, į kurį įeina ir nacionalinis stadionas, koncesijos konkurse.

                              Iš šio konkurso esame šalinami jau antrą kartą. Pirmąjį užkliuvome dėl formalių priežasčių, kai dėl techninių sistemos trikdžių negalėjome pateikti dokumentų el. būdu ir atidavėme juos voke. Spalio mėnesį Aukščiausiasis teismas pripažino, kad mūsų pašalinimas buvo neteisėtas ir grąžino mus į konkursą.

                              Nepaisant to, ateinančius kelis mėnesius susidūrėme su savivaldybės pareigūnų ir politikų nepasitenkinimu ir nuolat jautėme spaudimą. Konkurso komisija nusprendė, kad mums reikia iš naujo praeiti kvalifikacinį etapą, kurį jau buvome praėję. Tuo pačiu gavome gerokai griežtesnius reikalavimus, palyginti su tais, kurie mums ir kitiems konkurso dalyviams buvo pateikti prieš dvejus metus.

                              Kai kurie nurodymai mums skambėjo absurdiškai – pavyzdžiui, buvome paprašyti pateikti vienos didžiausių Kinijos statybų kompanijų, mūsų potencialių partnerių, banko sąskaitų išrašus. Vis dėlto mes kruopščiai atsakėme į kiekvieną užklausą, įvykdėme visus pagrįstus reikalavimus.

                              Norime pabrėžti, kad po to, kai pirmą kartą buvome pašalinti iš konkurso, vienintelis kitas dalyvis – koncernui „Icor“ priklausanti įmonė „Axis Industries“ – sugebėjo susitarti dėl ypač sau naudingų, tačiau miesto ir valstybės atžvilgiu nenaudingų sąlygų. Tikime, kad mūsų pasiūlymas yra geresnis – tą rodo ir skaičiai, nes siūlome talpesnį stadioną bei daugiau papildomos vertės su mažesne kaina. Vis dėlto, net jei ir būtų priimtas sprendimas pasirinkti kitą tiekėją, vien mūsų dalyvavimas konkurse sutaupytų miestui ir valstybei milijonus eurų.

                              Šiandien paskelbtą sprendimą vertiname kaip siekį susidoroti su mumis, paminti konkurenciją ir atverti kelią „Axis Industries“ susitarti dėl vilniečiams ir visiems Lietuvos gyventojams nenaudingų sąlygų. Vieną teisinį procesą jau laimėjome, esame pasiruošę laimėti ir kitą. Apmaudu, kad tokie bandymai paveikti konkursą tik stabdo visą procesą ir laukti nacionalinio stadiono tenka vis ilgiau.

                              Comment


                                Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                                Šito lyg ir nebuvo, pamačiau facebooke sponsored postą:

                                Tai aisku jis jie ginsis,kad cia su jais nori susidoroti , o kaip kitaip.

                                Comment


                                  Čia tas aukos principas yra toks dabar populiarus, kad klausimas ar jis dar tebeveikia. Nuo politikų iki tokių kontorų.

                                  Comment


                                    As irgi nesuprantu, kodel Profsajungu rumams yra organizuojamas architekturinis konkursas, o stadionui renka tiesiog rangova kad jis ka nors, ka sugeba, padarytu? Nors suma ir objekto itaka saliai yra belekiek didesne?

                                    Comment


                                      speju (pagal visa informacija skraidancia aplinkui), kad kitu atveju nespetu/negaletu isisavint tiek daug EU pinigu.

                                      Comment


                                        Detalus likusio vieno dalyvio teritorijos planas. Galima pamatyti gana nemažai įdomių sprendimų.

                                        Click image for larger version

Name:	image_83175.jpg
Views:	147
Size:	303,5 kB
ID:	1698536
                                        Šaltinis: https://www.dropbox.com/sh/s86qcwm59...9E3Rw7fFDK6XXE
                                        Paskutinis taisė Creatium; 2019.02.03, 20:40.

                                        Comment


                                          Kaip suprantu jokios apžvalgos aikštelės į Vilniaus panoramą nuo Šeškinės kalno, ar kažko panašaus, nebus?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X