Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Daugiabučių namų statyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Saturn

    Man toks vaizdas kad mes apie kiek skirtingus dalykus kalbam. Urban sprawl (miesto augimas priemiesčiuose) pablogina miesto galimybes plėsti ar gerinti infrastruktūrą. "Finansinio peilio" nėra, jeigu infrastruktūra apleidžiama arba netobulinama. O jeigu atsiranda noro ją tobulinti, dėl urban sprawl dažniausiai ne tik brangiau bet ir prastesnės sąlygos.
    Beabejo taip, todėl tikrai nesiūlau plėsti viešos infrastruktūros ir paslaugų į užmiesčius, bet drausti ten gyventi taip pat ne. Dažniausiai statantys namus turi ne po vieną autonomobilį ir visur patogiai važinėja patys ir jokio VT poreikio ten nėra, o jei nori šalia savo namo VT stotelės ar bibliotekos, gali keltis gyventi į butą mieste.
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      Niekas to neneigia, kad miestui finansiškai naudingiau, jei visi gyventų tankiai sustatytuose daugiabučiuose ir kuo mažesniuose butuose, bet žmonių poreikiai kaip matom yra kiti, todėl mieste sparčiai mažėja gyventojų, o rajone statosi namai. Jei infrastruktūra statoma privačiomis lėšomis, tai didelio finansinio peilio tikrai nėra.
      Yra peilis, nes dauguma tų rajoninių naudojasi miesto infrastruktūra, bet mokesčių jau nebemoka miestui už tai.

      Comment


        Parašė Gator Rodyti pranešimą

        Yra peilis, nes dauguma tų rajoninių naudojasi miesto infrastruktūra, bet mokesčių jau nebemoka miestui už tai.
        Taip, čia irgi problema, Vilniuje irgi tūkstančiai kauniečių dirba, o mokesčius moka Kaune, vien mano darbe tokių 3.
        Rajonus su miestais kaip suprantu planuoja sujungti, tai bent šioje vietoje nebeliks rūpesčių.
        Flickr

        Comment


          Parašė Saturn
          Pratęsiant ankstesnes žinutes:
          https://www.miestai.net/forumas/foru...15#post1606715
          https://www.miestai.net/forumas/foru...28#post1607328

          Urban sprawl kenkia net tik priemiesčių bet ir miesto galimybėms vystyti infrastruktūrą. Šiuo atžvilgiu, urban sprawl yra kenksmingas procesas ir jį reikėtų riboti nepriklausomai nuo to kas kur moka mokesčius. Kitus kenksmingus dalykus, pvz. nuo pradinės mokyklos nelankymo iki vairavimo girtam sėkmingai ribojam. Reikėtų riboti ir urban sprawl.

          Be to, žmonės keliasi į priemiesčius ne todėl kad narvelis vidury plyno lauko yra jų svajonių būstas. Dažniausiai tai būna "pigiausias naujos statybos objektas" ir tiek. "Pigiausių naujų mašinų" be oro pagalvių ar emisijas atitinkančių variklių pardavimus ribojam. Kitų produktų irgi. Tas pats turėtų būti ir su urban sprawl narveliais. Dėja, Lietuvoje to nėra ir turbūt niekad nebus...


          P.S. Su šventėm!
          Su Kalėdom, bet turbūt juokaujat dėl tų narvelių, žmonės kaip tik bėga iš tų chruščiovkių narvelių į normalius ir erdvius namus. Infrastruktūra turi tarnauti žmonėms, o ne atvirkščiai, negu dabar kaip sovietmečiu drausim statyti nuosavus namus dėl to, kad būtų kam su troleibusais važinėti. Manau reiktų susirūpinti Lietuvos atveju ne urban sprawl, o sovietiniais daugiabučių rajonais, kurių kvartalai gali virsti vaiduokliais. Pragyvenimo lygis kyla ir žmonės daugiau uždirbdami arba išsikelia į naujos statybos butus arba individualius namus, o sovietinių rajonų gyventojai miršta arba emigruoja. Dar dėl kainos, tai reiktų vėl riboti ne pasirinkimą, o mažinti biurokratines kliūtis, jei dėl ilgų projektų, leidimų derinimų gaunasi, kad mažo buto mieste kaina kaip didelio individualaus namo užmiestyje.
          Paskutinis taisė Lettered; 2017.12.25, 13:22.
          Flickr

