Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus kiemų atnaujinimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vilniaus kiemų atnaujinimas

    Nesugalvojau kur geriau įdėti.

    Manau reikia temos ,,Vilniaus kiemų atnaujinimas''. Vien iš manęs nusimato gan ilgas postas apie tai kaip vyko kiemo sutvarkymas (vienas iš kiemų sąraše). O rašyti bus ką ).

    https://vilnius.lt/lt/savivaldybe/mi...arkomi-kiemai/

    Tvarkomos kaimynijos
    1. A. Vivulskio g. 15, Švitrigailos g. 6
    2. Rudens g. 30, Filaretų g. 85
    3. Nemenčinės pl. 8, 10, 12A, 14
    4. Rinktinės g. 28
    5. Krivių g. 41, 43A
    6. Pavasario g. 2
    7. Pelesos g. 55
    8. Fabijoniškių g. 3
    9. Algirdo g. 25, 29, 29A
    10. Fabijoniškių g. 95
    11. Krokuvos g. 2
    12. Didlaukio g. 37, Baltupio g. 57
    13. Smėlio g. 14; Tramvajų g. 2, 4
    14. Lvovo g. 91
    15. M. K. Čiurlionio g. 86
    16. Kalvarijų g. 284, 284A, 284B, 286, 286A, 286B, 286C
    17. Grybo g. 23 Šilo g. 22
    18. J. Basanavičiaus g. 30
    19. Beržyno g. 7
    20. Bukčių g. 78
    21. Minties g. 6
    Paskutinis taisė spekas; 2022.05.15, 16:49.

    #2
    Sukūriau temą Keliai, gatvės, autotransportas skiltyje, ar geriau Projektai ir statybų eiga?

    Comment


      #3
      O, liuks, ačiū labai!
      Manau labiau tiktų projektų skiltyje.

      Comment


        #4
        Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	1118
Size:	112,0 kB
ID:	2026994

        Dalyvaujame Kaimynijų programoje. Aprašau etapus, ką reikia daryti ir kaip mums sekasi.

        1. Kaimynijų programa
        2. Situacija
        3. Kaip mums sekasi
        4. Ka ir kaip vertėtų daryti mūsų situacijoje



        1. Kaimynijų programa

        2021 03 programa yra

        ,,V. FINANSAVIMO GAVIMAS IR PANAUDOJIMAS

        13. Vilniaus miesto savivaldybė finansuoja 100 proc. žemės sklypo prie daugiabučių namų formavimo ir pertvarkymo projekto, kurio rengimo tikslas yra suformuoti žemės sklypą esamiems daugiabučiams gyvenamiesiems namams eksploatuoti pagal Nekilnojamojo turto kadastre įrašytą jų tiesioginę paskirtį, rengimo išlaidų Apraše nustatyta tvarka.

        14. Vilniaus miesto savivaldybė teikia finansavimą kaimynijos teritorijos atnaujinimui, kurį sudaro nuo 10 (dešimt) iki 15 (penkiolikos) Eur už vieną kaimynijos teritorijos neužstatyto ploto kvadratinį metrą.

        15. Vilniaus miesto savivaldybė, gavusi rašytinį administratoriaus teikimą, Programos 14 punkte numatytą finansavimą perveda į specialiąją administratoriaus banko sąskaitą, iš kurios vykdomi mokėjimai už valstybės institucijų renkamas rinkliavas, prekes, suteiktas paslaugas, statybos rangos darbus ir kitas teisėtas bei pagrįstas išlaidas, patirtas įgyvendinant kaimynijos teritorijos atnaujinimo projektą.

        16. Administratoriaus atlygį, už kaimynijos teritorijos atnaujinimo projekto įgyvendinimo administravimą, apmoka Vilniaus miesto savivaldybė. Savivaldybės apmokamą kaimynijos teritorijos atnaujinimo projekto įgyvendinimo administravimo atlygį sudaro 10–15 proc. nuo Programos 14 punkte numatytos Vilniaus miesto savivaldybės finansuojamos dalies. Administravimo atlygis diferencijuojamas Apraše numatyta tvarka. Kaimynijos teritorijos atnaujinimo projekto įgyvendinimo administravimo atlygis nėra įskaičiuojamas į Programos 14 punkte numatytą Vilniaus miesto savivaldybės finansuojamą dalį.

