Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[ALY] Alytaus viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    "Karių kapai" buvo tik viena kryptimi. Ar dabar pasikeitė?
    Nežinau. Yra tokių stotelių, kur pagal įvairius šaltinius ir 3 pavadinimai yra.

    Gardino g. stotelės toje vietoje, kur ji buvo, nėra fiziškai - nėra ženklų. Tačiau gal ji formaliai ir egzistuoja.
    Va čia tikrai geras pastebėjimas. Kol dar buvo tvarkaraščiai per marsrutai.info/.lt, persirašiau šio maršruto stoteles ir po Registrų centro iškart ėjo Stadionas. Gal jau išvis pro ten nevažiuojama? Apskritai, reikia kad kas pravažiuotų šiuo maršrutu arba paklaustų vairuotojo.
    Viešojo transporto temų rodyklė >>

    Comment


      Pavadinimai galėjo ir keistis. Sunku juos patikrinti, nes stotelėse ne visur yra tvarkaraščiai, o ant stotelės ženklo Alytuje pavadinimo nerašo, nors 199x rašė. Tų ženklų jau seniai nebeliko.
      6 maršruto mikrobas gali važiuoti Maironio g. Be to anksčiau dar buvo J. Basanavičiaus g. stotelė maždaug ties sankryža su Vaižganto g. abiem kryptimis. Tada kvartalus kitaip apvažiuodavo. Bent dabar bent kryptimi link Lelijų g. ta stotelė galėtų būti, tik ar ji yra, neaišku. Sudvajų g. Jotvingių gimnazijos stotelė nėra ir niekada nebuvo.

      Comment


        Alytus, Stoties g. Pagal Fotobuso duomenis, numeris nuo nurašyto Heuliez Unic.

        Comment


          Išsiaiškinau dėl Alytaus miesto mikrobų maršrutų trasų.
          6 iki pietų važiuoja tik iki Panemunės, t.y. nuo Putinų ir Pramonės g. žiedo važiuoja Putinų g. iki Putinų ir Dovainiškių g. (link naujojo tilto) žiedo. Žiede apsisuka ir grįžta atgal.
          Po pietų važiuoja taip, kaip jau anksčiau minėjau viena kryptimi - Putinų, Artojų, Pramonės g.
          Dėl stotelių. Putinų g. tarp Pramonės ir Dovainiškių g. yra dvi stotelės miesto centro link ir tik viena stotelė priešinga kryptimi. Tačiau mikrobas stoja prieš Dovainiškių ir Putinų g. žiedą išvažoje iš daugiabučio kiemo. Nors kitoje gatvės pusėje yra stotelė su grafiku. Tiesa, grafikai toje ir kitoje stotelėje centro link užrašyti markeriu ant stotelės ženklo. Stotelių pavadinimų nėra, tačiau pagal grafikus savivaldybės puslapyje galima būtų teigti, kad antroji stotelė nuo miesto centro yra Panemunė, o pirmoji - Profesinė technikos mokykla.
          Tiek stotelėse, tiek savivaldybės puslapyje grafikai neatitinka realybės, nors pateiktas grafikas yra galiojantis. Neatitinka realybės, nes judėjimo kryptis nurodyta neteisingai ir grafikai pateikiami stotelėse Pramonės g. kur mikrobas nevažiuoja (kryptimi Pramonės g. - Artojų g. - "Alytaus pieninė") ar važiuoja tik po pietų.

