Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Mosk, kiek zinau tu architektas, tai galetum dazniau mumis pamalonint nuotraukom is tokiu konkursu
    Beje, buvo patvirtintas Zveju g. 10(tarp Memelio ir kito sandelio) detalusis planas. Tik dabar idomu kaip ten su architektura bus, nes tie renderiai kuriuos matem, tai...
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment


      Parašė ArTuRAs
      Mosk, kiek zinau tu architektas, tai galetum dazniau mumis pamalonint nuotraukom is tokiu konkursu
      Beje, buvo patvirtintas Zveju g. 10(tarp Memelio ir kito sandelio) detalusis planas. Tik dabar idomu kaip ten su architektura bus, nes tie renderiai kuriuos matem, tai...
      a ka? negrazus kanco namukai?

      Comment


        O tai gal pakeite ka nors?
        Tik nesakyk, kad toks derintusi prie senamiescio
        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

        Comment


          hmmm atrodo labai keistai, ir nelabai vykusiai. bet čia kaltos ne spalvos ir ne langai. labai nuvertinti tie senieji sandeliai, o naujieji pastatai švelniai tariant didoki netikiu kad seniau ten buta tokiu dideliu pastatu. panašu kad gali išeiti novotelio analogas klaipedoj...

          Comment


            Na spalvos tai kiek zinau bus ne tokios, o "specialios Klaipedai" Cia jau turbut kazkas raudono su plytom, todel tikiuosi, kad ir pastata nors kiek pakeite
            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

            Comment


              A ta nesamone prades statyti?..
              %)

              Comment


                Sandėliukų vietoje – daugiabučiai namai

                Livija Grajauskienė

                Sandėliukų bei buvusių malkinių „turtingas“ Klaipėdos naujamiestis – teritorija nuo Danės upės iki S. Dariaus ir S. Girėno gatvės – pamažu ima keistis.

                9 aukštai tinka

                S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje UAB „Metva“ užsakymu rugpjūčio pradžioje pradėtas statyti devynių aukštų daugiabutis namas. Iki pavasario UAB „Andrijauskas ir partneriai“ Klaipėdos biuro architektų Vilmantos Vaupšienės ir Mariaus Mockaus suprojektuoto daugiaaukščio namo statyba turėtų būti baigta.

                Urbanistiniu požiūriu panagrinėjus bendrą kontekstą, buvo prieita prie išvados, kad ši ir šalia esančios S. Dariaus ir S. Girėno gatvės vietos tinka aukštuminių pastatų grupei, juolab kad šalia yra aukštas laivininkystės pastatas, netoliese – devynaukštis gyvenamasis namas, kiek tolėliau – dvylikos aukštų bendrabutis. Architektų nuomone, kitoje gatvės pusėje plytinti dykra – taip pat puiki vieta daugiaaukščiams namams. Jeigu jie būtų suprojektuoti ir pastatyti, bendroje miesto išklotinėje atsirastų savotiška architektūrinė kalva.

                Pasak architekto Edmundo Andrijausko, iš pirmo žvilgsnio naujo gyvenamojo namo vieta, „lyg ir turėtų problemų“, - greta judri gatvė. Tačiau, kita vertus, pro statomo ant kalnelio namo langus atsiveria puikūs ir miesto, ir uosto įplaukos vaizdai.

                Naujajame devynaukštyje bus 40 dviejų ir trijų kambarių butų, kurių plotas – nuo 50 iki 80 kv. m. Po namu – požeminis garažas, kuriame kiekvienam butui numatyta po vieną automobilio vietą.

                Pastato apdailai numatytos keraminės kelių spalvų plokštės, siluetą formuoja mansardinio aukšto nuolaidžios stiklo plokštumos ir terasos.

                Ten, kur kyla daugiabutis namas, būta seno sulaukėjusio sodo. Žinia, vaismedžiai išsaugoti nebus, tačiau išliks visi prie gatvės ir aplink užstatomą teritoriją esantys vertingi želdiniai.

