Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O rekonstruota alėja žmonių ir verslo daugiau nepritrauktų?

    Comment


      Parašė index Rodyti pranešimą
      Dienomis Laisvėje srautas ir taip labai nemažas. Problema yra ta, kad ji labai greit ištuštėja po darbo valandų. Jai pagyvinti naktį labiausiai padėtų daugiau kavinių, barų, klubų, viešbučių (Turistai, kitaip nei vietiniai, mieste pramogauja kasdien ) ir aišku neklausyti Laisvės gyventojų, kurie naktimis nori tylos ir ramybės, o ne judesio.
      tai va ir sakau, kad po darbo irgi butu noras likti LA:apsipirkti, nueit normaliai isgert kavos ar vyno. Svarbiausia: Pratint zmones iseiti po darbu i miesta

      Comment


        Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
        O rekonstruota alėja žmonių ir verslo daugiau nepritrauktų?
        Sunku pasakyt. nenustebciau, kad bus uzkeltos NT kainos ir gali but visaip. Panasios problemos buvo Gedo pr, Siauliuose bulvare, Klaipdedos teatro aiksteje..

        Comment


          Bet Nepriklausomybės aikštė kuo toliau, tuo labiau byra.

          Comment


            Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
            tai va ir sakau, kad po darbo irgi butu noras likti LA:apsipirkti, nueit normaliai isgert kavos ar vyno. Svarbiausia: Pratint zmones iseiti po darbu i miesta
            Žmonės eina, tiktai į Vilniaus gatvę.

            Comment


              Kažkaip ne nuo to galo sprendžiat problemas. Pirmiausia, reikėtų atsakyti į klausimą kodėl Kaune nevyksta(arba labai lėtai vyksta) būtiniausi darbai?
              Dabar vieni sako tvarkysim L.A., kiti sako Rotušės aikštę, bet kai prasideda nauja kadencija taip niekas ir neprasideda.

              Comment


                Cia as kalbu kaip pritraukt i LA. Kur kas eina, pats zinau. Beje panom su aukstakulniais geriau LA, tai nevisuomet iki senamiescio ir "daeidavom"

                Comment


                  LA žadama jau žiauriai ilgai sutvarkyt.

                  Comment


                    Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
                    Cia as kalbu kaip pritraukt i LA. Kur kas eina, pats zinau. Beje panom su aukstakulniais geriau LA, tai nevisuomet iki senamiescio ir "daeidavom"
                    Dieną gyviau LA. Vakare senamiestis (Vilniaus g.) sausakimšas.

                    Comment


                      Šito straipsnio dar nebuvo

                      http://vz.lt/article/2012/10/26/atna...ijos-projektas

                      Tai, jog šį į stalčių 2010 m. padėtą projektą ketinama atnaujinti ir įgyvendinti, penktadienį VŽ patvirtino p. Kupčinskas.
                      „Miesto administracijoje jau svarstomi kitų metų biudžeto projekto prioritetai, tarp kurių Nr. 1 yra Laisvės alėjos rekonstrukcija“, - sako Kauno vadovas.
                      Apie pėsčiųjų gatvės rekonstrukcijos projekto atnaujinimą meras jau prasitarė ir architektų bendruomenei, kuri miesto vadovui pristatė Kauno kongresų rūmų vietos parinkimo konkurso rezultatus. Taip pat apie numatomą Laisvės alėjos sutvarkymą p. Kupčinskas pranešė ir politikams miesto tarybos posėdžio metu.

                      Manau, realu, kad pradės 2014m., nes tarp kitų metų prioritetų yra Panemunės tiltas bei prasidėsianti Savanorių pr. estakados rekonstrukcija.

                      Comment


                        Gabaliuką tarp Trakų g. ir Vytauto pr. galėtų tvarkyt kad ir kitąmet.

                        Comment


                          Manau pirmiausiai turi parinkti finansavimo modelį ir rangovą, kuris atliks visą projektą.

                          Comment


                            Biudžetas kitiems metams, 2013.

                            Comment


                              Manai, kad jau kitais metais pradės?

                              Comment


                                Manau. Kažkaip įtikinamiau atrodo, nei 2011 pradžioj.

                                Comment


                                  vz.lt

                                  <..>Anksčiau skelbti planai apie numatomą pradėti pėsčiųjų gatvės - Laisvės alėjos – rekonstrukciją, kuri kainuotų 80 mln. Lt, šįmet vis tik dedami į stalčių.

                                  Meras pamiršo dar pernai spalį žiniasklaidai skelbtą naujieną, jog svarbiausias Kauno prioritetas šįmet bus Laisvės alėjos rekonstrukcija. „Miesto administracijoje jau svarstomi kitų metų biudžeto projekto prioritetai, tarp kurių Nr. 1 yra Laisvės alėjos rekonstrukcija“, - pernai spalį VŽ tvirtino Kauno vadovas.

                                  Šiandien vykusioje spaudos konferencijoje p. Kupčinskas jau nebuvo toks kategoriškas ir sakė, kad Laisvės alėjos rekonstrukcija šįmet dar neprasidės. „Tačiau tai nereiškia, kad ant šio projekto mes dedame kryželį, tiesiog be ES paramos vienai savivaldybei tai būtų per brangus projektas. Jam tikimės gauti europinę paramą ir rekonstrukcijos darbus tikėtina pradėti 2014 m., nes visi parengiamieji darbai atlikti, galima kasti žemę – tereikia pinigų“, - nurodo p. Kupčinskas.<..>

                                  Comment


                                    Manau, savivaldybė šio projekto dar ilgai neįgyvendins, nes dabar pasigirsta kalbos, jog 2015 m. norima pradėt rekonstruot Raudondvario pl, statyt kongresų rūmus, o kur dar nebaigtas Panemunės tiltas. Kaunas per daug apžioja vienu metu...

