Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kauno diena informuoja apie Kauno Arenos projekta bei jo igyvendinimo vingius.

    Nemuno saloje jau kuriant infrastruktūrą būsimiems sporto rūmams, užvirė aistros dėl arenos projekto

    Derėdamasi su Prancūzijos kompanija “Bouygues Batiment International” dėl universalios arenos Nemuno saloje statybų, Kauno valdžia slepia nuo visuomenės derybų eigą.

    Atsakingų asmenų pareiškimai yra tokie neaiškūs, kad derybos jau apaugo gandais.

    Viešumo stoka Kauno miesto savivaldybę vakar apkaltino Kauno architektų bendruomenė.

    Pateikė skurdžią informaciją

    Vakar Kauno politikams turėjo būti pateikta informacija apie derybų su Prancūzijos kompanija “Bouygues Batiment International” eigą dėl Nemuno saloje ketinamų statyti sporto rūmų. Tačiau politikams teko gerokai nusivilti, nes derybų grupės vadovas Ekonomikos departamento direktorius Alvydas Gineitas išėjo atostogų. Tarybos posėdyje jį pakeitęs Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius galėjo pranešti tik tai, kad Kauno architektui Eugenijui Miliūnui už sporto rūmų ir aplinkos sutvarkymo projektą Savivaldybė jau sumokėjo 2,6 mln. litų.

    “Pagal sutartį nepanaudota liko 1,2 mln. Lt, bet politikams greičiausiai teks apsispręsti dėl papildomų lėšų skyrimo”, - svarstė N.Valatkevičius.

    Tarybos nariai taip ir nesužinojo, prie kokio statinio projekto linkstama. “Bouygues Batiment International” užsakymu architekto Mišelio Regembalio Kaunui pasiūlyta arenos vizija gerokai skiriasi nuo E.Miliūno projektuojamo statinio.

    “Laukėme informacijos apie derybas ir labai gaila, kad jos negavome”, - stebėjosi Tarybos narys Gediminas Budnikas. Meras Arvydas Garbaravičius tris dienas atostogavusį A.Gineitą nusprendė atšaukti iš atostogų.

    Arenos projektavimą pristabdė

    “Kauno dienai” E.Miliūnas prisipažino, kad pastaruoju metu nutraukė arenos projektavimo darbus, nes nežino, ką su “Bouygues Batiment International” suderės Savivaldybės darbo grupė.

    “Techninį projektą parengiau maždaug 70 proc.”, - sakė E.Miliūnas.

    Architektas kategoriškai neigia kaltinimus, esą jis neparengęs arenos Nemuno saloje projekto. “Galite nors šiandien atvykti ir pasižiūrėti į maketą, kurį dariau pagal brėžinius, - teisinosi E.Miliūnas. - Vien maketas kainavo 20 tūkst. litų”.

    Pagal sutartį su Savivaldybe arenos projektavimo darbus E.Miliūnas turi užbaigti iki birželio 1 d. Tuo pat metu tikimasi užbaigti derybas ir pasirašyti koncesijos sutartį su Prancūzijos kompanija. Pavykus deryboms, konsorciumas, sudarytas iš “Bouygues Batiment International”, koncertinės agentūros ir “Žalgirio” klubo, sporto rūmus valdytų 25 metus. Vėliau statinys atitektų miestui.

    Nesidera dėl kainos

    “Šiuo metu mes nesiderame dėl kainos”, - sakė Viešųjų pirkimų ir privatizavimo skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas, “Kauno dienos” paklaustas, dėl ko šiuo metu su prancūzais derasi speciali Savivaldybės darbo grupė.

    “Prancūzų pasiūlytas projektas būtų gerokai brangesnis už E.Miliūno “tabletę”, taip manome dėl didesnio “ledkalnio” tūrio, - aiškino R.Mačikėnas. - Prancūzai nori, kad arena Nemuno saloje būtų Kauno vizitinė kortelė, bet už tai, suprantama, reikėtų sumokėti brangiau”.

    E.Miliūno sukurtos arenos statyba kainuotų apie 75 mln. Lt. Kauno architekto arena būtų maždaug 30 metrų aukščio, tuo tarpu prancūziškoji - aukštesnė 7 metrais, joje tilptų 3-4 tūkst. žiūrovų daugiau.

