Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[ŠIA] Dviračių takai Šiauliuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    [ŠIA] Dviračių takai Šiauliuose

    Šiokia tokia naujiena: Šiauliuose gali atsirasti padorus dviračių takas palei Tilžės g., nors pats nelabai suprantu kur jie ten jį ties, turbūt tiesiog paaukos dalį šaligatvio ir panaudos jau esamas atkarpas. Ir pats takas ganėtinai realus, nes buvo skirti 7 mln Lt dviračių takams, kurie bus panaudoti dviračių takų tiesimui Vyturių g., Rėkyvos soduose, (jis lyg ir buvo pradėtas tiesti rugsėjį, nors turėjo pradėti vasaros pradžioje), bei Tilžės gatvėje.

    Viešojo transporto sustojimo aikštelių ir Dviračių tako Tilžės g. įrengimo, Šiauliuose, techninių projektų parengimo ir projektų vykdymo priežiūros paslaugų pirkimas

    Dviračių tako įrengimas Tilžės gatvėje nuo Gegužių gatvės iki Ragainės gatvės.


    Kitaip tariant nuo akropolio iki senojo viaduko per geležinkelį.
    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.05, 18:17.

    #2
    Negalėjau neįdėti Dviračių takas (?!) dviračių mieste

    Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 15:46.

    Comment


      #3
      Parašė Xedos Rodyti pranešimą
      Negalėjau neįdėti Dviračių takas (?!) dviračių mieste

      Atvaizdas
      Čia dar nieko.








      Comment


        #4
        Bet matai yra vienas esminis skirtumas: tavo nuotraukose takas bent jau nepaskendęs . Beje antroje ir ketvirtoje nuotraukoje tragedijos nematau. Labai dažnai tais takais pravažiuoja ir man tie vingiai visai netrukdo . O situacija prie Lieporių turgaus tai tikrai nervina. Toje nuotraukoje dar nieko, o vasara tai išvis pasaka ten .

        Comment


          #5
          Tai, kad apskritai Šiauliai nieko nesugeba pasistatyti be ES paramos (ir ne vien Šiauliai). Beje, ką tik atidarė naują dviračių taką Rekyvoje, bet aišku už ES eurus . Savivaldybė vos kelis šimtus tūkstančių sukrapštė, tai ką galvoti dar apie kažkokias gatves ar sankryžas, kai net dviračių takų nesugebama be ES pasistatyti........

          Atidaromas dviračių ir pėsčiųjų takas

          Dvi­ra­čių ta­kas įreng­tas so­di­nin­kų ir vie­tos gy­ven­to­jų pra­šy­mu. Anks­čiau Vy­tu­rių gat­vė­je pės­tie­siems ir dvi­ra­ti­nin­kams bu­vo ypač ne­sau­gu, nes čia ne­bu­vo nei kelk­raš­čio, nei ša­li­gat­vio, o au­to­mo­bi­lių eis­mas in­ten­sy­vu­s.

          Įgy­ven­di­nant pro­jek­tą „Vie­šo­jo trans­por­to inf­rast­ruk­tū­ros mo­der­ni­za­vi­mas Šiau­lių mies­te“ bu­vo įreng­tas 3,5 ki­lo­met­ro dvi­ra­čių ir pės­čių­jų ta­kas Vy­tu­rių gat­vė­je, da­lis ta­ko – re­konst­ruo­ta.

          Til­žės – Pra­mo­nės – Ba­čiū­nų gat­vė­mis su­da­ry­ta vien­ti­sa dvi­ra­čių tra­sa, su dvi­ra­čių ta­kų at­ša­ko­mis į Vy­tu­rių gat­vę bei į so­dų bend­ri­jas ir in­di­vi­dua­lių gy­ve­na­mų­jų na­mų kvar­ta­lus.

          Ta­ko įren­gi­mo dar­bai kai­na­vo be­veik 2,5 mi­li­jo­no li­tų, iš jų – 370 tūks­tan­čių li­tų skir­ta iš Šiau­lių mies­to biu­dže­to, ki­tos lė­šos – Eu­ro­pos Są­jun­gos struk­tū­ri­nių fon­dų pa­ra­ma. Dvi­ra­čių ta­ką įren­gė AB „Šiau­lių plen­tas“.
          http://www.skrastas.lt/?data=2013-07...&id=1374766401

          Comment


            #6
            Straipsnis iš Šiaulių krašto: pradės tiesti naują dviračių taką palei Tilžės gatvę. Nuo Akropolio iki pat viaduko per geležinkelį. Bet kaina.......Už tokią sumą turėtų nutiesti tikrai neblogą taką, o ne tik asfalto papilti.

            Tik labai labai gaila, kad takas tiesiamas palei Tilžės gatvę, ten ir taip takas "iš bėdos" jau yra. O palei Architektų gatvę nėra absoliučiai jokio tako. Architektų gatve taip pat būtų žymiai maloniau minti, nes ten nėra įvažiavimų į kokią nors teritoriją kas 50 metrų (bet reikėtų pervažiuoti geležinkelį). Tiesa, dviratininkų srautas TIlžės gatve, tikriausiai didesnis.......Na, bet yra kaip yra.

            P.S. Reikia tikėtis, kad Savivaldybė netemps gumos ir pristatyts tą projektą Šiaulių plentui.....

            Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 15:48.

            Comment


              #7
              Iki šiol taip ir neteko pravažiuoti praeitais metais įrengtu dviračių/ pėsčiųjų taku. Tiesa pasakius maloniai nustebino...

