Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Daugiabučių namų statyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na gerai, aš nesu Kaunietis, bet noriu gyventi Kaune. Ką jūs man siūlot, jei šitie prifotografuoti namai/kotedžai yra per brangu, negražu ir nekokybiška? Ar yra Kaune tikrai daug geresnių pasirinkimų? 30m butas šilainiuose? tikrai?
    Jeigu tų namų/kotedžų savininkai norės, aplinką pasidarys jaukią ir gražią ir po 10m ten bus visai gražu.
    Būtų įdomu pamatyti visų kritikuojančių būstus.. manau dar ne tokių architektūros šedevrų pamatytumėm.
    Ir kitas pasiūlymas jeigu jau nuperka šituos baisius konclagerius ir dujų kameras už "overpriced" sumą, tai čia tiesiog yra aukso gysla. Pastatykit gražius namus, gražioje aplinkoje, gerame rajone ir parduokit pigiau. Išpirks per 30 min. Visi laimi: Miestas gražesnis, niekas nebestatytų dujų kamerų, žmonės laimingesni o jūs kritikai turtingesni.

    Comment


      Butent. Vizualines zalos jie nedaro - nes randasi kazkur periferijoj. Kadangi tai narvelis - tai ir kaina, kaip narvelio. O ar geriau uz buta? Mantau, kad taip. Turi atskira iejima, nuosava parkinga, savo mini terasa, kaimynu minimaliai. Yra ir tokiu zmoniu, kurie nesupranta kuo skiriasi klinkeris nuo tinko, cerpes nuo skardos. Jiems kyla klausimai tik del keliu dalyku - KAINA/VIETA/KVADRATURA. Nuotraukoj matom sena golfa, sena audi ir sena passat. Tai tokie ir perka.

      Comment


        Parašė Taiga Rodyti pranešimą
        Jūs man geriau paaiškinkit, kas gyvens šituose box'uose, turint omenyje blogėjančią demografiją, emigraciją etc.?.. Ok, pinigai aišku iš kur, bankai pasistengė, bet iš kur populiacija?
        Ats.: didelio miesto užmiestis, priemiestis, o ne provincija.

        Comment


          Aš asmeniškai gyvenu Romainių vienoj iš dėžučių. Na ne tokių dviejų aukštu eilėj, bet vieno aukšto dvibučiam (dokumentaliai tai du besiliečiantys atskiri namai, yra du skirtingi adresai su skirtingais namo nr).

          Užaugau Eiguliuose. Vėliau apie 10m. pragyvenau nomuodamas butus Taikos pr. ir Krėvės pr. ir dabar galiu pasakyt, na niekaip negryščiau į butą. Namas nėra architektūrinis šedevras, bet jei toks ir būtų man atrodo nuo to namuose šilčiau nepasidarytu ir namų interjeras viduje liktu toks pats. Bet kokiu atveju jis atrodo geriau nei 80' statyti Eiguliai ar 70' statytas Dainavos rajonas. Šildymas 2x pigesnis, plotas 3x didesnis. Parkavimuisi privatus kiemas trims auto, esant reikalui galima sukišti penkias auto ir netrukdyti kaimynui. Žemės 3a. Žengi per duris ir tu jau kieme. Dukra gali žaisti kieme be problemų. Kaimynai daugiau mažiau visi jaunos šeimos, tad vaikų yra ir jiems neliūdna. Miesto dujos, vanduo, nuotekos, padarytas drenažas ("melioacija"), yra medicinos klinika, Rimi, Maxima, Aibė, Šilas. Toje gatvėje kur gyvenu statytojas įrengė šaligatvį, išasfaltavo gatvę. Vienintelė problema tai darželis/mokykla, iki jų pėstute nenueisi.

          Kažkas minėjo namus pastatytus dykumoj. Nepraeis nei metai, tas geltonas smėlis bus užpiltas juodžemiu ir visa aplinka žaliuos. Žmonės prisisodins medelių, krumų. Po 5-10m visai augmenijai suaugus vaizdas pasikeis kardinaliai.
          Kažkas minėjo, kad stovint kieme matai ką kaimynas daro. Na taip, mes su kaimynų terasas atsitvėrėm, o visa kita atvira.. O ką matai Krėvės pr. išėjęs į balkoną? Ką matai išėjęs į kiemą?
          Į darbą tiek aš tiek žmona suvažinėjam greičiau nei gyvenom Krėvės pr., čia aišku pasisekė, kad abu dirbam ne miesto centre, tad kamščiuose kirmyt nereikia.