          5 maršrutas į SB "Dainava". Važiuoja 3 kartus kiekvieną dieną, išeiginėmis grafikas kiek skiriasi, bet vis tiek 3 kartai. Trasa tokia: iš miesto važiuojant į geležinkelio stotį neužsuka, važiuoja Punsko g., į Sūkurio g. neužsuka, bet išleidžia keleivius Punsko g. Toliau važiuoja Punsko g. iki žiedo į Simną, Seirijus, Lazdijus ir Santaikos g. Toliau važiuoja Senojo plento g. ir užsuka į sodus pro įvažiavimą ties Tulpių g. Sodų gatvių sankryžoje (Tulpių ir Sodo) apsisuka. Ten stotelės nėra, tačiau stovi sodų skelbimų lenta ir joje yra grafikas. Kiek pastovi ir toliau važiuoja Senojo plento, Jūratės, Gražinos gatvėmis iki geležinkelio stoties, toliau jau įprasta trasa, tačiau centro link, o ne į Sūkurio g. Jūratės ir Gražinos gatvės neasfaltuotos. Beje, jokia papildoma lentele važiavęs mikrobas nebuvo pažymėtas, grafikuose stotelėse irgi nėra jokios informacijos, kad reisas atliekamas iki SB "Dainava". Jokių papildomai įrengtų stotelių šiam maršrutui irgi nėra.

          Įprastas 5 maršrutas - pirmiausia užsuka į geležinkelio stotį, toliau važiuoja į Sūkurio g. Tačiau kvartalą apvažiuoja kryptimi, įtariu, priklausomai nuo vairuotojo. Pagal viską turėtų važiuoti Punsko g., sukti į Amatų, tada Smilgų ir Sūkurio g. vėl išvažiuoti į Punsko g. Stotelė su grafiku Amatų g. įrengta būtent judėjimui tokia kryptimi, nors paviljonas stovi kitoje gatvės pusėje ir lygtai judėjimas turėtų vykti priešinga kryptimi. Beje, nežinau ar visi vairuotojai taip važiuoja, bet kiek mačiau, važiuoja priešingai, nei turėtų.

          10A maršrutas. Kauno g. ties Žaliąja g. yra stotelė, bet tik viena kryptimi - važiuojant Miklusėnų link. Ligoninės stotelės yra Tvirtovės g. abejomis kryptimis. Tai senos stotelės nuo ankstesnių maršrutų, kurie važinėjo Tvirtovės g. Vairuotojas savivaliauja. Pirmą kartą, kai sekiau paskui, važiavo į Miklusėnus ne kaip priklauso - Naująją g., o Kauno plentu ir įsuko į Miklusėnus iš jo. Kitą kartą važiavo kaip priklauso.

          20 maršrutas A. Jonyno g. Visose Jonyno g. stotelėse yra grafikai, kuriuose nurodyta, kad mikrobas važiuoja tik vieną kartą ryte. Iš tiesų gaunasi viena eismo pora abiejomis kryptimis maždaug apie 8 val. Vakarinio reiso nėra. Vakare iš tiesų mikrobas važiavo tiesiai Naująją g., o ne Jonyno g. Nors pagal savivaldybės grafikuos ir vakare turėtų važiuoti Jonyno g. Stotelių pavadinimų Jonyno g. grafikuose nėra. Taip pat važiavimas nuo Pramonės g. link Medicinos ir reabilitacijos centro yra ne toks paprastas. Žodžiais aprašyti sunku, nes važiuojama ne gatve, o kažkokiais pravažiavimais tarp pramoninių teritorijų ir trasos pirmyn bei atgal skiriasi. Reikės nubraižyti, bet vėliau.

          Gera naujiena - Naujojoje g. nuo Izomegos iki buv. namų statybos kombinato centro link atsirado grafikai.
          Paskutinis taisė Al1; 2015.08.18, 07:15.

          Comment


            Puiku, ačiū! Dėl 20 važiavimo į reabilitacijos centrą - viena kryptimi turėtų važiuoti taip, kaip pažymėjau juodraštiniame variante, o kita (į centrą?) - šiek tiek aukščiau ??? pažymėtos stotelės ir per "Snaigės" stotelę?
            Viešojo transporto temų rodyklė >>

