Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    2,6mln...
    Rimtai, man atrodo, kad Kauno valdzios pasikeitimas butu tik i gera
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment



      Pinigus mokėjo ankstesnės valdžios
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        ...šiandien miesto valdžia pradėjo griauti nelegalius kioskelius... Viena ausim girdėjau, kad vieną kioską nugriaut kainuoja 3000 LTL. Tad ir 2,6 mln neatrodo tokie dideli pinigai...

        Comment


          Kauno miesto savivaldybė iš Prancūzijos bendrovės dar negavo planuojamos pasirašyti koncesijos dėl sporto rūmų Nemuno saloje statybų sutarties projekto. Kauno meras Arvydas Garbaravičius, derybų dėl statybų pradžią paskelbęs gegužės 24 dieną, planavo sutarties projektą gauti po dviejų savaičių, rašo "Lietuvos rytas".

          Pasak A.Garbaravičiaus, kol kas neaiškus tikslus terminas, kada bus atvežtas koncesijos projektas. Mero teigimu, kol kas galima išsiversti ir be projekto.

          Reklama

          Be šio dokumento konstruktyvios derybos sunkiai įsivaizduojamos - koncesijoje turi būti numatyti derybose dalyvaujančių subjektų įsipareigojimai, atsakomybė, kitos svarbios, su bendradarbiavimu susijusios aplinkybės.

          Arenos pastato projektavimo reikalai sudomino ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą.

          Tyrėjai apsilankė žinomo kauniečio architekto Eugenijaus Miliūno biure ir paėmė dokumentus, susijusius su sporto rūmų Nemuno saloje projektavimu.

          Bandoma išsiaiškinti, kaip panaudoti 2,6 mln. litų, kurie iš miesto biudžeto buvo skirti arenos projektuotojams.
          fantastika

          Comment


            Nieko baisaus, viskas bus ciki briki, tiesiog Garbaravicius tada paskubejo pasakyti su tom 2 savaitem.. O taip tai juk derybos toliau tesiasi..

            Comment


              Cia, sakyciau, nieko naujo, nei blogo, nei gero, tiesiog dar negavo sutarties ir tiek. Net zurnalistams nelabai isejo skandalizuoti, jie tiesiog tiksliai atskaiciavo tas dvi savaites ir dribtelejo straipsneli.

              Comment


                Parašė Linas
                Cia, sakyciau, nieko naujo, nei blogo, nei gero, tiesiog dar negavo sutarties ir tiek. Net zurnalistams nelabai isejo skandalizuoti, jie tiesiog tiksliai atskaiciavo tas dvi savaites ir dribtelejo straipsneli.
                Visiškai pritariu. Geras pavyzdys - ir mes čia, laukdami naujienų ir neturėdami ko nusigriebti, neretai pradedam ginčytis apie politikų nuoširdumą ir panašius dalykus Ir žurnalistams nelengva....

                Comment


                  Straipsnelis....

                  Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
                  Kauno diena
                  2006-06-16


                  Dėl sporto rūmų projekto tarp aukščiausių Kauno vadovų juntama trintis

                  Kauno meras Arvydas Garbaravičius vakar patvirtino, kad sudaryta derybų grupė, atstovausianti Savivaldybės interesams derybose su Prancūzijos kompanijos “Bouygues Batiment International” atstovais.

                  Iš šio proceso eliminuotas Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas.

                  Trintis tarp A.Keserausko ir mero pastebėta, kai Savivaldybėje vyr.specialistu buvo įdarbintas buvęs parlamentaras Kęstutis Kriščiūnas. Būtent jis įtrauktas į derybų grupę.

                  Buvusiųjų neliko

                  Į naująją derybų grupę įtrauktas vicemeras Antanas Adolfas Balutis, liberalcentristas Alvydas Banevičius ir trys Savivaldybės administracijos atstovai - direktoriaus pavaduotojas Robertas Stanionis, Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius ir neseniai pradėjęs dirbti K.Kriščiūnas.

                  Kauno meras A.Garbaravičius vakar jau pasirašė savo potvarkį, o šiandien ant įsakymo parašą turėtų padėti ir Savivaldybės administracijos direktorius.

