Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus Lukiškių aikštės rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Ar neturėjo būti dviračių takas šaligatviuose? Pasimečiau...
    Atrodo turėjo būti tik aikštės pusėje, tačiau toliau nuo gatvės. Už tos baltos statybinės tvoros. Jei gerai užmačiau reportaže, tai jau buvo asfaltuojamas raudonu asfaltu.
    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

    Comment


      Kam ta skaldelė ir skalda? Dar nepasimokėm? Pirmoji ir taip jau dabar purvynu tampa, o antroji - šiukšlių kaupykla.

      Comment


        Parašė Sula Rodyti pranešimą
        Kam ta skaldelė ir skalda? Dar nepasimokėm? Pirmoji ir taip jau dabar purvynu tampa, o antroji - šiukšlių kaupykla.
        Man skalda irgi gana keistai atrodo, atrodytų lyg tai būtų laikinas sprendinys. Ar tik ne čia numatomas fontanas? Kol jis fontanas nebaigtas, gal jis užpiltas skalda?
        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

        Comment


          Prabalsavau ir aš ir žinoma už Vytį. Patiko Jakilaičio pasisakymas ta tema:

          Žiūrėjau ir galvojau, galvojau ir žiūrėjau-prabalsavau už Vytį Sakalausko. Daba ramu. Gal vis tik teks matyt jį čia, o ne Babruiske arba Minske.
          Kad ir kas ten bestovėtų - miestiečiai vistiek greit pripras ir dėmesio nebekreips. Kas gali kreipti dėmesį, tai turistai, ir mūsų pagrindiniam istoriniam simboliui reikia įamžinimo, o geresnės vietos tam nėra.

          Comment


            Labai graži aikštė. Patiko, kad panaikino tą gatvelę arčiau bažnyčios. Dabar viskam bus vietos, ir šventėms, ir ant pievutės piknikams O kai dar suoliukai bus normalūs... Sweet.
            Lietuva visiems.

            Comment


              Prabalsavau už sieną. Nors vytis irgi ok.

              Comment


                Parašė abruo Rodyti pranešimą
                Labai graži aikštė. Patiko, kad panaikino tą gatvelę arčiau bažnyčios. Dabar viskam bus vietos, ir šventėms, ir ant pievutės piknikams O kai dar suoliukai bus normalūs... Sweet.
                Kokią gatvelę panaikino? Tą kur šviežiai perasfaltavo ir pora įrašų aukščiau yra fotkė?

                Comment


                  Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                  Kokią gatvelę panaikino? Tą kur šviežiai perasfaltavo ir pora įrašų aukščiau yra fotkė?
                  Atšaka buvo. Žiūrėk Google maps iš anksčiau.

                  Comment


                    Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą

                    Man skalda irgi gana keistai atrodo, atrodytų lyg tai būtų laikinas sprendinys. Ar tik ne čia numatomas fontanas? Kol jis fontanas nebaigtas, gal jis užpiltas skalda?
                    Fontano vieta matosi šitoje foto: https://www.miestai.net/forumas/foru...77#post1590577

                    Comment


                      Parašė liutass
                      Vilnieciai per daug pasipute (kaip muilo burbulai), kad pripazintu istaske Lietuvos pinigus ir padare totalini Žytomyro lygio kulturos namu lygio šūdą.
                      Taigi atvirkščiai, vilniečiai sako, kad š, o naujosios sostinės piliečiai giria šį projektą.

                      Comment


                        Apmaudu, kad iki 2018 m. vasario 16 d. galutinai Lukiškių aikštė nebus sutvarkyta, o tik pavasarį matysime vaizdą. Šiaip šiai dienai būtų per greitai kritikuoti, kai bendro vaizdo nematome. O priekaištų turiu tik du:
                        1. Kai kur plytelės kreivos (išsikreivino per tokį laiką?), o kai kur žengiant jaučiasi, kad sujuda, t.y. netvirtos.
                        2. Šoniniuose takuose trombuotas paviršius. Pagal projektą taip, ar bus kažkas kito? Žinoma, nieko blogo, bet žinant mūsų mentalą, dviratininkai išvagos tą gruntą.
                        Paskutinis taisė R.D.; 2017.11.05, 18:26.

                        Comment


                          Profesionalu nuomone
                          https://bustas.lrytas.lt/architektur...tm_medium=Copy

                          Comment


                            Dar yra Jazzu ir Mikutaviciaus nuomone, kuri yra labai neigiama. Priminkite, is kur atejo finansavimas sitai vietai?

                            Comment


                              Gal dar norite, kad Leniną grąžintų į aikštę?


