Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Visuomeninės paskirties projektai Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Zygis Rodyti pranešimą

    LOL ksenofobija. Tie užsieniečiai neretai patys labiau "ksenofobiški" būdami vakariečiais Tamstą gal koks musulmonas išprievartavo, kad tokią trauką dabar jaučiat ir ksenofobais islamizacijai nepritariančius vadinat.
    Tai jo, o jeigu matai apsimyžusį bomžą. tai pats gali apsimyžt, nes gi jis apsimyžęs - nuostabi jūsų logika. Kaip ir logika, kad išprievartautą asmenį traukia prie prievartautojo. Šioje situacijoje kaip tik jūs su savo ksenofobija atrodot lyg musulmonų auka, o žodį ksenofobija jūs gal pasiguglinkit, nes jis puikiai tinka jūsų situacijai.

    Na štai, pagaliau išsigooglinai, kad yra procentai, sveikinu Ne, tai nėra daug, turint omeny, kad JAV yra pasaulio kultūrų katilas Paaiškint galima paprastai - priima mažai "pabėgėlių", JAV prezidentas nenorėjo aplamai įleist musulmonų kurį laiką.
    Iš pradžių rašėt, kad JAV musulmonų neįsileidžia, dabar jau matai įsiledžia, bet pabėgelių neįsiledžia, nes jie musulmonai... Cut the bullshit, nieko bendro su religija JAV mirgacijos politika neturi.

    Tai nėra getai, bet vaizdas lygiai toks pat kaip getuose, kur ne musulmonai gyvena. Įstatymai net vokiški nėra enforcinami, vyksta vaikų vestuvės ir etc.Na bet Mahometas gi su vaiku tuokėsi, tai kaip čia dabar drausi

    Nereikia karaimų lygint su musulmonais vakaruose iš artimųjų rytų, Karaimai negyvena pagal šarijato įstatymus, jie per šimtmečius asimiliavosi.

    Suprantu, kad labai paprasta ironizuoti hiperbolizuojant, bet vakarai sparčiai patiria islamizaciją. Lietuvai ekonomiškai vystantis, tokie mečečių atsiradimai sukuria terpę daugėti musulmonams ir čia.
    Lol, tai vat kol yra tokių kaip jūs, kuriems bet kuris musulmonas tuokiasi su vaikais, gyvena pagal šariatą ir yra potencialus pavojus, tol ir neįmanoma kalbėt apie kažkokią asimiliaciją.

    O gal pats esi kvailokas, jei tik į kraštutinumus žiūri? Buvo pavyzdys apie Hamburgo musulmonų kvartalą, gal kada apsilankysi ir susidarysi savo nuomonę. Niekas nesako, kad staiga atsiras musulmonų kvartalai ir šarijato teisė, tačiau tai gerina sąlygas jiems, didina tikimybę ateity tokių problemų turėti.
    Kvailas mąstymas. Na ok, gaus dabar jie tą sklypą kažkur subinėj, pastatys mečetę prie autostrados lyg kokį motelį, į kurią net nebus kaip patogiai nuvažiuot VT ir tai pagal jūsų logiką "Kuo blogesni sklypai, tuo gal maziau mececiu statys" jie pagalvos "Na va, kaip blogai mums čia, daugiau nieko nebestatysim..." ? Ne, tai yra kažkokio penktoko logika. Kaip tik atvažiuos į tą mečetę kokios nors musulmonų šalies ambasadorius ar politikas, pamatys kokioje skylėje ji stovi ir pasakys, kad reikia pastatyt dar vieną normalioje vietoje, ta šalis prafinansuos sklypo pirkimą ir statybas, kas sukels jums dar daugiau butthurto

    Dėl atitinkamų tarnybų - jos labai puikiai veikia vakaruose, tik karts nuo karto surengiami "religion of peace" atstovų kokie pasprogdinimai, kartais kokia mama su vaiku po bėgiais pastumiama. Na bet kas iš to, juk "infidels" naikinami, tiesa?
    Na galim prisimint garsiausius atvejus per paskutinius porą metų ir ką gi matom, panašaus į jūsų mąstymą ksenofobai nelabai ir atsilieka masiškai šaudydami žmones.