                  Nuo koncesijos konkurso pradžios deryboms su Prancūzijos kompanija jau buvo sudaryta speciali darbo grupė, kuriai vadovavo Ekonomikos departamento direktorius Alvydas Gineitas. Tačiau nė vienas jos narių neįtrauktas į naująją derybų grupę.

                  “Ne visai tenkino jų darbo galutiniai rezultatai. Tai susiję ir su spaudos publikacijomis, ir su kitais dalykais”, - sakė A.Garbaravičius, paklaustas, kodėl iš derybų proceso eliminuoti buvusios grupės nariai.

                  Užkliuvo principingumas?

                  “Kauno diena” pabandė išsiaiškinti, kodėl galėjo užkliūti buvusios darbo grupės veikla. Gegužės 9 dieną Ekonomikos departamento direktoriaus A.Gineito pasirašytame rašte teigiama, kad darbo grupė konstatavo, jog Prancūzijos kompanijos “Bouygues Batiment International” pateiktas “įgaliojimas ir pasiūlymas nėra tinkami”.

                  Kauno vadovai iki šiol nekomentavo šio teiginio. “Kauno diena” rašė, kad derybose su Savivaldybe dalyvauja stambios Prancūzijos kompanijos padalinys, veikiantis Maskvoje.

                  Savivaldybės tarnautojas, nenorėjęs viešai skelbti savo pavardės, “Kauno dienai” teigė, kad A.Gineito vadovaujama grupė taip ir nesulaukė patvirtinimo, kad Prancūzijos kompanija įgaliojo savo Maskvos filialo darbuotojus derėtis dėl Kauno sporto rūmų koncesijos.

                  Miesto meras A.Garbaravičius vakar tikino, kad jokių kliūčių deryboms nėra. “Dėl įgaliojimų klausimas išspręstas. Man atrodo, kad jokių kliūčių nėra”, - sakė meras, paklaustas, ar Maskvos filialo darbuotojai turi pagrindinės kompanijos įgaliojimus.

                  Direktorius paliktas nuošalyje

                  Savivaldybės administracijos direktorius A.Keserauskas iki šiol ne kartą buvo pareiškęs, kad sporto rūmų projektas yra itin svarbus Kaunui, tačiau dėl jo miestas negali keliaklupsčiauti prieš prancūzus. Jis taip pat yra užsiminęs, kad koncesijos sutartis gali būti pasirašyta tik miestui palankiomis sąlygomis.

                  Vakar iš komandiruotės į Kauną grįžtantis A.Keserauskas “Kauno dienai” teigė, kad kol kas nematė mero potvarkio. Užsiminus, kad jame nurodytos konkrečios valdininkų pavardės, kuriuos reikia deleguoti į derybų grupę, Savivaldybės administracijos direktorius neslėpė nuostabos.

                  “Nepasakyčiau, kad man tai patiktų. Kalbėkime atvirai, K.Kriščiūnas Savivaldybėje įdarbintas ne mano, o mero iniciatyva. Po to buvau išeliminuotas iš derybų proceso. Galiu tik spėlioti, ar tam įtakos turėjo mano pareiškimas, kad Sporto rūmai negali būti statomi bet kokia kaina”, - sakė A.Keserauskas.

                  Kauno meras kategoriškai neigė kalbas, kad naujosios derybų grupės sudėtis buvo staigmena ir A.Keserauskui.

                  “Apie tai kalbėjome per rytinius pasitarimus. Galbūt jis dar nematė tik paties potvarkio. Manau, kad direktoriui būtų fiziškai sunku ir dalyvauti derybose, ir vadovauti Savivaldybės administracijai”, - tikino meras.

                  Primena politinius žaidimus

                  Mero teigimu, į derybų grupę įtraukus socialdemokratą K.Kriščiūną, derybos su prancūzais paspartės. “Jau dabar beveik kasdien kalbuosi su K.Kriščiūnu ir jis man praneša apie atliktus darbus. Dėl šio projekto tikrai nesikratau atsakomybės. Opozicija dažnai politikuoja ir dėlioja savo versijas. Galima tikėti, galima netikėti, tačiau metų pabaigoje sporto rūmų statyba turi prasidėti. Mes laikomės patvirtinto grafiko”, - teigė A.Garbaravičius.

                  Kauno miesto taryboje socialdemokratai yra opozicijoje, todėl jau pasigirdo kalbų, kad, nepasisekus deryboms, K.Kriščiūnui gali būti bandoma suversti visą kaltę.