    Viešųjų pirkimų ir privatizavimo skyriaus vedėjas apgailestavo, kad darbo grupėje nėra architektų, todėl ji nekompetentinga įvertinti projektų privalumų ir trūkumų.

    Architektai nerimauja

    Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyrius vakar išplatino pareiškimą, kuriuo siekiama, kad abu projektai būtų pristatyti miesto architektų bendruomenei. “Susidarė itin palanki proga abu projektus viešai pristatyti, kompetentingai išanalizuoti jų privalumus ir trūkumus”, - teigiama pareiškime, esą pavienių architektų nuomones derybininkai bando pateikti kaip visos Kauno architektų bendruomenės pritarimą ar nepritarimą vienam ar kitam projektui.

    Miesto architektų lyderis Gintaras Balčytis teigė, kad demokratiška diskusija būtų naudinga, o viešumas užtikrintų architektūrinę kokybę.

    G.Balčytis nemano, kad svarstymai architektų bendruomenėje gali užvilkinti derybas su “Bouygues Batiment International”, panašiai, kaip architektų bendruomenė nesugeba apsispręsti dėl aukštybinių pastatų ar prekybos centrų išdėstymo schemų mieste.

    Viešųjų pirkimų ir privatizavimo skyriaus vedėjas R.Mačikėnas sakė, kad į specialią darbo grupę kai kurie architektai bus pakviesti, bet kandidatūrų neįvardijo.

    Derybos apaugo gandais

    Visiškai neaiški derybų su potencialiu koncesininku eiga jau suspėjo apaugti gandais. Vienas jų - “Rubicon group” ar šio koncerno įmonių dalyvavimas sporto rūmų statybose ir eksploatacijoje.

    “Jei derybose kur nors šmėstels nors menkiausias “Rubicon” šešėlis, iš karto pasitrauksiu iš darbo grupės, - sakė R.Mačikėnas. - Derybos nėra lengvos, bet intensyvios. Su prancūzų atstovais pasikalbame maždaug kas trečią dieną. Norime, kad arenoje renginiai vyktų kas antrą dieną, todėl labai svarbus yra renginių organizavimo klausimas”.

    R.Mačikėnas nepasakė, koks koncertų organizatorius minimas prancūzų Kauno miesto savivaldybei jau pateiktame verslo plane. “Kauno dienos” šaltinių žiniomis, pasiūlymuose minimi Madonos, Chulijo Iglesijo ir kitų žinomų dainininkų vadybininkai ir agentūros.

    Įrenginėjama infrastruktūra

    Nepaisant kilusių diskusijų dėl sporto rūmų projekto, Savivaldybės tarnautojai nusiteikę optimistiškai ir teigia, kad dar šiemet turėtų prasidėti pačios arenos statybos darbai.

    “Kažkodėl visi akcentuoja, kad E.Miliūno projektui Savivaldybė be reikalo išleido pinigus, bet nereikėtų pamiršti, kad, be sporto arenos, jis suprojektavo visą infrastruktūrą ir kai kurie darbai jau realiai įgyvendinti”, - teigė Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

    2005 m. iš Nemuno salos “Kauno vandenys” nutiesė nuotekų inžinerinius tinklus. Dujų, šilumos ir ryšių komunikacijoms įrengti užvakar konkurso laimėtoju buvo paskelbti UAB “Inžineriniai tinklai”. Baigiama rengti dokumentacija ir dviejų tiltų į Nemuno salą statybų konkursui, kurio vertė 14 mln. Lt.

    Urbanistikos skyriaus vedėjo N.Valatkevičiaus teigimu, nepaisant, koks bus pasirinktas arenos projektas, “Akropolio” statytojai įrengs 3500 vietų automobilių stovėjimo garažą virš Karaliaus Mindaugo prospekto.

    Tačiau 10 mln. litų konkursą, susijusį su sporto rūmų infrastruktūra, Savivaldybei teko nutraukti, kai derybinės darbo grupės vadovas A.Gineitas galimai įsipainiojo į viešųjų ir privačių interesų konfliktą. Jis nenusišalino iš viešųjų pirkimų komisijos, nors Nemuno krantinėms statyti jau buvo ketinama paskelbti nugalėtoju “Žiežmarių hidrostatybą”. Tuo pat metu ši įmonė tvarkė A.Gineitui priklausančius sandėlius.

