Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Ukmergės g. Vilniuje. Infrastruktūra Šeškinėje, Pašilaičiuose, Fabijoniškėse

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
    Įdomu, o kuriuos šviesoforus Ukmergės g. atkarpoje nuo Topo centro iki VA galima būtų panaikinti nesudarant didesnių nepatogumų?

    Vienintelis šviesoforas, kurį GALBŪT būtų galima tiesiog panaikinti - tai pėsčiųjų šviesoforas prie Maximos (prie J.Baltrušaičio stotelės).
    Šitą galima naikinti (~110 m. iki požeminio praėjimo):

    http://www.maps.lt/map/default.aspx?...5d,stops,zebra

    Priėmus principą, kad "važiuoti iki artimiausio viaduko jungiamosiomis gatvėmis" - daug ką galima naikinti. Šeškinėje nėra nei vieno kairio posūkio. Ir nieko, žmonės gyvena.

    Tikėti, kad Ukmergės g. dabar bus pasaka negalima. Tai kvaila iš principo. Savivaldybės paistalai, kad dabar Ukmergės bus kokia tai ūkinė gatvė. Ir kad kiekvienas susimokėjęs PC galės turėti šviesoforą į visas puses. Jei VA nuims Ukmergės 40 proc. srauto, tai pralaisvės. Bet po to paaškės, kad prie Mandarino gyvenęs vilnietis važiuoja nebe GV ir Ateities, o Ukmergės. Tada 20 proc. srauto ateis iš GV. Tuo pačiu būdu iš Laisvės. Ir finale rytinis kamštis bus mažesnis, bet dienos metu bus tas pats (t.y. ne visur iš pirmo šviesoforo pravažiuoti įmanoma).
    Paskutinis taisė Romas; 2016.12.27, 07:46. Priežastis: Žemėlapis, ne nuoroda

    Comment


      Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
      Šitą galima naikinti (~110 m. iki požeminio praėjimo):...
      Iš kitos pusės arčiau centro tokiu pat atstumu irgi galima naikinti.

      Jeigu Ukmergės g. sankryžą su Pavilnonių gatvę būtų projektavę dviejų lygių (ten tubūt išvis tik viaduko būtų pakakę, o nuvažiavimams būtų galėję panaudoti šalia esančias gatves), tai būtų galima naikinti visus kairiuosius posūkius. Taip, daliai gyventojų tam tikromis kryptimis atsirastų nepatogumų, bet kaip ir minėta, Šeškinėje žmonės kažkaip gyvena.

      Comment


        Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
        Šitą galima naikinti (~110 m. iki požeminio praėjimo):
        Atvaizdas

        http://www.maps.lt/map/default.aspx?...5d,stops,zebra

        Priėmus principą, kad "važiuoti iki artimiausio viaduko jungiamosiomis gatvėmis" - daug ką galima naikinti. Šeškinėje nėra nei vieno kairio posūkio. Ir nieko, žmonės gyvena.
        Ar tikrai geras jungiamųjų gatvių tinklas Pašilaičiuose/Fabijoniškėse?
        Suprantu nepasitenkinimą šviesoforais, bet tiesiog naikinti negalvojant apie alternatyvas. Bet kuriuo atveju, Ukmergės gatve ne tik važinėja automobiliai, bet ir vaikšto pėstieji iš vienos į kitą pusę (nes atkarpoje tarp Topo Centro ir Perkūnkiemio yra daug traukos vietų). Ir jei automobiliai dar gali pavažiuoti iki artimiausio viaduko, tai pėstieji jau nelabai. Todėl šviesoforinės sankryžos naikinimas pareikalauti investuoti į pėsčiųjų infrastruktūrą toje vietoje (viadukas, požeminė perėja).

        Jūsų paminėto pėsčiųjų šviesoforo naikinti negalima, nes atstumas iki Ukmergės - Ateities viaduko abiem kryptim gautųsi ne toks ir mažas. Tačiau gal ir galima būtų naikinti prie J.Baltrušaičio stotelės esantį šviesoforą.

