Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Perskaičiau visą šią temą (ir jos archyvą iki 2005 05 mėn.)
    Labai daug informacijos (nors vasarą buvo ir kelių savaičių trukmės nukrypimų į lankas apie laivus ir BVP, kad net Mantaz juokaudamas ketino perkelti šią temą iš "projektų" į "prospektą").
    Bet kokiu atveju ačiū visiems čia rašantiems.

    Teradau vieną rimtesnį apibendrinimą - Edgaex nuotrauką su pažymėtais projektais. Ačiū
    Tokiam miestui kaip Klaipėda gal reikėtų atskirai diskutuoti apie gyvenamuosius ir komercinius pastatus. Gal bus kada nors pamatyti Klaipėdos žemėlapį su gyvenamųjų ir biurų ar komercinių pastatų vietomis

    Comment


      Parašė Romas
      Teradau vieną rimtesnį apibendrinimą - Edgaex nuotrauką su pažymėtais projektais. Ačiū
      dekui
      Westside is the best ! :jura:

      Comment


        Parašė Romas
        Tokiam miestui kaip Klaipėda gal reikėtų atskirai diskutuoti apie gyvenamuosius ir komercinius pastatus. Gal bus kada nors pamatyti Klaipėdos žemėlapį su gyvenamųjų ir biurų ar komercinių pastatų vietomis
        Nera dar man atrodo tokio kiekio tu gyvenamuju ir komerciniu pastatu, kad galetume apie juos kurt temas.
        O del zemelapio, tai esu padares sioki toki

        http://img90.imageshack.us/img90/741...isemap20fp.jpg
        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

        Comment


          J. Simonavičiūtės mintys

          2006-ieji bus turtingi projektų

          Praėjusią savaitę nemažai diskutuota ir apie ateinančiais metais ketinamus pradėti įgyvendinti investicinius projektus.

          Vienas svarbiausių - buvusio senojo tabako fabriko vietoje įkurti vadinamąjį kultūros fabriką. Apie tai, pasak J. Simonavičiūtės, kalbama jau seniai, tačiau tik dabar susiklostė palankios sąlygos šiai idėjai įgyvendinti.

          Detalusis teritorijos planas jau patvirtintas, o dabar ketinama pradėti rengti šio objekto techninį projektą ir teikti jį paramai iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramai gauti.

          Kitais metais, pasakojo J. Simonavičiūtė, tikimasi sutvarkyti ir jau kadais pagalbos reikalingą Klaipėdos karilioną. Tam esama tik vieno būdo - nulieti naujus varpus. Šis užmojis miestui atsieitų nemažus pinigus - apie milijoną litų. Savivaldybės administracijos nuomone, tai padaryti būtina, tačiau galutinį žodį turės tarti miesto politikai.

          Pajudėjo ir namo Daržų g. 10 reikalai. Ši griuvena priklauso Savivaldybei, o ją suremontavus būtų iki galo sutvarkyta jau šiandien menų kvartalu vadinama senamiesčio dalis, esanti šalia Dailės parodų rūmų. Šį statinį planuojama sutvarkyti iš miesto biudžeto lėšų.

          Dar vienas didelis projektas - Kretingos gatvės nuo Panevėžio g. iki vadinamojo ligoninių miestelio sutvarkymas. Bendra jo vertė - apie 17 mln. litų. Pastariesiems dviem projektams įgyvendinti lėšų tikimasi gauti iš žemės pardavimų, kurie bent jau kol kas vyksta labai sėkmingai.

          Šiuo metu jau rengiamas Minijos gatvės atkarpos nuo Kalnupės gatvės iki pat Jūrininkų prospekto rekonstrukcijos projektas. Prie šios magistralės sutvarkymo darbų savo lėšomis yra pasižadėjusi prisidėti ir Uosto direkcija.

          Ateinančiais metais, pasakojo J. Simonavičiūtė, ketinama bent šiek tiek aptvarkyti ir šalia universiteto miestelio esantį parką. "Kokių nors esminių idėjų dėl šio itin apleisto objekto kol kas neturime, tačiau tvarkos jame tikrai turėtų atsirasti daugiau. Planuojama skirti lėšų želdynams prižiūrėti, takams sutvarkyti bei mažajam inventoriui atnaujinti. Ateityje imsimės rengti šio parko sutvarkymo projektą."

          Bendradarbiaudami su "Klaipėdos vandens" specialistais ateinančiais metais ketiname sutvarkyti inžinerinius tinklus.

          Žemės kapinėms kol kas užteks

          "Esame parengę kapinių sutvarkymo programą. Jos rezultatai, - pasakojo J. Simonavičiūtė, - mus šiek tiek suglumino. Parengus projektą ir apskaičiavus lėšų poreikį, paaiškėjo, kad šie darbai mums kainuos labai brangiai - apie 17 mln. litų, t. y. vienos laidojimo vietos įrengimo kaina būtų maždaug 600 litų. Nepaisant to, programą būtina kuo greičiau įgyvendinti, priešingu atveju galime pritrūkti laidojimo vietų."

          Ne per seniausiai įvyko konkursas Lėbartų kapinėms išplėsti. Mažiausia pasiūlyta kaina - apie 11 mln. litų.

          Tai bus 3-4 metus truksiantis projektas, įgyvendinamas etapais. Kartu bus įrengtas ir apie 380 tūkst. litų kainuosiantis kolumbariumas. Ateinančiais metais šiam projektui įgyvendinti planuojama skirti apie 4 mln. litų.

          Užbaigus visus darbus Lėbartų kapinės padidės apie 17 hektarų.

          Vilija ŠILINIENĖ
          www.ve.lt
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            I.Techniniai projektai:

            1.(287-3) Kontoros (1B2p) griovimas, Klaipėdos g. 5.

            2.(486-1) Individualus gyvenamas namas, Stoklių g. 18.

            3.(424-2) Individualus gyvenamas namas, Barškių g. 21.

            4.(425-2) Individualus gyvenamas namas, Barškių g. 23.

            5.(426-2) Individualus gyvenamas namas, Barškių g. 25.


            6.(515-1) Prieangio statyba prie gyvenamo namo ir ūkinio pastato rekonstrukcija, Pievų g. 4. 7.(516-1) Individualaus gyvenamo namo rekonstrukcija, Raudonės g. 1.


            8.(510-1) Pastatų: administracinio 43B4p (un. Nr.2191-9000-103; gamybinio 44P4p (un. Nr.2191-9000-1049); administracinio 45B2p (un. Nr.2191-9000-1052); gamybinio 46P2p (un. Nr.2191-9000-1016); gamybinio 47 P2p (un. Nr.2191-9000-1061); gamybinio 48 P1p (un. Nr.2191-9000-1027); sandėlio 52F1g (un. Nr.2198-5004-3014); dūmtraukio Nr.1 ir dūmtraukio Nr.2 griovimas, Nemuno g. 2.


            9.(428-4) Parduotuvės „Vikonda“ rekonstrukcija, Liepojos g. 12.

            10.(477-1) Magistraliniai vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo tinklai perspektyvinėje miesto plėtros teritorijoje į šiaurę nuo Vilniaus plento. I etapas – vandens tiekimo ir ūkio nuotekų šalinimo tinklai ir NS Nr.31 Liepų g. tęsinys iki plento „Klaipėda – Liepoja“.

            11.(505-1) Daugiabutis gyvenamasis namas su komercinėmis patalpomis. Esamo pastato (un.Nr. 2191-0003-2016) griovimas, S. Šimkaus g. 7.

            12.(506-1) Ūkinių pastatų statyba, Puodžių g. 10.


            13.(533) Skirstomasis dujotiekis ir dujotiekio įvadai iki gyven. namų valdų ribos Melnragės gyvenamų namų kvartale Kopų g. 8.

            14.(534) Gyvenamųjų namų dujofikavimas „Paupio“ kvartale, Šienpjovių g. 5.

            15.(535) Skirstomasis dujotiekis bei dujotiekio įvadai iki gyvenamųjų namų valdos ribos Kalnupės g. 47, 49, 51, 53.


            16.(536) Pastato galinio fasado apšiltinimas, Gedminų g. 8.

            17.(537) Gyvenamo namo galinių fasadų sienų šiltinimas, Naujakiemio g. 1.


            18.(53 Buto rekonstrukcija, Jūrininkų pr. 12-12.

            19.(539) Buto rekonstrukcija, Brožynų g. 7-75.

            20.(540) Du sublokuoti individualūs gyvenami namai Kretingos g. 177a, 177b.

            21.(541) Administracinių – komercinių patalpų išplėtimas greta esančiomis patalpomis 11a, 11b, 12a, 12b Taikos pr. 42.

            22.(542) Administracinių patalpų–notarų biuro kapitalinis remontas, Taikos pr. 3.

            23.(543) Buto praplėtimas nenaudojamo koridoriaus sąskaita, Smilties Pylimo g. 17-15.


            24.(544) Įplaukiančiųjų ir išplaukiančiųjų mažųjų laivų tikrinimo krantinės, suskirstant etapais: I etapas – suprojektuoti krantines, elektros tiekimo liniją ir elektros įrangą krantinėje, Smiltynės pl. 2a.

            25.(545) Sandėlio statyba, Žūklės g. 24.

            26.(546) Pirmo aukšto prekybinių patalpų rekonstrukcija, įrengiant gyvenamas patalpas, Malūnininkų g./ Švyturio g. 1/12.



            I.Detalieji planai:

            1. Tauralaukio gyvenvietės centinės dalies detalusis planas.

            2. Teritorijos prie Labrenciškių ir Medelyno Klaipėdoje detalusis planas.

            3. Žemės sklypo K. Donelaičio g. 6a, Klaipėdoje detalusis planas.
            %)

            Comment


              Atnaujinta biblioteka užpildo senamiesčio erdvę

              Vieno iš naujojo Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos pastatų statyba – prie pat pabaigos. Ilgai statytoje bibliotekoje atliekami apdailos darbai.

              Lapkritį - pabaiga

              Objekto vertė – 30 mln. Lt , įskaičiuojant pastatų statybą, senųjų pastatų – architektūros paminklų pritaikymą bibliotekos poreikiams, šiuolaikinę bibliotekos įrangą, teritorijos sutvarkymą. Pirmasis etapas - naujas pastatas, išeinantis į Pievų Tako gatvę, jau pastatytas. Jame baigiami apdailos darbai, sumontuoti baldai bei įranga.

              Baigiama tvarkyti Pievų Tako gatvės atkarpa priešais biblioteką.

              Šių metų darbus planuojama baigti iki lapkričio. Tačiau antrasis statybos etapas – naujųjų korpusų jungiamoji dalis su senuoju pastatu Herkaus Manto gatvėje ir konferencijų sale bei ratinės įrengimu prasidės 2006 metais.

              Rekonstruos ir ratinę

              Herkaus Manto gatvėje jau šiandien matyti rekonstruojamas buvusios ratinės pastatas. Palikta tik vienaaukščio raudonų plytų pastato su mansarda „dėžė“. Išardytas senas šiferio stogas, pašalintos supuvusios medinės ir sumontuotos naujos gelžbetonio perdangos. Statybininkai sujungė medines gegnes, senovės papročiu iškėlė ąžuolo lapų vainiką. Buvusios ratinės fasado plytas statybininkai dar turės apdoroti smėliasraute.

              Buvusioje ratinėje planuojama atidaryti kavinę, antrajame aukšte įsikurs bibliografijos skyrius. Pastačius jungiamąją dalį ir sutvarkius bibliotekos kiemą, mūrinis ratinės pastatas ir seni medžiai baigs formuoti vidinę seniausios uostamiesčio bibliotekos dalį.

              Naujajame bibliotekos pastate yra nedidelis vidinis kiemelis. Jis funkcionalus, nes į jį žvelgia skaityklų, holų ir kai kurių pagalbinių patalpų langai. Apželdinus kiemelį, jame įrengus gėlyną, biblioteka turės dar vieną reprezentacinę apipavidalintą vietą kameriniams renginiams.

              Išvažiavimo problemos

              Naująją biblioteką Pievų Tako gatvėje supa šiuolaikiški pastatai: iš šiaurės - „Kapitolijaus“ prekybos centras, iš pietų - „Mega Plaza“.

              Bibliotekos statybos techninę priežiūrą vykdantis Ričardas Grigaliūnas mano, kad dabartinė Pievų Tako gatvė nepatogi privažiuoti prie bibliotekos. Ateityje čia gali susidaryti mašinų grūstys. Pasak jo, kreiva gatvė gadina malonų šiuolaikiškų pastatų vaizdą, iškraipo perspektyvą.
              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

              Comment


                Malonų šiuolaikiškų pastatų vaizdą...Mega plaza dėžė paprasta iš šonų ir galo.
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  Mega Plaza labai gerai atrodo
                  %)