          Comment


            Aš, kaip tokios individualios vieno aukšto degtukų dėžutės gyventojas, atsakingai pareiškiu, kad niekas manęs nesugražintų atgal į komiblokų kvartalus! Su mažais vaikais gyventi nuosavame name su kiemu, baseinu, supynėmis - aplink vien tik tokios pačios šeimos - nu rojus, mielieji bet kaip bebūtų tai ne Romainiuose, iki šiol sunku suprasti kaip žmonės drąsiai keliasi į laukus gyventi bet tai vis tiek geriau nei blokuose su diedukais piktais, kuriems viskas blogai

            Comment


              Tuose daugiabučių kvartaluose ir kontingentas: akivaizdūs alkoholikai, "nusivylėliai viskuo gyvenime (net ir savimi)" ir visokie bachūrai-gopnikai. Pamatyti akivaizdžiai išsilavinusį jaunesnio amžiaus žmogų yra retenybė. Aš pvz. LABAI nenoriu gyventi tokiam rajone, kur ir užsieniečiui parodysi, kad esi kaip Indijos lušnynų gyventojas, su medžiotojo-rinkėjo lygio išsilavinimu ir pačiam darosi labai lengva kaltint ne savo gyvenimo priimtus sprendimus, o valdžią, kaip tipinis gilios Rusijos glubinkos gyventojas. Ypač kalbu apie Dainavą, kitus panašius seniausiuos Kauno miesto mikrorajonus.

              Comment


                Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                Aš, kaip tokios individualios vieno aukšto degtukų dėžutės gyventojas, atsakingai pareiškiu, kad niekas manęs nesugražintų atgal į komiblokų kvartalus! Su mažais vaikais gyventi nuosavame name su kiemu, baseinu, supynėmis - aplink vien tik tokios pačios šeimos - nu rojus, mielieji bet kaip bebūtų tai ne Romainiuose, iki šiol sunku suprasti kaip žmonės drąsiai keliasi į laukus gyventi bet tai vis tiek geriau nei blokuose su diedukais piktais, kuriems viskas blogai
                Romainiai dar skaitosi neblogas rajonas ind. namams. Geresniuose rajonuose tų degtukų dėžučių nedažnai stato, tavo atvejis retesnis
                Beje kokei dar baseinai su vargana mediko alga

                Comment


                  Kokie kokie! Pripučiami 15cm aukščio! Skyles kasmet aplipdom ir vėl naudojamas o ir paskolą dar prieš 4 metus gerokai lengviau davė, dar tikėjo ir bankai, kad medikai gyvens vis geriau ir geriau dabar tokiom pat sąlygom neduotų tikrai

                  Comment


                    Parašė Saturn
                    Dėl urban sprawl ribojimo nei kiek nejuokauju. Bet niekur nesiūliau kad dabartinėje situacijoje Sovietinės chruščiovkės yra geriau.
                    Jeigu lyginsim naują statybą vs naują statybą, gerai apgalvoti ir kruopščiai padaryti miesto daugiabučiai (ar mažaaukščiai daugiabučiai) dažniausiai yra geriau nei urban sprawl ir patiems gyventojams, ir miestui.

                    Urban sprawl buvo ir yra kenksmingas procesas kuris dėja išlieka patrauklus pirkėjams Lietuvoje...
                    Ping Lettered , Gator daktaras PoDV
                    Gyventojams tikrai nėra geriau, bent finansiškai. Kai gyveni vienas, tai aišku 1-2 butas geriau nei namas, o ką daryti standartinei 4 asmenų (plius dar šuo dažai) šeimai? Šeimai komfortiškai gyventi reikia mažiausiai 3 miegamųjų būsto, o tokie maždaug nuo 80 kvadartų butai mieste kainuoja labai daug, ir čia net nevertinant, kad nėra nuosavos teritorijos, reikia papildomai pirkti parkingus, sandėliukus. Tai žmonės skaičiuoja, ką sau gali leisti ir stato namus užmiestyje.