    Žodžiu, jo... argumentų ir logikos lygis daug ką apie jūs pasako... Sekmės su tokiom pažiūrom, nes kuo toliau, tuo tokiems kaip jūs pasaulis atrodys vis mažiau suprantamas. Svarbiausia nenustebkit, kai ateity vaikas paklaus jūsų "Tėvai, na kodėl tu toks būkaprotis?"

    Comment


      Parašė mantasm Rodyti pranešimą
      Totoriai liūdi, kad jų bendruomenė nyksta, bet šitas muftijus sako, kad mečetę lanko vis daugiau ir ateityje planuoja dar daugiau. Nesusiveda galai
      Iš muftijaus interviu: norėtumėme kuklios mečetės, todėl statysime didele 600 žmonių talpinančia mečetę.

      Comment


        Taip pat finansavimas iš užsienio turi būti draudžiamas. Tik sunitų religinės bendruomenės, valstybės ir VMS kofinansavimas.

        Comment


          ttttt,

          Iškarto pasakau, kad neturiu laiko ilgam tekstui (o galėčiau valandas rašyti), tad teks apsiriboti tik esminėmis eilutėmis (bulletpoints angliškai).

          Islamu domėjausi (ir tebesidomiu) daugiau nei 30 valandų gryno darbo laiko.

          Po domėjimosi, išvada (sutrumpintai) - tai labiausiai anticivilizaciškas šiuo metu Žemėje egzistuojantis stambaus masto organizuotas judėjimas. Tai kas anticivilizaciška - turėtų būti vengiama. Tai kas civilizaciška - turėtų būti siekiama. Kas nuspręs kas civilizaciška, o kas ne? - tai kas skatina žmogaus ir gamtos klestėjimą (klestėjimas - toli gražu ne tik materialinis) - civilizaciška.

          Dabar apie propagandiniais tikslais sukurtus terminus, tokius kaip islamofobija, arba neteisingai naudojamus terminus, tokius kaip fobija. Terminas islamofobija buvo sukurtas Irane Islamo fundementalistų maždaug 8-ajame dešimtmetyje. Šis terminas buvo sukurtas kaip kritikos nugesinimo priemonė apeliuojant į moralę ir psichologiją kai daroma pasamoninga sąsaja su rase, o kaip žinome, vakarų civilizacijoje viena iš didžiausių baimių yra būti apšauktam rasistu. Ką bendro turi religija su rase, tai čia jau kitas klausimas (pasakysiu tik tiek, kad - nieko bendro.)...
          Terminas fobija - tai iracionali ko nors baimė. Islamo baimė, bent jau mano, yra racionali. Beje, aš jo nebijau, o matau milžinišką pavojų (galėčiau detaliai aprašyti daugybe A4 formato puslapių). Vėlgi, šitas žodis 'fobija' yra naudojamas į kairę ir į dešinę propagandiniais tikslais bandant nutraukti konstruktyvios kritikos diskusijas šiuo klausimu.

