Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus viešasis transportas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Nikas Rodyti pranešimą

Benskunskai ar JUDU, čia tu? Bent jau kaip kai kurie pamaskuotum tą VVT laižymą ir užtarimą. Tiek vakar, tiek šiandien, tiek ateities planuose VVT yra atsilikusi įmonė, teikianti žemos kokybės paslaugas. O JUDU, kaip tamsta, arba atsikalbinėja, arba gyvena iliuzijos pasaulyje su klouno mero laiveliais ir kitomis nesąmonėmis prieš akis.
    Žinokit nieko nemaskuosiu. Nereikia būti radikaliais ir viskas. Nesakyčiau, kad VVT ir JUDU yra geriausios VT įmonės pasaulyje.
    Bent jau man nepatinka tai, kad VVT bando taupyti ant visko, net ir ant to, kur tikrai nereikėtų. Na pvz perka pigiausiais kiniškas padangas iš mažai žinomo tiekėjo. O net susigadinus toms padangoms, jie nekeičia jas, bet stato “latkes”, dėl kurių poto autobusai varinėjami į parką nes formuojasi guzai.
    Taip pat ir su pirmomis durimis. Man nepatinka tai, kad nusispjaunama ant taisyklių, aš imu ir rašau į tą patį VVT. Per kelis menėsius kreipiausi ne vieną dešimtį kartų na ir to pasekmė, VVT mąsto apie alternatyvius metodus, kad vairuotojai laikytųsi taisyklių.

Vienas patarimas. Jeigu matote, kad kažkas blogai - rašote iki tol, kol nebus pakeista tai.
    Jeigu matote, kad kažkas pasikeitė į gerąją pusę, sakykite apie tai.

Comment

Net SOR jau parodė, kad yra šlamštas, tai ką jau kalbėti apie turkiškus ar kiniškus žaislus.Jie net renderiuose lievi, o patikimumas ir komfortas...
      Gera įmonė pirktų brangesnę techniką, kurį ilgiau tarnautų (Lux Express, Kautra kartais), tačiau kai perki "ne sau", tai tinka ir visokie Isuzu su Karsanais. Ypač liūdna dėl rajoninių linijų, kur vargo- valdininkai vakarietišką second hand'ą keičia dar prastesniu azijietišku transportu.
      Jeigu gerai prisimenu tai Sor kėbulai yra vieni pigiausių. Dėl to jų kokybė yra žemame lygyje.
      Žinau, kad jums nepatinka VVT ir šiaip VMS, bet čia tikrai galima pagirti tai, kad naujiems troleibusams pasirinktas Solaris modelis. Jis žymiai patogesnis ne tik keleiviui, bet ir pačiam vairuotojui.

Comment

Man, kaip naudotojui, Solaris buvo ir yra puikūs troleibusai. Man nesmagu, kad tą tęstinumą nuotraukė SOR, kuriuos dabar naudosime dešimtmečius į priekį.

Comment

Man, kaip naudotojui, Solaris buvo ir yra puikūs troleibusai. Man nesmagu, kad tą tęstinumą nuotraukė SOR, kuriuos dabar naudosime dešimtmečius į priekį.
          Visgi Sor sudarys mažesnę dalį parko (~44%). Kita dalis bus Solaris Trollino 12 ir 18 IV.
          Jeigu jūs naudositės labiausiai apkrautais troleibusų maršrutais arba tais, kurie nevažiuoja per tas vietas, kur planuojama nukabinti KT, tai su didžiausią tikimybę sutiksite būtent Solaris troleibusus. Galiu iš karto pasakyti, kad 18m troleibusai bus 2, 7, 17. Dėl kitų reikia galvoti.

Comment

Kažkokia alternatyvi realybė .
            Šiaip visada žinojau, kad Vilniuje su informacijos pateikimu nekažkas, bet tokio neįgalumo aš tikrai nesitikėjau (aišku, kad žinau, kad Vilniui ne sekasi informuoti kokybiškai) Praėjo kiek mažiau negu mėnesis nuo to laiko, o info apie VT prie paplūdimių nepakeistas. T4 vis dar “tyliai” važinėja iki Valakampių. Bet realiai mane tai nestebina, priminsiu, kad Šeimyniškių st. kabėjo ( o gal dar kaba, reikia patikrinti ) lipdukas su užrašu 14 Karoliniškės - Saulėtekis, kai toks troleibuso maršrutas skaičiuojant iki dabar nekursuoja jau ~4 metus.
            Paskutinis taisė Vinecko; 2025.07.18, 18:28.