        17. Visas su kaimynijos teritorijos atnaujinimo projekto įgyvendinimu susijusias išlaidas, viršijančias Vilniaus miesto savivaldybės teikiamą finansavimą, privalo apmokėti kaimynijos nariai savarankiškai.’’

        Comment


          #5
          2. Situacija

          Sklypas nedidelis ir suformuotas, finansuojamas plotas – 1260 kv m. už kurį gauname 12 600 eurų, bendrija prisideda 8800 eurų tad gauname papildomą maksimalią 5 eurų paramą kiekvienam kvadratui ir kuri yra 6300 eurų. Viso turime 1260x10 + 1260x5 + 8800=27 700 eurų.

          Comment


            #6
            3. Kaip mums sekasi

            O dabar laikykitės istorijai . Papasakosiu esmę ir kiek daugiau detalių pasidalinsiu priklausomai kiek man užteks noro ir kantrybės aprašinėti mūsų… istoriją.

            Jei būčiau žinojęs su kuo teks susidurti, tikrai nebūčiau nemokamai ėmęsis darbo be kokių 2500 eurų atlygio. Su tokia biurokratija, neveikimu, trukdymu, kai kurių piktavališkumu turbūt nebuvau susidūręs gyvenime.

            O viskas prasidėjo 2018 10 kai mūsų bendrija nubalsavo dalyvauti Kaimynijų programoje ir atstovauti bendriją visais kiemo atnaujinimo reikalais įgaliojo mane ir dar vieną žmogų iš bendrijos. Aš naiviai tikėjausi, kad man užteks paruošti projektavimo užduotį, viską atiduoti ,,Atnaujinkime Miestą’’ įstaigai (toliau – AM. Nemaišyti su Aplinkos Ministerija), kuri atsakinga už Kaimynijų programą ir mano darbas baigsis – tereikės užmesti akį ar rangos darbai gerai vyksta.

            Paruošiau projektavimo užduotį: subraižiau kokius žaliuosius plotus kur norime turėti, atnaujiname šaligatvį, laiptus, keičiame bei papildomai statome metalinę tvorą. Projektavimo užduotį paruošti užtrunka, nes vien ją subraižyti, nors ir grubiai, užtrunka, bet nemažai užtrunka suderinti su kaimynais kas ko nori ir taip toliau: +- parinkti medžiagas, augalus, tvorą ir tt..

            Apie du pirmuosius metus vis laukiau kada atsiras projektuotojas. Vis skambindavau AM, jie vis atsakydavo, kad vis neatsiranda projektuotojas. Ėmiau aiškintis. Konkurse projektavimui nurodyta 630 eurų suma projektavimui (tuo metu buvo genialus reikalavimas įvestas, kad projektavimui skiriama ne didesnė kaip 5% suma nuo atnaujinimo sumos, kuri tuo metu buvo 12 600. Šiuo metu uždėta 10-15% riba. Kam? - nesugeba AM paaiškinti).
            Gavau konkurso aprašą iš AM ir nuėjęs į architektų grupę feisbuke paklausiau ar jie galėtų paaiškinti. Sako: nelabai suprantame ko norima tokiame konkurse, bet jei teisingai spėjame, tai ieškoma kas suprojektuos ir už tokią kainą. Jei taip – tuomet visų pirma niekas jums neprojektuos už 630 kai rinkos kaina tuo metu prasidėjo nuo minimum 2500 (čia labai gera kaina), o antras dalykas – mes nesuprantame ko norima. Buvau pakraupęs.
            Taip išeina, AM visus tuos 2 metus nieko daugiau nedarė kaip tik sėdėjo, vis įmesdavo savo genialų aprašymą į konkursus ir nesulaukę paraiškų vis atkartodavo, kad neatsirado. O pasiaiškinti kodėl neatsiranda – pasvajok, nepaaiškins. Bepigu – sėdi, nieko nedarai, gauni savo fiksuotą atlygį ir kiekvieną kartą kam pasiteiravus kodėl nejuda programa ,,pasiteisini’’ – neatsiranda projektuotojas...