          Manau išviso šita tema nediskutuotina, nes žmogus renkasi namus pagal architektūros supratimą, piniginės storį, patogumą ir lūkesčius. Kas patinka ir tinka vienam, nebūtinai turi tikti kitam.


          Geriau reiktu diskutuoti kaip suteikiami statybos leidimai užstatyti beprotinius plotus ir visiškai nepagalvoti kaip judės transportas.
          Kažkas mestelėjo nuotrauką į Giraitėj statomus daugiabučius (4/5 aukštai atrodo) ir tu namų pakankamai daug. Klausimas, jei iš kiekvieno buto bus po viena, du automobilius, susidarys didžiulis srautas ryte ir vakare, o rajono infrastruktūra visiškai nekeičiama. Manau šitoj vietoj arba turėtu neleisti statyti daugiabučių arba palikti/rezervuoti vietas normalaus pločio gatvėmis, kuriomis tas srautas išsidalintu.

          Comment


            Atleiskit, jei ką įžeidžiau... Suprantu gyvenančių šiuose namuose jausmus, įsivaizduoju, kad jie negalėjo pasirinkti "Ąžuolyno namų", "Piliamiesčio" ar kokių "Neries terasų"( jei tokios yra), nes tai jiems ne pagal kišenę. Viskas suprantama ir aišku. Tikrai nesmerkiu žmonių, perkančių namus ( butus, vėl neįsižeiskit...), šiuose Giraitės, Užliedžių, Šakių ir kt. rajonuose.
            Man, kaip daugiau miesto architektūra besidominčiam žmogui užkliūva tik vienas aspektas - kodėl namai, kuriuose gyvens kiti turi būti pilki? Na, nesupraskite pažodžiui - nebūtinai pilki...
            Jie neturi būti beveidžiai. Gali būti ir pilki, bet ir su menkiausiu supratimu jie gali būti įdomūs, įvairiaspalviai, įvairių medžiaginių pavidalų. Juk mes ruošdami artimiesiems Kalėdines dovanas, nepakuosim visi jų į tos pačios kainos vienodą vienspalvį popierių?..
            Keliauju per Lietuvą

            Comment


              dinux, labai geras atsakymas. Puikiai suprantu kodėl žmonės savo noru kraustosi į priemiesčius. Pažįstu ne vieną ir ne du, kurie gyvena Kauno arba Vilniaus priemiesčiuose.

              Man asmeniškai nepatinka statybininkų ir vystytojų pochuizmas. Priemiesčių gatvės padarytos belekaip, neatsižvelgiant į ateitį. Lietaus sistemos, jeigu išvis yra, dažniausiai nekokios. Šaligatvių dažnai nėra. Gatvių apšvietimo irgi. Galimybės plėsti infrastruktūrą (viešajį transportą, įstaigas ir t.t.) neapgalvotos. Akligatviai į visas puses. Ir dėl pačių namų dizaino išvis nesistengta.

              Ir urban sprawl (augimas priemiesčiuose) yra žalingas tiek šalia esančiui miestui, tiek Lietuvai. Žalingas nes atsiranda daugiau infrastruktūros kurią reikia prižiūrėti ar išvis įrengti. Vietoj papildomų autobusų miesto maršrute A, dabar reikia organizuoti autobusus į priemiestį B. Ir sumoj nei A, nei B negauna gero viešojo susisiekimo. Vietoj miesto gatvės C remonto, dabar reikia remontuoti (ar išvis įrengti) priemiesčio gatvę D. Jeigu mieste atsiranda pomokyklinė veikla (debatai, šokiai, programavimo klubas ar t.t.) į ją susirinks mažiau vaikų, nes dalis neturės kaip atvažiuoti iš savo priemiesčių.

              Tai nors priemiesčiai gali būti geriausia alternatyva pirkėjui, tai yra tiek vystytojų, tiek miesto plėtros failure.

              Comment


                Parašė Saturn Rodyti pranešimą
                [USER="11570"]
                Ir urban sprawl (augimas priemiesčiuose) yra žalingas tiek šalia esančiui miestui, tiek Lietuvai. .
                Reikia skubiai imtis priemonių tai pažaboti ar bent minimizuoti. Tik kokių?