        Šeškinės situacija yra visiškai kitokia - ten nėra kairiųjų posūkių, bet Šeškinė turi du viadukus (Ozo ir Šeškinės gatvių) ir tarp jų- požeminę pėsčiųjų perėją.
        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
        Marsrutai.lt tinklaraštis!
        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

        Comment


          Gyvenu salia Ukmerges/Ateities g viaduko, sviesoforas pries Statoil tikrai nereikalingas.
          Manau jis ten pasilikes gal nuo tu laiku kai nebuvo Ateities/Ukmerges g. viaduko.

          Comment


            Parašė Mettal Rodyti pranešimą
            Negedžiu nė vienos tų perėjų, nes jos buvo nereguliuojamos ir dėl to labai nesaugios. Iki Šeškinės viaduko ar tuo labiau požeminės perėjos eiti ne 100 metrų, bet ten laiptai nėra tokia statūs, kaip prie Baltrušaičio st.

            Nesudėjo, nes prie jų nėra "investuotojų į prekybcentrius", galinčių apsiimti daryti tokios "didelės" apimties darbus.
            Miestas irgi stato. Tikrai galėjo pastatyti. Bet atsižvelgė į sveiką protą.



            Parašė Mettal Rodyti pranešimą
            Šviesoforų nereikia dar ir dar - taip niekas nesakė. Mūsų idėja tokia, kad iš jau esamų liktų tik tie, kurie yra įrengti proto ribose.
            • Prie Senukų užtektų 1 šviesoforo vietoje 2.
            • Prie Šeiniaus st. yra tiek laisvos vietos, kad būtų galima įrengti belaiptę požeminę perėją (kaip kad yra padaryta Bukiškėse).
            • Naikinti šviesoforą ir perėją ties Fabijoniškių stotele.
            • Naikinti šviesoforą su perėjomis/skersiniu važiavimu prie Lidl/Norfos (vietoje jo naudotis S. Nėries, Pašilaičių, Pavilnionių bei L. Zamenhofo gatvėmis)
            Svarstytini pasiūlymai. Senukų šviesoforo nereikės nei vieno kai pastatys "Šiaurinės dobilą".

            Parašė Mettal Rodyti pranešimą
            Na tai čia net ne perėjos bėda. Ir tvora nesulaiko - kiek yra saugos tvorų išlaužyta prie tokių magistralinių "perėjų".
            Jei tą tvorą pačią pigiausią nupirko - toks ir rezultatas. Be to, dėl gausybės šviesoforų susidaro ilgi ciklai, kai niekas nevažiuoja. Tai masina pėsčiuosius. Geležiniame vilke per tvoras nelipa. Liūdnai galima pajuokauti/argumentuoti - kai pastatys Narbuto viaduką, tvora irgi nesulaikys pėsčiųjų nuo ėjimo per gatvę. Ar dėl to nereikia statyti viaduko?

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Vis tiek prie Senukų, BIG ir kitur išliks šviesaforai, tad didelio skirtumo ir nebėra, ar ties viena vieta užsikiš eismas, ar mažiau, bet ties keliomis. Beto, nebūtų tų posūkių, tai aplinkinėse siaurose mikrorajonų gatvėse susidarytų spūstys, kas irgi labai blogai.
              Pastačius Šiaurinę gatvę Senuku šviesoforas vis tiek liks?

              Comment


                Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
                Senukų šviesoforo nereikės nei vieno kai pastatys "Šiaurinės dobilą".
                Parašė Rembo3 Rodyti pranešimą
                Pastačius Šiaurinę gatvę Senuku šviesoforas vis tiek liks?
                Teoriškai galima būtų pastatyti dobilą, panašiai kaip prie Laisvės-Ateities, kad būtų galima naikinti šviesoforus. Tačiau kiek pamenu dar prieš krizę viešintus detaliuosius planus, tai nieko ten naikinti nesiruošta ir aplinkinės gatvės į dobilą nebuvo įtraukiamos (išskyrus degalinę su užkandinėmis).