            Comment


              Ten kur yra stotelė su klaustukais, tai ji yra praktiškai beveik tiesiai pravažiavimui į RMC. Atgal važiuoja pasukdamas į šiaurę, o paskui tuo lygiagrečiu pravažiavimu šiauriau to, kuriuo atvažiuoja. Tokiu būdu abiem kryptimis 20 mikrobas gali sustoti "Snaigės" stotelėse. ??? stotelėje kažkada netgi grafikas buvo. Dabar nėra. Pavadinimas sąlyginis - "Šilumos tinklai" arba "Litesko".
              6 trasa Kurorte tokia: Birutės, Maironio, Baranausko, Basanavičiaus, Žemaitės, Lelijų, Krėvės. Stadiono stotelė pagal grafikus - Birutės.
              Artojų g. stotelė vis dar vadinasi "Alytaus mėsa", nors kombinato jau nei kvapo nelikę...
              5 maršruto Stoties g. Žuvėdrų stotelės nėra. Dėl Sūkurio ir Snaigių stotelių irgi neaišku kur kuri.
              Paskutinis taisė Al1; 2015.08.18, 07:17.

              Comment


                Pamiršau. 6 važiuoja šeštadieniais (sekmadieniais nevažiuoja) maršrutu į Panemunę. Po pietų pro Paramonės rajoną nevažiuoja. Markeriu užrašyti grafikai stotelėse Panemunėje, kuriuos minėjau, yra ir šeštadieniui.

                Comment


                  Kelios nuotraukos iš vasarą apytuštės stoties Alytuje.

                  Vasarą tokiuose maršrutuose vos vienas kitas keleivis, bet važiuoja dideli autobusai.





                  Kur kas daugiau maršrutuose į sodus. Keleiviai bus surinkti miesto stotelėse.



                  Dar tik po 17 val., bet stotis jau beveik tuščia...



                  Comment


                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                    Kelios nuotraukos iš vasarą apytuštės stoties Alytuje.

                    Vasarą tokiuose maršrutuose vos vienas kitas keleivis, bet važiuoja dideli autobusai.
                    Negaliu patikėti, kad gyvenime iš tavęs sulauksiu tokio sakinio. Juk visada Kautrą vadindavai mikrobų kompanija, beatodairiškai kritikuodavai, kad leidžiami mikroautobusai į maršrutus... Ir kaip tu dabar galėsi ramiai miegoti išsižadėjęs savo principų?
                    www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                    Comment


                      Kautra turi ir mažesnių Temsų. Tuo tarpu į Vilnių, kur keleivių daugiau ir yra mokių, važiuoja mikrobai...

                      Comment


                        Ne pirmą kartą Al1 skiedžia nesąmones: tai jau mikrobai blogai, tai autobusai blogai. Būtų gerai, kad kuo greičiau šitą žmogų užblokuotų, užtenka jo nesąmonių visose temose.

                        Comment


                          Kas tau neaišku? Kautra turi įvairaus dydžio autobusų, tačiau dažni kraštutinumai - ten, kur daug keleivių, važiuoja mikrobai, ten kur mažai - didžiuliai autobusai. Kažkas čia vis piarina "Kautra", bet joje su transporto priemonių paskirstymų yra ne kokia situacija.
                          Tokie kaip tu daugybėje temų, kuriose aš jau net tingiu rašyti, kliedi nesąmones apie Rusiją, Ukrainą, Baltarusiją, Š. Korėja, ekonomiką, istoriją, politiką, terorizmą, pabėgėlius, lietuviškumą, tautiškumą, patriotizmą, moralę, seksą ir t.t.

