Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Transporto kamščiai pasaulyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė deep'as Rodyti pranešimą
    FM'ai nejuokink.
    Vilnius daugiau nei 10 kartų didesnis už korka.
    Korkas - 37,3 km2 http://en.wikipedia.org/wiki/Cork
    Vilnius - 400,6 km2 http://en.wikipedia.org/wiki/Vilnius_city_municipality
    Bet tai yra antra pagal dydi ir svarba šalies miestas ir faktas.

    Comment


      #42
      Ir kuo jų automobilių amžius siejasi su kamščiais? Juk sakei, kad kamščiai ten dėl automobilių perkamumo Ir kodėl tu kiši čia Airiją jei kalbam apie Vilnių?
      Įžvalgos.lt - FB - G+

      Comment


        #43
        Parašė FM'as Rodyti pranešimą
        Bet tai yra antra pagal dydi ir svarba šalies miestas ir faktas.
        Dublin 505,739
        Belfast 276,459
        Cork 119,143

        Comment


          #44
          Parašė Edd Rodyti pranešimą
          Dublin 505,739
          Belfast 276,459
          Cork 119,143
          Belfast ne airijos miestas tai Didžioji Britanija.Aš gyvenu respublic of ireland o ne G.B

          Comment


            #45
            Cork 119,143[/QUOTE]

            Atsiprašau bet čia jau sena statistika dabar jau gyvena 123000

            Comment


              #46
              Ir kodėl tu kiši čia Airiją jei kalbam apie Vilnių? [/QUOTE]

              Didmiestis kiša Amerika aš airija.Čia tiesiog palyginimai su Vilniumi

              Comment


                #47
                Korkas antras pagal svarbą Airijos miestas, bet tai absoliučiai nieko nereiškia. Tai ne rodiklis. Remiesi automobilių gausa Airijoj, turėtum žinot apie ką kalbi, na tai kur ta statistika?

                Stebėk kaip tu argumentuoji: "Airijos pagrindinė problema yra keliai.", "Jei airijoj būtų keliai tokie Lietuvoj kamščių nelabai pavyktų sumažinti ne keliuose esme o automobilių gausa.". Elementarios argumentavimo klaidos, prieštaraujant sau pačiam.
                Įžvalgos.lt - FB - G+

                Comment


                  #48
                  Diskusijoms apie Korką ar Čikagą galima rasti vietos "Už sienos" ar "Prospekte"

                  EDIT. Ačiū už sukurtą temą
                  Paskutinis taisė Romas; 2006.11.14, 20:43.

                  Comment


                    #49
                    su 1996 2007 automobiliais
                    čia tai topas airijoje arba žmonės jau ateity gyvena, arba siunčiasi automobilius iš ateities

                    Comment


                      #50
                      /\ Tema vadinasi "Vilniaus eismas..."

                      Norintys gali sukurti temas
                      - Naujos mašinos Dubline (Baile Atha Cliatha'oje) ir Korkoje (Corcaigh)
                      - Kamščiai Korkoje (korka - lyg ir panašu į kamštį)
                      - Eismas Čikagoje

                      Comment


                        #51
                        Didmiesti: Jei aš į darbą tą patį atstumą važiuoju tris kartus ilgiau negu grįštu iš darbo ~21:00 (visuomeniniu transportu). Galiu teikti, kad kamštis yra, nes automobilių srautas negali taip pat greitai judėti.
                        P.