                Prie namo suprojektuotos vaikų žaidimo aikštelės, žaliosios juostos. Nuo gatvės pusės bus pastatyta sienutė, kad ne tik namas, bet ir kiemas būtų apsaugotas nuo gatvės triukšmo.

                A. Skiezgelas nustebino


                Miesto užstatymo tarybos nariai, svarstę architekto Adomo Skiezgelo pateiktus projektinius pasiūlymus dėl sklypo I. Kanto g. 14 užstatymo, sakė esą maloniai nustebinti. Projektuotojai nebando į sklypą įgrūsti daugiaaukščio, atsižvelgia į šalia esančių namų gyventojų poreikius bei laikosi detaliajame plane įrašytų sąlygų – paisoma aukščio bei tūrio.

                Ten, kur projektuojamas naujas namas, dabar riogso dviejų aukštų silikatinių plytų sandėlis.

                Architektai siūlo jo vietoje statyti senajai Klaipėdai būdingos architektūros trijų aukštų su mansarda pastatą, kurio pirmajame aukšte 85 kv. m planuojami komercinei veiklai ar biurams. Vidiniame kiemelyje suprojektuotas dviejų aukštų su mansarda priestatas. Pirmajame jo aukšte būtų garažai, kuriuose automobilius laikytų penkių butų – tiek jų bus per abu pastatus – gyventojai.

                Užsakovai įsipareigoja pakloti 500 kv. m šaligatvio trinkelių, tokį pat plotą užsėti veja, pasirūpinti, kad vidiniame kiemelyje būtų ir želdynų, ir vaikų žaidimo aikštelė, ir papildomų automobilių stovėjimo vietų. Taip pat įsipareigota perdažyti greta esančio namo fasadą bei pakeisti gyventojams langus.

                Miesto užstatymo tarybos nariai architektai sakė, jog pateiktame projekte mato dvi vertybes – tūrį ir stilistiką. Pasidžiaugta, jų žodžiais, gražia fasado idėja, kuri kartu ir šiuolaikiška, ir tiktų net senamiesčiui, bei tuo, kad išlaikomas ritmas „žaidžiant stogais“.

                Patarta pagalvoti dėl kieme būsiančio priestato, kurio architektūra dabar gerokai skiriasi nuo pagrindinio pastato.

                Didžiausias projekto trūkumas – nenuspręsta, kaip bus sujungti greta stovėsiantys pastatai ir jų stogai. Tad iš esmės pritarę projektiniams pasiūlymams, architektai įpareigojo kolegą dar pagalvoti, kaip derėtų sujungti stogus.

                "Klaipėda"
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  ArTuRAs' ui



                  Comment


                    Uosto užkarda atsiras Minijos gatvėje


                    Siekiant koncentruoti pajėgas ateityje vietoje trijų uostamiestyje esančių uosto užkardų - Malkų, Molo ir Pilies - atsiras viena, kuriai numatyta skirti sklypą Minijos gatvėje.

                    Nors užkardos projektavimo finansavimas jau buvo patvirtintas - tam skiriama 0,5 mln. litų, tačiau tokiam objektui uostamiestyje rasti tinkamą vietą buvo sunku. Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktoriaus Kastyčio Macijausko, nė viename detaliajame plane nebuvo tokiai paskirčiai numatyto sklypo.

                    Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado pavaduotojo Valentino Novikovo teigimu, užkarda negali būti kuriame nors pakraštyje, todėl pasirinkta vieta miesto viduryje, Minijos gatvėje priešais "Baltpark" viešbutį. Šią vietą teigiamai įvertino ir užsienio ekspertai, taip pat pritarė ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD), Savivaldybės administracija ir apskrities viršininkė.

                    Pasak V. Novikovo, ši vieta labai gera, todėl gali būti jėgų, nenorinčių sklypo atiduoti uosto užkardai. Tačiau, miesto mero Rimanto Taraškevičiaus teigimu, tai jau esąs valstybinės svarbos dalykas ir neturėtų būti paisoma komercinių interesų.

