Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Rodūnės viaduko bei Dariaus ir Girėno gatvės rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
    Šiek tiek ne į temą, bet kas ten per apvalus daiktas, nuo plano centro į kairę, virš geležinkelio? Toks vaizdas, kad ten vagonai/bėgiai ratu išdėlioti.
    Esu matęs tokį daiktą gyvai. Ten yra t.t. diskas us bėgiais, kuris sukasi ir lokomotyvą gali kaip nori pasukti horizontalioj plokštumoj. Tie "spinduliuojantys" bėgiai veda greičiausiai į remontinius depus. Tokiu būdu nereikia manevruoti per milijonus kelių
    Kaip po dykumą blaškiausi

    Comment


      #22
      Parašė gerietis Rodyti pranešimą
      Gyvenu Naujininkuose, todėl kiekvieną ryta susiduriu su kamščiu ties Dariaus ir Girėno g. geležinkelio viaduku.
      Aš gal ko nesuprantu, bet vizualiai vietos ant viaduko dar vienai papildomai juostai yra perakis. Stovint veidu į centrą, dešinysis šaligatvis yra "nesveikai" perplatus- kodėl jo nesusiaurinti ir nepadaryti dar vienos juostos neplatinant viaduko? Gal dabartinė konstrukcija neatlaikytų tokios apkrovos?
      Kaip po dykumą blaškiausi

      Comment


        #23
        Parašė gerietis Rodyti pranešimą
        Gyvenu Naujininkuose, todėl kiekvieną ryta susiduriu su kamščiu ties Dariaus ir Girėno g. geležinkelio viaduku.
        Problemos ir dėl infrastruktūros - 2 juostos centro kryptimi susiaurėja iki 1 juostos, ir dėl vairuotojų kultūros - iš Pelesos gatvės į viaduką grūdamasi dviem eilėm ir netgi važiuojant priešingo eismo juosta.

        Vilnius.lt žada situaciją pagerinti:

        4. DARIAUS IR GIRĖNO G. VIADUKO PER GELEŽINKELĮ SU PRIEIGOMIS REKONSTRUKCIJA

        Įgyvendinimo terminas: 2006-2008 m.
        Statybos darbų pradžia: numatoma 2006 m. spalį; statybos darbų pabaiga: numatoma 2008 m. gegužę.
        Projekto vertė - 31 mln. Lt (skirta finansinė parama - 15,5 mln. Lt)
        Projekto tikslas - pagerinti eismo sąlygas, t.y. sumažinti eismo grūstis, avaringumą, vietiniam ir atvykstančiam transportui.
        Objekto aprašymas: 116,7 m ilgio Dariaus ir Girėno gatvės viadukas bus rekonstruotas ir praplatintas iki 28,5 m, rekonstruotos ir praplatintos viaduko prieigose esančios Dariaus ir Girėno bei Švitrigailos gatvės, rekonstruota Dariaus ir Girėno bei Pelesos g. sankryža (bendras rekonstruotinų gatvių ilgis - 657 m).



        Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.
        ---------------------------------------------------

        Darbų pradžia buvo numatyta 2006 spalio pradžioje, deja tik ne per seniausiai atsirado darbininkai, vangiai kasinejantys tranšėją Pelesos gatvėje...

        Foto bus vėliau
        idomu ar negeriau butu tunelis nei viadukas, po gelezinkelio begiais?

        Comment


          #24
          Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
          idomu ar negeriau butu tunelis nei viadukas, po gelezinkelio begiais?
          Ten geriau viadukas, nes geležinkelis yra žemiau aplinkinio gatvių tinklo
          Kaip po dykumą blaškiausi

          Comment


            #25
            Parašė vytauc Rodyti pranešimą
            Ten geriau viadukas, nes geležinkelis yra žemiau aplinkinio gatvių tinklo
            Na tada suprantama.

            Comment


              #26
              Parašė naglisc Rodyti pranešimą
              nemanau. aš suprantu, kad 2008 metai čia bus šaunu pro čia važiuoti. tačiau, kai visi Naujininkai pabandys pravažiuoti po Liepkalnio viaduku....
              O kur tada vaziuos troleibusai (10 ir 17) ?!!!
              ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

              Comment


                #27
                Parašė maxas Rodyti pranešimą
                O kur tada vaziuos troleibusai (10 ir 17) ?!!!
                pagyvensim pamatysim

                Comment


                  #28
                  Kelią link sostinės oro uosto pagerins rekonstruotas viadukas