                  Comment


                    trumpai:
                    1. www.architektams.lt - Klaipėdos architektų puslapis
                    2. jau galima apžiūrėti Pramogų banko rekonstrukcijos konkursinius darbus (Architektų sąjungoje)

                    Comment


                      Sveikas,
                      Turbut busi dar vienas architektas musu tarpe?
                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                      Comment


                        Naujas kvartaliukas:

                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                        Comment


                          Parašė Eimantas
                          Malonų šiuolaikiškų pastatų vaizdą...Mega plaza dėžė paprasta iš šonų ir galo.
                          Man MP gerai atrodo

                          Comment


                            Eilines naujienos
                            O as tikejaus, kad bent 16 butu
                            Beje, plotas jau beveik aptvertas ir po biski vyksta darbai.

                            Kauno gatvėje dygs aštuoniolikaukštis namas

                            Kauno g. 9A, vietoje buvusiojo boulingo centro “Smūgis” pastato, “A 405” architektų grupė suprojektavo aštuoniolikos aukštų gyvenamąjį daugiabutį namą.

                            Planuojama, jog naujajame daugiaaukštyje name bus apie 90 dviejų trijų kambarių butų. Fasadų apdailai ketinama naudoti spalvotas kompozicines medžiagas, jie bus ventiliuojami. Namą puoš ir įstiklintos lodžijos. Pirmajame aukšte numatyta vietos komercinėms patalpoms.

                            Po visu sklypu numatyta pastatyti požeminį garažą, kuriame tilptų apie 110 automobilių. Vietų automobiliams numatyta ir prie daugiabučio namo. Čia būtų ir vaikų žaidimo bei poilsio aikštelė, žalioji zona. Be jų, namo statytojai įsipareigojo sutvarkyti aplink teritoriją esančius želdynus bei bendro naudojimo poilsio aikšteles. Nuo Kauno gatvės iki namo 9A bus nutiestas patogus privažiavimo kelias, kurio pakraščiuose taip pat numatyta vietų automobiliams statyti.

                            Pristatydamas sklypo Kauno g. 9A detalųjį planą vakar posėdžiavusiems Teritorijų planavimo komiteto nariams, architektas Saulius Plungė sakė, jog planui priekaištų neturėjo nei nuolatinės statybos komisijos nariai, nei Klaipėdos apskrities viršininko administracijos specialistai.

                            Aktyviai viešame svarstyme dalyvavę šalia esančių namų gyventojai priekaištų dėl būsimos kaimynystės neturėjo.
                            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                            Comment


                              jega !

                              hmm bet niekaip as nesigaudau kur tas boulingas "smugis" buvo ? gal kas galit ant zemelapio pazymet ?
                              Westside is the best ! :jura:

                              Comment


                                Na galetum www.maps.lt ivest adresa ir pamatytum

                                http://www.maps.lt/redirect.asp?eid=4626
                                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                Comment


                                  Parašė Rokas
                                  Man MP gerai atrodo
                                  Iš priekio, kur paliktas senas fasadas ir man normaliai atrodo, bet iš šonų eilinė skardinė architektūra.
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    Montuojamas stiklas.Ferdinando aštuonaukštyje.

                                    Comment


                                      o nuotraukos kur ?

                                      As irgi maciau, tik viename sone deda juodus (?) stiklus.
                                      Westside is the best ! :jura:

                                      Comment


                                        Giruliai

                                        Blokinių gyvenamų namų kvartalas Palangos ir Turistų Gatvėje

                                        Šis gyvenamų namų kvartalas skirtas šiuolaikiniam skubančiam gyventi žmogui, įvilktas į romantišką rūbą.

                                        Pastatų architektūrinė išraiška tradicinė, būdinga Giruliams ir visam Klaipėdos Kraštui.

                                        Fasado apdailai naudojamos kelėto tradicinio spalvų klinkerio plytos, dažymo medžio apkalimas, tinkas, stogai – spalvotų čerpių. Namų sklypai aptveriami klinkerio tvorelėmis su ažūriniu metalu.

                                        Kvartalas žalioj zonoj. Numatyta renovuoti iki 1500 m2 želdynų ir pasodinti 25 medžius.

                                        1 ir 2 blokai:


                                        3 ir 4 blokai (parduota):



                                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                        Comment


                                          Parašė Tomasl
                                          Montuojamas stiklas.Ferdinando aštuonaukštyje.
                                          Labai saunu Kokio atspalvio?
                                          %)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X