Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    vat kokių suoliukų jau keliolika stovi laisvėje

    Comment


      Parašė daktaras Rodyti pranešimą
      vat kokių suoliukų jau keliolika stovi laisvėje

      http://foto.terpe.lt/inkelti/20070917/P9170045.jpg
      Pirmieji suoliukai panašūs į suoliukus, o ne į supuvusio medžio gabalą. Pažanga.
      Paskutinis taisė Berliner; 2007.09.17, 19:55.
      BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

      Comment


        Laisvės alėja – vis dar miesto širdis

        Pagrindinės Kauno gatvės nenumarina nei apšiurę fasadai, nei prekybos milžino kaimynystė.

        Kauniečiai ištikimi

        Nemažai specialistų pranašavo verslo nuosmukį Laisvės alėjoje, kai pradės veikti prekybos ir pramogų centras „Akropolis“. Kai kurios parduotuvės išties į jį išsikėlė, tačiau patalpų nuomos kainos pagrindinėje gatvėje nenukrito – jos tebėra 100 – 140 litų už kv. metrą.

        Perėję per gatvę pastebėjome tik tris tuščias parduotuves su pasiūlymais nuomoti patalpas. Žmonių darbo dienos vidurdienį taip pat buvo gausu. Tik sutemus ši gatvė tebėra tuščia ir nyki.

        „Laisvės alėja buvo ir liks miesto širdis, - kalbėjo kaunietė Janina Sabaliauskienė. – Lankausi ir prekybos centruose, bet jie neatstos gatvės šurmulio. Tik su aukštakulniais batais moterims čia labai sunku vaikščioti.“

        Ant Soboro laiptų konspektus studijuojančios merginos sakė, kad joms Laisvės alėjoje atsigauna širdis. „Esu atvažiavusi mokytis iš Kelmės ir vien dėl šios gatvės pamilau Kauną, - prisipažino Vytauto Didžiojo universiteto studentė Jolanta. - Tačiau fasadai čia baisūs.“

        Pavojaus neskelbia

        Laisvės alėja dažnai pašaipiai vadinama batų alėja. Šių parduotuvių ir dabar tebėra daug – suskaičiavome jų daugiau nei dešimt. „Pradėjus veikti „Akropoliui“ pirkėjų šiek tiek sumažėjo, bet ne tiek, kad reikėtų skambinti pavojaus varpais, - šypsojosi viena batų parduotuvės „Danija“ pardavėja. – Manau, kad dabar parduodame apie 20 proc. mažiau avalynės nei metų pradžioje.“

        Tuo tarpu prabangių laikrodžių parduotuvės „Ženeva“ darbuotojas Algirdas Urbanavičius tvirtino, kad pirkėjų netgi daugėja. „Ir pats tuo stebiuosi, - gūžčiojo pečiais jis. – Pardavimai nuolat didėja, nors šalia yra dar dvi prabangių laikrodžių parduotuvės. Nemanau, kad savininkai būtų nepatenkinti ir norėtų palikti Laisvės alėją. Juk ši gatvė prestižinė, o mūsų prekės – taip pat.“

        Drabužių parduotuvės „Hugo Boss“ direktorė Ingrida Messer mano, kad ši gatvė visada išliks patraukli žmonėms. „Mes džiaugiamės klientų gausa, - teigė ji. – Tikrai nepanašu, kad Laisvės alėja merdėtų – ji visada bus ir kauniečių, ir turistų traukos centras.“

        Drabužių parduotuvių tinklo „Aprangos grupė“ rinkodaros direktorė Irma Marcinkienė sakė, kad Laisvės alėjoje įmonė valdo tris prestižinių drabužių parduotuves. „Prieš „Akropolio“ atidarymą apsvarstėme tolesnę strategiją ir nusprendėme dalį parduotuvių, kuriose prekiavome labiau masine ir jaunimui skirta produkcija, perkelti į prekybos centrą, bet Laisvės alėjoje palikome prestižinių rūbų parduotuves, - kalbėjo direktorė. – Ši gatvė yra unikali, tik miesto valdžia ja galėtų labiau pasirūpinti.“