                                    Comment


                                      Parašė karolis371 Rodyti pranešimą
                                      Manau, savivaldybė šio projekto dar ilgai neįgyvendins, nes dabar pasigirsta kalbos, jog 2015 m. norima pradėt rekonstruot Raudondvario pl, statyt kongresų rūmus, o kur dar nebaigtas Panemunės tiltas. Kaunas per daug apžioja vienu metu...
                                      Nujaučiu, kad su LA rekonstrukcija bus bandoma eiti į rinkimus, kurie 2015 pradžioj. Vis tik, dėmesio pritrauktų daug ir balsų atitinkamai, čia tau ne Juozapavičiaus ar kongresų rūmai. O konservams reik kažko didelio, nes ažiotažas su gatvėm stipriai sukeltas buvo.

                                      Comment


                                        Įvardinkite kas nors konkrečiai, kas dabartinėje LA yra netvarkinga?

                                        O išlaidavimo prioritetus aš dėliočiau taip:

                                        1. Skubus visų duobių užlopymas. Bei visų šulinių sutvarkymas*.
                                        2. Baisausių gatvių ramus perasfaltavimas
                                        3. LA namų fasadų kosmetika, pertinkavimas, perdažymas, lietvamzdžių sutvarkymas.
                                        4. Savanorių pr. rekonstrukcija + Savanorių/Šiaurės pr. viaduko pastatymas.
                                        5. LA kertančių gatvių sukišimas po LA.
                                        6. Senamiesčio ir centro gatvių ir apšvietimo rekonstrukcija.
                                        7. ...Na o dabar jau galima pagalvoti ir apie LA trinkelių pakeitimą (tik prašau, nelieskite medžių, kurie dabar tikrai gerai atrodo).

                                        *Šuliniai yra chroniška Lietuvos liga. Užsienyje juos sugeba įrengti taip, kad važiuojant net nejauti. O pas mus tai šulinys-duobė. Tad jei būčiau diktatorius sukurčiau brigadą kuri užsiimtų visų Kauno šulinių sutvarkymu
                                        Paskutinis taisė Rimas_OK; 2013.09.05, 12:05.

                                        Comment


                                          Kažkaip keista tai, kaip vis dar Lietuvoje yra suvokiama rekonstrukcijos definicija... Antai teko matyt bendrojo Naujamiesčio plano nuotrupas ir to man kažkaip užteko. Tekstinę dalį 80 proc sudaro Kauno istorinė retrospektyva, o brėžinį - apvedžioti namukai, alla kurie vertingi, kurie labai vertingi und so waiter und sofort...
                                          Kas čia blogai, blogai tai, kad taškai įvertinę kažkokias mistines vertes pastatų, mes nebegaunam info kas bus daroma. Kitaip sakant, kol kas nei visuomenė, nei didžioji dalis profesionalų negali suvokti, kad paveldas tai yra dabarties ir ateities artefaktas, atspindintis mūsų požiūrį į praeitį. Tad nenuostabu, kad daugelis rekonstrukciją įsivaizduoja kaip trinkelių pakeitimą ir namų perdažymą - kitaip sakant estetinio vaizdo pagerinimą. Taip, estetika svarbu, bet mano nuomone sociokultūriniu aspektu nebus didelio skirtumo tarp iščiuslytos LA ir tokios kokia yra dabar. Na taip, gal kiek pakils kai kurių miestiečių moralė, tačiau kažin ar žymiai.

                                          Manyčiau, kad LA reikia tikros rekonstrukcijos, kuri, visų pirma, turi prasidėt nuo konceptualaus apsibrėžimo, kokios Laisvės mes norim, kokio Naujamiesčio mes norim?

                                          Kažkas kalbėjo apie kavines, kaip veiksmą erdvėje akumuliuojantį faktorių. Nesutinku. Kavinės, ypač tokios kokios yra, vyksmų ir veiksmų neakumuliuoja. Tai greičiau yra esamos situacijos identifikatorius. Aš matau, kad LA turėtų būt polifunkcinė erdvė su gerai išvystyta "dwelling'o", verslo/finansų ir paslaugų infrastruktūra. Reikia galvoti, kaip pritraukti kapitalą, kur galima lokuoti biurų patalpas ir kokios kaitos esamai architektūrai gali prireikti. Kai kur reiks paaukštinti, kai kur vidinį kvartalą pertvarkyti, kai kur keist funkciją apskritai. Taip pat gyvenimo funkcijos kūrimas turėtų būt vienas prioritetų retai užstatymam ir tankiu nepasižyminčiame Naujamiestyje. Kad būtų veiksmas mieste, reiškia turi čia gyvent žmonės, o ne atvažiuot iš užmiesčio. Ždž, potencialo yra daug, tačiau nesant vieningos strategijos, viskas atsimuša tik į namų perdažymą...
                                          K. Rudokas, autc.lt
                                          Skaitmeninis Lietuvos architektūros istorijos ir paveldo archyvas - autc.lt

                                          Comment

                                          Working...
                                          X