                  Naudojantis Europos regioninės plėtros fondo suteikta parama, Vilniuje pradėti Dariaus ir Girėno gatvės viaduko per geležinkelį rekonstrukcijos darbai. Darbų pradžios proga Vilniaus meras Artūras Zuokas ir statybos darbus atliksiančių įmonių vadovai – AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas bei UAB „Tilsta“ direktorius Vytautas Jankauskas statybos aikštelėje įkalė simbolinį žymeklį, nurodantį naujos viaduko dalies ašinę liniją.
                  Viaduko rekonstrukcijos darbus numatoma atlikti iki 2008 m. gegužės 31 d. Statybos darbų kaina – daugiau kaip 33 mln. litų. Projektui Nr. BPD2004-ERPF-1.1.0-03-05/0046 „Dariaus ir Girėno gatvės viaduko per geležinkelį su prieigomis rekonstrukcija“ įgyvendinti suteikta Europos regioninės plėtros fondo ir LR Vyriausybės 15,5 mln. litų parama. Vilniaus miesto savivaldybė šiam projektui skiria 17,5 mln. litų.
                  Atliekant rekonstrukciją, 116,7 m ilgio viadukas bus išplatintas nuo 3 iki 5 eismo juostų, jo bendras plotis sieks 28,5 m. Viaduko prieigose numatoma rekonstruoti dar 657 m greta esančių gatvių, išplatinant abipus viaduko esančių Švitrigailos bei Dariaus ir Girėno gatvių atkarpas. Švitrigailos gatvė nuo Panerių gatvės iki viaduko praplatės iki 4 eismo juostų. Kitoje viaduko pusėje esanti Dariaus ir Girėno gatvė nuo viaduko iki Brolių gatvės bus išplatinta iki 5 eismo juostų. Prie rekonstruojamų gatvių esančius šaligatvius pakeis nauji 3 m pločio šaligatviai ir dviračių takai.
                  Taip pat planuojama rekonstruoti Dariaus ir Girėno bei Pelesos gatvių sankryžą. Joje bus įrengtos pėsčiųjų saugumo salelės, sutvarkyti šaligatviai, įrengta eismo reguliavimo šviesoforais sistema.
                  Rekonstravus ir išplatinus viaduką bei jo prieigose esančias gatves, ženkliai pagerės susisiekimas tarp miesto centro ir Vilniaus tarptautinio oro uosto. Sumažės transporto kamščiai, avaringumas, neigiamas transporto poveikis aplinkai. Prognozuojama, kad iškart po rekonstrukcijos šios magistralės ruože nuo Panerių iki Brolių gatvės vairuotojų sugaištamas laikas sutrumpės vidutiniškai 16 proc.
                  www.vilnius.lt

                  Comment


                    #29
                    Na va, prasidejo. Pietinis aplinkelis dar net neipusejo, o jau per viaduka trukdys eisma.
                    Kaip manot, gal Dariaus ir Gireno viadukas nusipelno atskiros temos? Ar nelabai?

                    Comment


                      #30
                      Prasidėjo sostinės oro uosto link vedančio viaduko rekonstrukcija


                      Sostinės savivaldybė pranešė, jog, naudojantis Europos regioninės plėtros fondo suteikta parama, Vilniuje pradėti Dariaus ir Girėno gatvės viaduko per geležinkelį rekonstrukcijos darbai.

                      Viaduko rekonstrukcijos darbus numatoma atlikti iki 2008 m. gegužės 31 d. Statybos darbų kaina – daugiau kaip 33 mln. litų. Projektui įgyvendinti suteikta Europos regioninės plėtros fondo ir šalies Vyriausybės 15,5 mln. litų parama. Vilniaus miesto savivaldybė šiam projektui skiria 17,5 mln. litų.


                      Atliekant rekonstrukciją, 116,7 m ilgio viadukas bus išplatintas nuo 3 iki 5 eismo juostų, jo bendras plotis sieks 28,5 m. Viaduko prieigose numatoma rekonstruoti dar 657 m greta esančių gatvių, išplatinant abipus viaduko esančių Švitrigailos bei Dariaus ir Girėno gatvių atkarpas. Už viaduko esanti Dariaus ir Girėno gatvė nuo viaduko iki Brolių gatvės bus išplatinta iki 5 eismo juostų. Prie rekonstruojamų gatvių esančius šaligatvius pakeis nauji 3 m pločio šaligatviai ir dviračių takai.

                      Taip pat planuojama rekonstruoti Dariaus ir Girėno bei Pelesos gatvių sankryžą. Joje bus įrengtos pėsčiųjų saugumo salelės, sutvarkyti šaligatviai, įrengta eismo reguliavimo šviesoforais sistema.