        Karaliauja picerijos

        „Man visada trūks senojo „Metropolio“ ir „Tulpės“ restoranų, - guodėsi praeivis Gintautas Narbutas. – Laisvės alėjoje apskritai dar trūksta aukšto lygio restoranų.“

        Užtat išliko netoli Soboro antrame aukšte įsikūrusi valgykla. Sovietmetį menanti įstaiga siūlo išgerti vos 1,20 lito kainuojančios kavos, sukirsti šnicelį už 5,50 lito. Netoliese esančiame bare galima gauti nuo 3 litų kainuojančio alaus bokalą. Taip pat tebeveikia ir senųjų laikų spurginė, kurioje mėgsta lankytis pagyvenę žmonės ir pensininkai.

        Laisvės alėjoje veikia daugiau kaip 20 kavinių, restoranų, picerijų. Pastarųjų yra net septynios. Daugelis jų susitelkusios prie fontano. Nė vienoje jų padavėjai netinginiauja. „Ypač daug žmonių aptarnaujame pietų valandomis“, - teigė padavėjas Gintaras.

        Daugelis kalbintų kauniečių laukia Laisvės alėjos rekonstrukcijos. Kol kas valdininkai ir politikai neprognozuoja, kada bus įgyvendinta architekto Šarūno Kiaunės sukurta vizija.
        šit kaip mat

        Comment


          Iš lrt.lt šiandien rodys per panorama.
          Bunda Laisvė!!!

          Kauno architektai suka galvas, kaip atnaujinti "Merkurijų"

          Jūratė Anilionytė, www.lrt.lt
          2007 rugsėjo mėn. 19 d. 18:46

          Iš mirties taško po truputį judančioje Kauno Laisvės alėjoje savivaldybė ir verslininkai planuoja investicijas, praneša LTV naujienų tarnyba. Savivaldybė jau šįmet ketina pastatyti naujus šviestuvus ir skaičiuoja, kiek kainuos kapitaliai pertvarkyti Laisvės alėją.

          Tuo metu architektai , kaip po rekonstrukcijos turėtų atrodyti centrinės miesto gatvės simboliu tapęs „Merkurijus“.

          Pačiame Laisvės alėjos viduryje prieš ketvirtį amžiaus statytas „Merkurijus“ – nepasikeitęs. Tąsyk didžiausios Kaune universalinės parduotuvės statyba kainavo daugiau kaip 2,5 mln. rublių. Pastato langai gaminti Vokietijoje, o architekto Algimanto Sprindžio darbą akylai stebėjo tuometinė Kauno valdžia.

          Pastarąjį dešimtmetį vis tuštėjantis pastatas keliavo iš vienų rankų į kitas. „Merkurijų“ nusipirkusi Olandijos bendrovė kitąmet ketina pradėti jo rekonstrukciją. Per 20 metrų siekiančiame pastate planuojamos požeminės automobilių stovėjimo aikštelės, prabangios parduotuvės, biurai, butai.

          „Turime rasti tokią ribą, kad jis būtų įdomus, šiuolaikiškas ir ilgaamžis. Tokie dariniai yra patys sunkiausi architektūroje“, – teigė architektas Algimantas Kančas.

          Skaičiuojama, kad investicijos į pastato rekonstrukciją sieks apie 100 mln. Lt ir išjudins Laisvės alėjos pertvarką. Dar šįmet Kauno valdžia ketina už 5 mln. Lt pakeisti šviestuvus.

          „Tai, kas yra pastatyta, dar duoda pagrindo galvoti, kad tai nėra pats geriausias variantas, reikia dar geresnių“, – tvirtino Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

          Kitąmet savivaldybė ketina rengti techninį Laisvės alėjos projektą ir ieškoti per 100 mln. Lt dangai, suoliukams ir komunikacijoms keisti.
          Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

          Comment


            Merkurijų“ nusipirkusi Olandijos bendrovė kitąmet ketina pradėti jo rekonstrukciją.
            tik tai ir teikia vilčių

            Comment


              Suoliukai tokie patys kaip ir buvę, tik kad nauji, tikiuosi greitai nepajuoduos...

