Parašė Vinecko
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus viešasis transportas
Collapse
X
-
Parašė Fiberglass Rodyti pranešimą
Priklauso nuo pirkimo. Troleibusų pirkimams tas truko apie 2 mėnesius, bet čia manau dalyvaus arba žymiai daugiau tiekėjų arba kažkokie kiniški, kurie beveik vienodus pasiūlymus pateiks ir 4 mėnesius spręs, kuris variantas geresnis.
Mano spėjimas būtų toks, kad bus unifikuotas visas pirkimas, kas reiškia laimės tiekėjas, kuris turi skirtingų dydžių autobusus. Pvz Solaris turi nuo 8 iki 24m
Klausimas bus tik su MTA. Ten galimas variantas, kad laimi Altas.
Comment
-
VVT skelbia dar vieną įdomų pirkimą dėl transporto priemonių stebėjimo ir kontrolės paslaugos per GPS. Matyt nusibodo pastovus skundai dėl neveikiančių kondicionierių. Montuos į visus autobusus bei tik į Solaris 15 ir 12 troleibusus. SOR'ai šitą jau turi???
Parametrai, fiksuojami realiu laiku: laikas, greitis, durų uždarymo/atidarymo statusas, stabdžių slėgis, judėjimo kryptis, GNSS koordinatės, degimo būsena ir jos trukmė, odometro parodymai, degalų kiekis bake, kondicionavimo sistemos statusas, keleivių salono ir vairuotojo kabinos temperatūros vertės, ekonomiško vairavimo vertės (staigus greitėjimas, stabdymas, posūkis). Elektrinėms transporto priemonėms: baterijos įkrovos lygis, likęs nuvažiuoti atstumas, krovimo statusas.
Atitinkami parametrai fiksuojami pagal transporto priemonės komplektaciją, rūšį ir galimus nuskaityti duomenis.
Telemetrinė įranga turi atnaujinti duomenis kas valandą, kai transporto priemonė stovi su neužvestu varikliu. Transporto priemonei važiuojant (ar stovint vietoje su užvestu varikliu), duomenys turi būti fiksuojami kas 20 sekundžių, nuvažiavus 100 metrų arba kai transporto priemonės judėjimo krypties kampas pakinta 14 laipsnių. Taip pat duomenų atsinaujinimas turi įvykti, kai pasikeičia kontroliuojamo parametro statusas (pvz. atidarius/uždarius duris, įjungus/išjungus kondicionavimo įrenginį ir pan.).
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Konstantin Rodyti pranešimąVVT skelbia dar vieną įdomų pirkimą dėl transporto priemonių stebėjimo ir kontrolės paslaugos per GPS. Matyt nusibodo pastovus skundai dėl neveikiančių kondicionierių. Montuos į visus autobusus bei tik į Solaris 15 ir 12 troleibusus. SOR'ai šitą jau turi???
Parametrai, fiksuojami realiu laiku: laikas, greitis, durų uždarymo/atidarymo statusas, stabdžių slėgis, judėjimo kryptis, GNSS koordinatės, degimo būsena ir jos trukmė, odometro parodymai, degalų kiekis bake, kondicionavimo sistemos statusas, keleivių salono ir vairuotojo kabinos temperatūros vertės, ekonomiško vairavimo vertės (staigus greitėjimas, stabdymas, posūkis). Elektrinėms transporto priemonėms: baterijos įkrovos lygis, likęs nuvažiuoti atstumas, krovimo statusas.
Atitinkami parametrai fiksuojami pagal transporto priemonės komplektaciją, rūšį ir galimus nuskaityti duomenis.
Telemetrinė įranga turi atnaujinti duomenis kas valandą, kai transporto priemonė stovi su neužvestu varikliu. Transporto priemonei važiuojant (ar stovint vietoje su užvestu varikliu), duomenys turi būti fiksuojami kas 20 sekundžių, nuvažiavus 100 metrų arba kai transporto priemonės judėjimo krypties kampas pakinta 14 laipsnių. Taip pat duomenų atsinaujinimas turi įvykti, kai pasikeičia kontroliuojamo parametro statusas (pvz. atidarius/uždarius duris, įjungus/išjungus kondicionavimo įrenginį ir pan.).
O reikalinga tokia sistema kaip ir savai kontrolei (ar viskas veikia, kaip atliekamas maršrutas ir tt.
Plius ir į keleivių skundus bus galima geriau atsakyti.
Pvz buvau parašęs skundą dėl to, kad autobusas pravažiavo stotelę kokiu 40 km/h greičiu ir poto sustojo per dvi juostas ne stotelės zonoje (ačiū, kad bent sustojo, bet jeigu kalbame apie keleivių saugumą - buvo galimybė užimti tik 1 juostą). Kadangi autobusas buvo senas (Volvo 7700), teko atsižvelgti į mano skundą tik remiantis GPS duomenimis.
* sotus paketas, bet neįrengta kamera “ūsų” stebėjimui.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Nemanau, kad bus labai jau daug. Manau apsiribosime paprastais europietiškais Solaris, Man, Mercedes, su mažesnė tikimybe Sor. Jeigu dalyvaus Sor tai didelė tikimybė, kad atmes jų pasiūlymą. O tarp Solaris, Mercedes, Man rinksis tikriausiai tarp Solaris ir Man (visgi jie jau yra pas VVT ir +- žinoma kaip su jais dirbti)
Parašė VineckoMano spėjimas būtų toks, kad bus unifikuotas visas pirkimas, kas reiškia laimės tiekėjas, kuris turi skirtingų dydžių autobusus. Pvz Solaris turi nuo 8 iki 24m
Klausimas bus tik su MTA. Ten galimas variantas, kad laimi Altas.
Parašė VineckoKlausimas bus tik su MTA. Ten galimas variantas, kad laimi Altas.
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimą* sotus paketas, bet neįrengta kamera “ūsų” stebėjimui.
Comment
-
Ten tokia įdomi komplektacija, kur jausmas kad visokie prietaisiukai įdėti del PR'o, nors jie po kokių 3 metų visiškai nebeveiks. Dėl tokių inovacijų kaip „srovės imtuvų kamera“ ar „ledo tirpiklio purkštukai ant srovės imtuvų“ gi nepasigirsi FB poste.
Comment
-
Laimėtojas sprendžiamas pagal pateiktą pasiūlymą, o ne „žinoma kaip su jais dirbti“. Kinai labai dažnai laimi pirkimus, nes jų pasiūlymuose tie autobusai kebabą kainuoja. Dėl ilgaamžiškumo esu girdėjęs skirtingų faktų.
Pirkimas jau buvo unifikuotas. Pasiūlymo nepateikė nė vienas tiekėjas, arba VVT apsigalvojo ir greit jį suskaidė.
Šiaip MAN irgi gamina mikriukus ir juos net kartais montuoja Altas.
2. Kalbu apie tai, kad dauguma pirkimų (bent jau populiariausiais dydžiais) bus laimėta vieno tiekėjo (galimai). Įdomesnio dydžio taip sakant autobusai bus labiau kaip tik apie konkurenciją.
3. Tai gali būti, kad Altas laimės ir pasiūlys Man ar Mercedes kėbulą.
Comment
Comment