Iš to, kad dešiniame kampe matosi KPI III rūmų užpakalinis fasadas, ar galima spėti, kad artimesnis dviaukštis yra tas nelabai seniai nugriautas pastatas, kuriame buvo Latvijos atstovybė? Ar kaip? Mane trikdo tokia didelė tvora aptverta teritorija šalia.
Taip, Jolita, vienoje to ilgo pastato dalyje buvo įsikūrusi Latvijos pasiuntinybė, kitoje, apie 1925 m., buvo Suomijos konsulatas. Pastatas buvo ne dviejų aukštų, bet vieno. Tik cokolis buvo šiek tiek iškilęs virš žemės. O "trikdanti" tvora juosia sklypą, kuriame vėliau (1939) iškilo Darbo rūmai.
Dariaus ir Girėno laidotuvės Vytauto pr. ties Kęstučio gatve.
Iš to, kad dešiniame kampe matosi KPI III rūmų užpakalinis fasadas, ar galima spėti, kad artimesnis dviaukštis yra tas nelabai seniai nugriautas pastatas, kuriame buvo Latvijos atstovybė? Ar kaip? Mane trikdo tokia didelė tvora aptverta teritorija šalia.
Kaip man patinka Kaunas. Kai kurios vietos visiškai nepasikeitusios, kaip ir šis Vytauto prospekto gabaliukas. Jaunas ir šviesus. Ramybės parkas su tvora, ir liepos dar mažos. Mane ši nuotrauka sutaikė su iškirstais Vytauto prospekto medžiais. Su kitais iškirstais ir kertamais medžiais dar ne
Mėgstu tokias užduotis Atrodo, lyg žinai vietą, bet įrodyk, kad gudrus, jog čia tikrai ten, o ne kitur... Atkapsčiau... Na, metų nepasakysiu, bet namukas su bokšteliu buvo I.Kanto gatvės pradžioje, nes už jo jau nieko nebėra, ten Nemunas. Įdedu dabartinį vaizdą, pagal kurį galima rasti panašumų mūriniame name. O kitoje nuotraukoje ( niekaip nesigavo normaliai perkelti, teko perfotografuoti iš kompo ) 1924 metų medelių sodinimo šventė. Čia matome namą su bokšteliu.
Komentuoti: