Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Mantaz
    Labas rytas, Šiaulių arena gavo nacionalinį statusą ir daugiausiai dėl to tapo finansuojama iš ES lėšų, tuo tarpu su Kauno arena viskas yra sudėtingiau, kadangi ji tapo įvaairių interesų sankirtos auka.

    Šiaip tai patarimas tau būtų pirma pasidomėti ir tik po to rašyti.
    Ačiū už patarimus, bet pats atkartojai mano mintį. Nežinau aš visų faktų, bet tai nėra esmė. Aš ir noriu pasakyti,kad Kauno valdžia yra korumpuota, paskendusi interesų konfliktuose. Šiauliai sugeba, o Kaunas ne, čia ir yra problema.
    BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

    Comment


      Parašė Berliner
      Ačiū už patarimus, bet pats atkartojai mano mintį. Nežinau aš visų faktų, bet tai nėra esmė. Aš ir noriu pasakyti,kad Kauno valdžia yra korumpuota, paskendusi interesų konfliktuose. Šiauliai sugeba, o Kaunas ne, čia ir yra problema.
      Jei dirbtum STT, dar būtų galima rimtai priimti šias tavo spekuliacijas. O kol kas galima girdėti tik iki šiol populiarų šlagerį "Visa valdžia - vagys!".
      Mano galerija Flickr'yje

      Comment


        Parašė Berliner
        Ačiū už patarimus, bet pats atkartojai mano mintį. Nežinau aš visų faktų, bet tai nėra esmė. Aš ir noriu pasakyti,kad Kauno valdžia yra korumpuota, paskendusi interesų konfliktuose. Šiauliai sugeba, o Kaunas ne, čia ir yra problema.
        TAip taip viskas blogai,blogiau ir but negali,nieko nevyksta,visi blogi...Jei valdzia butu nekorumpuota viskas vyktu daug greiciau,o jei butumem issirinke kita mera(kita partija) tai per 5 metus butumem tape spindinciu ir graziausiu miestu Lietuvoje..visi blogi..

        Comment


          Parašė Berliner
          Kažkodėl linkčiau labai abejoti, kad Garbaravičius padarė kažką daugiau, nei buvę merai. Pavyzdžių prašyčiau, o pavyzdžių nėra... Europos prospektas vis dar nesujungtas su Čiurlionio tiltu, labai tikiuosi, kad tą likusį mažą gabaliuką kaip nors per šiuos metus pabaigs, kelią kariajame Nemuno krante jau turbūt tiesia 5 metus, bet niekaip nenutiesia, net gėda žiūrėt. Laisvės alėja apskritai virto kažkokia landyne su suskilusiu grindiniu, surūdijusiais šviestuvais ir t.t. Nesuprantu, apie kokią pažangą šneki? Kaip jau sakiau, pažanga yra ten, kur nagus prikiša privatus kapitalas.

          Niekaip nesuprantu, kodėl taip sėkmingai statoma arena Šiauliuose? Rodos ir miestas mažas, ir neturi tokios krepšinio komandos kaip "Žalgiris", bet randa ir lėšų ir galimybių. Jie mažiau šneka, o daugiau daro.

          O pas mus, naują projektą rodo kiekvieną savaitę, tačiau realaus darbo nėra. Jo ir negali būti kai valdžioje meras, nesugebantis sakinio suregzt.

          Pažiūrėkim, kaip Kaunas atrodo pasauly, kai užsieniečiai net Laisvės alėja pereiti vakare negali. Jau seniai buvo žadėta įrengti vaizdo kameras, tačiau darbai nejuda, savivaldybė niekaip negali užtikrinti skaidrumo skelbdama tuos pirkimo kunkursus.

          Vnz, mūsų valdžia (kaip, beje, ir centrinė) sugeba tik rengti vizijas, projektus, kalbėti "aukštomis" frazėmis, tačiau realių darbų niekaip nesimato...
          Juokingas tu, Berlynieti, kad ir su stebėjimo kamerų konkursų. Prie ko čia meras, o gal ir savivaldybė, jei pralaimėjusiajai pusei atrodė, kad laimėtojai per pigiai pažadėjo padaryti. Jei tik turi pinigų ir nori komplikuoti bet kokį reikalą, tai bet kas gali tuose konkursuose tęsti ir tęsti procesą. Nepatenkintų būna beveik visada. Dėl to konkursai lietuviškoje pavydžioje visuomenėje yra ydingi. Ačiū Dievui, teismai dėl minėto konkurso jau pasibaigė, gal prasidės darbai. Dėl negalėjimo praeiti vakarais, tai jau persūdai, kaip sakoma, kiekvienas mato, ką nori matyti. Stereotipai labai gajūs. Jei kokia bobutė įsitikino, kad miestas neapšviestas, tai ir kalbės, nors gal ir užmigti negali dėl to, kad lempa į lovą šviečia. Nenorėčiau tikėti, kad 18-metis turėtum senatvinių stereotipų.
          Jei kiek domiesi miesto vystymu, tai, manau,žinai, kad Europos pr. turėję statyti vokiečiai dingo, supratę, jog pasiūlė per mažai. Tai irgi Garbaravičius kaltas? Dabar atsirado lietuviai, turėtų pajudėti. Marvelės gatvę šiemet tikrai pabaigs, taip sako ne tik valdžia, bet ir darbininkai. Žinok, viskas prasideda nuo projektų ir kalbų, nors gal ir geriau būtų, jei kai kurių projetų labai plačiai nereklamuotų, nes kai kas, visai nenusimanantys, pradeda daug šnekėti ir viską stabdo. Vienas įsitikinęs, kad jo daržas svarbiau, nei gatvė, kitas mano, kad geriau koks krūmas ir šiuklės apie jį, nei gražus namas, kitam, neduok Dieve, koks šešėlis langą užstos. Tokie veikėjai kartais ne tik vandenį drumsčia, bet ir į teismus kreipiasi. Irgi Garbaravičius kaltas?
          Manau, miesto meras bent Lietuvos įstatymų suteiktose ribose, yra tarsi miesto ūkvedys, tad geriau tegul dirba, o ne kalba. Nesuprantu, vieną kartą pasisekė žmogui nusikalbėti, tai kas čia baisaus atsitiko, ar kokie investuotojai dėl to pabėgo, ar kažkas sugriuvo? Kam čia 100 metų prikaišiot? Ar tau visą laiką viskas puikiai pavyksta, ar visą laiką atsakinėjant mokykloj kalba liete liejasi, nebūna jokių aaa, eee, ar pats tiesiog apsigimęs radijo diktorius? Visiems visko nutinka.

          Comment


            Amen
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              Sita diskusija man kazkodel primine pries koki menesi ivykusi pokalbi su taksistu, kuris mane su kolega veze labai velu vakra namo. Vaziuojant savanoriais kolega man sako: ziurek dabar jau Kaunas visai neblogai apsviestas. Sioje vietoje isiterpe visa laika tylejes taksistas, kuris pasake: baikit, jus turbut nematet kaip Vilnius apsviestas, visai kaip diena nakti atrodo. Kolegai pabandzius papriestarauti, kad Vilniuj visgi kitokie pinigai sukasi ir pagrindines Lietuvos imones mokescius moka, taksistas kaip kirviu nukirto: prie ko cia pinigai !! Visa esme, kad Vilniuj meras ir savivaldybe dirba, o Kaune ne. Juk paziurek kiek cia firmu (t.y. savanoriuose). Jei meras dirbtu, tai ateitu pas firmos direktoriu, trenktu kumsciu per stala ir tuoj butu apsvietimas sutvarkytas toj vietoje. Visa esme, kad tingi dirbti pas mus meras. Va toks mentalitetas kai kuriu pilieciu ))

              Comment


                /\ ne nu pokštininkas tas taksistas...eis dabar garbaravičius pas kiekvieną įmonės vadovą ir trankysis kumščiais...jeigu patiems nesušyla, kad reikia apsišviest, tai turi viską meras padaryt. aišku, jis tikrai ne šventasis, bet jau kaži ar toks zuokas vaikšto pas kiekvieną ir nurodinėja, kur ką apšviest...