                        Comment


                          #52
                          Perskaites visus jusu pransimus susidariau nuomone, kad nevisiskai buvau suprastas. Del laiko stokos ir del kitu priezasciu, neturiu galimybes i visus juos atsakyti! Pasakysiu tik tiek, kad cia mano kalte, jog si tema truputeli nusuko nuo kurso. Tikrai nesitikejau, kad uzvirs sitokia diskusija!
                          Ka as bandziau pasakyti yra tai, kad Vilniuje yra kamsciai, jeigu atsizvelgiant i Lietuvos, ar pabalcio mastus. Kadangi Vilniuje negyvena milijonai gyventoju, tai ir nera prasmes tureti 12-14 juostu gatves ar greitkelius, nes tokiems projektams reikia siek tiek daugiau gyventoju. Kita vertus, savo pranesimais, tiesiog norejau pasakyti, kad lyginant su pasaulio didmiesciu standartais (Ta pacia Maskva, New York’u, ar kokia Meksikos sostine…), susidaro vaizdas, kad Vilniuje nera tikru kamsciu. Tiesiog, vilnieciai neturetu per daug skustis, nes mieste nera dar taip blogai palyginus su kitais miestais. Gal truputeli buvo mano ir pasikarsciuota irodinejant savo nuomone: per daug drastiski pavyzdziai pateikti (kamsciu nuotraukos). Tikrai neturejau kazkokiu spaltu ketinimu sumenkinti Vilniaus, ar Lietuvos, nes cia ne mano stilius!!! Ir jeigu, kas isizeide, tai bereikalo, nes nieko izeisti tikrai nesistengiau.
                          Manau, kad reikia pabaigti sita nuvingiavima i sona ir istiesinti vaira. Pritariu tiems, kas sako, jog cia nelabai tokioms diskusijoms tinkama vieta, tad manau reikia ir uzbaigti. Zodziu, isvada tokia: Lietuvos mastu Vilniuje kamsciai yra, bet jie labai pavydetinai atrodo lyginant su pasaulio didmiesciais!!!

                          Comment


                            #53
                            Parašė Romas Rodyti pranešimą
                            /\ Tema vadinasi "Vilniaus eismas..."

                            Norintys gali sukurti temas
                            - Naujos mašinos Dubline (Baile Atha Cliatha'oje) ir Korkoje (Corcaigh)
                            - Kamščiai Korkoje (korka - lyg ir panašu į kamštį)
                            - Eismas Čikagoje
                            Mintis visai nebloga Gal ir reiketu sukurti kokia tema aplamai apie kamscius!?! Manau, kad si tema gan aktuali ir idomi, bet tuo paciu ir labai slidi