                  “Manau, kad jis per trumpai dirba, kad jį būtų galima kaltinti. Socialdemokratai pasirengę valdančiajai daugumai padėti įgyvendinti miestui svarbius projektus. Tačiau bijau, kad K.Kriščiūno pagalbos nepakaks. Viskas vyksta taip vangiai, todėl sporto rūmų statybos perspektyvomis labai abejoju”, - tvirtino Socialdemokratų Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas.

                  Apie kainą - nė žodžio

                  A.Garbaravičius patvirtino, kad pirmadienį vyksiančiame miesto Tarybos posėdyje gali būti svarstomi keli klausimai, susiję su sporto rūmų projektu.

                  “Jeigu spėsime parengti sprendimų projektus, juos pateiksime Tarybos nariams. Norime nutraukti sutartį su architektu Eugenijumi Miliūnu ir tolesnę atsakomybę perduoti prancūzams”, - sakė meras. Šiuo metu sutartis su architektu sustabdyta, tačiau galutinis taškas nepadėtas.

                  Meras paneigė, kad tai susiję su teisėsaugos atstovų dėmesiu architekto studijai. “Kiek man žinoma, E.Miliūnui grąžinti visi dokumentai. Nesu statybų ekspertas, tačiau specialistai man patvirtino, kad Savivaldybė architektui už atliktus darbus ne tik nepermokėjo, bet dar turėsime tam skirti ir papildomų lėšų”, - tikino Kauno meras.

                  Sausio 10 dieną, atplėšus Prancūzijos kompanijos voką su pasiūlymu, žadėta, kad po kelių mėnesių jau bus galima kalbėti ir apie konkretesnę projekto sumą. Tačiau vakar A.Garbaravičius nuo atsakymo apie pinigus išsisuko aptakiomis frazėmis. “Pagal įstatymus, ši suma negali viršyti 200 milijonų litų”, - sakė jis.


                  -------------------------
                  Straipsnis išties labai painus, bet svarbiausi 3 sakiniai, manau yra šie: Opozicija dažnai politikuoja ir dėlioja savo versijas. Galima tikėti, galima netikėti, tačiau metų pabaigoje sporto rūmų statyba turi prasidėti. Mes laikomės patvirtinto grafiko”, - teigė A.Garbaravičius.

                  Ir šiaip tiesą pasakius, skaitant A.Andriuškevičiaus straipsnius, iš anksto reikia pasidomėti kam atstovauja paminimi žmogeliai: pozicijai ar opozicijai. Tuomet lyg ir aiškiau... Bet nelabai...
                  Paskutinis taisė auksellis; 2006.06.16, 17:02.

                  Comment


                    Ir vėl Andriuškevičius Nenuilstantis juodintojas, kad jam kaktusas užpakaly išdygtų

                    Comment


                      Parašė Dzipas
                      Ir vėl Andriuškevičius Nenuilstantis juodintojas, kad jam kaktusas užpakaly išdygtų
                      gal jau ir išdygo, kad nenurimsta...
                      Te visad šviečia saulė...

                      Comment


                        www.omni.lt/?i$9359_127772$z_360897.
                        Saboniui - paminklą!!!
                        Birth, school, METALLICA, death

                        Comment


                          Dziugu, ir ka mes be Sabo isviso darytume?

                          Comment


                            Parašė TV3
                            A.Sabonio krepšinio mokyklos auklėtiniai tarybos nariams išdalijo suvenyrus - "Žalgirio" šalmus su alaus skardinėmis ir ragino išgerti, kad prašviesėtų galvos.

                            Tiesa, tokia protesto forma, kuomet alų dalija jaunimas, papiktino kai kuriuos tarybos narius.

                            http://www.delfi.lt/news/sport/eurob...php?id=9910363

                            Comment


                              Netikėta A. Sabonio ataka lėmė prancūzų pergalę| 2006 06 20 07:52:21 |

                              Pirmadienį į neeilinį Kauno miesto tarybos posėdį susirinkę politikai buvo priblokšti, kai meras A. Garbaravičius netikėtai pareikalavo balsuoti dėl sutarties su sporto rūmus Nemuno salone pasiruošusia projektuoti prancūzų bendrove.