                Comment


                  kol nėra karštų naujienų apie areną...

                  Vilnius yra Vilnius, Kaunas yra Kaunas, Šiauliai yra Šiauliai, galiausiai Zarasai yra Zarasai. Nematau jokio tikslo apkabinėti Kauną vilnietiškom lemputėm ir skanduoti, kad staiga tapom neva pasaulietinis miestas. Kaunas ir yra nuostabus miestas dėl to, kad yra Kaunas, o ne todėl, kad būtų kažkokia Vilniaus kopija.

                  Visiškai pritariu Batistai, dabar laisvoji rinka, niekas daužyti kumščiais nebegali. Negali Garbaravičius nueit pas ką nors į biurą ir pasakyt: "Davai, pastatot greit areną". Jis tegali tik paspausti sau pavaldžias administracijos "darbščiąsias biteles", kad biurokratinis aparatas šiek tiek sparčiau suktūsi.

                  Siemens arena pastatyta tikrai nešvariai ir švelniai tariant neskaidriai. Tikrai norėčiau, kad mūsų krepšinio sostinė išvengtų tokių istorijų kaip Vilniaus mero darbeliai ir draugystės su įtartinomis figūromis, kurios ir apkabinėja tą Vilnių tom lemputėm, kurios visiems tokios gražios.
                  -------------------------
                  Tik gerų norų nepakanka.
                  Gyvenu Šiauliuose, bet nežinau kaip atrodo miesto meras (pavardę žinau). Galvojau, kad jis ir miesto savivaldybė nedirba, bet arena turi statusą ir beveik kasdien matau kaip ji stiebiasi aukštyn. Panevėžio meras kabinete prisikabinęs arenos maketų ir vizualizacijų, ir nors statusas arenai yra, pinigėliai tik dabar pakrutėjo iš Vilniaus Panevėžio link. Kauno meras regis ir kalba, ir dirba, bet arena sunkiuoju būdu visgi skinasi kelią į šį pasaulį. Išvada galėtų būti tokia, kad interesai (politiniai, verslo) lemia, kaip projektai yra vykdomi.

                  Buvo paminėta, kad Šiauliai mažas miestas, tačiau 130 tūkst. potencialių rinkėjų yra pakankamai nemaža jėga šios miniatiūrinės valstybėlės mastais. Tik aišku, Lietuvoje kažkaip priimta nusipjauti ant rinkėjų, nes visi žino, kad padalinus saldainiukų ar skalbimo miltelių, palankumą gausi tikrai, nors ir politikų niekas nemėgsta.
                  Paskutinis taisė auksellis; 2006.05.29, 09:02.

                  Comment


                    Pagrindinės Kauno bėdos yra dvi: būrys nieko neveikiančių ir kitiems trukdančių žliumbikų ir šiek tiek mažesnis būrys durnių su iniciatyva. Todėl nenuostabu, kad atsiranda masė kliūčių.

                    Kita vertus ne vien Kaune projektai sunkiai juda.
                    Paskaitykit Londono Canary Warf istoriją
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      Parašė Berliner
                      Juokingas man šitas projektas. Bus dar kartą įrodyta neginčijama tiesa, kad viskas, kas Kaune atsiranda gero, padaroma verslininkų lėšomis ir iniciatyva. Aš net neturiu abejonių, kad kai Akropolis jau bus pastatytas, mes vis dar diskutuosime apie mistiškos ir stebuklingos "Kauno arenos" statybas.