                      Rekonstravus ir išplatinus viaduką bei jo prieigose esančias gatves, turėtų pagerėti susisiekimas tarp miesto centro ir Vilniaus tarptautinio oro uosto. Sumažėtų transporto kamščiai, avaringumas, neigiamas transporto poveikis aplinkai. Prognozuojama, kad iškart po rekonstrukcijos šios magistralės ruože nuo Panerių iki Brolių gatvės vairuotojų sugaištamas laikas sutrumpėtų vidutiniškai 16 proc.



                      Manau Ginthus gali kurti tema nes jau darbai prasidejo

                      Comment


                        #31
                        Dėl viaduko rekonstrukcijos Vilniuje bus ribojamas eismas

                        DELFI.lt
                        2007 gegužės mėn. 25 d.


                        Sostinės savivaldybė atkreipia gyventojų, vasaros mėnesiais vyksiančių į Vilniaus tarptautinį oro uostą, dėmesį į birželio 1 – rugsėjo 1 dienomis planuojamą eismo link oro uosto ribojimą. Dėl Dariaus ir Girėno gatvės viaduko per geležinkelį rekonstrukcijos minėtu laikotarpiu šiuo viaduku bus iš dalies ribojamas transporto eismas, paliekant vieną eismo juostą maršrutinių autobusų, mikroautobusų ir lengvųjų automobilių taksi eismui, praneša Vilniaus savivaldybė.

                        Automobiliais vykstantys į oro uostą nuo Švitrigailos ir Geležinkelio gatvių sankryžos galės važiuoti Geležinkelio, Zarasų, Rasų, Dunojaus, Liepkalnio, Žirnių gatvėmis, toliau – Dariaus ir Girėno gatve.
                        Viešuoju transportu į oro uostą, kaip ir iki šiol, bus galima nuvykti 1 ir 2 maršruto autobusais. Tačiau dėl eismo ribojimo keisis 10 ir 17 troleibusų maršrutų bei 73 autobusų maršruto trasos, bus įvedamas naujas 10A autobusų maršrutas.

                        Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį į rekonstrukcijos darbų apsunkinamas eismo sąlygas ir prašo visus, vyksiančius į oro uostą, numatyti pailgėsiantį kelionės laiką.
                        Parašas :)

                        Comment


                          #32
                          Reiks stengtis privengti kelioniu i ta puse, nes jauciu kokie bardakai darysis apvaziuojant

                          Comment


                            #33
                            Vakar

                            Rekonstruojamas Dariaus ir Girėno gatvės viadukas
                            Paskutinis taisė Romas; 2008.05.19, 20:36. Priežastis: Visas pranešimas - temoje "Infrastruktūros projektai Vilniuje"
                            Mano galerija Flickr'yje

                            Comment


                              #34
                              kas dieną važiuoju tuo viaduku iš Pelesos g.
                              Kmštis , dešimtys chamų grūdasi ant viaduko iš antros eilės arbe netgi priešingos krypties juosta iš Pelesos g. Tikėjausi kad po rekonstrukcijos, į kurią ieina ir Švirigailos g. ruožo iki Panerių g. rekonstrukcija, situacija pagerės.

                              Deja viltys sudužo kai pamačiau kad Švitrigailos g. jau statomi nauji bordiūrai, ir gatvė praplatinta tik ruože nuo Geležinkelio g. iki pirmo troleibusų linijos stulpo ?! Likęs ruožas iki Panerių g. bus tokio pat pločio kaip ir buvęs - 2 eismo juostų. Eilinis pinigų išmetimas , tiksliau išpovimas - naudos 0.
                              Švitrigailos g. rupžas nuo Panerių iki Kauno g. irgi paliktas nesamonigas - praplatintas prie Norfos, susiaurėja keliesdešimčiai metrų prie Nestės.
                              Paskutinis taisė gerietis; 2007.05.26, 23:54.
                              -

                              Comment


                                #35
                                Aplinkelio planas važiuojant į Vilnius oro uostą, kad neužstrigtume kamštyje prie remontuojamo Naujininkų viaduko

                                Parašas :)

                                Comment


                                  #36
                                  Dariaus ir Girėno šiandien:

                                  Ryte rūkas buvo
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    #37
                                    Iki rugsėjo 1-osios Vilniuje siekiama pagerinti eismo sąlygas
                                    2007-07-26


                                    Sostinės Savivaldybė sieks užtikrinti, kad iki rugsėjo 1-osios mieste pagerėtų eismo sąlygos. Vilniaus meras Juozas Imbrasas su Savivaldybės specialistais aptarė galimybes paspartinti mieste vykdomus gatvių tiesimo ir remonto darbus bei planuojamas saugaus eismo akcijas, kurios padėtų užtikrinti patogesnį ir saugesnį eismą prasidedant naujiems mokslo metams.