              Comment


                kalbėjau su mama ką tik, tai sakė, kad ir per panoramą rodė interviu su kauno klerkais, kalbėjo labai daug apie merkurijų, laisvės atnaujinimą, tuos pačius šviestuvus. ir sakė, kad keserausko pavaduotojas kažkoks tai pasakė, kad kol kas pastatyti konkursiniai šviestuvai prasti ir dar sakė - kaip kaunui tai tikrai galėtų ir turėtų būti geriau paruošti! tikėkimės, kad atsiras ir daugiau variantų, už kuriuos bus įmanoma balsuoti

                Comment


                  Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                  kalbėjau su mama ką tik, tai sakė, kad ir per panoramą rodė interviu su kauno klerkais, kalbėjo labai daug apie merkurijų, laisvės atnaujinimą, tuos pačius šviestuvus. ir sakė, kad keserausko pavaduotojas kažkoks tai pasakė, kad kol kas pastatyti konkursiniai šviestuvai prasti ir dar sakė - kaip kaunui tai tikrai galėtų ir turėtų būti geriau paruošti! tikėkimės, kad atsiras ir daugiau variantų, už kuriuos bus įmanoma balsuoti

                  ...„Tai, kas yra pastatyta, dar duoda pagrindo galvoti, kad tai nėra pats geriausias variantas, reikia dar geresnių“, – tvirtino Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius. ....
                  Tikties tas pavaduotojas tepasake panoramos tekstas mano pries tai siustame pranesime.
                  Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                  Comment


                    /\ aš gi nemačiau panoramos man pasakojo telefonu

                    Comment


                      A.Kupčinskas: dėl Laisvės alėjos Kaunas neatiduos paskutinių savo marškinių

                      Comment


                        Kraštovaizdžio architektas Regimantas Pilkauskas įsitikinęs, kad Laisvės alėja sugadinta dar 1980-aisiais, paverčiant ją ilgu skveru. "Pėsčiųjų alėja senasis bulvaras galėjo likti išsaugojęs gatvės pavidalą. Bet požeminiai garažai - didžiausia nesąmonė. Kaip ir sporto rūmai Nemuno saloje", - sakė R. Pilkauskas.
                        Ir toks kaimietis save drįsta kraštovaizdžio architektu vadinti Kaip gali automobilių stovėjimo aikštelė, kuri yra po žeme darkyti kraštovaizdį? Absurdas. Tai tada kokia jo tikroji nuomonė - griaunam miestus ir visus sukišam į vienkiemius kaip senais Smetonos diktatūros laikais ?

                        Comment


                          Žvilgsnis iš „Versalio“ į savivaldybę

                          Istorinį „Versalio“ pastatą norintys atgaivinti Kauno architektai siūlo kurti viso kvartalo viziją. Jų akys krypsta ir į savivaldybės bei apskrities administracijos pastatus.

                          Kauno architektų ir urbanistų ekspertų taryboje pirmą kartą svarstyta ne vieno pastato, bet viso Laisvės alėjos kvartalo pertvarkymo vizija. Pažvelgti plačiau sumanė bendrovės „Turto valdymo firma“ užsakymu „Versalio“ pastato atnaujinimo projektą rengiantis architektas Rimas Adomaitis.

                          Avarinės būklės griūvantis „Versalio“ pastatas yra valstybės saugoma kultūros vertybė. Siūloma restauruoti pastato fasadą ir atkurti autentiškas detales. O stogą norima uždengti šiuolaikinėmis peršviečiamomis stiklinėmis čerpėmis.

                          R.Adomaitis užsiminė, kad prie „Versalio“ trūksta teritorijos automobilių stovėjimo aikštelei, todėl ir kilo mintis Laisvės alėjos ir Vasario 16-osios gatvės sankryžoje stovinčio istorinio pastato kieme statyti naujus šiuolaikinius statinius. Kad kvartalas nesivystytų stichiškai, R.Adomaitis vaizduotėje perplanavo visą kvartalą. Tiesa, kiti kvartalo pastatai turi savo šeimininkus, o šie – savus interesus, todėl įgyvendinti viziją nebūtų lengva.