                    Palyginkim, 175 kv namas neblogame priemiesčio rajone kainuoja daugiau nei divigubai mažiau nei 90 kvadratų butas mieste.
                    http://ad.ntzemelapis.lt/171139784
                    http://ad.ntzemelapis.lt/419757729
                    Flickr

                    Comment


                      Šiandien atradau du naujus daugiabučius Šančiuose, Vinių g. 6. Pasiknaisiojau po tos vietos istoriją, radau, kad du naujieji keturaukščiai po 15 butų išdygo buvusių dviejų medinukų vietoje. Gaila senųjų Šančių, bet juk niekas nestovi vietoje... Viskas keičiasi. Taigi - ši vieta 2012 metais

                      Click image for larger version

Name:	Kaunas. Viniu g. 4-6.jpg
Views:	193
Size:	106,8 kB
ID:	1610218

                      Ši vieta dabar, 2018 metų pradžioje

                      Click image for larger version

Name:	DSCF3749.JPG
Views:	219
Size:	70,5 kB
ID:	1610219


                      Click image for larger version

Name:	DSCF3751.JPG
Views:	204
Size:	71,9 kB
ID:	1610220


                      Kai pamačiau šį sovietinį džipą, puoliau jį fotkinti atskirai. Staiga iš už nugaros išgirdau balsus:" Ei, čia privati valda", atsisukęs pamačiau du vietinius, nelabai draugiškai nusiteikusius. Kai paaiškinau, kad aš čia tik architektūros mėgėjas, jie man suteikė nuorodas į internetą, kur galėčiau rasti info apie šio daugiabučio statybą. Keista, jau gal 3-ias kartas per pusę metų, kaip "užsiraunu" ant labai karingai nusiteikusių aborigenų. O gal iš tiesų daugiabučių fotografuoti negalima?
                      Desertui ( vis gi aborigenai nepaprašė ištrinti nuotraukų )

                      Click image for larger version

Name:	DSCF3752.JPG
Views:	181
Size:	110,7 kB
ID:	1610221
                      Keliauju per Lietuvą

                      Comment




                        Tai du daugiabučiai Vilties gatvėje, prie Kauno botanikos sodo. Info - www.botanikosapartamentai.lt Buvo šiokio tokio triukšmo, kai statytojas nugriovė Fredos dvaro pastato likučius ( galima rasti internete žinių apie tai), kad galėtų vystyti savo planus. Šiandien buvau tame rajone, tai buvo proga truputį pafotkinti.

                        Click image for larger version  Name:	DSCF3728.JPG Views:	1 Size:	138,0 kB ID:	1610230


                        Click image for larger version  Name:	DSCF3729.JPG Views:	1 Size:	94,7 kB ID:	1610231


                        Click image for larger version  Name:	DSCF3733.JPG Views:	1 Size:	96,6 kB ID:	1610232


                        Click image for larger version  Name:	DSCF3735.JPG Views:	1 Size:	113,4 kB ID:	1610233


                        Click image for larger version  Name:	DSCF3736.JPG Views:	1 Size:	169,8 kB ID:	1610234


                        Click image for larger version  Name:	DSCF3737.JPG Views:	1 Size:	179,8 kB ID:	1610235



                        Naujai projektuojama Pabrėžos g. atkarpa taps pagrindiniu keliu ir nuims eismą nuo dabartinės Vilties gatvės, tad apsigyvenus Botanikos apartamentuose nebeliks intensyvaus eismo, užterštumo po langais. Vilties gatvė ties rekonstruojamu namu bus taip pat per kelis metrus atitraukta nuo pastato, kelias bus grįstas akmenimis.(iš www.botanikosapartamentai.lt)
                        Paskutinis taisė Missoni; 2018.01.08, 17:17.
                        Keliauju per Lietuvą

                        Comment


                          Mini daugiabutis Kranto alėjoje Nr. 16

                          Click image for larger version

Name:	DSCF3743.JPG
Views:	195
Size:	87,1 kB
ID:	1610237


                          Click image for larger version

Name:	DSCF3744.JPG
Views:	183
Size:	106,2 kB
ID:	1610238

                          Vaizdelis vertas milijono (kaip skelbia pardavinėjantis butą šiame name)

                          Click image for larger version

Name:	DSCF3745.JPG
Views:	183
Size:	63,9 kB
ID:	1610239
                          Keliauju per Lietuvą

                          Comment


                            Primena Šnipiškes.

                            Comment


                              Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                              Primena Šnipiškes.
                              Šnipiškėse dangoraižių pilna, Kauno Šančiuose aukščiausias namas turbūt 5 aukštų. O gal ne, gal aukščiausia bažnyčia...
                              Keliauju per Lietuvą

                              Comment


                                Parašė Missoni Rodyti pranešimą

                                Šnipiškėse dangoraižių pilna, Kauno Šančiuose aukščiausias namas turbūt 5 aukštų. O gal ne, gal aukščiausia bažnyčia...
                                Yra ir mažesnių naujų pastatų giliau.