                Comment


                  Skaitytojas 2017.01.15 14:51
                  Šaukštas deguto aplinkkelio statinėje

                  Justiniškių, Šeškinės ir ypač Pašilaičių gyventojams įsiliejimas į puikią aplinkkelio automagistralę pasirodė besąs nė kiek ne mažiau problemiškas negu skynimasis per kamščius prie Spaudos rūmų ir riedant Pilaitės prospektu. Pastarųjų seniūnijų, taip pat ir Fabijoniškių bei Santariškių vairuotojams, įsijungti į vakarinį aplinkkelį buvo numatyti trys taškai: Šiaurinės, Pavilionių ir Ukmergės gatvių viadukai.

                  Taupant lėšas ir šiaurinio aplinkkelio statybos klausimą ilgam dedant į stalčius, pastarojo viaduko buvo atsisakyta, o Ukmergės gatve judantiems, Fabijoniškių bei Santariškių gyventojams, įsijungimui į vakarinį aplinkkelį, įrengta nepatogi, labai ilgais šviesoforo signalais reguliuojama, primityvi sankryža. Skurdžiai esame ir tiek, pagalvoja vairuotojai, laukdami eilėje atlikti kairįjį posūkį, šioje nepatogioje sankryžoje.

                  Juk visa Ukmergės gatvės atkarpa nuo modernios prestižinės automagistralės iki puikiai įrengtos atkarpos Šeškinėje nutiesta primityviai ir nepatogiai; kentėti galima, na, o aplinkkelis traukiant į vakarus yra tikrai juk puikus. Visai kitokie reikalai yra aplinkkelio sankirtose su Pavilionių ir Šiaurine miesto gatve

                  Pavilionių gatvės jungtis su Justiniškių gatve per keletą dešimtmečių taip ir nebuvo sutvarkyta. Vairuotojams liejantis į pagrindinį miesto gatvių tinklą tenka net tris kartus sukinėtis 90 laipsnių kampu siauru nekokybišką dangą turinčiu keliuku. (...)

                  Atidarius paskutinę aplinkkelio atkarpą, Justiniškių gyventojams judėjimo reikalai šiaurės bei vakarų kryptimi pagerėjo nepaprastai, tačiau primityviai Pavilionių gatvės vakarinei atkarpai ir visiškai nesutvarkytai jos jungčiai su Justiniškių gatve krūviai padidėjo keleriopai ir, žinoma, artimiausioje ateityje jie dar ženkliai didės.
                  (...)

                  Judėjimas nuo pirmųjų aplinkkelio atidarymo dienų Pavilionių gatve, kaip jau sakyta, gerokai padidėjo ir žinoma augs.
                  O gatvių tinklą, vedantį į Pavilionių gatvę, galima ir reikia vertinti kaip absurdišką. Pagrindinė problema čia ne ta, kad nėra pastatytos ištisos Perkūnkiemio ir Pavilionių gatvių atkarpos.
                  Didžiausią problemą sudaro klaidingai suprojektuota ir transporto srautų tinkamai jau senai negalinti atlaikyti šiaurinė Gabijos gatvės, juosiančios žiedu trečiąjį Pašilaičių kvartalą, atkarpa. Pastaroji yra kone dvigubai siauresnė nei likusi didžioji Gabijos gatvės dalis, tačiau būtent šiaurine Gabijos gatvės dalimi į Ukmergės gatvę ir Laisvės prospektą, o taip pat ir į Fabijoniškes, juda pagrindiniai šios miesto dalies transporto srautai, pastarojoje Gabijos gatvės atkarpoje kyla dažni ir sunkiai išsisklaidantys transporto kamščiai. Atsidariusi trečioji vakarų aplinkkelio atkarpa kamščius Gabijos gatvėje turės tik didinti, daugeliui Fabijoniškių seniūnijos gyventojų tradicinis ir trumpesnis judėjimas Gabijos – Pavilionių gatvių trasa į aplinkkelį turės būt, matyt, malonesnis nei ilgesnė apylanka šiaurinėje Ukmergės gatvės atkarpoje. Nestatant rytinės Pavilionių gatvės jungties su Ukmergės gatve ne ką tepadės ir transporto dalies nukreipimas iš Gabijos gatvės į Pavilionių gatvę iš Gabijos žiedo šiaurinės atkarpos Leičių gatve. Galima žinoma tranzitiniam transportui nepatogią, Gabijos gatvės šiaurinę atkarpą ir išplatinti