                              Flickr

                              Comment


                                Lietuva šiuo metu pergyvena kūrybiškumo krizės laikotarpį. Aš esu tarp tų žmonių kurie mano jog Vytis ten visai netinka. Po kurio laiko dėl tokio monumento bus visiems gėda, nes jis visiškai ten neįsikomponuoja nei idėjiškai, nei architektūriškai nei skulptūriškai. Paimsime atvaizdą nuo euromonetų ir įamžinsime pagrindinėje sostinės aikštėje? Aikštė didelė, o skulptūra elementariai joje prapuls. Ir ką ji turi bendro su memorialo ar panašia idėja?
                                Manau, kol neturime gabių žmonių, galinčių idėją sukurti ir įgyvendinti nėra jokio reikalo skubėti. Palikime jam tiesiog vietos ir viskas. Įtariu, kad čia kažkam labai rūpi gauti honorarus ir pinigus įsisavinti.

                                Comment


                                  Aš vengiau skaityti ir matyti, ką mūsų 'žvaigždės' galvoja apie Lukiškių aikštę, bet kažkaip prisiverčiau, perskaičiau ir eilinį kartą pakraupau.

                                  Jazzu:

                                  Gyvenu šalia, kasdien eidavau čia, buvo labai jauku ir šunį vedžiot, ir skaityt, ir būt tiesiog. Man totalus šokas. Linkėjimai tiems ******, kurie leido, kad tai atsitiktų. Beskonybės, atgrubnagių, durnių fiesta... Širdį suspaudė, net vandenynas už lango negelbėja ir nuotaikos nepakelia. Kodėl kažkas leidžia tokiems dalykams vykti? Aš tikrai esu už pokyčius, virsmus, modernius sprendimus. Bet čia yra pasityčiojimas, miesto veido griovimas ir grįžimas į kažkokį baisų Rusijos priemiestį 50 metų atgal.
                                  Daug emocijų, daug apie tai, kad šunį prieš tai vedžiodavo, bet kame problemos? Kas nepatiko? Kas negerai? Ką reikėjo kitaip daryti? Kur argumentai? Nėra.

                                  Prusaitis:

                                  „Lukiškių aikštėje teniso kortai (gruntas) būtų tikę kur kas labiau. O jeigu rimtai... manau reikėtų iš tos tarybos narių arba tų – atsakingųjų, kurie patvirtino šį projektą, atimti turto už tiek, kiek kainavo šis projektas mums. Akivaizdu, kad švaistomas mūsų turtas ir be fantazijos. Nuo šiandien tos vietos vengsiu.
                                  Vėlgi - vien emocijos, jokių argumentų. Kas su aikšte negerai - neaišku. Bet negerai. Labai negerai.

                                  Tik jeigu kažkokias Lietuvos 'žvaigždes' dar galima suprasti dėl jų kvailumo ir to, kad nesupranta apie ką kalbą, bet ką galvoti apie kažkokį arhitektą, kuris lyg ir turėtų suprasti esmę?

                                  Audrys Karalius

                                  Man atrodo, kad toje aikštėje yra įpaminklinta depresija“, – sakė pašnekovas. „Tai yra erdvinis meno kūrinys, tas pats kaip literatūra turi raštą raidėmis, pastraipomis, muzika turi savo raštą. Tai ir erdvinis menas, ar tai būtų architektūra, dizainas ar skulptūra, tie dalykai susijungia. O šiuo atveju mes matome erdvinį tekstą. Ką mums tas tekstas byloja? Kažkur jau girdėjau, kad autoriai didžiuodamiesi sako, kad takai išvedžioti žmonių mėgstamų maršrutų kryptimis.
                                  Kaip suprantu šitas architektras nori pasakyti, kad tai, kas praktiška ir pritaikyta kasdieniam naudojimui yra blogis, nu nes gi reikia kažkokių 'fejerverkų'. Čia tas pats, kada koks nors dizaineris sakytų 'kodėl jūs čia su striukėmis vaikčiojat, gi kosmonauto kostiumai daug mandriau atrodo'. Miesto infrastruktūrai keliamas pagrinidinis uždavinys visų pirma turėtų būti atitikimas praktiniems poreikiams ir kad žmogui ja būtų patogu naudotis. O dabar įsivaizduokim Lukiškių aikštę su žalia pieva ir iš šaligatvių nupiešta saule. Kas ja naudosis? Niekas. Kvailai, ne pagal žmonių poreikius nutiesti šaligatviai būtų nieko verti, o tą saulę galima būtų pamatyti nebent iš aukštai pakilusio drono.