Comment

Parašė Vinecko Rodyti pranešimą

Aš nesuprantu kame problema? Sutartis jau pasirašyta ir troleibusai greitu metu bus gaminami jau. Žinokit pagaminti troleibusą tikrai ne vieną dieną užima. O žinant, kad dabar VT gamyklos ES yra labai apkrautos, tai laukimo terminas 2026 III ketvirtis neturėtų gąsdinti.
              Problema gal tame kad troleibusai turėjo jau važiuoti gatvėmis 2020m jeigu ne savivladybės išsidirbinėjimai.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Problema gal tame kad troleibusai turėjo jau važiuoti gatvėmis 2020m jeigu ne savivladybės išsidirbinėjimai.
                Troleibusai jau nupirkti? Taip. Problema išspręsta.
                Šiaip, kad 18m troleibusų pirkimas vėluoja kelis metus tai aišku blogai, bet iš kitos pusės dabar miestas turi daugiau pinigų ir nėra tokiu triukų kaip su 2018m troleibusais kur pirko tiesiog pigiausiai įmanoma. Na ir šiaip iš mano pusės atrodo, kad miesto žvilgsnis į troleibusus pakito nuo “išnaikinti kuo greičiau” iki situacijos, kai kažkas gero visgi vyksta.

Comment

Troleibusai jau nupirkti? Taip. Problema išspręsta.
                  Šiaip, kad 18m troleibusų pirkimas vėluoja kelis metus tai aišku blogai, bet iš kitos pusės dabar miestas turi daugiau pinigų ir nėra tokiu triukų kaip su 2018m troleibusais kur pirko tiesiog pigiausiai įmanoma. Na ir šiaip iš mano pusės atrodo, kad miesto žvilgsnis į troleibusus pakito nuo “išnaikinti kuo greičiau” iki situacijos, kai kažkas gero visgi vyksta.
                  Ne. nenupirkti. Gal koks 20% mažiausios talpos nupirkta palyginus su tuo ko reikia.

Comment

Ne. nenupirkti. Gal koks 20% mažiausios talpos nupirkta palyginus su tuo ko reikia.
                    73 troleibusai iš 205 bus ilgais 18m, kas negerai? Palyginus su dabartimi 18m troleibusų tik 3 yra.

Comment

73 troleibusai iš 205 bus ilgais 18m, kas negerai? Palyginus su dabartimi 18m troleibusų tik 3 yra.
                      Pradėkim nuo to kad planuoja tik 205 troleibusus.

Comment

Pradėkim nuo to kad planuoja tik 205 troleibusus.
                        Pabaikim tuo, kad mažinamas rezervas, o išleistų į gatves troleibusų skaičius augs. Jeigu įdomu, pažiūrėkite ankstesnius mano komentarus, apie tai ten viską parašiau.

Comment

Pabaikim tuo, kad mažinamas rezervas, o išleistų į gatves troleibusų skaičius augs. Jeigu įdomu, pažiūrėkite ankstesnius mano komentarus, apie tai ten viską parašiau.
                          Tikrai? Kaip iš 205 troleibusų gatvėse sudarysime 500+ troleibusų? Turi ne tik rezervas mažėti, be dažnėti reisai ir plėstis maršrutų tinklas.

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą

Šitą buvau pamiršęs, kad VVT dar tokių turi, nes kažkaip senokai neteko matyti.
                            Tai čia esmė ir yra viešųjų pirkimų specifika. Dėl to ir replikavau pasakymui, kad "gera įmonė" jau tokių tai nepirktų, nes savivaldybės įmonems tas sudėtingiau dėl viešųjų pirkimų reikalavimų. Jeigu tai būtų vien VVT pirkimai, tai tikėtina, kad ir tų pačių Scania gatvėse nematytume, nes vargu ar jų nenukonkuruotų Solaris, MAN ar kt.
                            Įdomumo dėlei, kuo Scania autobusai prastesni nei Solaris ar MAN? Bent jau man atrodo pakankamai solidūs ir gerai laikosi.

