Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Metro Vilniuje

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Besimeldžiantiems į "Rentinio" metro:
    http://www.development.lt/2010/vilni...ects.html#tram
    Pažiūrėkit į kainas...
    Matyt todėl "Rentinys" neberėkia apie pigų metro...
    Aš irgi sakau, kad tarp 346 mln. ir 2678 mln. eurų skirtumo beveik nėra, metro, nors kaip rentinys teigė, kad pigesnis už tramvajų, kažkodėl Vilniaus sąlygom gavosi beveik 10 kartų brangesnis, sakyčiau toks skirtumas nieko nereiškia, ar ne?
    Paskutinis taisė Kosovo; 2010.04.03, 23:05.
    "I killed the Bank" - Andrew Jackson

    Comment


      Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
      J L, įtariu tamsta iš Metro sąjudžio, kad taip piktai apie salę.. o šiaip, kad apsirikau cituodamas vienu vagonu, nelabai ką keičia..
      1000 zmoniu telpa i pilna 6 vagonu sastata kai jis absoliuciai pilnas, ir tai ne i visu rusiu metro.

      nesu nei is metro nei is jokio kito sajudzio. Uz metro pasisakyciau tik tuo atveju jei jis kainuotu iki 3 kartu brangiau nei kokia kita alternatyva kurios miestas noretu imtis pvz. tramvajaus.

      Siaip nei metro nei kitas VT manes neisvarys is mano masinos del darbo specifikos (jei atsiranda galimybe tai i darba nuvaziuoju dviraciu ir taip atleidziu sau visas CO ismetimo i aplinka nuodemes), todel jei galeciau kazka pakeisti tai metro ar tramvajaus pinigus sukisciau i keliu infrastruktura, o ne i trasporto priemones.

      Comment


        Analitikas PlėtRa

        Puikios pastabos is konferencijos. Realiai ten buvo 3 normalus pranesimai: Burinskienes, Klibaviciaus is VGTU ir to vokiecio (berods is Dresdeno). Dalis nesuprato kur pateko, ypac tas veikejas su savo ultra technologijom ir norvegas su savo mobiliaisiais telefonais, dalis siaip pliusiuka uzsidejo. Man patiko tas fricas, deja jis nebuvo isgirstas. Jis aiskiai parode, kad savivaldybe gauna shuda o ne projekta, o savivaldybe vistiek savo daro - perka shuda. Jeigu jie pasidometu pasauline praktika, tai zinotu, kad bet kokiam miesto mastelio dydzio transporto planui reikalingas kokybiskas transporto srautu modeliavimas, kuris yra pagrindas sprendimu priemimui. Toks transporto srautu modeliavimas yra be galo imlus pradiniu duomenu surinkimui, modelio sudarimui, jo kalibravimui ir tik po to prasideda normalus darbas. Realiai transporto modeliavimas uztrunka 1 - 2 metus, po to dar bent metus turi buti rengiamas planas. Savivaldybe tikisi jau rudeni tureti koncepcijas is kuriu rinktusi. Juoka kelia tokie veikejai, rudeni jie tures visiska chaltura. Puikia istorija skaite architektas Gucas, kuris parode, kad miesto valdzia jau blaskosi beveik 30 metu diskutuodama apie transporta Vilniuje ir vietoj to, kad paimtu ir sukurtu rimta ir kokybiska plana, vel skuba ir vel pasmerkia save ilgam blaskymuisi.. Gaila.
        http://noriubegti.blogspot.com/
        http://miestutransportas.blogspot.com/

        Comment


          Parašė JlL Rodyti pranešimą
          kvailiu sale... 1000 zmoniu i du vagonus? kokio dydzio?

          ne piko metu troleibusai ir autobusai irgi veza ora jeigu ka,

          Tik toks oro veziojimas 10 kart pigesnis. Tik autobuso marsruta gali nutraukti-ir nuostoliai bus minimalus,o metro vaziuos jis ar ne tokiu laiku-pinigai vis tiek i zeme jau sukisti ir nuostolis milijardinis:-)