                                  Tiems visiems kritikams nori parodyti, kas prieš tai buvo tapę konkurso nugalėtojais ir kad reikia dėkoti dievams, jog aišktės projektas buvo pakeistas:



                                  Super-duper architektas savo komentarus tęsia toliau:

                                  „Kitas sluoksnis – aikštė aiškiai perpjauta į dvi dalis: tai melžėjų takelių dalį ir vietą kareivėliams. Aikštė neturi jokios koncepcijos, kuri būtų bent kiek individuali, reikštų kažkokią jėgą, viltį, vektorių. O laisvė, mano akimis, yra vektorius, veikimas tam tikromis kryptimis. Tai nėra atsipalaidavėliškas, išglebęs, melancholiškas tūnojimas“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė architektas
                                  Reikia suprasti, kad tai, jog aikštę buvo nuspręstą padalinti į dvi dalis, buvo labai blogas sumanymas. Neva tai reiškia, kad nebelieka 'krypties'. Kryptį matyt reiškia visą aikštę paversti pieva, arba visą iškloti plytelėmis. Kompromisas negalimas. Mano supratimu įvyko pats geriausias variantas - atsirado ir aikštė ir žalioji erdvė.

                                  Bet... aš ištiesų turiu priekaištų Lukiškių aikštei. Priekaištus dėl netinkamoj vietoj pastatytų stulpų jau išsakiau, bet nepatinka man ir tų medelių eilės aplink aikštės perimetrą. Jeigu buvo norima padaryti 'pasivaikščiojimą miške', tai tam kuo puikiausiai tinka aikštę gaubiantis medžių žiedas, kur vietos takeliams tikrai užtenka. Viduje aš matyčiau pievą su žalia vėja, krūmų ir gėlynų kompozicijas. Galbūt netgi nedidelius medelius, bet 'išmetytus', o ne tvarkingai kas metrą pasodintus per perimetrą. Tos kelios naujos eilės medžių palei aikštės perimetrą ištiesų smarkiai sumažina žaliają erdvę, kuri turi būti skirta piknikams, pasisedėjimams ant žolės ir pan.

                                  All in all, vertinant aikštės projektą - jis superinis. Geresnio turbūt ir negalėjo būti. O vertinant apželdinimą, kol kas su tais medeliais persistengta, o kartu viduje aikštės kol kas labai trūksta žaliųjų plotų. Bet tai galima bus vertinti tik kitais metais, kada pasimatys galutinis rezultatas.

                                  Comment


                                    Dabar aikštė atrodo nykokai, nes atidaryta lapkričio mėn., kada ir šiaip visas miestas nykiai atrodo. Pavasarį, kai sužaliuos pievutė (kurios palikta tikrai pakankamai), medžiai (kurių taip pat yra pakankamai, tiek senų, tiek naujų) ir kiti nauji želdiniai, gėlės, dar papildomai bus pastatyta kokių vazonų toje dalyje šalia Gedimino pr., aikštė tikrai atrodys labai gerai ir jaukiai.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė lettered Rodyti pranešimą
                                      dabar aikštė atrodo nykokai, nes atidaryta lapkričio mėn., kada ir šiaip visas miestas nykiai atrodo. Pavasarį, kai sužaliuos pievutė (kurios palikta tikrai pakankamai), medžiai (kurių taip pat yra pakankamai, tiek senų, tiek naujų) ir kiti nauji želdiniai, gėlės, dar papildomai bus pastatyta kokių vazonų toje dalyje šalia gedimino pr., aikštė tikrai atrodys labai gerai ir jaukiai.
                                      fontanas

                                      Comment


                                        Kažkas, pasivadinęs "TALKA už Lietuvos valstybinę kalbą" organizuoja mitingą Vyčiui apginti :
                                        https://www.facebook.com/events/146063772681567/
                                        N N N

                                        Comment


                                          Perskaičiau Karaliaus nuomonę. Aš jos nesupratau. Pavyzdžiui, kur rašo apie takelius eiti pas karves. Tipo sąmojis, bet reikšmė nesuprantama. Takelių išvedžiojimas prilygintas pataikavimu masėms. Jūs suprantat? Geriausias NEpataikavimo "masėms" pavyzdys būtų - buvusi Lenino aikštė. Kai yra idėja ir masės nukreipiamos kur reikia - į centrą. Galų gale, bus kaip visad: po pusmečio visi gyvens toje aikštėje ir bus pamiršę, kaip buvo anksčiau. Kad padarytum kažką labai blogai - reikia labai pasistengt. Čia tikrai ne tas atvejis.
                                          Paskutinis taisė Knope; 2017.11.06, 09:38.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X