                Comment


                  Parašė Gator Rodyti pranešimą

                  Reikia skubiai imtis priemonių tai pažaboti ar bent minimizuoti. Tik kokių?
                  (Čia jau labai nukrypstama nuo temos, bet)
                  Nu pvz kaip UK, tiesiog neleidžiama statyti namų kol neįrengtos gatvės, šaligatviai, lietaus kanalizacijos ir pan. nėra pastatytos/išplėstos mokyklos, viešasis transportas suplanuotas. Ir išvis tolyn nuo centro į laukus leidžiama statyti paeiliui, o ne naujas kvartalas, už jo biski bruzgynu kazkieno, žvyrkelis, fermos griuvėsiai, po to vėl grupelė namų. Aišku ten namai statomi tik patyrusiu vystytojų kompanijų, nemanau kad jų yra daugiau nei 100 ir nebuvo visokių žemės gražinimų kai kažkam atiteko sklypas ir jis nežino ką su juo daryt. Žemė arba normaliai ūkininkaujama arba ten stovi namai/industrija.
                  Žmonos sesuo gyvena prie Klaipėdos, tai šitas pavyzdys yra absurdiškas: 1. nutiestas asfaltas, apšvietimas - namų nėra (ir šaligatvių) https://goo.gl/maps/fLafz9xohex. 2. Netoliese kitas kvartalas, šaligatvis į niekur ir duobėtas žvyrkelis: https://goo.gl/maps/iT8dGc1YUtx
                  Paskutinis taisė zanaz; 2017.12.21, 01:49.
                  You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                  Comment


                    Parašė index Rodyti pranešimą
                    Šitie, jei jie tikrai nauji, yra visiškai ok, nes jie padaryti kokybiškai ir yra iš esmės yra tikslios senųjų stilių kopijos. Blogai yra kai primiksuojama naujo stiliaus detalių, padaroma šiuolaikinė improvizacija senovine tema ar viskas padaroma pigiau šiuolaikinėmis medžiagomis. Geras senųjų stilių kopijavimas nėra labai įdomu, bet vaizdo irgi negadina.
                    Šitokį Kauno ala-tarpukarį sunku sugadinti, nes nereikia daryti sudėtingų ornamentų (o dabar žmonės to nebesugeba gerai daryti), todėl su juo viskas gerai. Kas įdomiausia, kad čia ne Kauno tarpukario architektūra, o Bauhaus ala Tel Avivas.
                    Na kaip čia pasakius. Jei žiūrėt kaip atskirus pastatus, ištrauktus iš erdvėlaikio konteksto, lyg ir neatrodo blogai, dėl to, kad pasirinkti stiliai su mažai ornamentų. O kaip žinia, kičo įspūdį visų pirma dažniausiai kuria pretenzijos į įmantrų perteklių.
                    Bet jei vertint bendram kontekste, tai šiaip nėra gerai, kai pastatas apgaudinėja ir kažkokiu būdu nekomunikuoja, kokioje būtent epochoje jis pastatytas.

                    Paskutinis taisė Eikantas X; 2017.12.21, 07:27.

                    Comment


                      Kas čia pas mus forume iš Koršienā a Šiaulē? John, sankauskas – ar šiauries Lietuvoje irgi taip belekaip kotedžuoja? Praeituose šios temos puslapiuose yra keletas nuotraukų.

                      Comment


                        Nežinau, apie ką tema, bet jei apie Urban sprawl, tai ir Šiauliuose tai yra didžiulė problema dėl visiškos urbanistinės, socio-ekonominės vizijos neturėjimo. Miesto gyvenamųjų nuosavų namų kvartalai sporadiškai, organiškai plečiasi į visas puses.
                        Kaip būtų nuostabu, jei miesto vadovybė imtųsi lyderystės, ir nuspręstų, kaip, ir kur vyks miesto plėtra, ir ten investuotų lėšas į infrastruktūrą.
                        If a lion could speak, we could not understand him.

                        Comment


                          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                          Nežinau, apie ką tema, bet jei apie Urban sprawl, tai ir Šiauliuose tai yra didžiulė problema dėl visiškos urbanistinės, socio-ekonominės vizijos neturėjimo. Miesto gyvenamųjų nuosavų namų kvartalai sporadiškai, organiškai plečiasi į visas puses.
                          Kaip būtų nuostabu, jei miesto vadovybė imtųsi lyderystės, ir nuspręstų, kaip, ir kur vyks miesto plėtra, ir ten investuotų lėšas į infrastruktūrą.
                          Problema kam? Jeigu žmonės nori statyti namus ir susimoka už visą infrastruktūrą, tai kas tame blogo?
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Problema kam? Jeigu žmonės nori statyti namus ir susimoka už visą infrastruktūrą, tai kas tame blogo?
                            Kaip jie susimoka? Susimetę įsirengia gatvių apšvietimą, pasistato darželį, nusiperka maršrutinių autobusų?
                            If a lion could speak, we could not understand him.