                          Comment


                            Smulkūs pokyčiai.
                            http://alytiskis.lt/alytaus-naujieno...tobusas-18909/
                            Siekiant, kad autobuso maršrutas nebūtų nuostolingas ir tenkintų keleivių poreikius, 10A autobuso trasa bus tokia pat kokia buvo iki Ligoninės gatvės rekonstrukcijos: t. y. autobusas važiuos Ligoninės gatve abejomis kryptimis – iš Naujosios g. suks į Tvirtovės gatvę, paskui – į Vilniaus g. ir važiuos į Pirmąjį Alytų. Priešinga kryptimi autobusas važiuos iš Vilniaus g. ir suks į Ligoninės g., paskui – į Tvirtovės g.
                            ...
                            10A numeriu pažymėto autobuso grafikas, į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę norinčių vėlesniu paros metu nuvykti alytiškių patogumui, bus pratęstas.
                            Gerai, kad pratęsė darbo laiką. Kur tai matyta, kad neva "į Ligoninę ir iš jos" nuvažiuot skirto maršruto mikroautobusas darbą baigtų prieš keturias? Dabar pridėjo pusvalandžio pertrauką ir pratęsė iki pusės septynių. Beje, ir užpildė grafiko "skyles" iš Miklusėnų, kurios buvo 16:00-17:10 ir 17:10-18:20.
                            Atkreipiame keleivių dėmesį, kad nuo rugsėjo 24 dienos 20 maršruto autobusas, išvykęs iš SB „Nemunas" 10.46 val. nevažiuos į Putinų ir Kalniškės stoteles, o suks į Žuvinto ir A. Jonyno gatves. A. Jonyno g. stotelėje bus 11.08 val. Išvykęs iš Medicininės reabilitacijos ir sporto centro 11.17 val. nevažiuos į Kalniškės ir Putinų stotelę, o suks į A. Jonyno gatvę, kurioje bus 11.24 val. Kiti grafike nurodyti laikai nesikeis.
                            Kažin kodėl būtent tokiu laiku? Seniau būdavo į Med. reab. centrą 13:45 (Jonyno gatvėje) ir 17:00, o priešinga kryptimi 12:40. Kažin kas važiuos Jonyno gatve vienuoliktą dienos?
                            100 minčių – miestai, transportas ir idėjos

                            Comment


                              Keistai atrodo tas žodis autobusas straipsnyje...
                              Beje ar tiesa, kad Alytuje nėra ne vienkartinių bilietų bei nuolaidų vienkartiniams? Prabanga keleiviams, ypač iš pensininkų ir moksleivių sluoksnio. Netgi spjūvis į miestiečių veidą jei tai tiesa.

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                Keistai atrodo tas žodis autobusas straipsnyje...
                                Beje ar tiesa, kad Alytuje nėra ne vienkartinių bilietų bei nuolaidų vienkartiniams? Prabanga keleiviams, ypač iš pensininkų ir moksleivių sluoksnio. Netgi spjūvis į miestiečių veidą jei tai tiesa.
                                Kalbos vartojimas parodo žmogaus smulkmeniškumą, arba jo dėmesį detalėms. Jeigu gerbiamasis Miesto ūkio skyrius nesugeba atnaujinti cilindruose grafikų, kaip galima tikėtis, kad vartos tinkamus terminus? Pasigrožėk itin patogiais internetiniais tvarkaraščiais: http://www.alytus.lt/mikroautobusu-eismo-grafikai Beje, jame nėra kokių 5 stotelių. Nors apskritai vargu ar eilinis žmogus susigaudytų šitoj makalynėj.
                                O per metus 10A maršruto tvarkaraštis neatsirado nė vienoje stotelėje... Tiesa, nežinau dabartinės situacijos, bet įtariu, kad vis dar nėra.

                                O nuolaidos yra. Mėnesinių bilietų tiesiog būtų neįmanoma įvesti dėl didelio įmonių skaičiaus. Utopinis variantas - reikėtų el. bilieto sistemos (kurią, beje, kokiais 2008 m. žadėjo). Ji turėtų padalyt mėnesinio bilieto užmokestį toms įmonėms, kurių mikroautobusais žmogus važiavo?? Tai tiesiog fantazija...

                                Beje, neprisimenu, ar minėjau, kad 2013 m. rugsėjį Alytuje kursavo du midibusai. Vienas, 7-tu maršrutu, važiavo gal savaitę, o antrasis 14-tu važiavo dvi savaites.
                                100 minčių – miestai, transportas ir idėjos

                                Comment


                                  Reikia miestiečių spaudimo valdžiai, kad organizuotų normalų VT mieste, nes šitie mikrobai tokio dydžio mieste yra pasityčiojimas.

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                    Reikia miestiečių spaudimo valdžiai, kad organizuotų normalų VT mieste, nes šitie mikrobai tokio dydžio mieste yra pasityčiojimas.
                                    Deja. Dabar mikroautobusai važiuoja tokiu pačiu dažnumu, kaip kokiais 1994 m. autobusai. Tik darbo valandos trumpesnės. Savaitgaliais paskutinis mikroautobusas darbą baigia po aštuntos. Sekmadienį šiaurinis ir vakarinis Alytus lieka išvis be transporto. Visiškai tikslių tvarkaraščių nėra nei stotelėse, nei internete.