                          Ekspertų taryboje šią savaitę taip pat buvo svarstoma tame pačiame kvartale esančio, Laisvės alėjos 90-uoju numeriu pažymėto caro laikų pastato vizija. Su savivaldybės aikšte ir „Versaliu“ besiribojantį statinį žadama rekonstruoti. Planuose numatyta pastatyti du papildomus aukštus. Čia planuojama įrengti pusšimčio vietų trijų žvaigždučių viešbutį. Tai patikėta architektui Virginijui Juozaičiui.

                          Šio projekto užsakovai – netoliese esančio viešbučio „Kaunas“ savininkai. Numatyta, kad pastato pirmajame aukšte, kurio vitrinos atsiveria į Laisvės alėjos pusę, išliks kavinė bei parduotuvės.

                          R.Adomaičio įsitikinimu, tiek „Kauno“ viešbučio padalinio, tiek „Versalio“ projektai galėtų būti vystomi kartu. Tam pritarė Architektų ir urbanistų ekspertų tarybos nariai, pasiūlę ieškoti harmoningos abiejų pastatų jungties.

                          „Pasaulyje toleruojami siūlymai kurti ne vieno objekto, o viso kvartalo vizijas. Kartais net patys gyventojai renkasi architektų grupę, parengia kvartalo viziją, randa investuotoją. Tai naudinga tiek gyventojams, tiek verslininkams“, – „Kauno dienai“ aiškino R.Adomaitis.
                          smagios naujienos

                          Comment


                            Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                            smagios naujienos
                            Kadangi vieningos nuomonės apie senų pastatų perstatymą (pridedant papildomus aukštus) neturiu, būtų įdomu sužinoti kaip tai vertina pavelto apsaugos specialistai

                            Comment


                              siokia tokia vizualizacija "Versalis"

                              Paskutinis taisė Mjso; 2008.02.09, 15:39.

                              Comment


                                "Presto" neliks Ir šiaip tragedija.

                                Comment


                                  kolkas žiauriai pigiai ir neišradingai atrodo, tikiuos pagrindinėj miesto gatvėj nebus leista šitaip tapšnoti ..

                                  Comment


                                    Joks projektas miesto centre, Naujamiestyje (taip yra visoje Lietuvoje) beveik niekad neapsieina be ''ūgtels porą aukštų'' ir dar stiklinių.Tikiuosi šis pastatas nebus taip žiauriai sudarkytas, kaip siūloma, nes labai gaila Kauno su tokiais ''projektais''.

                                    Comment


                                      Nu jo ta kepure tai tragiska...siltnamis geriausiu atveju..Bet kad pastata zada aukstinti tai labai gerai.Pazekit kaip dabar atrodo ukio bankas (Laisves ir Maironio kampas),tikrai daug rimciau ir geriau nei buvo iki tol,svarbiausia kad aukstintu protingai ,o ne kaip sioj vizuolizacijoj.As labai noreciau kad Laisves alejoj visi pastatai butu 4-5 aukstu,jei tik skoningai juos aukstintu(Kauno viezbutis,ukio bankas) buciau labai uz.

                                      Comment


                                        Road:
                                        iš viso geriau griautų tuos pastatus, ir pastatytų dangoraižį, tikrai daug rimčiau atrodytų. Pažiūrėk pvz, kaip New Yorke atrodo.

                                        tsakant.

                                        Comment


                                          Parašė somis Rodyti pranešimą
                                          Road:
                                          iš viso geriau griautų tuos pastatus, ir pastatytų dangoraižį, tikrai daug rimčiau atrodytų. Pažiūrėk pvz, kaip New Yorke atrodo.

                                          tsakant.
                                          4-5 aukstu, truputi labai daug skiriasi nuo 60 - 70 aukstu dangoraiziu. Persistengei su palyginimu

                                          Comment

                                          Working...
                                          X