                            Comment


                              #54
                              John, as priimsiu tai visai rimtai ir pasakysiu tau, kad buvau geresnes nuomones apie tave (nepaisant kai kuriu musu nesutarimu). Nelabai supratau, tiesa pasakius, ka tu cia bandei irodyti, siuo savo pranesimu?! Mano atsakymas tau yra, atvaziuok apsilankyti i Cikaga ir paskaiciuok keliu juostu cia gatves buna. Liksi labai nustebes, kad ir tokiam baznytkaimi,kaip Cikaga netruksta 10+ juostu gatviu/greitkeliu!!! Bet ne tame esme. As asmeniskai nezinau kokie ten kamsciai Bankoko gatvese siauteja, bet “patikesiu” tavimi, kad “siaubingi” ir tik pasidziaugsiu, kad Cikagoje mes tik “kamstukus”(ir tai kazin, is kur tokiame baznytkaimyje kamsciai?) turime! Man asmeniskai, kad ir kaip patinka dideli miestai, kasciu niekada nemegau ir nemegsiu. Ir as taip begalo dziaugiuosi, kad mieste, kuriame gyvenu, vyrauja tik nepavojingi kamstukai. Jeigu butu mano valia, as visa gyvenima atiduociau 5-10% savo uzdarbio uz kokiu Siauliu eismo salygas. Supranti, John, kad tie “kamstukai” visiskai dingtu!
                              Seip turiu tau patarima, kuris daugiau yra Edd (pritaikysiu tau) negu mano. Mes jau visi zinome, kad tau nera geresniu saliu uz Azijos zemyno. Daugelis forumo dalyviu jau pastebejo, kad tau Azijoje ekonomika yra pati auksciausia, merginos pacios graziausios, maistas pats skaniausias, miestai patys miestiskiausi, pragyvenimo lygis pats auksciausias, gamta pati graziausias, filmai patys ziurimiausi ir t.t. Tad nebutina kiekvienoje temoje vis kokia Kinija ikisti, ar apie Tailanda uzsiminti. Mes jau zinome, kad ten viskas geriau negu kitur, tad niekas tuo ir nebesigincija. As paaiskinau savo pozicija ir patikslinau savo nuomone. Pripazinau, kad gal per neismiegota galva vienoje ar kitoje vietoje perdejau, ar netiksliai issakiau savo nuomone apie Vilniaus eismo salygas. Nera tame nieko blogo. As niekada nevaidinau, kad kiekvienoje temoje esu Saliamonas (kai kuriais klausimasi tai panasiai ir yra), kaip kai kurie asmenys (pirstais nerodysim). Nemeginu kiekvienoje temoje irodyneti, kad mano nuomone yra nenugincijama tiesa (kai kuriasi klausimais taip ir yra), nes vienoje temoje galiu ismanyti daug, o kitoje nieko, kitur per viduri. Kita vertus, neblogai butu buti tokiu, kaip tu, kuris viska apie viska ismano: “yra mano nuomone ir yra neteisinga nuomone”, laudiskai- “lyba tak lyba nech***”. Gal reikia ir man i Tailanda nuvaziuoti isgerti “sakes” ir vaidinti, kad esu genijus visuose srityse.
                              Zodziu, as jau ir taip per daug sia tema aptersiau (kas galejo buti isvengta), tad nebesiruosiu daugiau to daryti. Jeigu labai nori gincytis, tai sukurk nauja tema “Didmiescio ir John diskusijos” ir gali kabinetis prie kiekvieno mano sakinio, remdamasis “kinietiska ismintim”. Zinau, kad atsakysi i si pasisakyma, bet as nebesiruosiu kazkokiom nesamonem diskutuoti su tavimi. Vieninteliu atveju tau galiu atsakyti, jeigu klausimai ar pasisakymas bus susijes su tema (Romas gerai ta pabreze ir as pastebejau, kad buvo nukrypta, idomu, kada tau daeis?)! Sekmes, forumo kolega!!!

                              Beje, “don’t even get me started on” tai, kad tu sita pranesima buvai parases naujai sukurtoje temoje apie Londona (nebijok, as spejau pamatyti pries tau istrinant). Pasisakymas apie Bankoko siaubingus kamscius ir Cikagos laisvai “einamas” dveju juostu gatveles temoje apie Londona?!?! Huh??? Labai orginalu, John, labai orginalu!

                              P.S. Kol parasiau pranesima, John ir vel perkele savo pranesima Is trecio karto pataikiai, John!!! As nebespeju su tavimi

                              Comment


                                #55
                                Didmiesti tu neatsakei į mano klausimą. Būtų įdomu perskaityti.
                                Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                                Didmiesti pasidalink savo patirtimi, kiek laiko tau ar tavo šeimos nariam reikia kiekvieną rytą prastovėti kamštyje.

                                Comment


                                  #56
                                  Parašė Didmiestis Rodyti pranešimą
                                  John, as priimsiu tai visai rimtai ir pasakysiu tau, kad buvau geresnes nuomones apie tave (nepaisant kai kuriu musu nesutarimu). Nelabai supratau, tiesa pasakius, ka tu cia bandei irodyti, siuo savo pranesimu?!

                                  Ka as bandziau pasakyti yra tai, kad Vilniuje yra kamsciai, jeigu atsizvelgiant i Lietuvos, ar pabalcio mastus.
                                  Jis bandė pasakyt, kad Čikagoj kamščių nėra.