          Kodėl žmonės linkę mąstyti šablonais, arba etiketėmis? Dėl įvairių priežasčių:
          - Energijos taupymas. Ką nors išsiaiškinti reikia mąstyti. Kai mąstoma, kalorijų suvartojimas gali išaugti net iki 30% (viena iš priežasčių kodėl po intensyvaus mąstymo norisi ko nors saldaus).
          - Laiko taupymas. Priėmei (angliškai - adopted) kokį nors šabloną, - ir nereikia mąstyti. Šablone jau viskas sudėliota: kas yra kas, kokį požiūrį turėti ir tt., žodžiu - pilnas paketas.
          - Nemalonu sužinoti, kad klydai. Čia, panašu, kažkas bus susieta su evoliucija, išlikimu. Nesenai mačiau gan šviežius tyrimus, kurių metu buvo skenuotos smegenys, kad pamatyti kas vyksta kai žmogaus galvoje atsiranda dvi viena kitai prieštaraujančios tezės. Ogi vienas smegenų pusrutulis ''kovoja'' su kitu, kad nuspręsti, kurią gi čia tiesą priimti, nes reikia priimti sprendimą. Tai žmogui sukelia nemalonius tiek emocinius tiek fiziologinius jausmus. New York Times straipsnis ''Why facts dont change our minds'' yra vienas iš puikių šaltinių.
          - Sociumo spaudimas. Kuo daugiau žmonių kuo nors tiki, tuo sunkiau pavieniam žmogui eiti prieš sociumą. Tingiu aiškinti kodėl taip yra.
          - Fenomenas, kurį aš vadinu ,,užsilipimu ant žirgo''. Kalba eina apie moralinį žirgą. Šis fenomenas pastebimas ypač kai paliečiamos jautrios, su morale susijusios, temos. Mąstoma maždaug taip: 'jei aš viešai skelbsiu bekovojantis už moralę, tam tikras ''žmogaus teises'', ypatingai už taip vadinamas mažumas, tai aš parodysiu koks aš moralus žmogus. Ir kas gi bandys eiti prieš moralę? Tik amoralūs! O kas tie amoralūs? Ogi, savaime suprantama, - barbarai! O kas tie barbarai? - ogi, matomai, nevisai humaniški žmonės... Ir taip nužmoginti žmogų galima labai greitai. Ar XX amžiaus pamokų neužteko? Radikaliesiems leftistams, panašu, kad neužteko. Dabar vakaruose ir vyksta labai įdomus kultūrinis ''klešas'' (clash) kai regresyvieji leftistai (alt-left, SJW, Antifa etc) nusuko taip į kairę, kad jiems atrodo, kad visi nors kiek nuo jų dešiniau stovintys yra alt-right, rasistai, naciai ir t.t. (vienas geras šaltinis sekantis kultūros karus - Timcast Youtube kanalas). Aš, beabejo, ttttt jūsų nebandau nupiešti kaip regresyvaus leftisto, tik įvardinu ką stebiu ir kviečiu neužkibti ant regresyvaus, dogmatiško, šabloniško, tolstančio nuo logikos ir kritinio mąstymo, propagandinio kabliuko. Pats esu nekartą padaręs šitą klaidą - suprantu, kad nėra taip lengva šiuolaikinieme informacijos vandenyne.

          Jau ir taip parašiau daugiau nei ketinau, tad noriu kuo greičiau užbaigti. Esmė ta, kad visiškai nesvarbu žmogaus rasė, spalva, kalba, etniškumas, religija, politinės pažiūros, lytinė orientacija, ar dar kas, o svarbu DARBAI. Period.



          Comment


            Islamas pavojingas ne daugiau, nei krikščionybė raganų medžioklės laikais. Frykai ir gyvenime vietos nesuradę fundamendalistai, psichiškai nestabilūs teroristai nereprezentuoja islamo religijos. Kažkodėl visos musulmoniškos šalys suinteresuotos fundamentalistų naikinimu netgi savo viduje, nes patys nukenčia nuo jų juodų darbų (kodėl musulmoniškos šalys tokios kaip Sirija, Irakas, Libija savo viduje kaip kirminus naikina islamo valstybės fanatikus, nepripažįsta jų idėjų ir mato jose pavojų?). Jeigu kažkada prisidedant krikščionybės vardu buvo daromi juodi darbai (inkvizicija, indėnų genocidas) tai krikščionybė yra blogai? Mokėkit skirti.
            Snowflakes will attack U <3

            Comment


              Turbūt net pati RKB laiko bažnyčią prieš kokius 300 metų ganėtinai negatyvia organizacija. Dabartinė krikščionybė palyginus tik pūkuotas kačiukas. O islamui iki pūkuotumo ilgas kelias.

              "Indėnų genicidas" nelabai susijęs su krikščionybe kaip organizacija. Jau geriau būtum bandęs su prūsų genocidu

              Comment


                Centrinės ir Pietų Amerikos indėnų genocidas tiesiogiai susijęs su krikščionybe. Šiaurės - jau nebe, tik epizodiškai. Tuo tarpu su musulmonais totoriais Lietuvoje niekada nebuvo jokių problemų.

                Bet kokiu atveju nuo temos nukrypome.
                Paskutinis taisė Al1; 2019.08.29, 22:32.

                Comment


                  Prašau, totorių kaip ir nebelieka šitam reikale.
                  DELFI - Lietuvos totorių bendruomenės trečiadienį išplatino pranešimą, kritikuojantį sprendimą mečetę Vilniuje statyti Liepkalnyje, ir paskelbė atsiribojančios nuo šio projekto.