                    Sklypą uosto užkardai bus galima skirti KVJUD parengus keleivių ir krovinių terminalo detalųjį planą. Pasak Teritorijų planavimo komiteto pirmininko Kazio Vaišvilos, detaliajame plane sklypas jos statyboms bus rezervuotas.

                    Anot V. Novikovo, užkardai skirtas lėšas reikia panaudoti iki 2006 metų gruodžio 31 dienos, todėl ateinančiais metais jau reikėtų pradėti statyti. Visam projektui skiriama apie 12 mln. litų, iš kurių pačiam pastatui - apie 4 mln. Vado pavaduotojas pabrėžia, kad miesto vaizdo administracinis pastatas tikrai nesugadins - jį projektuojant ir statant bus atsižvelgiama į architektų siūlymus, stengiamasi įsilieti į uostamiesčio architektūrą.
                    Giedrė NORVILAITĖ
                    www.ve.lt
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Klaipėdos "Žalgirio" sporto rūmų rekonstrukcija - iki šių metų pabaigos


                      Iki Naujųjų metų Klaipėdoje bus rekonstruoti "Žalgirio" sporto rūmai. "Žalgirio" sporto rūmų rekonstrukcija buvo pradėta pernai. 2004 metais čia atlikta darbų už maždaug 0,5 mln. litų. Šiemet rekonstrukcijai skirta per 1,6 mln. litų.

                      Anot Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus, 1,1 mln. litų skirta iš Klaipėdos savivaldybės Privatizavimo fondo, dar apie 0,5 mln. litų - iš valstybės Privatizavimo fondo.

                      Anot mero, remonto darbus kiek sulėtino netinkamai suprojektuotas žiūrovų balkonas. Jį norėta padidinti, nes sėdimų vietų pagrindinėje salėje buvo nedaug. Dėl netikslaus projekto dalį pastatytų balkono konstrukcijų teko išardyti, todėl padaugėjo statybos ir montavimo darbų.

                      Nors sporto komplekso remonto darbai dėl netinkamai suprojektuoto žiūrovų balkono kiek užsitęsė, statybininkai teigia, kad rekonstrukcija bus baigta sutartyje numatytu laiku, tai yra ne vėliau kaip gruodžio viduryje. Pagal sutartį remontuojama ne tik pagrindinė salė, bet ir visos kitos vidaus patalpos, tvarkoma rūmų aplinka.

                      "Delfi"

                      Statyti prieškariu, ketvirtajame dešimtmetyje, architektas Landsbergis-Žemkalnis.
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        Prancūzų diplomatas ieško ryšių Klaipėdoje

                        Prancūzijos Respublikos ambasados Lietuvoje ekonomikos patarėjas Bernaras Petro (Bernard Paitreault) rugsėjo 28 dieną lankėsi Klaipėdos mieste ir susitikęs su meru Rimantu Taraškevičiumi domėjosi miesto ir uosto vystymu. Diplomato nuomone, Prancūzijos verslininkai mažai žino apie Baltijos šalių regioną ir Lietuvą, todėl papildoma informacija, paskleista įvairiais kanalais, gali sudominti daugelį, žadančių plėtoti verslą naujose Europos Sąjungos valstybėse.

                        Prancūzijos ambasados Lietuvoje ekonomikos patarėjas B.Petro pirmą kartą lankėsi uostamiestyje ir labiausiai domėjosi Klaipėdos verslo, uosto, kultūros ypatumais. Jis susitiko su Prekybos, pramonės ir amatų rūmų, Laisvosios ekonominės zonos vadovais.

                        Pokalbio su meru R.Taraškevičiumi metu, B.Petro aukštai įvertino Baltijos valstybių pasiekimus per 15 nepriklausomybės metų, sakė, kad įvairiems Prancūzijos verslo sluoksniams šis regionas kelia vis didesnį susidomėjimą. Nedidelės prancūzų verslininkų grupės retkarčiais aplanko Lietuvą, juos labiausiai domina didieji šalies miestai.