            Tai sužinojęs supratau, kad jei mes kaip bendrija neperimsime į savo rankas proceso tai nieko nebus. Berods 2021 susiradau architektę po maždaug 6 mėnesių paieškų. Parengė projektą pagal projektavimo užduotį, darėme daugybę pataisymų, samdėme sąmatininką ir konstruktorių su kuriuo konsultavomės dėl laiptų konstrukcijos, tvoros, atraminių sienučių. Besikonsultuojant pamačiau, kad naują tvorą statyti ant senos kiek pavirtusios atraminės akmenų sienutės nebus gerai, nes jei ji išvirs reikės perdaryti ir naują tvorą, tai reikės remontui skirti spėju kokius 1500 vien tvorai. Architektei pasiūliau ir ji projekte nurodė statyti tvorą prie pat minėtos atraminės sienos, kad jei ji išgrius bent tvora nenukentės.
            Kita vieta ką irgi nusprendžiau daryti kitaip buvo gelžbetoninė šlaito atraminė sienutė kitoje sklypo vietoje. Ji būtų kainavusi apie 1500-2000. Jos atsisakiau. Sprendimas toks: šalia vyko statybos ir pamačiau, kad jie turi krūvą didelių akmenų. Paklausiau ar jiems jų reikia. Sako ne. Susitariau, kad jie nemokamai tuos akmenis suvers mūsų kieme ir jais paremsime šlaitą. Kaina nulis. Ir jiems, ir mums gerai. Vien šis sprendimas bendrijai sutaupė minimum 1500 eurų, o gal ir papildomus 1500 esančios senos atraminės sienutės virtimo atveju.

            Palei 2022 sausį turime projektą ir statybos leidimą. Reikia nubalsuoti, kad pritarime projektui. Čia prasidėjo trintis su bendrijos pirmininke, kuri pradėjo kaišioti pagalius į ratus. Aš jos apie pora mėnesių dar sausį prašiau nedelsti ir organizuoti balsavimą, nes kaip rodo mano patirtis su biurokratais, mes rizikuojame nespėti atlikti rangos darbų 2022 metais. Pora mėnesių ji ignoravo mano prašymus kol neapsikentęs pats paskelbiau balsavimą. Surinkau daugumą parašų. Tuomet iš bendirjos valdžios susilaukiau priekaištų, kad maždaug sabotuoju bendriją. Jie paskelbė balsavimą kilus žmonių pasipiktinimui ir nubalsavome.

            Ateina 2022 vasara. AM mum pradeda siuntinėti laiškus, kad netinka mūsų balsavimas, nors balsavome pagal jų atsiųstas gaires. Nepatikėsite, bet teko 3 kartus perbalsuoti, nes AM teigė kad vis netinka formuluotės, kurias, beje, jie patys mums duodavo. Čia jau pradėjo siusti ir pirmininkė anksčiau pykusi ant manęs, o dabar matomai pamačiusi kas ten per veikėjai pagaliau pradėjo nebe su manimi pyktis, o su jais (ir pagrįstai).

            Palei 2022 08 pagaliau paskelbiamas rangos konkursas. Niekaip neatsiranda rangovai. Vėl pradėjau aiškintis. Klausiu AM: o jūs bent pasidomite kodėl neatsiranda rangovai. Sako: kodėl turėtume? Nu galvoju normaliai… Ėmiausi ieškoti rangovų. Teko susisiekti su 30-40 rangovų, nes arba užsiėmę (eilės 2 mėnesiams į priekį) arba išgirdę, kad reikės dirbti su savivaldybe atsisakydavo, arba suma per maža.
            Teko atsisakyti projekte numatytos ,,žaliosios’’ dalies ir pasilikti tik ,,kietąją’’ dalį – šaligatvis, laiptai, tvora. Pagaliau radau rangovą.