                            Comment


                              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                              Kaip jie susimoka? Susimetę įsirengia gatvių apšvietimą, pasistato darželį, nusiperka maršrutinių autobusų?
                              Čia jau kiekvieno asmeninis reikalas, yra kvartalų, kur turi savo lėšomis ne tik asfaltuotas gatves ir apšvietimą, bet ir darželį. Savivaldybei niekas ir nesiūlo statyti infrastruktūros į kiekvieną vienkiemį, bet jei žmonės nori gyventi 20 km nuo miesto, kam drausti? Tiksliau draudimai yra ir dabar, bet juos apeinama, pvz. tampant "ūkininku", per kyšius ir pan.
                              Flickr

                              Comment


                                Keista, kad toks aktyvus ilgametis forumo narys tik dabar sužinojo (ir netgi bando nuginčyti), kad kiekvieno miesto infrastruktūrinis-finansinis peilis yra didelis plotas ir mažas tankis ir svajonė mažesnis plotas ir didesnis tankis.

                                Comment


                                  Comment


                                    https://www.miestai.net/forumas/foru...e2#post1605760

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Keista, kad toks aktyvus ilgametis forumo narys tik dabar sužinojo (ir netgi bando nuginčyti), kad kiekvieno miesto infrastruktūrinis-finansinis peilis yra didelis plotas ir mažas tankis ir svajonė mažesnis plotas ir didesnis tankis.
                                      Niekas to neneigia, kad miestui finansiškai naudingiau, jei visi gyventų tankiai sustatytuose daugiabučiuose ir kuo mažesniuose butuose, bet žmonių poreikiai kaip matom yra kiti, todėl mieste sparčiai mažėja gyventojų, o rajone statosi namai. Jei infrastruktūra statoma privačiomis lėšomis, tai didelio finansinio peilio tikrai nėra.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        bet žmonių poreikiai kaip matom yra kiti, todėl mieste sparčiai mažėja gyventojų, o rajone statosi namai. Jei infrastruktūra statoma privačiomis lėšomis, tai didelio finansinio peilio tikrai nėra.
                                        Kažkaip nepastebėjau sparčiai tuštėjančių daugiabučių mieste , o pakankamai pasiturinčių žmonių, turėjusių namus užmiestyje ir dabar grįžtančių į miestą, žinau ne vieną...
                                        Beje, ar daug žinot pavyzdžių, kad užmiesčio privačių namų gyvenviečių savininkai savo lėšomis būtų pasistatę vaikų darželį ar mokyklą?

                                        Comment


                                          Parašė ernissss Rodyti pranešimą
                                          Kažkaip nepastebėjau sparčiai tuštėjančių daugiabučių mieste , o pakankamai pasiturinčių žmonių, turėjusių namus užmiestyje ir dabar grįžtančių į miestą, žinau ne vieną...
                                          Beje, ar daug žinot pavyzdžių, kad užmiesčio privačių namų gyvenviečių savininkai savo lėšomis būtų pasistatę vaikų darželį ar mokyklą?
                                          Tendencijos tokios, kad pačiame mieste gyventojų mažėja, o rajone daugėja, tai kas gyvena tuose visuose sovietiniuose daugiabučiuose, iš kurių per kelis dešimtmečius pabėgo 152 tūkst. gyventojų? Vilniuje naujų daugiabučių statoma nemažai, o kiek Kaune? Ant rankos pirštų galima skaičiuoti, tai tiek ten ir tokių atsikėlusių iš savo namų, vienetai. Privačių darželių nemažai yra, tiesiogiai gyventojų lėšomis nestatomi, bet ir ne savivaldybės, kas svarbiausia. Taip pat ir dėl viešųjų darželių ir mokyklų, čia jau kiekvieno gyventojo reikalas, kiek km vežti į mokyklą, miestui dėl to švietimo išlaidos nedidėja.
                                          Paskutinis taisė Lettered; 2017.12.23, 18:00.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X