    “Artimiausiu metu minėtą konkursą skelbsime iš naujo”, - sakė Viešųjų pirkimų ir privatizavimo skyriaus vedėjas R.Mačikėnas. Sporto areną Kaune tikimasi pastatyti iki 2007 m.

    Comment


      Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyrius vakar išplatino pareiškimą, kuriuo siekiama, kad abu projektai būtų pristatyti miesto architektų bendruomenei. “Susidarė itin palanki proga abu projektus viešai pristatyti, kompetentingai išanalizuoti jų privalumus ir trūkumus”, - teigiama pareiškime, esą pavienių architektų nuomones derybininkai bando pateikti kaip visos Kauno architektų bendruomenės pritarimą ar nepritarimą vienam ar kitam projektui.

      Miesto architektų lyderis Gintaras Balčytis teigė, kad demokratiška diskusija būtų naudinga, o viešumas užtikrintų architektūrinę kokybę.
      Manau spręsti turėtų visi kauniečiai, per vietinį plebiscitą, o ne saujelė architektų. Kai kalba eina tik apie 2 projektus ir laaabai didelius pinigus, angažuotumas neišvengiamas.
      Kaip po dykumą blaškiausi

      Comment


        Kauno savivaldybėje Bardakas. Kitaip ir nepavadinsi. Geriau jau būtumet turėję savajį abonentą tai arena jau stovėtų. O kaip dabar neišmanėliai dirba tai še tau kad nori žmogus užbaigdija projektą daryt, o po to jam sako kad jo projekto nebeprireiks nes kažkas pasiūlė kitą projektą. Nesuprantu rodos Šustauskas jau seniai miesto nebevaldo, bet meras ne ką gereisnis už Šustrauską

        Comment


          Parašė vlk
          Kauno diena informuoja apie Kauno Arenos projekta bei jo igyvendinimo vingius.
          Jus man paaiskinkite sita sakini "Sporto areną Kaune tikimasi pastatyti iki 2007 m." nes mano manymu jos niekaip nespes pastatyti iki 2007 metu.
          W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
          Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
          Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

          Comment


            /
            Šita data jau seniai man keista pasirodžius buvo, o dabar jau išvis fantastiškai skamba... Pažiūrėsim kaip bus, bet tikrai netikiu, kad per pusmetį ją pastatys...

            Comment


              Taigi žurnalistai rašo... Mažiau reikia kreipti dėmesio į tokius pezalus.
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                Arena su visais objektais uzbaigs per 2metus kazkur..
                Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                Comment


                  Parašė jasha
                  Arena su visais objektais uzbaigs per 2metus kazkur..

                  Kazkur uzbaigs per 2 metus ???? O Kaune per kiek laiko uzbaigs ???
                  Parašas :)

                  Comment


                    / nejuokinga

                    Comment


                      Parašė Svecias
                      Kazkur uzbaigs per 2 metus ???? O Kaune per kiek laiko uzbaigs ???

                      Nemanau, kad statybos užtruktų 2 metus. Pati arena būtų pastatyta gerokai greičiau. "Megą" juk pastatė, jei neklystu, per 9 ar 11 mėnesius.

                      Dabar svarbiausia, kad koncesininkas greičiau pabaigtų derinti "popierius" ir pradėtų statyti. Ši prancūzų firma - rimta Eurolygos partnerė, turi sporto TV kanalą, tad pinigai bus matyt ne problema - 100 mln eurų net nereikės.

                      lietrytis viename straipsnyje prancūzų kompaniją pavadino koncesijos konkurso nugalėtoju, tad regis savivaldybėa administracija ištęsėjo savo pažadus ir pasistengė formalumus greitai derinti. Dėkingas aš jiems už tai!