            Rangovas pamatęs kokius AM kelia reikalavimus pradėjo sakyti, kad nedalyvausime su tokiais reikalavimais. O pasirodo, kaip pirmininkė išsiaiškino, AM paprasčiausiems darbams, tokiems kaip šaligatvis, laiptai, tvora, kelia reikalavimus kaip statant daugiaaukštį. Sakome: panaikinkite perteklinius reikalavimus nurodę jiems įstatymo punktus ir STR punktus. AM: jūs nieko nesuprantate, neaiškinkite, Kaimynijų programą tvirtina VMS ir mes pagal ją dirbame.
            Pasiekėme, kad visgi panaikintų tuos punktus, nes, laikykitės – taip nurodė ta pati VMS komisija, kuri pripažino, kad reikalavimai pertekliniai.

            2022 gruodžio pradžia. Rangos darbų nebespėjome šiais metais. Toliau vyksta bent keli rangos konkursai, bet rangovas nepasirašo sutarties, o kartais ir nedalyvauja konkurse. Pasirodo, AM suranda, kad 2022 gegužę įvesti nauji statybos reikalavimai, kad reikia samdyti berods projekto ekspertizę ir už savo pinigus. Be to, rangovas gavo žinių, kad nuo 2023 statybos darbai brangs apie 10%.

            2023. Ntąjį kartą kalbu su rangos konkurso skelbėja. Sako aš jau nebedirbu, ačiū Dievui. Tai pasakė su pilnu palengvėjimo nusijuokimu. Sako dabar ateis žmogus dirbantis su viešaisiais pirkimais.

            Paskutinis pirkimas buvo skelbtas nebe 27 700 eruų sumos, o apie 26 500, nes atriekta suma techninei priežiūrai ir berods projekto ekspertizei – šiuos darbus irgi reikia pirkti.

            Šiuo metu jau antra savaitė kaip bandau susisiekti su AM dėl naujausio pirkimo. Telefonu sako praneš, bet vis nepraneša… Ryt vėl skambinsiu…

            Tai čia tik pagrindiniai įvykiai, nepasakoju rietinių su bendrijos valdžia, nežinau kiek projekto perdarymų, kiek derybų su rangovu, kiek konsultacijų su konstruktoriumi, kiek tietynių ir derinimų su AM ir tt..

            Duok Dieve 2023 metais užbaigsiu šią istoriją ir toliau gyvenime darysiu labai daug , kad neturėčiau reikalų su biurokratais. Darbas, kurį galima padaryt maždaug per 1.5 metų mums trunka jau apie 4.5 metus. Beje, per paskutinius 2 metus statybos kainos pakilo kokius 40% tad puikusis biurokratizmas mums tiek pinigų iššvaistė vien tokia forma.

            Comment


              #7
              4. Ką ir kaip daryti (bent mūsų atveju patirtis ką parodė)

              Iš esmės viską darote patys – AM’ui duodate surengti tik rangos konkursą. Gal bent tiek jie sugebės…

              1. Suformuojate sklypą ir jį arba nusiperkate arba išsinuomojate (nuoma nemokama, mokesčių žemės nėra). Sklypo suformavimas mums palei 2017 kainavo berods apie 1500 eurų. Sklypas nedidelis.

              2. Nubalsuojate, kad viską darote patys, už savo pinigus, AM’ui duodate tik rangos konkursą surengti. Jei neturite žmogaus, kuris parengs projektavimo užduotį pagal viziją, kurią norite įgyvendinti, tai galite patikėti architektui, kuriam išsakysite maždaug ko norite.

              3. Kreipiatės į Kaimynijų programą ir pateikiate norą dalyvauti.

              4. Patys susirandate architektą (feisbuke grupės yra pvz). Mums 2020 kainavo 2550 eurų nedideliam sklypui. Suformuluojate projektavimo užduotį. Pagal joje matomus parametrus tokius kaip plotų kvadratūra, įrenginių tipas, medžiagos, samdote sąmatininką, kad paskaičiuotų kiek kas kainuos ir tada matysite su kuo telpate į biudžetą. Sąmatininkas mums kainavo kelis šimtus eurų. Čia gali būt puiki proga nuspręsti ar prisidedate savais pinigais.

              - Jei norite pamatyti kaip atrodo kiemo techninnis projektas - prašykite, kad AM jums atsiųstų pavyzdį.