                              Kai tarybos nariai pradėjo ginčytis dėl sutarties, kurios net nebuvo matę, meras į pagalbą pasitelkė „sunkiąją artileriją“, rašo „Lietuvos žinios“. Jis paprašė suteikti žodį krepšinio legendai Arvydui Saboniui. „Arba darome sporto rūmus, arba ne. Tik tuomet uždarome visas Kauno krepšinio mokyklas, nes jaunimui nebebus kur žaisti“, - pareiškė jis.

                              Meras tokį skubėjimą aiškino tuo, kad laikas esąs svarbiausias dalykas: visų laukiamas projektas iki šiol beveik nejudėjo iš vietos. Ilgiau laukti nebegalima, prancūzai nori sužinoti atsakymą, tvirtino jis.

                              Po ilgų ginčų balsų dauguma sutarčiai su Prancūzijos bendrove „Bouygues Batiment International“ Kauno taryboje buvo pritarta. Pagal ją prancūzai atliks paruošiamuosius sporto rūmų Nemuno saloje projektavimo darbus, o už juos savivaldybė sumokės 1,2 mln. litų.

                              OMNI naujienos


                              Sabui ne tik auksinį paminklą reikia pastatyti, bet mažų mažiausiai paskelbti jį šventuoju!

                              Comment


                                http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=38594

                                Prancūzai perima sporto rūmų projektavimą

                                Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS

                                Kauno miesto savivaldybė kompanijai “Bouygues Batiment International” įsipareigoja sumokėti 1,2 milijono litų už naują Nemuno salos arenos projektą

                                Miesto Taryba vakar tik po audringų ginčų ir skubos tvarka pritarė sprendimo projektui dėl sporto rūmų parengiamųjų projektavimų darbų sutarties. Šis dokumentas nebuvo analizuotas Savivaldybės teisininkų. Negana to, Kauno merui Arvydui Garbaravičiui palikta galimybė pačiam su prancūzais pakeisti sutarties tekstą ir jį pasirašyti.

                                Įteikė “Žalgirio” šalmus

                                Prancūzijos kompanija tik vakar apie pietus Savivaldybei pateikė projektavimo sutarties projektą. Meras A.Garbaravičius iškart šį klausimą pasiūlė įtraukti į Tarybos posėdžio darbotvarkę. Kilus audringiems ginčas, meras pasiūlė išklausyti ir posėdyje dalyvavusio “Žalgirio” prezidento Arvydo Sabonio pasisakymo.

                                Tačiau politikai pirmiausiai pageidavo išgirsti, kodėl ant sprendimo projekto nėra nei Savivaldybės teisininkų, nei administracijos direktoriaus Arūno Keserausko parašo. Pastarasis tvirtino, kad su šiuo dokumentu nebuvo supažindintas. Po audringų diskusijų politikai vis dėlto įtraukė šį klausimą į posėdžio darbotvarkę, tačiau pageidavo išklausyti teisininkų išvadas.

                                Išgirdęs aršius politikų ginčus, A.Sabonis nebuvo itin šnekus. “Mums sunku suprasti šiuos politinius žaidimus. Nauji sporto rūmai Kaunui reikalingi kaip oras. Galbūt vieną kartą galutinai nuspręskime - reikia ar nereikia tos arenos. Gal ir sporto mokyklas uždarome, tada sportininkai visai neturės kur žaisti”, - teigė legendinis krepšininkas.

                                Kartu su jaunaisiais sportininkais-saboniukais miesto politikams jis įteikė “Žalgirio” firminius šalmus su alaus skardinėmis. A.Sabonis nelaukė politinių ginčų pabaigos ir išėjo iš salės.

                                Administracija atsakomybės neprisiima

                                “Kauno diena” rašė, kad iš derybų su prancūzais proceso buvo eliminuotas Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas. Vakar būtent jo nuomonė dėl projektavimo sutarties projekto labiausiai domino politikus.

                                Tačiau ant sprendimo projekto nei administracijos direktoriaus, nei teisininkų parašų neatsirado. “Tai politinis sprendimas. Kiekvienas miesto Tarybos narys turi teisę tokį sprendimo projektą parengti”, - nuo atsakymo į klausimą apie galimas Savivaldybei nepalankias projektavimo sutarties nuostatas aptakiai išsisuko A.Keserauskas.

