Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neries krantinių atnaujinimas Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Prie Baltojo tilto.



    Comment


      Neris sugrįžta į miestą – skelbiamas konkursas poilsio, sporto ir laisvalaikio zonai krantinėje įrengti

      http://www.ivilnius.lt/naujienos/akt...69643d34363633

      Comment


        Parašė donatasa Rodyti pranešimą
        Neris sugrįžta į miestą – skelbiamas konkursas poilsio, sporto ir laisvalaikio zonai krantinėje įrengti

        http://www.ivilnius.lt/naujienos/akt...69643d34363633
        Nelabai aišku už kieno pinigus įrenginės. Kadangi sutartis tik 5 metams tai jei už verslo max ką gausim tai kelis ant pontonų pastatytus konteinerius.

        Comment


          Tokius dalykus rinka normalizuoja - jei bus koks baisus konteineris, tai žmonės ten neis ir verslui teks tobulintis jei nenori nuostolių.

          Comment


            aišku tik tiek, kad to kaip vizualizacija nebus, arba reiktų dėti neperšaunamus langus, kurie turbūt vistiek ledlaužio neatlaikytų.

            Comment


              Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
              Tokius dalykus rinka normalizuoja - jei bus koks baisus konteineris, tai žmonės ten neis ir verslui teks tobulintis jei nenori nuostolių.
              Turėjau galvoje kad jei investuoja verslas tai 5 metų sutartis yra visiškai nepakankama kad investicijos būtu nors kiek reikšmingesnės, bent jau tokios kokios pavaizduotos nuotraukose yra neįmanomos. Norint tokių investicijų reiktu arba parduoti arba nuomuoti 99 metams. Jei investuos savivaldybė tai kita kalba.

              Comment


                Vilniaus savivaldybė ieško, kas rengtų poilsio, sporto ir laisvalaikio kompleksą dešiniajme Neries krante

                Dešiniajame Neries krante planuojama įrengti poilsio, sporto ir laisvalaikio zoną gyventojams. Vilniaus savivaldybė skelbė konkursą ir ieško idėjos, kaip galėtų atrodyti upės pakrantė, rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

                „Norime, kad čia būtų sudarytos sąlygos vilniečiams leisti laiką su šeima, vaikais, draugais, kolegomis ar išeiti jaukiai pasivaikščioti. Skelbiame labai atvirą konkursą, kuris neapriboja konkurso dalyvių išankstinėmis sąlygomis, tad tikimės sulaukti išskirtinių ir originalių idėjų“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Anot jo, kituose Europos miestuose prie upių dažnai organizuojamos įvairios veiklos – Berlyne prie Šprė veikia visuomeninės pirtys, Kopenhagos upėje įrengtas natūralaus vandens baseinas, Kinijos mieste Dziangsu – pasivaikščiojimo takas ir poilsio zona ant vandens.

                Prie upių taip pat veikia kavinės, barai, įrengti batutai ant vandens, išbandomi architektūriniai sprendimai, organizuojami kultūriniai renginiai, maisto ar muzikos festivaliai. Todėl kartu savivaldybė ieško verslininkų, kurie galėtų vystyti savo veiklą čia. „Iš pateiktų Neries konkurso idėjų bus išrinkti geriausi pasiūlymai įrengti sporto, poilsio ir laisvalaikio kompleksą Neries krantinėje, Olimpiečių gatvėje. 2 tūkst. kv. m. plote bus galima organizuoti įvairias veiklas“, – rašoma konkurso nuostatuose.

                Konkurse bus vertinamos idėjos, kurios perteiks vietos identitetą, bus racionalios bei realiai įgyvendinamos. Taip pat bus vertinama būsimo komplekso architektūros bei dizaino kokybė, planuojamos investicijos sporto, poilsio ir laisvalaikio kompleksui įrengti ir asignavimai kultūrinei veiklai, darbo vietų sukūrimas ir jų išsaugojimo galimybės. Sporto, poilsio ir laisvalaikio komplekso idėjos konkurso laimėtojas veiklą Neries krantinės Olimpiečių gatvėje galės vykdyti nuo kitų metų gegužės 1 dienos, sutartį pasirašant penkeriems metams. Konkurso dokumentų paketai registruojami iki gruodžio 16 dienos






                Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/verslas/naujiena...nte-973-703231