              5. Architektas paruošia projektą, išima statybos leidimą.

              6. Balsuojate, kad tinka toks projektas.

              7. Nubalsavus teikiate visus dokumentus AM’ui ir meldžiatės, kad jis sugebės bent rangą paskelbti. Kai gausite rangos konkurso sąlygas (greičiausiai teks prašyti AM, kad duotų, nes jie nieko nedaro) ir verta kam nors nusimanančiam duoti įvertinti ar nėra perteklinių reikalavimų. Manau galima tartis papildomai mokėti tam pačiam architektui, kad įvertintų – tik reikia iš anksto su juo apkalbėti tokias detales.

              8. Jei Rangos konkurse neatsiranda rangovų kokius 2-3 kartus – patys ieškote. Aš daug radau per paiešką raktažodžiu gerbūvio darbai, aplinkos tvarkymas ir panašūs raktažodžiai. Dar daug radau per Paslaugos lt. Feisbuko grupėse dar galima bandyti.

              Techninė priežiūra mums kainuos apie 500-1000 eurų, o berods projekto ekspertizė kelis šimtus.

              Nebūtinai taip daryti – galbūt jums labai pasiseks ir viską sugebės padaryti AM, bet nesitikėkite. O pastrigus reikalams žinosite ką daryti.
              Dar yra variantas išvis neturėti reikalų su tais veikėjais ir arba skolintis, arba labai padidinti kaupiamąsias, už viską mokėti patiems. Aš jei būčiau žinojęs ką dabar žinau, būčiau rimtai svarstęs neturėti reikalų su VMS, AM ir viską daryti patiems. Žinoma, jei kiemas didelis tuomet ir sumą gausite didelę, tad tokiu atveju gal labiau apsimoka bandyti per juos daryti.

              Kaip matote darbų daug – gali reikėti samdyti žmogų, kuris viską sutvarkys.

              Lyg ir viskas ką iš galvos pamenu. Jei ką prisiminsiu – papildysiu. SĖKMĖS!
              Paskutinis taisė spekas; 2023.01.30, 19:47.

              Comment


                #8
                Berods 2022 AM minėjo, kad daugybė kiemų yra pastrigę kaip ir mes buvome arba ties projektotuojo radimu per konkursą, arba rangovo radimu per konkursą. Įdomu kodėl ... Jei tie kiemai nesiims aiškintis kaip aš, matyt nenumatytam laikui jiems AM'as giedos, kad nesuprantame kodėl neatsiranda arba tiesiog neatsiranda.

                Beje, Kaimynijų tinklapyje kiemų projektai yra n metų senumo. Spėkite kodėl...
                Paskutinis taisė spekas; 2023.01.30, 19:48.

                Comment


                  #9
                  spekas, dėkui už pasidalinimą. Ir tai parodo, kokia nevykusi toji kaimynijų programa. Akivazdu, kad niekas nenori nerti į tokį š. Mano mintis būtų tokia: ar nebūtų geriau miestui taikyti pvz. Kauno paveldotvarkos programos principus ir planuoti taip viską: gyventojai suformuoja sklypą (be jokių kaimynijų papildomai), patys (su konsultacijomis) parengia projektą, patys viską padaro (savivalda nurodo tik būtinas sąlygas, t.y. kas bus kompensuojama, o kas ne) ir kai jau yra SLD bei ranga, kompensuoja atitinkamą procentą ir tos sumos.

                  P.S. Moderatoriai galėtų perkelti postus apie kiemus temą iš parkavimo temos.

                  Comment


                    #10
                    Prie rekomendacijų pridėčiau nuorodą į Lietuvos administracinių ginčų komisijos puslapį, panašu, kad ir spekui būtų ne vienu atveju padėję VMS biurokratus raginant dirbti (ar atšaukiant kvailus reikalavimus). Geras demokratinis įrankis, tereikia skundo formą užpildyti, naudokitės.

                    Comment


                      #11
                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                      spekas, dėkui už pasidalinimą. Ir tai parodo, kokia nevykusi toji kaimynijų programa. Akivazdu, kad niekas nenori nerti į tokį š. Mano mintis būtų tokia: ar nebūtų geriau miestui taikyti pvz. Kauno paveldotvarkos programos principus ir planuoti taip viską: gyventojai suformuoja sklypą (be jokių kaimynijų papildomai), patys (su konsultacijomis) parengia projektą, patys viską padaro (savivalda nurodo tik būtinas sąlygas, t.y. kas bus kompensuojama, o kas ne) ir kai jau yra SLD bei ranga, kompensuoja atitinkamą procentą ir tos sumos.