                      Beje, visi gi žino, kad Garbaras KALTAS dėl Akropolio statybos
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Man kaskaip labai keista atrodo cia ta jusu diskusija apie merus, paie statusus, apie savivaldybes nedarba. Paprasciausiai cia yra politika ir snekekit ir darykit jus ka norit bet nei vienas is jusu nezino kaip yra istikruju. Siauliu arenoje atskira tema, ten dar baisiau negu Vilniau Simensas. Visur vyksta kaskokia interesu susikirtimai, pinigu nepasidalijimas, tuo labiau valdzios ir kiti politiniai ir nebutinai dalykai, visa sita sudejus mes gauname ta ka turime. Aisku mums atrodo niekas cia nedirba ir niekas cia nieko nedaro, bet patikekit manimi viskas juda po truputi (vezlio zingsniu) bet juda. Liko nedaug jau laiko ir zinosime tikslesnius planus ir konkrecias datas. tad nesukit sau galvos ir laukit

                        Comment


                          Po visų Jūsų komentarų man atsivėrė akys! Mūsų miestas yra puikus. Naujos gatvės, parkai, parduotuvės, nauji pastatai ir t.t. O koks meras - net raudonas, turbūt dėl per didelio ryžto ir idėjų gausos.

                          Ir jūs man bandot įrodyt, kad toks yra mūsų miestas? Taip, aš mačiau daugybę projektų, maketų, vizijų, bet parodykit man realius darbus. Na gerai - nudažė rotušę, šiaip ne taip nupirko naujų autobusų, sutvarkė Aleksoto tiltą. Ir viskas? Sąrašas baigiasi? Nesuprantu, apie ką mes kalbam? Puiku, jei jums visiems taip gera mūsų mieste, bet aš noriu didesnės ir greitesnės pažangos. Ir nesakykit, kad mūsų valdžia tobula. Atsibuskit, taip nėra. Per pastaruosius 10 metų Kauno centras beveik nepasikeitė, miestą šiek tiek keičia tik verslininkai, savo iniciatyva ir pinigais. Įrodykit, kad yra kitaip.
                          BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                          Comment


                            Taip is dalies tu teisus. bet ne viskas priklauso nuo musu valdzios.

                            Comment


                              Parašė Berliner
                              Po visų Jūsų komentarų man atsivėrė akys! Mūsų miestas yra puikus. Naujos gatvės, parkai, parduotuvės, nauji pastatai ir t.t. O koks meras - net raudonas, turbūt dėl per didelio ryžto ir idėjų gausos.

                              Ir jūs man bandot įrodyt, kad toks yra mūsų miestas? Taip, aš mačiau daugybę projektų, maketų, vizijų, bet parodykit man realius darbus. Na gerai - nudažė rotušę, šiaip ne taip nupirko naujų autobusų, sutvarkė Aleksoto tiltą. Ir viskas? Sąrašas baigiasi? Nesuprantu, apie ką mes kalbam? Puiku, jei jums visiems taip gera mūsų mieste, bet aš noriu didesnės ir greitesnės pažangos. Ir nesakykit, kad mūsų valdžia tobula. Atsibuskit, taip nėra. Per pastaruosius 10 metų Kauno centras beveik nepasikeitė, miestą šiek tiek keičia tik verslininkai, savo iniciatyva ir pinigais. Įrodykit, kad yra kitaip.
                              Tu vėl viską perkreipi per savo "miesto vaizdas = valdžios darbo kokybė" prizmę. Siūlau tiesiog nadiskutuoti apie tai, apie ką neturi jokio supratimo (panašiai kaip ir tas taksistas).
                              Mano galerija Flickr'yje

                              Comment


                                Parašė Mantaz
                                Tu vėl viską perkreipi per savo "miesto vaizdas = valdžios darbo kokybė" prizmę. Siūlau tiesiog nadiskutuoti apie tai, apie ką neturi jokio supratimo (panašiai kaip ir tas taksistas).
                                Geras. Tai tu man gal siūlai eiti Laivės alėją remontuot ar šiaip laisvalaikiu žolę centre pjaut? Aišku, miesto vaizdas didžiąja dalimi priklauso nuo privačios iniciatyvos, dėl to aš ir sakau, kad verslininkai daugiausiai prisideda prie miesto tvarkymo.