                  Comment


                    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                    Nacionalinė teismų administracija šią savaitę paskelbė teismų pastato Vilniuje, Šeimyniškių gatvėje statybos rangovo konkursą. Preliminariai skaičiuojama, kad pastatas galėtų kainuoti apie 30 mln. eurų.

                    Konkurso laimėtojas turės pastatyti 7 aukštų su antstatu pastatą su požemine automobilių aikštele, įrengti kelius ir pėsčiųjų takus. Pasiūlymus konkursui galima teikti iki rugpjūčio 16 dienos. Skelbta, jog naujame teismų pastate turėtų įsikurti Vilniaus regiono apylinkės, Vilniaus apygardos teismas ir Nacionalinė teismų administracija.

                    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...1154888?copied


                    „Pirkimas nutrauktas dėl to, kad iš potencialaus dalyvio gauta pretenzija dėl kvalifikacinių reikalavimų. Ją išnagrinėjus, priimtas sprendimas tikslinti pirkimo sąlygas. Perkančioji organizacija negali keisti esminių pirkimo sąlygų, tarp jų ir kvalifikacinių reikalavimų, o turi jį skelbti iš naujo. Šiuo metu yra koreguojami pirkimo dokumentai ir konkursą skelbsime iš naujo. Planuojamas iki šių metų galo“, – teigiama BNS atsiųstame Teismų administracijos komentare.

                    Skaityti daugiau: https://madeinvilnius.lt/verslas/nek...bos-konkursas/ .

                    Comment


                      Nacionalinė teismų administracija šią savaitę paskelbė teismų pastato Vilniuje, Šeimyniškių gatvėje, statybos rangovo konkursą.
                      Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz62sNGCagV

                      Comment


                        Naujo teismų pastato statyboms neranda reikiamų milijonų
                        Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas sako, kad Vyriausybė kitų metų valstybės biudžeto projekte nenumatė lėšų naujam teismų pastatui Vilniuje.

                        Negavus pinigų, teisėjų bendruomenė žvalgosi į Turto banką, perimantį valstybės pastatų statybas...
                        Skaityti daugiau: https://www.diena.lt/naujienos/vilni...ilijonu-937714
                        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                        Comment


                          5-asis policijos komisariatas ir Kelių policija

                          https://citify.eu/5-asis-policijos-k...eliu-policija/

                          PP: https://vilnius.lt/lt/numatomo-stati...g-24-vilniuje/

                          A++ energetinė klasė.

                          Comment


                            Gal pradės tvarkytis ta teritorija: https://m.aruodas.lt/sklypai-vilniuj...as-11-1050919/

                            Comment


                              Garažus prie gatvės nugriovė, o kiti taip ir liks? Puiki vieta policijos komisariatui - galės visokius vogtų mašinų ardytojus prižiūrėti tiesiog pro savo kabineto langą.

                              Comment


                                Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                Garažus prie gatvės nugriovė, o kiti taip ir liks? Puiki vieta policijos komisariatui - galės visokius vogtų mašinų ardytojus prižiūrėti tiesiog pro savo kabineto langą.
                                Skelbime ne policijos komisariato vieta.

                                Comment


                                  Parašė _rB_ Rodyti pranešimą
                                  Gal pradės tvarkytis ta teritorija: https://m.aruodas.lt/sklypai-vilniuj...as-11-1050919/
                                  Taip, cia kita vieta. Labai idomu kaip cia sitas sklypas isvis susiformavo is DALIES garazo masyvo...

                                  Comment


                                    Grąžino kažkam žemę ir tiek, nieko čia nuostabaus. Tie garažai gi neturi žemės.

                                    Comment


                                      Žemynos progimnazijos sporto salė
                                      Click image for larger version

Name:	P91212-135345.jpg
Views:	2997
Size:	275,3 kB
ID:	1769216

                                      Comment


                                        Geras! Atrodo lyg kas būtų turėjęs futuristines fotografavimo technologijas sovietmečiu ir nufotografavęs kaip statomas šis rajonas.

                                        Comment


                                          Parašė spekas Rodyti pranešimą
                                          Geras! Atrodo lyg kas būtų turėjęs futuristines fotografavimo technologijas sovietmečiu ir nufotografavęs kaip statomas šis rajonas.
                                          Tik reiktų VW Caravan ir tą traktorių išfotoshopint

                                          Comment

                                          Working...
                                          X