Comment

Tikrai? Kaip iš 205 troleibusų gatvėse sudarysime 500+ troleibusų? Turi ne tik rezervas mažėti, be dažnėti reisai ir plėstis maršrutų tinklas.
                              Dabar apie 220 troleibusų, kurie skaitosi kaip galintys dirbti. Iš jų realiai žiemos grafikais dirbo 177 troleibusai. Liks 205 galintys dirbti troleibusai, tačiau realiai dirbs 185 troleibusai. Tai troleibusų gatvėse bus 8 daugiau, o prisimenant, kad uždarys 12 troleibusą, tai viso bus 17 troleibusai laisvi, kurių užteks lengvai.

Comment

Parašė Bluefox Rodyti pranešimą

Įdomumo dėlei, kuo Scania autobusai prastesni nei Solaris ar MAN? Bent jau man atrodo pakankamai solidūs ir gerai laikosi.
                                Kaip tik, jie neprasti, o geri, dėl to ir brangesni negu kiti modeliai.

Comment

Dabar apie 220 troleibusų, kurie skaitosi kaip galintys dirbti. Iš jų realiai žiemos grafikais dirbo 177 troleibusai. Liks 205 galintys dirbti troleibusai, tačiau realiai dirbs 185 troleibusai. Tai troleibusų gatvėse bus 8 daugiau, o prisimenant, kad uždarys 12 troleibusą, tai viso bus 17 troleibusai laisvi, kurių užteks lengvai.
                                  Aš šiaip dar turiu vilties, kad 12 maršruto nepanaikins. Žirmūniečiai gali pasipriešinti. Per koroną jie jau pyko dėl panaikintų 20 ir 21 maršrutų. Jei ne jų pastangos tai manau šių maršrutų mes šiandien neturėtume, kaip nebeturime 14.

Comment

Visgi Viršuliškių TD sulauks rekonstrukcijos. Panašu, kad vandeniliniai autobusai nakvos ten pat. Tik nesuprantu kokioje vietoje ten Justiniškės, jeigu tai Viršuliškės.

«Žaliojo vandenilio ekosistemą Vilniuje sudarys trys pagrindiniai elementai: gamykla, išpilstymo stotelė ir autobusai. Gamyklą planuojama atidaryti 2026 m. antrą ketvirtį Vilniaus termofikacinėje elektrinėje. Pirmoji vandenilio degalinė atsiras Justiniškėse, rekonstruojamame troleibusų parke, o 16 naujų vandenilinių autobusų turėtų pasirodyti tais pačiais metais.»

Paskutinis taisė Vinecko; 2025.07.20, 20:37.

Comment

O gal žinote, tie autobusai bus 12 ar 18 metrų ilgio?

Comment

Visgi Viršuliškių TD sulauks rekonstrukcijos. Panašu, kad vandeniliniai autobusai nakvos ten pat. Tik nesuprantu kokioje vietoje ten Justiniškės, jeigu tai Viršuliškės.

«Žaliojo vandenilio ekosistemą Vilniuje sudarys trys pagrindiniai elementai: gamykla, išpilstymo stotelė ir autobusai. Gamyklą planuojama atidaryti 2026 m. antrą ketvirtį Vilniaus termofikacinėje elektrinėje. Pirmoji vandenilio degalinė atsiras Justiniškėse, rekonstruojamame troleibusų parke, o 16 naujų vandenilinių autobusų turėtų pasirodyti tais pačiais metais.»
                                        Tai kad ir troleibusų parko ten nėra 11 metų. Štai tokia yra "kalbančiųjų" kompetencija.

Comment

Esamiems maršrutam aptarnauti reikėtu minimum dvigubai daugiau troliebusų, nei važiuoja dabar, o maršrutus reikia plėsto, o ne naikinti.

Comment

Working...
                                          X