                                Vis dėlto nejau verslininkai gali imtis tvarkyti Laivės alėją, Nemuno salą ar senamiestį? Tai yra "atvirukinis" miesto veidas ir tik vienintelė valdžia, o ne kas kitas, turi teisę tuo rūpintis. Deja kolkas galima stebėti tik pasyvias diskusijas.

                                Aš net nesuprantu kaip gali prieštarauti teiginiui "miesto vaizdas = valdžios darbo kokybė". Ar čia aš toks durnas?
                                BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                                Comment


                                  Parašė John
                                  Mantai, negali neigti, kad tiesos cia yra. Gal ne "miesto vaizdas", bet "miesto vystymasis" cia labiau tiktu. Turi buti kazkokia strategija ir konkrecios gaires, kurias nustato ir ju vykdyma stebi miesto valdzia. Deja Kaune to lyg ir nesimato.
                                  To ir neneigiu, tik nesutinku dėl lygybės ženklo.

                                  Berliner> Jei tuo rimtai tiki, tuomet galbūt
                                  Mano galerija Flickr'yje

                                  Comment


                                    Valdzia yra svarbu, bet viskam reikia ir pinigu. Jei duotu tiek, kiek dave Vilnaisu Gedimino prospektui arba Katedros aikstei, na, dar Valdovu rumams, Mindaugo tiltui, siaip gatviu remontams, tada ir Kaunas daug ka susitvarkytu.

                                    Comment


                                      Parašė Berliner
                                      Vis dėlto nejau verslininkai gali imtis tvarkyti Laivės alėją, Nemuno salą ar senamiestį? Tai yra "atvirukinis" miesto veidas ir tik vienintelė valdžia, o ne kas kitas, turi teisę tuo rūpintis. Deja kolkas galima stebėti tik pasyvias diskusijas.
                                      Pala pala. Aš nesu didelis savivaldybės gerbėjas, bet:
                                      1. Savivaldybė finansavo Architektų sąjungos organizuotą LA rekonstrukcijos konkursą. Rezultatas - 0 , nes nė vienas iš pasiūlymų nebuvo realus. Aišku prizinis fondas buva nykiai mažas, todėl atitinkamo lygio ir pateikti darbai (akmuo į organizatorių daržą).
                                      2. Savivaldybė bandė pakeisti bent šviestuvus. Vėl kilo baisus riksmas iš tų pačių egzpertų, kaip čia keičia be "vieningos koncepcijos". Deja prieš tai vykusiame konkurse "specialistai" nesugebėjo pasiūlyti tos koncepcijos ...
                                      Dar keliamas triukšmas dėl pačių šviestuvų dizaino. Ar jis tikrai blogesnis nei dabar esančių? Nemanau. Ar gali būti geresnis? Be abejo. Bet niekas (tame tarpe ir didieji rėksniai) nesugebėjo pasiūlyti geriau.

                                      Jei būtų mano valia, LA "rekonstrukcija" būtų labai paprasta:
                                      1. Suremontuoti pastatų fasadus.
                                      2. Pakeisti betoninį grindinį ir klombų apvadus tokiais pačiais tik pagamintais iš natūralaus akmens.
                                      3. Nupirkti kokios nors rimtos firmos vandalams atsparius šviestuvus ir sumontuoti.
                                      4. Pakeisti supuvusius suoliukus tokio paties dizaino naujais.