                                Meras A.Garbaravičius, parengęs skubotą sprendimo projektą, tvirtino, kad sutarties sąlygas analizavo advokatų kontoros “Saladžius ir partneriai” teisininkai. Jie pripažino, kad “į dalį pastabų Prancūzijos atstovai atsižvelgė”.

                                “Taip ir liko neaišku, ar ši sutartis naudinga miestui. Akivaizdžiai matome, kad Savivaldybės administracija nenori prisiimti atsakomybės. Dabar merui paliekama teisė keisti sutartį. Iš esmės net nežinome, už ką balsuojame”, - neslėpė nuostabos Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Rimantas Mikaitis.

                                Nepaisant audringų ginčų ir pasiūlymų šį klausimą atidėti kitam posėdžiui, valdančiajai daugumai galiausiai pavyko suvienyti jėgas ir sprendimo projektas patvirtintas be jokių pastabų. A.Garbaravičiui palikta teisė koreguoti 1,2 milijono litų vertės sutartį ir vėliau ją pasirašyti.

                                Žada pateikti dar šį mėnesį

                                Pasak Prancūzijos kompanijos atstovo Lietuvoje Edmundo Aleknos, nepasirašę su Savivaldybe parengiamųjų projektavimo darbų sutarties, jie negalėjo pateikti ir koncesijos sutarties projekto. Jis žadėjo, kad po vakarykščio sprendimo šis dokumentas gali būti pateiktas dar šį mėnesį. E.Alekna taip pat teigė, kad Prancūzijos kompanija Kauno sporto rūmų projektui ir koncesijos dokumentų parengimui jau išleido apie 500 tūkstančių eurų.

                                Neoficialiuose pokalbiuose buvo užsiminta, kad jau artimiausiame posėdyje Kauno politikams turėtų būti pristatyta nauja sporto arenos vizija.

                                Iki šiol Kauno vadovai taip ir nenurodė, ar koncesijos konkurso laimėtoju pripažinta Prancūzijos kompanija oficialiai yra įvardijusi, kiek kauniečiams kainuos naujieji sporto rūmai. Vakar atsakymo į šį klausimą neišgirdo ir politikai.

                                Comment


                                  Puiku, kad pagaliau buvo nuspręsta. Bet labai įdomu būtų sužinoti kainą

                                  Comment


                                    Vėl tas Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS.... Kas dieną vis nauja sąmokslo teorija...

                                    Pats laikas baigti tuos politikavimus, darbą dirti turėtų teisininkai ir kiti specialistai, o ne politikai. Galiausiai pasamdyta advokatų kontora, kuri pagal andriuškevičių, "blogiečių" pusėje ir jais pasitikėti negalima... Tad kam jie pasamdyti?

                                    Parašė Lietuvos rytas
                                    Pasiklausęs politikų barinių dėl šios sutarties bei siūlymų jos aptarimą nukelti į birželio pabaigą, A.Sabonis neištvėrė ir priėjo prie mikrofono.
                                    Visa tai primena vaikų darželį...
                                    Paskutinis taisė auksellis; 2006.06.20, 10:39.

                                    Comment


                                      very cool! labai didelis spyris i sikna politikams ir jie pajudejo pagaliau ! puiku! jai dar ir svarbiausia koncesijos dokumenta gautume spetume ir pasirasyti..tada nesustapdytu jau nei istatymu pataisos nei niekas tuo labiau kad vyriausybej dbat tirkai ne tas galvoj reikia naudotis proga LETS GO ZALGIRIS! LETS GO SABONIS! LETS GO KAUNAS!

                                      Comment


                                        Parašė D-Mason
                                        tada nesustapdytu jau nei istatymu pataisos nei niekas tuo labiau kad vyriausybej dbat tirkai ne tas galvoj reikia naudotis proga
                                        o jei miestas netures tiek lėšų, kiek reikės prancūzų parengtam projektui?
                                        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                        Comment


                                          Parašė 99
                                          o jei miestas netures tiek lėšų, kiek reikės prancūzų parengtam projektui?
                                          Prancuzai zino miesto galimybes, nes konkurse buvo nurodyta suma, uz kiek turi pastatyti arena, tad, manau, perdaug neissisoks

                                          Comment

                                          Working...
                                          X