                      P.S. Moderatoriai galėtų perkelti postus apie kiemus temą iš parkavimo temos.
                      Pilnai pritariu.
                      Mano programa susidarytų iš vienos eilutės: ,,Kompensuojama x suma nuo y ploto pinigus pervedant rangovui arba bendrijai per 4 kartus atlikus ne mažiau kaip 25% darbų.''

                      Viskas. Jokios biurokratijos, nieko. Beje, man patys keli rangovai minėjo, kad jei bendrija juos samdytų tiesiogiai būtų žymiai lengviau - pasirašo sutartį su bendrija, pagal projektą atlieka darbus, atsiskaitoma ir atsisveikinam.

                      Comment


                        #12
                        Dėkui, spekas, perskaičiau tavo istoriją, labai įdomi. Žiauru, kiek apsileidimo ir nekompetencijos toj šaraškinų konmtoroj. Dabar aišku, kodėl Vilniuje viskas taip buksuoja. Norisi tikėtis, kad išsirinkus naują VMS valdžią (jei nelaimės Raškevičius/Benkunskas) kažkas keisis.
                        Lietuva visiems.

                        Comment


                          #13
                          5. Rangos konkurso sąlygos

                          Dokumentas susideda iš 50 puslapių... 2022 07

                          Attached Files

                          Comment


                            #14
                            Rangos kunkurso sąlygos dokumentas susideda iš 50 puslapių. Įsivaizduojate?..
                            Biurokratams panašu atrodo, kad kiti žmonės, kaip ir jie, nieko gyvenime daugiau neveikia, kaip nuo pat ryto iki vakaro rašinėja beletristikas, kad lygioje vietoje prisikurti problemų. O kai prigeneruoja beletristikų - tuomet nuo ryto iki vakaro sėdi jas skaitydami, kad išsiaiškinti kas kaip. Beskaitydami pamato, kad prikurta kosmoso bei nieko negali daryti dėl sukurtos biuroktatijos apribojimų ir tuomet tam kosmosui tvarkyti samdomi nauji biurokratai, kurie daro tą patį.

                            Comment


                              #15
                              Teko susidurti su Kaimynijos programa, tai čia visiška "Filkina gramata". Visų pirma - sklypų formavimas, kurių, daugumoje atvejų, net neapsimoka formuoti dėl per mažo dydžio. Susibraižai preliminarias ribas pagal naujus reikalavimus ir žiūri, kad sklypo ribos nutolsta 1,5 m nuo pastato, kai šaligatviai prasideda už 3-4 metrų. Aišku, yra galimybė stumdyti iki tam tikrų ribų, bet nieko tu ten nepribursi. O kam pasiseka, kad sklypas dengia kažkokią infrastruktūrinę dalį, tai prasideda galimybių ir projektavimo epopėja. Visų antra, tie 10 Eur už kvadratą absoliučiai juokingi. Visų trečia, kad išsiaiškinti preliminarias sklypo ribas, reikia užtrukti metus, kol prasisuka žemėtvarka su VMS. Jeigu jau subraižė Kaimynijų ribas, tai tegu nustato ir preliminarias sklypų ribas, o toliau jau galima dirbti arba ne, nes viską nusako jo dydis ir kaip tu jį gali stumdyti.
                              Kol kas niekas Vilniuje nesugalvojo ir nėra jokios bendros politikos, kaip turi būti sutvarkyti "postsovietiniai" kiemai, kuria neša pilką, purviną, chaotišką šleifą (Žirmūnų trikampis galėtų būti beveik neblogu pavyzdžiu). Eini per rajoną, o ten 40+ metų niekas nesikeičia. Bet, užtat, visų kitų politikų prikurta, kaip ir n+k savivaldybės nuostatų apie įsipareigojimus kurti saugią bei tvarkingą gyvenamąją aplinką.
                              Paskutinis taisė Robyla; 2023.01.31, 12:46.