          Comment


            Parašė Airijos_Lietuvis Rodyti pranešimą
            Nezinau, gal jeigu Metro Linija datiestu iki priemiestiniu rajonu kaip Buivydiskes bei Suderve, tai mano manymu tikrai pritrauktu daugiau zmoniu i tuos rajonus kadangi tos vietos yra toliau nuo miesto centro (viso to šurmulio) ir patys rajonai labai ramus su gamtos prieglobsciu (Miskais bei Ezerais ir t.t.), ir susisiekimas neblogas su centru butu tai kodel gi ne?, bet tegul musu vyriausybe issimoka pirma geroka dali savo skolos ir tada kalba apie Metro, o tai jau beveik 30 milijardu ir taip issiskolino (jeigu www.2g.lt teisus)

            Metro aisku turetu buti keliu vagonu. Net tramvajus turetu keleiviu talpinti tiek kiek minimus 2 dvigubi autobusai. Mastau ,mastau ir kazkaip niekaip negaliu prisiminti jokio vilniaus mikrorajono is kurio piko valandomis vaziuoti sausakimsi dvigubi autobusai.Gal pasitaiko koks vienas pilnas tokio autobuso reisas ir viskas. Autobusams keleiviu neuztenka,tai ka darytu sukise pinigus i traamvaju ar metro???

            Comment


              Viskas paprasta. Tiesiam metro, nors ir oro gondolas. Bet nuosava automobili tuomet reikia UZDRAUSTI.
              Paskutinis taisė Al1; 2010.04.07, 21:28.

              Comment


                Sutinku uz metro su salyga , kad vilnieciai ji patys apsimokes, o ne ims is visos Lietuvos kisenes.

                Comment


                  Parašė Engineer Rodyti pranešimą
                  Jeigu jie pasidometu pasauline praktika, tai zinotu, kad bet kokiam miesto mastelio dydzio transporto planui reikalingas kokybiskas transporto srautu modeliavimas, kuris yra pagrindas sprendimu priemimui.
                  Va būtent - bet koks rimtas planavimas turi prasidėti nuo srautų. T.y. turi būti žinomi poreikiai - iš kur, į kur, kada, kiek, kokių ir kaip keleivių važiuoja.

                  Neturint tokių duomenų (ir net nepadarius nei pirstelėjimo, kad pabandyti jų rinkti !) bet kokie planai tėra tik grožinė literatūra.

                  Šiuo metu į "metro sąjūdį" siūlau taip ir žiūrėti - kaip į rašinėlių konkursą tema "kaip gera turėti metro".

                  Comment


                    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                    Va būtent - bet koks rimtas planavimas turi prasidėti nuo srautų. T.y. turi būti žinomi poreikiai - iš kur, į kur, kada, kiek, kokių ir kaip keleivių važiuoja.

                    Neturint tokių duomenų (ir net nepadarius nei pirstelėjimo, kad pabandyti jų rinkti !) bet kokie planai tėra tik grožinė literatūra.

                    Šiuo metu į "metro sąjūdį" siūlau taip ir žiūrėti - kaip į rašinėlių konkursą tema "kaip gera turėti metro".
                    "Pirstelejimas" yra. Savivaldybe suvokia, kad modeliavimas turi buti, tiesa sakant ju imone Vilniaus Planas, kartu su savivaldybes skyriais, sitoje vietoje turi 10 ar daugiau metu idirbi ir tikrai zinau, kad rengiant Vilniaus miesto bendraji plana buvo modeliuoti transporto srautai. Aisku apie modeliavimo kokybe atskira kalba ypac zinant valdininku poziuri i planavima/projektavima.. Kas yra susidures su projektavimu, zino, kad daznai buna tokiu atveju kai projektui salygos rengiamos puse metu, o pati projekta reikia atlikti per pora menesiu (jis savo apimtimi gali buti 100 ar 1000 kartu didesnis uz salygu savada). Todel ir kyla man abejones del galutinio produkto kokybes. As puikiai suvokiu realias tyrimu ir analizes apimtys ir galiu galva duoti nukirsti, kokybes sitame projekte nebus.

