Kiek esu girdėjęs ir ką galiu spręsti iš senųjų žemėlapių, tai ta Sėlių-Justiniškių g. kažkada buvo pagrindinė trasa į Pilaitę, Buivydiškes. Jau vėliau, kai nutiesė T.Narbuto g. ir paleido ja troleibusus, tą gatvę "užvirino". Dabar likusi tik pusė jos - Tujų g. Ties ta vieta, kur ji pasiekia Laisvės pr., matosi, kad ji yra gana plati, o jau ties Žvėrynu - tik apaugusi proskyna su pėsčiųjų takeliu belikusi. 
1974m. viešojo transporto schemos fragmente visa tai matosi. Nors žemėlapis buvo autoriaus ne kartą taisytas, bet įžiūrėti galima.

http://vilnius.borda.ru/?1-0-0-00000090-000-20-0
Generaliniai planai ©Romas
1965

1978

1974m. viešojo transporto schemos fragmente visa tai matosi. Nors žemėlapis buvo autoriaus ne kartą taisytas, bet įžiūrėti galima.

http://vilnius.borda.ru/?1-0-0-00000090-000-20-0
Generaliniai planai ©Romas
1965

1978

Ir visa tai tik tam, kad isvengti srautu susikirtimo vienoje Gelezinio Vilko-Ukmerges sankirtoje. Matyt kastu naudos santykis nelabai inponavo...
 Ir visa tai tik tam, kad isvengti srautu susikirtimo vienoje Gelezinio Vilko-Ukmerges sankirtoje. Matyt kastu naudos santykis nelabai inponavo...
 . Bet dabar "Žalgiris" vadinamas NMC
. Bet dabar "Žalgiris" vadinamas NMC  

. Gaila, kad kai kurios mintys šiais, kapitalizmo laikais buvo visai pamirštos, kai kurios niekada nebus įgivendintos dėl "žmogaus nuosavybės eisių pažeidimų" ir pan. Labiausiai patiko Kalvriju gatves "Zalgirio" mikrorajonas (butu buvusi normali Vilniaus dalis) ir Pilaitės megarajonas. Be abejo, mano nuomone kai kurie planai iš viso utopistiniai (tunelis nuo Geležinio vilko g).
. Gaila, kad kai kurios mintys šiais, kapitalizmo laikais buvo visai pamirštos, kai kurios niekada nebus įgivendintos dėl "žmogaus nuosavybės eisių pažeidimų" ir pan. Labiausiai patiko Kalvriju gatves "Zalgirio" mikrorajonas (butu buvusi normali Vilniaus dalis) ir Pilaitės megarajonas. Be abejo, mano nuomone kai kurie planai iš viso utopistiniai (tunelis nuo Geležinio vilko g).
Comment