                                    Nuo rugsėjo 1 dienos pagerės transporto eismo sąlygos Naujininkų ir oro uosto kryptimi bei Vilniaus pietinio aplinkkelio prieigose. Rekonstruojamu Dariaus ir Girėno gatvės viaduku bus atidaryta dar viena eismo juosta – transporto eismas tada bus leidžiamas dviem eismo juostom, po vieną juostą kiekviena eismo kryptimi. Tiesiamo Vilniaus pietinio aplinkkelio prieigose bus atnaujintas eismas Panerių ir Burbiškių gatvių sankryža.

                                    Rugsėjo 15 dieną bus atnaujintas transporto eismas rekonstruojamu viaduku Kirtimų gatvėje. Rekonstrukcijos metu praplatinus šį viaduką, transporto eismas juo bus leidžiamas jau ne viena, o dviem kryptimis.

                                    Prasidėjus naujiems mokslo metams, dažniau kursuos ir sostinės viešasis transportas – vėl bus grįžtama prie rudens-žiemos tvarkaraščių.

                                    Nuo rugsėjo 1-osios Vilniuje bus tęsiama tradicinė saugaus eismo akcija „Apsaugok mane“, kurios tikslas – padėti vaikams saugiai pasiekti mokyklą.

                                    Sostinės meras J. Imbrasas taip pat ragina vilniečius mokslo metų pradžios dieną, kiek įmanoma, apsieiti be automobilių, važiuoti viešuoju transportu arba eiti pėsčiomis, kad po atostogų į mokyklą grįžtantys vaikai saugiau jaustųsi miesto gatvėse.
                                    Parašas :)

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Svecias Rodyti pranešimą
                                      Bent aš tai negirdėjau, kad iki birželio 15 d. Tik anksčiau šitą viaduką per geležinkelį žadėjo atidaryti rugsėjo 1 d., jau nukėlė 15 dienų, matysim ar daugiau nenukels.
                                      kai uždarė Naujinkų viaduką per geležinkelį. ir visi ėmė [panikuoti, kaip patekti į oro uostą, nes taip pat buvo remontuojamas viadukas ir ... vo prisiminiau... ir gatvė remontuojama todėl buvo itin pasunkintas apvažiavimas pro Panerius. tada Imbrasas kažką supezėjo, kad lieps viska atidaryti iki birželio 15d.


                                      čia aišku jis šnekėjo, apie gatvės atkarpą.

                                      Comment


                                        #39
                                        Lukas Miknevičius
                                        „Sostinės“ 2007-08-10
                                        Valdininkų automobilis įstrigo spūstyje

                                        (...)
                                        Platina viaduką
                                        Iki rugsėjo pradžios turėtų pagerėti susisiekimas viaduku per geležinkelį Dariaus ir Girėno gatvėje. Ant šio į oro uostą vedančio viaduko nuo rudens bus organizuojamas dviejų juostų eismas. Viaduku nuo rugsėjo galės važiuoti visos transporto priemonės, išskyrus sunkvežimius. Visą Dariaus ir Girėno gatvės viaduko rekonstrukciją numatoma baigti kitų metų birželį.

                                        Po rekonstrukcijos 116,7 metro ilgio viadukas bus paplatintas nuo 3 iki 5 eismo juostų. Bendras viaduko plotis sieks beveik trisdešimt metrų. Viaduko prieigose numatoma atnaujinti dar daugiau kaip 650 metrų greta esančių gatvių.

                                        Tikimasi, jog rekonstravus Dariaus ir Girėno gatvės viaduką, žymiai pagerės susisiekimas tarp miesto centro ir Vilniaus oro uosto. Savivaldybės specialistai prognozuoja, kad po rekonstrukcijos šiame magistralės ruože nuo Panerių iki Brolių gatvės vairuotojų sugaištamas laikas sumažės 16 procentų.
                                        Paskutinis taisė Romas; 2008.05.19, 20:37. Priežastis: Visas pranešimas - temoje "Infrastruktūros projektai Vilniuje"

                                        Comment


                                          #40




                                          Comment

                                          Working...
                                          X