                                Comment


                                  Parašė Missoni Rodyti pranešimą
                                  Šiandien atradau du naujus daugiabučius Šančiuose, Vinių g. 6. Pasiknaisiojau po tos vietos istoriją, radau, kad du naujieji keturaukščiai po 15 butų išdygo buvusių dviejų medinukų vietoje. Gaila senųjų Šančių, bet juk niekas nestovi vietoje... Viskas keičiasi. Taigi - ši vieta 2012 metais

                                  Click image for larger version  Name:	Kaunas. Viniu g. 4-6.jpg Views:	1 Size:	106,8 kB ID:	1610218

                                  Ši vieta dabar, 2018 metų pradžioje

                                  Click image for larger version  Name:	DSCF3749.JPG Views:	1 Size:	70,5 kB ID:	1610219


                                  Click image for larger version  Name:	DSCF3751.JPG Views:	1 Size:	71,9 kB ID:	1610220


                                  Kai pamačiau šį sovietinį džipą, puoliau jį fotkinti atskirai. Staiga iš už nugaros išgirdau balsus:" Ei, čia privati valda", atsisukęs pamačiau du vietinius, nelabai draugiškai nusiteikusius. Kai paaiškinau, kad aš čia tik architektūros mėgėjas, jie man suteikė nuorodas į internetą, kur galėčiau rasti info apie šio daugiabučio statybą. Keista, jau gal 3-ias kartas per pusę metų, kaip "užsiraunu" ant labai karingai nusiteikusių aborigenų. O gal iš tiesų daugiabučių fotografuoti negalima?
                                  Desertui ( vis gi aborigenai nepaprašė ištrinti nuotraukų )

                                  Click image for larger version  Name:	DSCF3752.JPG Views:	1 Size:	110,7 kB ID:	1610221
                                  Gaila, kad dažniausiai sulyginami su žeme autentiškiausi, mažiausiai per metus pakeisti pastatai, su 1931 metų dekoracijomis. Aplinkui yra žymiai baisesnių pastatų, visokiomis plastikinėmis lentomis apkaltų, su neaiškiais silikatinių plytų priestatas, perstatymais bei įvairių šiukšlynais paverstų garažų. (Mažeikių g. 20, Kranto 4-oji g. 4, Kranto 3-ioji g. 5, Kranto al. 32)
                                  P.s. panašu tas medinukas prie gatvės būtų netrukdęs, nauji statiniai giliau sklype.
                                  Paskutinis taisė googleLT; 2018.01.09, 23:38.

                                  Comment


                                    Moderni chruščiovkė prie kitų chruščiovkių, Ukmergės g. 18a:
                                    http://www.kaunas.lt/wp-content/uplo...-SKELBIMAS.pdf
                                    http://www.kaunas.lt/wp-content/uplo...nformacija.pdf

                                    Comment


                                      Parašė москвичка Rodyti pranešimą
                                      Moderni chruščiovkė prie kitų chruščiovkių,
                                      Šiaip tai ten ne chruščiovkės, nebent nežinot ką tai reiškia
                                      Dabar ten toks mini parkelis, nors ir nelabai tvarkingas... 18-am namui tai visą šviesą iš vakarų pusės užstos, kaip ne kaip, septyni aukštai..., neskaitant to, kad išpjaus kokia 20 medžių.

                                      Comment


                                        O kaip tokiose vietose suteikiami leidimai statyti namus ? Taigi jis uždengs šviesą 18'tam namui.
                                        Aš pats užaugau 20'tam name ir dabar ten su automobiliu pas tėvus atvykti (ypač vakare) yra visiška beprotybė, tai kur dar ten susitalpins dar vieno namo gyventojų auto ?

                                        Comment


                                          Parašė dinux Rodyti pranešimą
                                          O kaip tokiose vietose suteikiami leidimai statyti namus ? Taigi jis uždengs šviesą 18'tam namui.
                                          Aš pats užaugau 20'tam name ir dabar ten su automobiliu pas tėvus atvykti (ypač vakare) yra visiška beprotybė, tai kur dar ten susitalpins dar vieno namo gyventojų auto ?
                                          Kas kad uždengs? Tūkstančiai daugiabučių Kaune dengia šviesas vienas kitam, statoma pagal oficialiai leidžiamas atstumų normas, kas čia per klausimas kaip išdavė

                                          Dėl parkavimo - dabartniais reikalavimais privalės padaryt atitinkamą skaičių parkavimo (daug daugiau nei sovietmečų daugiabučių aikštelės).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X