                                      Viskas - daugiau nieko nereikia, užtektų daugeliui metų.
                                      Bet to niekada nebus, nes tokioje rekonstrukcijoje liktų nepatenkintas masės egzpertų, rėksnių ir visokių sąjungų narių ego.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė Tomas
                                        Pala pala. Aš nesu didelis savivaldybės gerbėjas, bet:
                                        1. Savivaldybė finansavo Architektų sąjungos organizuotą LA rekonstrukcijos konkursą. Rezultatas - 0 , nes nė vienas iš pasiūlymų nebuvo realus. Aišku prizinis fondas buva nykiai mažas, todėl atitinkamo lygio ir pateikti darbai (akmuo į organizatorių daržą).
                                        2. Savivaldybė bandė pakeisti bent šviestuvus. Vėl kilo baisus riksmas iš tų pačių egzpertų, kaip čia keičia be "vieningos koncepcijos". Deja prieš tai vykusiame konkurse "specialistai" nesugebėjo pasiūlyti tos koncepcijos ...
                                        Dar keliamas triukšmas dėl pačių šviestuvų dizaino. Ar jis tikrai blogesnis nei dabar esančių? Nemanau. Ar gali būti geresnis? Be abejo. Bet niekas (tame tarpe ir didieji rėksniai) nesugebėjo pasiūlyti geriau.

                                        Jei būtų mano valia, LA "rekonstrukcija" būtų labai paprasta:
                                        1. Suremontuoti pastatų fasadus.
                                        2. Pakeisti betoninį grindinį ir klombų apvadus tokiais pačiais tik pagamintais iš natūralaus akmens.
                                        3. Nupirkti kokios nors rimtos firmos vandalams atsparius šviestuvus ir sumontuoti.
                                        4. Pakeisti supuvusius suoliukus tokio paties dizaino naujais.

                                        Viskas - daugiau nieko nereikia, užtektų daugeliui metų.
                                        Bet to niekada nebus, nes tokioje rekonstrukcijoje liktų nepatenkintas masės egzpertų, rėksnių ir visokių sąjungų narių ego.
                                        Jeigu savivaldybėje būtų žmonių, kurie sugebėtų taip aiškiai ir suprantamai išdėstyti savo planus, kaip tu, nekiltų jokių prieštaravimų ir abejonių.
                                        Pavyzdžiui aš tuos šviestuvus pamačiau tik "Laikinojoj sostinėj", niekas neparodė visuomenei jų anksčiau ir niekas nediskutavo. Žinoma, kad kilo diskusijos. Bet taip ir gaunasi, kai kairė nežino, ką daro dešinė. Viskas ko reikia yra aiškus planas ir bendravimas su visuomene. Dabar aš nežinau, ką pamatysiu rytojaus laikraštyje, gal valdininkai sugalvos "grąžinti tradicijas" ir Laisvės alėjoj atidarys automobilių eismą?

                                        Savivaldybės inicijuotas LA rekonstrukcijos projektų konkursas - sveikintinas dalykas. Bet kam jis buvo reikalingas, jei niekas nė nesiruošia įgyvendinti nė vieno iš tų projektų?
                                        BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                                        Comment


                                          Parašė liutass
                                          Valdzia yra svarbu, bet viskam reikia ir pinigu. Jei duotu tiek, kiek dave Vilnaisu Gedimino prospektui arba Katedros aikstei, na, dar Valdovu rumams, Mindaugo tiltui, siaip gatviu remontams, tada ir Kaunas daug ka susitvarkytu.
                                          "Jei duotų...". Nesuprantu tos tariamosios nuosakos. Kažkokie paslaptingi "jie" turėtų mums iš dangaus numesti pinigų, taip? Savivaldybė tam ir reikalinga, kad iškaulytų pinigų, rastų rėmėjų, ieškotų galimybių panaudoti ES paramos fondus ir pan. Bet didžiausia problema ir yra ta, kad mūsų vietinė valdžia nėra veiksni.
                                          BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                                          Comment

                                          Working...
                                          X