                    Kalbant apie metro sajudi.. Sita istaiga yra pasmerkta ir butu tikras stebuklas, jeigu jie sugebetu prastumti savo idejas. Apie metro galima ilga diskusija, todel nesileisiu i ja sitame komentare, bet sujudzio fiasko priezastis yra ta, kad jie turi daug duobkasiu, bet nei vieno tikro transporto specialisto, todel jiems truksta elementaraus "background'o" ir jie nera pasirenge rimtai diskusijai su oponentais. Vien jau tas dalykas, kad po metro vardu slepiasi keletas visiskai skirtingu transporto technologiju, kurios ju kalboje yra suplakamos i viena visuma rodo elementaraus issilavinimo nebuvima ir vieninteli fakta, kad sitiem vyrams rupi ne transportas, o tunelis.
                    http://noriubegti.blogspot.com/
                    http://miestutransportas.blogspot.com/

                    Comment


                      Rouen métro
                      System length 18.2 km
                      Number of lines 2
                      Number of stations 31
                      Daily ridership 65,000 (2010)

                      The network runs for 1.7 km underground in the city centre and the remainder on the road surface and reserved track.


                      Kažko tokio Vilniuje reikėtų..
                      http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                      Comment


                        Parašė music Rodyti pranešimą
                        Atvaizdas


                        Kažko tokio Vilniuje reikėtų..
                        Kiek tau "Rentinys" moka? Netikiu, kad savo noru stumi tą metro

                        P.S. A. Zuokas kažką panašaus jau buvo pradėjęs, bet Imbrasas užsigeidė metro
                        "I killed the Bank" - Andrew Jackson

                        Comment


                          Parašė Kosovo Rodyti pranešimą
                          Kiek tau "Rentinys" moka? Netikiu, kad savo noru stumi tą metro

                          P.S. A. Zuokas kažką panašaus jau buvo pradėjęs, bet Imbrasas užsigeidė metro
                          Kiek tau moka "Panevėžio keliai" ir "Kauno tiltai"?

                          Aš už viešąjį transportą ne asfaltą iki begalybės
                          http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                          Comment


                            Rentinys nieko jau nebemoka. net pats Zykus nustumtas į pavaduotojus. Jiems dabar ne metro rūpi, o kaip išgyventi. šiaip ir metro sąjūdis kiek pastebėjau užsiėmė susisiekimo infrastruktūros problemų sprendimų pasiūlymais ir visur, kur jiems atrodo, kad yra problema, braižo tunelius. net gi ten kur viadukas būtų logiškiau ir pigiau siūlo tunelius. o po to, su tais brėžinukais vaikšto po visokias įstaigas. bėda ta, kad politikai kartais pakimba ant tokių pasiūlymų ir paskui jiem sunku įrodyti, kad tai yra prastas variantas
                            Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai

                            Comment


                              kad beskubant į metro, netyčia nenutiktų taip

                              reikėjo man savu laiku tapti metro fanu, ir būtų truputį mokėję, nejuokauju
                              gal tas požeminis ir tiktų daiktas, bet visad klausimas, kokia kaina ir ką keičia pats transporto priemonės kišimas po žeme - jei tik kartotų gatvių tinklą, tai maža naudos. žodžiu, laukiam sprendimo per pusmetį ar kiek ten, o kol kas tik pasvajokim

                              Comment


                                Parašė Rijikas Rodyti pranešimą
                                kad beskubant į metro, netyčia nenutiktų taip
                                Atvaizdas

                                reikėjo man savu laiku tapti metro fanu, ir būtų truputį mokėję, nejuokauju
                                gal tas požeminis ir tiktų daiktas, bet visad klausimas, kokia kaina ir ką keičia pats transporto priemonės kišimas po žeme - jei tik kartotų gatvių tinklą, tai maža naudos. žodžiu, laukiam sprendimo per pusmetį ar kiek ten, o kol kas tik pasvajokim
                                Būtų labai šaunu, jeigu Vilniaus metro turėtų tokius ženklus

                                Comment


                                  Parašė music Rodyti pranešimą
                                  Atvaizdas


                                  Kažko tokio Vilniuje reikėtų..

                                  O dabar pabandyk argumentuoti,kodel reiketu? Faktai tavo pamastymams: troleibusai ir autobusai nesurenka pilno keleiviu skaiciaus ir yra nuostolingi. Tu noretum idiegti zymiai brangesni tramvaju(metro), kuris talpina kelis kartus daugiau keleiviu. Argumentuok,kodel tokiu atveju turetu padideti keleiviu skaicius? Ar tai butu tik pinigai ismesti i bala?