                      Comment


                        O tas konfliktas tarp p. E.Miliūno ir Bouygues Batiment manau, yra išpūstas žiniasklaidos. Gal aš klystu, gal... Jis dar anksčiau per Pūko TV ir Kauno žinias (LTV2) pats sakė, kad nejaučia jokių nuoskaudų, kad ne jo projektas bus įgyvendintas. Svarbiausia, kad projektas būtų optimalus. Net ir lietryčio straipsnis tai patvirtina. Be to, saloje jau vykdomi darbai pagal p. Miliūno projektus, ruošiama statybų aikštelė. Tad čia tik daug triukšmo, o darbai vykdomi toliau.

                        Comment


                          Aš asmeniškai už prancūzo projektą, visų pirma dėl, kad man patinka ta idėja jok naujieji rūmai taptų kauno vizitine. Mano manymu kaunui truksta akcentų, taigi vienas iš jų ir galėtu būti naujoji arena.
                          Kaunas visada akcentavo save kaip Lietuvos krepšinio sostine, tai įspudingi krepšinio rūmai tikrai tą akcentą tik pabrėžtų.
                          Kitas dalykas manau jie tikrai negadintų vaizdo, nes yra pakankamai toli nuo senamiesčio, tuo pačiu gerai įsilietų į aplinka: salia akropolis, (bus) baigtas respublikos viešbutis. Juo labiau kai aplinkui gausu tuščių ir šlykščių pastatų.

                          Na ir kas kad miliūnas jau parengė 70 proc. projekto, man jo projektas švelniai tariant nieko gero, tokį galima statyti kur nors atokiau nuo centro, kalniečiuose ar pan, tuomet nieko nesakau. Paprasta tabletė, pastatas bus gražus tiek kiek naujas, praeis keleri metai ir baisu žiūret bus. Jokios vizijos į ateitį

                          Comment


                            pritariu tamstai

                            Comment


                              Parašė Šiaulietis
                              O tas konfliktas tarp p. E.Miliūno ir Bouygues Batiment manau, yra išpūstas žiniasklaidos. Gal aš klystu, gal... Jis dar anksčiau per Pūko TV ir Kauno žinias (LTV2) pats sakė, kad nejaučia jokių nuoskaudų, kad ne jo projektas bus įgyvendintas. Svarbiausia, kad projektas būtų optimalus. Net ir lietryčio straipsnis tai patvirtina. Be to, saloje jau vykdomi darbai pagal p. Miliūno projektus, ruošiama statybų aikštelė. Tad čia tik daug triukšmo, o darbai vykdomi toliau.
                              AHA tas konfliktas labiau yra tiesiog Lryto noras kad tas konfliktas butu.
                              Kaip kad vakar interviu Lryte su Sireika buvo - visa straipsni bande is Sireikos ka nors bloga apie Zalgiri istraukt ir isgirst kad buvo konfliktas. bet taip nieko ir neisejo

                              Comment


                                Parašė veikejas
                                man jo projektas švelniai tariant nieko gero
                                Ši Miliūno arena dar visai nieko. Kiek pamenu, A.Sabonio prieš keletą metų užsakytas projektas buvo daug paprastesnis ir daug mažesnis. Tą areną buvo planuojama statyt lyg ir vietoj Krepšinio mokyklos, tiksiai nepamenu.

                                Na, lauksim, ką prancūzai darys toliau

                                Comment


                                  Sabonis ja norejo statyt salia krepsinio mokyklos esancioje teritorijoje, bet arena isties butu atrodziusi baisiai, beto butu buvus ganetinai nedidele - 8600 vietu

                                  Comment


                                    http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=36344







                                    xexe užmiršau, kokia diena
                                    www.donatas-mazeika.lt

                                    Comment



                                      antrą kartą vos nepasimaunu šiandien

                                      2006 m. balandžio 01 d., šeštadienis
                                      Mano nuotraukos @Fotki.com

                                      Auto Show Millennium 2007
                                      Retromobile 2007
                                      "Kova 1". Driftingo čempionatas
                                      "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                                      Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                                      BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                                      Kauno Marių Regioninis Parkas

                                      Comment


                                        Nepamirskit Dar siandien sulauksit tokiu pokstu
                                        "Never argue with an idiots. They will bring you down to their level and beat you with experience"

                                        Comment


                                          /\ visiskai nejuokingas straipsnis,koks skirtumas kokia proga jis cia parasytas bet neduok Dieve taip atsitiktu tai nu i nafik butu...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X