                                  Apie antrą tavo citatos dalį. Aš seniai tau taip sakiau, bet tu nesutikai, tad nesakyk, kad mes tavęs nesupratom
                                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė FM'as Rodyti pranešimą
                                    Pirma.Aš nepeikiu Lietuvos ,kad Lietuvoje nėra kamščių.Tai netgi pagirtina.Antra Airija tikrai nėra išsivysčiusi šalis ji yra dar tebesivystanti sparčiausiai Europoje.{kai to tarpu Lietuviai mėgsta girtis kad mes jau išsivyste}Kamščiai susideda Airijoje todėl,kad žmonės perka atuomobilius nepalyginamai daugiau nei Lietuvoje.Vien Dubline nauju automobilių parduodama daugiau nei visoje Lietuvoje.
                                    Airija nėra išsivysčiusi? Remiantis naujausia HDI ataskaita, Airija yra 4-a labiausiai išsivysičusi šalis pasaulyje (Lietuva 41-oje vietoje).

                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                                      Didmiesti tu neatsakei į mano klausimą. Būtų įdomu perskaityti.
                                      Deep’as nepyk, kad taip ilgai nieko neatrasiau, bet paprasciausiai buvau labai uzsiemes. Zinok, nera labai lengva atsakyti i tavo klausima, nes kiekviena diena buna siek tiek skirtinga: kartais I geraja puse, kartais i blogaja! Kiek laiko prastovi cikagieciai kamsciuose priklauso nuo milijono dalyku, kaip ir bet kuriame mieste. Keli is ju- oro salygos, avarijos, sventes, keliu darba… Kad ir kaip ten bebutu, pasistenksiu kuo tiksliau atsakyti i tavo klausima, remdamasis savo, bei savo seimos nariu patirtimi!
                                      Man is seimos nariu turbut tenka maziausiai kilometru prasukti per diena (vidutiniskai apie 100km kasdien), bet tai nereiskia, kad beveik niekur nevaziuoju! Pirma pasidalinsiu apie vienais is prasciausiu eismo salygu atsiminimais. Per pacia pirma gyvenimo savaite Cikagoje, teko vaziuoti i Indianos Dunes papludimi. Is namu nespejus nei 10km nuvaziuoti, greitkelis pradejo kas 100 metru vis labiau kistis. Po 5 minuciu musu masina viskai sustojo ir 5 valandas stovejom isjungtu varikliu nepajudedami is vietos! Po 5 valandu pradejom riedeti ir per ateinancia valanda pasiekeme arciausia isvaziavima ir kaip supranti patraukeme namo. Pirmos savaites ispudziai gerokai isgasdino! Kartas nuo karto pasitaiko ir tokiu eismo “nesusipratimu”. Kad ir praeita ziema, buvo viena diena, kaip pradejo stipriai snigti, tad kasdienine mano kelione is koledzo namo (atstumas apie 18km) paprastai 1 valanda dienos trugdavusi ne daugiau 35-45 minuciu, tapo kosmaru. Namo parvaziavau daugiau nei po 6 valandu! Buvo ir daugiau tokiu “smagiu” pavazinejimu, bet tai nera kasdienis reiskinys, na bent jau ne man!
                                      Kas ryta as isvaziuoju i mokykla labai patogiu laiku, kai visi kamsciai, prasidedantis nuo 5 ryto, jau buna gerokai nurime. Man reikia iveikti apie 16km atstuma iki univero, kas palyginus yra labai arti. Kai as isvaziuoju 10 valanda ryto, tai eimas buna palankus, nors kai kuriuose vietuose ir suprasteja. Vidutiniskai uztrunka paie 45 minutes pasiekti mokykla. Bet pamokos man baigiasi kas dien vis skirtingu laiku. Kad nesikartoti per daug, pateiksiu ta pati pavizdi, kuri parasiau Pauliezui ,temoje apie kamscius Siauliuose:

                                      “Nelabai galeciau tiklsiai atsakyti i si klausima, nes mazai tenka tose sankryzuose pabuvoti. Didziaja dali atstumo as vaziuoju greitkeliu, o ten jokiu sankryzu, ar sviesaforu kaip ir nera.
                                      Bet kadangi tu jau klausi, tai reikia ir atsakyti!!! Kad suprastum, kuokiuose kamsciuose man tenka kiekviena diena sedeti, stai geras pavizdys. Yra toks apie kilometro ilgio ivaziavimas i greitkeli. Kai eismas palankus, ta atkarpa galima iveikti per 10-20 sekundziu. Pimadieniais, apie 2 valanda dienos man tenka ta atkarpa vaziuoti kokias 15-20 minuciu. Antradieniais univeras baigiasi po dveju- tai ta pacia atkarpa tenka vaziuoti daugiau nei pusvalandi! Treciadieniais man paskaitos baigiasi kazkur 3 valanda, tai ta kilometrine atkarpa iveikiu ne anksciau kaip per valanda. Ketvirtadieniais namo patraikiu apie 4 valanda- tai tada susiduriu su tikru kosmaru!!! Beje, kai ivaziuoji i greitkeli, ten eismas ne ka geresnis- 0-5km/h! Seip greikeliai yra gerai, bet tik ne piko metu, tada niekas gerai nebuna! Tad dar karta sakau, nieko gero tokia kasdienybe!”

                                      Kai vaziuoju I savaitgalini darba, tai ir vel nepavyksta isvengti nemalonumu. Iki darbo man apie 40-45km nuo namu. Seniau visa kelia vaziuodavau greitkeliu, bet po to kai teko viena karta is vis nebenucvaziuoti iki darbo, tai pasirinkau siek tiek kita marsruta. Supranti, didele to greitkelio dali dabar remontuoja ir platina, ar kazkas panasaus (darbai vyks apie 2 metus), tai puse juostu yra uzdaryta! Kai juostu skaicius staiga sumazeja 50 precentu, o automobiliu skaicius lieka toks pat ar padaugeja, tai pats gali isivaizduoti kiek laiko ten gali prastoveti piko metu. Dabar vaziuoju puse kelio (apvaziuoju remontuojama greitkelio dali) gatvemis, o likusia ir vel greitkeliu. Jei darba pradedu vakare, tai kai isvaziuoji kokia 5 valanda i pagrindine gatve (maziausiai kokius 3-4 sveisoforus prastovi kol is vis gauni iskukti), tai tenka labai letai riedeti ir uztrunki vaziudamas toki pat atstuma maziausiai 3 kartus ilgiau nei paprastai, kol pasieki greitkeli. Kai ivaziuju I greitkeli, meldziuosi, kad nevyktu jokio koncerto. Salia mano darbo yra daug zmoniu talpinanti koncertu arena ir daznai koncerto laikas sutapma su mano darbo laiku. Kai taip atsitinka, visada veluoju I darba, gerai tik tas, kad jeigu kartas nuo karto paveluoju kokias dvi valandas, tai nieko baisaus!
                                      Zodziu as didziaja dienos dali praleidziu uz vairo. Teko ismokti ir valgyti uz vairo ir persirengti, ir pamokas daryti ir dar velniai zino ka. Gerai, kad nors telefonu paslaugos kapeikas kainuoja, tai kai labai nera ka veikti nors gali pasneketi su kuom nors. Nors matau, kad miesto valdzia tikrai daug ka daro, kad isvengtu dideliu kamsciu, bet ne visada jiems tai pavyksta.

                                      Puse mano giminaiciu dirba taksistais, tai jiems is vis nekas. Vidutiniskai taksistai per diena pravaziuoja apie kokius 300-350 myliu (480-560km). Jiems sis klausimas yra itin aktualus. Galeciau papasakoti ju pasidalintais patyrimais, bet ne manau, kad verta. Tikiuosi, kad atsakiau i tavo klausima, nors is dalies! Beje, nieko nepapasakojau apie centrines gatves piko metu. Tiesiog zinok, kad kai prasideda kamsciai centre, tu nenori namo vaziuoti su masina!!!