                                  Comment


                                    Visų pirma norint tiesti bėgius reikia gerinti gatvių asfalto kokybę, nes gausis amerikietiški kalniukai. Be to, įtariu, kad būtų nemažai autoįvykių, kol žmonės įprastų prie naujos rūšies eismo dalyvio.

                                    Comment


                                      Pripratimas apskritai ne argumentas transporto rūšies (ne)reikalingumui.
                                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                      Comment


                                        Vienok, keista tai ar ne, bet tema atgimsta maždaug pilnačių rimtu.. This is very strange, Agent Scully..
                                        Jūsų,
                                        Analitikas PlėtRa™

                                        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                        Comment




                                          Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                                          O dabar pabandyk argumentuoti,kodel reiketu? Faktai tavo pamastymams: troleibusai ir autobusai nesurenka pilno keleiviu skaiciaus ir yra nuostolingi. Tu noretum idiegti zymiai brangesni tramvaju(metro), kuris talpina kelis kartus daugiau keleiviu. Argumentuok,kodel tokiu atveju turetu padideti keleiviu skaicius? Ar tai butu tik pinigai ismesti i bala?
                                          Daugybę kartų apkalbėta. Pateik, jei nesunku autobusų ir troleibusų parkų nuostolius, o tada savivaldybės skolą jiems- pažiūrėsim ar iš tiesų nuostolingi.
                                          Nežinau apie kokius autobusus kalbi, gal tuos po Valakampius ir Trakų Vokes važinėjančius, bet ryte keliaujant link centro iš šiaurinių ir vakarinių rajonų antroje stotelėje nuo žiedo visos vietos nusėstos, o ketvirtoje- penktoje- užsikemša. 320 mln. per metus- oficialūs Vilniaus VT keleivių srautų skaičiai (kažin, kiek dar mikroautobusai nusigriebia jų). Kaip matome, tame Prancūzijos mieste dviejose linijose keleivių srautas- 65 000 per parą. T.y. viena linija perveža kiek 16 maršruto troleibusas (kažkada specialiai tau skaičiavau kiek juo keleivių pravažiuoja, jei labai rūpi- susirask ).
                                          Beje, šiandien nuo stoties įlipus į troleibusą 16:56 Maksimą su namu virš jos prie Linksmojo pasiekiau 17:52. Sakyčiau kaip tokio dydžio miestui tuos beveik 10 km važiuoti valandą yra kiek per ilgai, nesutinki?
                                          Palyginimui, lankydamasis Maskvoje iš pakraščių, nutolusių 25 km nuo centro, pasiekdavau Raudonają aikštę per 50min- valandą. (keliaudavau metro ar automobiliu).
                                          Įrengus tramvajui atskirą nuo kito transporto kelią, o kai kuriose atkarpose ir tunelius, vidutinį VT greitį galima būtų padidinti BENT JAU iki 25km/h.

                                          Nepamiršk, kad įrengus tramvajų, bus atsisakyta jo trasoje dabar vienas kitą dubliuojančių maršrutų pvz. nuo Žaliojo tilto link Kalvarijų turgaus važiuoja 5, 6, 10, 11 maršrutų troleibusai ir keliolika autobusų maršrutų. Tramvajaus atkarpose visi jie bus panaikinti ar perkelti į kitas gatves pvz. Kernavės ir Rinktinės (pagėrės susisiekimas), tad keleiviai, kur jis bus įdiegtas, naudosis tik tramvajumi.

                                          Centre pasisakau už tunelius, nes labai atsilaisvins šiuo metu užgrūsta viskuom miesto dalis. Apribojus automobilių eismą Senamiesty, įrengus kelias požemines stoteles po ateities pėsčiųjų ir bevariklio transporto zonomis būtų tiesiog idealu

                                          Pagaliau turi būti kažkokia VT hierarchija, komfortas ir turime judėti pirmyn, XXI amžius! Kelius tiesiame, bet reikia ir VT tobulinti.
                                          Suprantu, kad dabar su pinigais ne pyragai, bet diskutuoti apie tai būtina, nes krizė neamžina.
                                          http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                          Comment

                                          Working...
                                          X