                        Meras R.Taraškevičius diplomatui išsamiai papasakojo apie Klaipėdos plėtrą, numatomus investicinius projektus. Meras minėjo, kad šiemet Klaipėdos miestas kartu su kitais šalies didmiesčiais sėkmingai dalyvavo tarptautinėje Kanų parodoje, mūsų stendas ir investicijų planai domino užsienio verslininkus.

                        „Aš manau, kad nežiūrint prancūzų pergalės Europos čempionate prieš Lietuvos krepšininkus, mūsų šalys turi plačias, dar neišnaudotas įvairiapusio bendradarbiavimo galimybes“, - pastebėjo R.Taraškevičius.

                        Ponas B.Petro domėjosi uosto vystymo planais, krovos darbų apimtimis. Diplomatui buvo išdėstyta savivaldybės pozicija uosto plėtros ir Šiaurinio giliavandenio uosto statybos klausimais. Diplomatas susidomėjo miesto ir uosto planais plėsti kruizinių laivų terminalą ir statyti naują keleivinių laivų prieplauką. Buvo minėta ir įdomi detalė: Prancūzijos turistai – tretieji pagal užsienio turistų skaičių, kasmet aplankančių Klaipėdą (po vokiečių ir latvių).
                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                        Comment


                          Del Trinyciu:
                          Gerb. Artūrai,

                          Malonu, kad domitės Butsargių gyvenamuoju kvartalu.

                          Šiuo metu baigiamas ruošti teritorijos detalus projektas, ir pradedami pirmo statybos etapo (Bangų ir Kooperacijos g. kampas) techninio projektavimo darbai.

                          Sekantis pristatymo visuomenei etapas – patvirtinus detalųjį planą.

                          Tikimės, statybą pradėti (kartu ir butų rezervavimą) ateinančių metų pradžioje.

                          Sekite spaudą, apsilankykite mūsų tinklapyje (nurodyta apačioj), esant reikalui skambinkite, mielai padėsime.

                          Pagarbiai,

                          Vladas Šeporaitis

                          Klaipėdos atstovybės vadovas




                          Del Vites verslo centro:

                          Laba diena,

                          Verslo centro statybos prasides siais metais, kadangi leidimai statybom gauti, taip pat noretume suzinoti Jusu susidomejimo pagrinda. (UPS! )

                          Pagarbiai,
                          Projektu vadovas
                          Arlandas Gibeza
                          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                          Comment




                            o del VVC (Vites Verslo Centras) sakyk, kad noresi nuomotis patalpas tuose biuru pastatuose ! beje, reikejo paklaust jo kodel gi sumazino projekta (t.y. nuo 16 aukstu iki 10)
                            Westside is the best ! :jura:

                            Comment


                              Nu jo, isdurt zmogu
                              Dar pasakyt rezervuoju visa pastata, tik niekam neparduokit
                              O del aukstu, tai galejau paklaust...
                              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                              Comment


                                Parašė ArTuRAs
                                Del Trinyciu:
                                Sekite spaudą, apsilankykite mūsų tinklapyje (nurodyta apačioj), esant reikalui skambinkite, mielai padėsime.
                                o tinklapio adresas koks?

                                Comment


                                  www.inreal.lt
                                  Ten kolkas nieko naujo nera
                                  Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                  Comment


                                    Sendien pravaziavau pro Memeli ,tai ten salia,kur zada statyk berods viezbuti jau apsitvere,prasides statybos

                                    Comment



                                      Tikiuosi greitu laiku prasides visos tos teritorijos atgaivinimas
                                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                      Comment


                                        berods nauja mazas kvartalelis Klaipedoje http://www.klairesta.lt
                                        Westside is the best ! :jura:

                                        Comment


                                          Tas jau girdetas
                                          Kiek prisimenu tebuvo galima statyt 4 namus, kiti pradejo kilt neteisetai, tai sustabde statybas, uzpyle pamatus man atrodo tu neleistinu, kalbu buvo...
                                          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X