                Comment




                  jau esu apie tai čia rašęs, tad šiek tiek pasikartosiu, bet iliustracija gerai atspindi, kad jokia normali infrastruktūra (suoliukai, šviestuvai, kavinės ir t.t.) Neries krantinėje negali būti kuriami, nes bus nušluoti ledų. Ir tai, tiesą sakant, net ne pagrindinė problema. Pagrindinė problema, kad Neries krantinės yra sezoninės, tiek žiemą, tiek pavasario potvynių metu, jos pėstiesiems užsidaro, o juk žiemą ten vaikščioti būtų taip pat smagu. Liūdna, kad nebuvo ištaisytos sovietmečio klaidos ir nepakeltas krantinių lygis. Būtų užtekę 50 cm aukštesnių krantinių, kad šią žiemą jų nebūtų pasiekę ledai ir būtų likusios atviros pasivaikščiojimams. Jeigu krantinės būtų buvusios pakeltos per metrą - tai jau būtų buvę su didele atsarga, kas tikriausiai įgalintų suoliukų, šviestuvų ir kitos infrastruktūros krantinėse pastatymą. Ir deja, kito varianto nelabai yra. Jeigu naujai įrengtą kavinę prie Mindaugo tilto padarė konteinerinę, kurią galima būtų nukelti žiemos sezonui, tai suoliukų kilnojimas veikiausiai būtų negalimas dėl didelių kaštų. Vakaruose pėsčiųjų šaligatvius populiaru asfaltuoti, o ne kloti plytelėmis ne dėl to, kad plytelės brangios, o dėl to, kad brangi darbo jėga, kurios plytelių klojimui daug daugiau reikia. Taip ir su kilnojamais suoliukais Neries pakrantėje - brangstant darbo jėgai miestui tai atsilieptų per nemenkus kaštus, kurių prireiktų kiekvieną rudenį ir pavasarį, o tie kaštai taptų daug didesni, nei tų suoliukų vertė.

                  Comment


                    /\ man vis tiek atrodo, kad įmanoma šviestuvus įmontuoti vos išlendančius arba visai lygiu su krantine, t.y. šviečiančius į viršų. Arba net į šlaitus įmontuot, kad šviestų upės link. Manau sprendimą galima surasti, tik jam įgyvendinti reikėtų daugiau pastangų ir pinigų.

                    EDIT: va tokius arba tokius antroje fotkėje. Ir jie turėtų tikrai atlaikyti visus tuos ledus.





                    Arba tokius va šlaite įrengti:

                    Paskutinis taisė Creatium; 2017.02.14, 17:40.

                    Comment


                      Tai sprendimų daug yra. Esmė tame, kad tokiu atveju reikia rekonstruoti, o ne remontuoti (kas yra daroma dabar). Na, bet juk reikia greitai, ir svarbiausia nepermokėti.
                      N N N

                      Comment


                        Galbūt galima rasti kažkokį sprendimą, bet pasirinkimo galimybės labai siauros, o kaina tikriausiai labai didelė. Pirmoje nuotraukoje nurodyti šviestuvai krantinei netinka, nes spindulys eina į viršų, t.y. šalia turi būti siena ar kaip minimum medžiai, nuo ko tas spindulys bent kiek atsimuštų. Apatiniai du galbūt ir tiktų, tik vėlgi jie turėtų būti su labai gera izoliacija, pritaikyti šviesti ir po vandeniu, kad atlaikytų pavasarinius potvynius, o tai vėlgi tikriausiai labai brangintų jų kainą, be to jų apšvietimo spindulys labai siauras, tai reikėtų labai tankiai sudėti, o ir pėstieji/dviratininkai kliuvinėtų už tokių, kas nebūtų patogu. Ir tai tik šviestuvai, o yra dar ir suoliukai, nekalbant jau apie tai, jog visai smagu būtų, kad prie krantinės pradėtų kurtis ir stacionarios, o ne konteinerinės kavinės, galbūt ir kitos paskirties pastatai, kad ir koks pailgas viešbutis.

                        edit: dar dėl trečio varianto, kad šviestuvus įrengti šlaite. Tai tas variantas galbūt realiausias, tačiau vėlgi, jeigu įrengiant tokius, kaip trečioje nuotraukoje, tai tikėtina, kad jie ne tik apšviestų krantinę, tačiau ir spigintų žmonėms tiesioginius spindulius į akis, skirtingai nuo šviestuvų įrengtų virš galvų. O tiesioginiai spinduliai matomumą kartais tik blogina, o ne gerina.
                        Paskutinis taisė Eidvis; 2017.02.14, 17:56.