                                      Comment


                                        #59
                                        Parašė John
                                        Didmiesti, matau, kad mes pagaliau radom bendra taska ir sutinkam bent vienu klausimu
                                        As tiesiog norejau pasakyti lygiai ta pati, ka ir tu t.y., kad kiekviename mieste "kamsciai" matuojami paga miesto dydi ir svarba. Pvz. Vilniaus kamsciai tera kamstukai, palyginus juos su Chicagos kamsciais, Chicagos kamsciai tera kuklus kamstukai palyginus su Bankoko kamsciais.

                                        Beje, nepyk taip smarkiai ant manes. Kaip jau sakiau, priimk mano postus sia tema su trupuciu humoro.
                                        John, gal ir nera blogai, kad susisnekejom!!! Seip su viskuo sutinku, bet… Visada yra BET!!! Sakai, kad kiekvienam mieste kamsciai skaiciuojami pagal miesto dydi. Tavo ziniai, tiek Cikagos, tiek Bankoko metropolis yra panasaus dydzio- apie 10milijonu (pasiziurek emporis)! As nesiginciju, kur kamsciai yra didesni: Bankoke, ar Cikagoje. As nuosirdziai tikiuosi, kad Cikagoje yra mazesni. Bet tu net ir labai noredamas, negali vadinti Cikagos kamscius kamstukais, lyginant su Bankoku. Net jei ir Bankoko kamsciai yra labai dideli, Cikagos net prie geriausiu noru negali buti kamstukai! Cikaga toil grazu nera pats didziausias metropolis pasaulyje, bet yra vienas is pasaulio didmiesciu. Cikagos, ar Bankoko kamscius lyginant su Vilniaus metropoliu, nera neteisinga pasakyti, kad Vilniuje nieko baisaus nera. Kaip bebutu Vilniasu metropolis yra 20 kartu mazesnis uz Cikagos, ar uz Bankoko. Dabar tu surask sioje planetoje metropolis, kur butu 20 kartu didesnis uz Cikagos. Nelabai pavyks, nes net tokiu saliu nera labai daug. Tad, Bankoko kamsciai, gali btui ir didesni nei Cikagos, bet jokiu budu ne ant tiek, kad Cikagos kamsciai atrodytu kaip niekam nepavojingi kamstukai. Zodziu, del viso kito as tau pritariu. Tik sioje vietoje, as truputeli tave patikslinau, jeigu neuzpyksi. Zodziu, nieko naujo ir vel neismastem. Priejom tas pacias isvadas, kad kamsciai yra stiprus minusas ir kuo jie didesni, tuo tas minusas riebesnis. Man, kuris praktiskai nesinaudoja viesoju transportu, yra itin didelis dziaugsmas, kai vaziuoji gatvemis normaliu greiciu. Nes tie atstumai ir taip yra dideli, ir tikrai nei kiek nesinori, kad vaziavimo laika prailgintu, kazkokios masinu spusti. Visa laime, kad amerikonai yra tvarkingi vaziuotojai (jie visada tave praleis, niekada specialiai neuzkis sankryzos, nelenks, ka dir kokiu greiciu tu vaziuotum..), nes jeigu daugiau butu tokiu is Sovietu sajungos, tai eismas butu 10 kartu prastesnis.

                                        Beje, John, gal ir gerai, kad sukurei atskira tema. As pagalvojau, kad reikes paieskoti ispudingai atrodanciu kamsciu nuotrauku pasaulio miestuose ir ideti. Kitaip sakant, suteikti siai temai kitoki veida, nes vien tusti gincai ir irodinejimai tik isdziovina tema ir nesulaukia daug demesio. Ir dar, nepykstu as ant taves ir tu, kai kuriais atvejais pazvelk humoro akimis

                                        Comment


                                          #60
                                          Didmiesti, o kas sakė, kad metropolis turi būti būtent 20 kartų didesnis už kito miesto, kad mažesniajame mieste kamščiai didesniojo atžvilgiu būtų laikomi beveik neegzistuojančiais? Aš manau, kad Čikaga anaiptol ne vienas didžiausių pasaulio miestų ir iki kai kurių jai dar labai toli
                                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                                          Comment

                                          Working...
                                          X