                  http://www.15min.lt/gazas/naujiena/g...eje-221-733502
                  Paskutinis taisė Romas; 2017.01.15, 16:38. Priežastis: Nuoroda be pavadinimo. Pridėta citata

                  Comment


                    Visuomenės informavimas apie numatomą L.Giros gatvės nuo Gedvydžių g. iki B. Krivicko g., Vilniuje, rekonstravimą


                    www.vilnius.lt/index.php?812161717
                    Paskutinis taisė Romas; 2017.03.29, 19:45. Priežastis: Įkeltas dokumento fragmentas
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                      Visuomenės informavimas apie numatomą L.Giros gatvės nuo Gedvydžių g. iki B. Krivicko g., Vilniuje, rekonstravimą
                      www.vilnius.lt/index.php?812161717
                      Oho, tai spėju išasfaltuos tą miško keliuką
                      Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                      Marsrutai.lt tinklaraštis!
                      SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                      Comment


                        Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                        Oho, tai spėju išasfaltuos tą miško keliuką
                        Manau ne, juk iki B. Krivicko g.
                        Kiek atsimenu tai ten nesveikai susiaurėjusi gatvė. Tikėtis reikia praplatins
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          Tvarkys maždaug iki L. Giros g. 106 namo. Klausimas dėl išplatinimo geras, teoriškai galėtų, nes ateityje L. Giros g. kaip ir turėtų pasiekti M. Lietuvio g.
                          Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                          Comment


                            Tikra prioritetinė gatvė

                            Comment


                              Juk yra pdf failas, jame parašyta, kas bus daroma (platinama ir įrengiamos automobilių stovėjimo vietos). Aišku tik vėl meras blogas, nes pirmiau reikia tvarkyti Antakalnio gatvę. Pilaitėje irgi bus platinama gatvė ir įrengiamos automobilių stovėjimo vietos, irgi matyt blogai, nes Antakalnio gatvė dar nesutvarkyta.

                              Comment


                                Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                                Oho, tai spėju išasfaltuos tą miško keliuką
                                Jei kalbam apie ta kur i bajorus/visorius veda, tai jis jau seniai isasfaltuotas

                                Comment


                                  Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                                  Oho, tai spėju išasfaltuos tą miško keliuką
                                  išasfaltuotas jau

                                  Comment


                                    Žmones kalba, kad šiandien pradėjo trūkstamą Perkūnkiemio g. Atkarpą krapštyti. Gal kas ką žinote? Nejau tikrai pagaliau sujungs?

                                    Comment


                                      Parašė k0fis Rodyti pranešimą
                                      Žmones kalba, kad šiandien pradėjo trūkstamą Perkūnkiemio g. Atkarpą krapštyti. Gal kas ką žinote? Nejau tikrai pagaliau sujungs?
                                      Jei sklypų savininkai vėl neims reikšt pretenzijų, tai pabaigs.

                                      Comment


                                        Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
                                        Jei sklypų savininkai vėl neims reikšt pretenzijų, tai pabaigs.
                                        Bet lyg ir buvo teismai, jei pradėjo kažką daryti, vadinasi kažkoks sprendimas priimtas.

                                        Comment


                                          Perkūnkiemio g. sianden









                                          Paskutinis taisė bigfan; 2017.04.25, 19:05.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X