                        Comment


                          Pirmiausia reikia nustoti apgaudinėti save. "Gal čia galima kažką kaip toj nuotraukoj, tik pigiau", "gal galima taip, tik paprasčiau"... Klaipėdos savivaldos klerkai tą patį kartoja. Matau, Vilniuje situacija ta pati.
                          N N N

                          Comment


                            Parašė LBP Rodyti pranešimą
                            Pirmiausia reikia nustoti apgaudinėti save. "Gal čia galima kažką kaip toj nuotraukoj, tik pigiau", "gal galima taip, tik paprasčiau"... Klaipėdos savivaldos klerkai tą patį kartoja. Matau, Vilniuje situacija ta pati.
                            Šlaite įrengti šviestuvus būtų ir pigiau, ir paprasčiau nei ant pačios krantinės. Taip pat ir potvyniai nebūtų baisūs.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Šlaite įrengti šviestuvus būtų ir pigiau, ir paprasčiau nei ant pačios kratinės. Taip pat ir potvyniai nebūtų baisūs.
                              Tą patį galvojau ir šlaite smėlis, kurį prakasti ir gražiai užkasti nebūtų sunku, kad elektros laidus išvedžioti. Tokiu būdu iš naujo kelti tų plytelių nereiktų.

                              Comment


                                Aš tai manau kad jeigu daryti tokiu metu kai neužtenka pinigų, visai nebūtina tą krantinę dailinti kilometrais. Reikia daryti žmoniškai, patogiai ir numatant visus pavojungus atvejus bet po gabaliuką. Atsirado pinigų, vėl padarom gabaliuką, bet kokybiškai.

                                Comment


                                  Čia dar klausimas kiek efektyvus būtų toks dalykas. Be to, atsiranda "akinimo" efektas.
                                  N N N

                                  Comment


                                    Parašė LBP Rodyti pranešimą
                                    Čia dar klausimas kiek efektyvus būtų toks dalykas. Be to, atsiranda "akinimo" efektas.
                                    Taigi čia tas pats kaip paprastas apšvietimas gatvėse, bet pigiau, nes nereiktų pačių stulpų, tik šviestuvų.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Na, šioks toks skirtumas yra. Montuojant aukštai šlaite nebus norimo efekto. Tik apšviestas šlaitas Klaipėdos piliavietėj tą pačią problemą turėjom, o iki galo jos išspręsti nepavyko.
                                      N N N

                                      Comment


                                        Nelabai man aišku koks būtų akinimas įrengus šviestuvą ~0.5-1 m aukštyje

                                        O ir tie maži, palei pat grindinį galėtų būti prie pat krašto, t.y. šviesti nuo upės link šlaitų. Nebūtų jokių kliuvinėjimų, nes ant pat krašto niekas nei važiuoja, nei vaikšto akis pakėlę į dangų. O apsaugojimas nuo vandens vargu ar yra brangus dalykas - vandeniui atsparių žibintų pilni Senukai. Tokio tipo žibintai labai populiarūs baseinuose.

                                        Comment


                                          Yra ir laikrodžių 'atsparių' vandeniui, bet tie, kurie gali būti nesušlapinti, o pamurkdyti į gilesnį vandenį ir jame išbūti mėnesį, kainuos nepalyginamai brangiau. Bet visą tai nelabai svarbu, nes pats krantinės apšvietimas nėra kažkokia esmė. Esmė, kad turbūt trečdalį laiko per metus tos krantinės yra netinkamos naudoti dėl užtraukto ledo ar potvynių, o kita nemažiau svarbi esmė, kad ten negali vykti jokia urbanizacija, negali kurtis stacionarios kavinės, vandens turizmo/sporto paslaugų tiekėjai, negali atsirasti viešbučiai, muziejai ar stacionarūs suvenyrų pardavėjai. Negali atsirasti augmenija, negalima įrengti mažosios architektūros ar pastatyti stacionarių suoliukų. Negalima tiek daug, kad išsprendus šviestuvų problemą, liktų išspręsti dar kelias dešimtis kitų problemų. Gerai bent tiek, kad ten nebus galima nieko stacionaraus statyti, kas reiškia, jog neužkertamas kelias kažkada ateity paimti ir pakelti krantines iki reikalingo aukščio.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X