                                    Logiška priežastis, kodėl vakare apkarpyta daug reisų. Jeigu sudarydami tvarkaraštį vakare paliktume vieną mikroautobusą, ta įmonė norės panaikint nuostolingą reisą. Mat jeigu visi likusieji baigia darbą anksčiau, niekas nenori likt paskutinis ir patirt nuostolius. Jeigu būtų viena įmonė, būtų galima kaip nors pasidalyt ir darbo jėga, ir transportu, ir vakarinius reisus bendrai padengt, o dabar - kiekvienas sau. Būtų galima padaryt ir pertraukiamus grafikus, arba vieną transporto priemonę panaudot dviem maršrutams (dalį dienos važiuotų vienu maršrutu, dalį - kitu). O dabar arba yra pilnas grafikas visai dienai viename maršrute, arba nieko.

                                    Taisyta: Pavyzdžiui, 11-ame maršrute yra tik vienas grafikas (seniau buvo du), o mikroautobusų du. Jie pasikeisdami važiuoja. Būtų buvę galima piko metu paleist abudu 11-tu, o ne piko metu vienas važiuotų 4-tu maršrutu, kad užpildytų 30-40 min. spragas (tiesa, jų ne itin daug).

                                    Dar "Alytaus Naujienose" gal rugsėjį buvo užsiminę, kad ES fonduose yra numatyta skirti sumą "ekologiškų autobusų įsigijimui".
                                    Paskutinis taisė taccido; 2015.10.09, 20:44.
                                    100 minčių – miestai, transportas ir idėjos

                                    Comment


                                      Parašė taccido Rodyti pranešimą
                                      Kalbos vartojimas parodo žmogaus

                                      Mėnesinių bilietų tiesiog būtų neįmanoma įvesti dėl didelio įmonių skaičiaus.
                                      Klaipėdoje įmanoma, kuo Alytus prastesnis?

                                      Comment


                                        Perkeliu iš Druskininkų temos.

                                        Parašė taccido Rodyti pranešimą
                                        Šauniai viskas sutvarkyta. Galėjo ir į Alytų Kautrą įsileist... Šiaip ar taip, dar kokiais 2007-2008 metais, prisimenu, važinėjo visokie trantai. 6 maršrute buvo Heuliez autobusas.
                                        Parašė Mettal Rodyti pranešimą
                                        Heuliez autobusas? Kiek esu matęs nuotraukų, ten dirbo Iveco mikroautobusai.
                                        Parašė taccido Rodyti pranešimą
                                        Galbūt tai buvo 2006 metais. Pilkas Heuliez.
                                        Pats tais laikais nesu matęs Alytuje važinėjančių didelių autobusų (darbo dienomis neteko lankytis), tačiau spėju, kad Heuliez – šitas?
                                        Parašė Raikkonen Rodyti pranešimą
                                        Vienoje iš vietinių dirbtuvių stovintis Heuliez
                                        Jis ir dabar tam patvory, turbūt, tebestovi (pavasarį dar buvo).

                                        Ir dar spėju, kad tai tas pats Heuliez GX107 su valstybiniu Nr. FAB 545, kuriam Alytaus miesto savivaldybės licencija vežti keleivius vietiniais maršrutais buvo išduota 2005 metais


                                        Mettal, kokius Iveco turi omenyje? Alytaus AP Iveco Daily, gautus 2006-2007 metais ar kažkokius senus privačius?

                                        Comment


                                          Parašė aRa Rodyti pranešimą
                                          Mettal, kokius Iveco turi omenyje? Alytaus AP Iveco Daily, gautus 2006-2007 metais ar kažkokius senus privačius?
                                          Tuos, kurie dirbo Druskininkų 6 maršrutu, o ne Alytaus Ne taip supratau
                                          Viešojo transporto temų rodyklė >>

                                          Comment

                                          Working...
                                          X