                              Comment


                                #16
                                Robyla, gal galėtumėt nurodyti kurioje vietoje tokia situacija kai nesugeba nustatyti kur brėžti būsimo sklypo liniją? Aš jau įtariu kokia situacija, bet įdomu tiksliau.

                                Su mūsų sklypo ribomis buvo viskas aišku, nes dvi kraštinės yra palei gatves, o dvi palei esamus sklypus, tad viskas aišku.

                                Sklypus formuoti reikia būtinai, čia be diskusijų, net jei nedalyvaujama Kaimynijų programoje.

                                Comment


                                  #17
                                  Kaip ir sakiau skambinau AM naujai rangos konkurso specialistei. Pasirodo specialistė, kuri atsakinga už mūsų kiemą davė ne to žmogaus kontaktą (ne ji atsakinga už mūsų kiemo rangos kon.).

                                  Konkursas sako bus skelbiamas. Klausiu kada maždaug. Sako nežinau, dirbama. Klausiu ką dirbti jei, kaip suprantu, skelbiamas tokiais pačiais duomenimis kaip praeitas konkursas. Sako nuo 2022 12 31 pasikeitė viešųjų pirkimų įstatymas tai mum dabar reikia pakeisti duomenis etc.. Tai štai dar vienas pavyzdys kaip generuojama biurokratija lygioje vietoje, su ja pragaištama marios laiko, kol per laiko gaišimą užsirauni ant naujų reikalavimų ir vėl karuselė iš naujo.

                                  Comment


                                    #18
                                    2023 kovą vyks savivaldybės rinkimai tai reikia spėti mums rangovą gauti iki tada, nes dar prasidės kokie programos restruktūrizavimai arba išvis programą panaikins...

                                    Comment


                                      #19
                                      Paprastai yra darbų tęstinumas... Jei ir keisis kas nors, paprastai tik naujiems, o ne jau pradėtiems projektams.

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė spekas Rodyti pranešimą
                                        Robyla, gal galėtumėt nurodyti kurioje vietoje tokia situacija kai nesugeba nustatyti kur brėžti būsimo sklypo liniją? Aš jau įtariu kokia situacija, bet įdomu tiksliau.

                                        Su mūsų sklypo ribomis buvo viskas aišku, nes dvi kraštinės yra palei gatves, o dvi palei esamus sklypus, tad viskas aišku.

                                        Sklypus formuoti reikia būtinai, čia be diskusijų, net jei nedalyvaujama Kaimynijų programoje.
                                        Čia ne tai, kad negali nustatyti, bet niekas, nei VMS, nei žemėtvarka nenurodo galimų sklypo ribų, kuriomis vadovaujantis, būtų aiškumas ar imtis projekto. Procesiškai atrodė taip: kreipiesi į VMS, nieko neatsako, nieko nežino. Tada kreipiesi į žemėtvarką, kuri nurodo WWW, kuriame registruoti prašymą su "papieštu" norimu sklypu, kurį jie įvertins, pritars arba ne ir persiųs į VMS pastaboms. Galvoju, kad čia visiška kreiva procedūra, paskambinau į žemėtvarką, gavau konsultaciją, parekomendavo pasisamdyti architektą, vadovaujantis tam tikra metodika pasiskaičiuoti sklypo ribas ir pateikti prašymą per anksčiau minetą portalą. Vyksta vertinimas, ar gerai viskas paskaičiuota, siunčiama į VMS pritarimui. Kai prašymas patvirtinamsas, rengiamas sklypo projektas ir turint patvirtintas ribas, galima tą sklypą stumdyti pagal galimą naudą namui, t.y. į parkingo pusę, ar kokią kitą vietą. Mūsų atveju tas sklypas neapėmė jokio naudingo ploto, išskyrus šlaitą ir kelis metrus žalios vejos.
                                        Aš nelabai pritarčiau, dėl būtinybės sklypui. Viskas priklauso nuo aplink esančios situacijos ir ką apimtų galimas sklypas. Jeigu jis apima tik po tą 1,5 - 2 m nuo namo pamatų, tai nematau reikalo jo formuoti.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X