              Žemėlapis. Takas prasideda teis Vyturių/Bačiūnų g. sankryžą. Visas tako ilgis 3,5 km, kelių šimtų metrų atkarpa, važiuojant nuo Vyturių/Bačiūnų g. sankryžos, rekonstruota. Takas eina iki pat miesto ribos. Gal būtų galima sakyti, kad "tranzito" prasme takas eina į niekur, bet iki tako įrengimo ten nebuvo absoliučiai jokio takelio, taigi jis buvo reikalingas ne vien dviratininkams. Kitaip tarinat Šiaulių savivaldybė su ES fondų pagalba vykdo ne miesto plėtrą, bet įgyvendina gyvybiškai būtinus miestui projektus, kuriuos ir pati turėtų įgyvendinti, bet..... yra kaip yra. Šiauliai šiuo atžvilgiu iš bendro Lietuvos konteksto neiškrenta .



              05.11 Taigi tako pradžia už Vyturių/Bačiūnų g. sankryžos



              Žvilgsnis atgal



              Tokių suoliukų yra tikrai nemažai. Galbūt net per daug.....



              Žvilgnis atgal



              Paskutinis taisė Xedos; 2014.10.03, 22:20.

              Comment


                #8
                Takas kerta pervažą



                Į kadrą papuolė ir angelai sargai .



                Už vingio



                Pravažiavus stotelę, žvilgsnis atgal. Atrodo, kad ir jos buvo naujai įrengtos, nes iki tol normalių stotelių kaip ir nebuvo.



                Ženklai šiek tiek įsiterpia į tako plotį. Nemažas tako ilgis įrengtas prie pat gatvės, atskirtas atitvarais.

                Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 15:54.

                Comment


                  #9
                  Šalia tako įrengtos štai tokios dvi "stotelės" (dešinėje). Yra suoliuokai, dviračių stovai, prie vienos net Šiaulių žemėlapis......Dar vienas pastebėjimas: kai kur ženklinimas įrengtas nenuosekliai. Vienose vietose dviračių takas yra žymimas kaip kertantis gatvę ar įvažiavimą, o kai kur tik kaip paprasta pėsčiųjų perėja.





                  Pasisukus už dar vieno vingio.



                  Pavažiavus kiek toliau žvilgsnelis atgal.



                  Ir už dar vieno vingio, kurio, deja, nenufotografavau.

                  Paskutinis taisė Xedos; 2014.10.03, 22:21.

                  Comment


                    #10


                    Dar viena stotelė. Į kadrą pakliuvo ir gabalas šiukšlių dežės.....



                    O štai ir žemėlapis. Nelabai suprantu jo prasmės.....



                    Takas artėja prie pabaigos.



                    O štai ir pabaiga. Takas eina iki pat miesto ribos ir ten nutrūksta. Mano asmenine, subjektyvia, nuomone, geriausias takas Šiauliuose (neveltui praėjusiais metais atidarytas). Nereikia kirsti intensyvaus eismo gatvių, takas tikrai nenuobodus, vingiai paįvairina važiavimą, tik gaila, kad takas nelabai kur veda . Bet vietiniams tai tikrai super...

                    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.12, 20:53.

                    Comment


                      #11
                      Peržiūrėjus planuojamo naujo dviračių tako Tilžės g. projektą paaiškėjo, kad jis bus iš trinkelių, o ne asfalto.....Taigi.....O apie tai, kad "statybos prasidės artimiausiomis dienomis" buvo kalbama prieš du mėnesius ! Juk buvo rašoma, kad sutartis jau sudaryta, negi savivaldybė iki šiol Šiaulių plentui dar neperdavė projekto ? Gerai sukasi savivaldybė.
                      Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.03, 15:15. Priežastis: Kopija iš "Šiaulių eismas ir infrastruktūros projektai" temos.

                      Comment


                        #12
                        Vėl kalbama apie tą patį dviračių taką. Dar kovo mėnesį buvo kalbėta, kad darbai prasidės artimiausiomis dienomis......

                        Dviračiai riedės nauju taku

                        Per du mėnesius ketinama pradėti tiesti naują dviračių taką Tilžės gatvėje – atkarpą nuo Gegužių iki Ragainės gatvės. Tiesimo darbus atliks bendrovė „Šiaulių plentas“. Tiksli darbų užbaigimo data kol kas neaiški. „Viliamės, kad iki šių metų pabaigos naujuoju dviračių taku jau galėsime naudotis“, – teigia Šiaulių miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Andrius Androsovas.
                        http://etaplius.lt/belopant-duobes-a...dviraciu-takas
                        Paskutinis taisė Xedos; 2015.02.20, 18:52.

                        Comment


                          #13
                          Šiauliai – vis dar dviračių miestas?

                          Palaipsniui takus sujungs

                          Miesto meras Justinas Sartauskas sutinka, kad miesto infrastruktūra dviratininkams nėra gerai pritaikyta ir reikia dar daug kur pasitempti, kad mieste būtų galima važiuoti be jokių keblumų. Važiuojant dviračiu trūksta nuolydžių, nėra privažiavimų prie prekybos centrų, sąlygų važiuoti viaduku ar šaligatviais. „Norisi, kad Šiauliai pateisintų dviračių miesto vardą. Dabar po truputį darbai vyksta. Įrengtas naujas takas į sodus, prieš kolegiją (Šiaurės Lietuvos kolegija – Etaplius.lt past.) įrengta dviračių stotelė, ketiname pradėti 3,5 km ilgio Tilžės gatvės dviračių taką, iš pietinio rajono galima nuvažiuoti iki Rėkyvos ežero, Bubių link. Ateityje palengva takus apjungsim. Dabar reikia džiaugtis, kad gauname investicijų“, – teigia miesto galva. Jis pripažįsta, kad naujasis dviračių takas sodų link ne be trūkumų – nėra apšviestas, tačiau paaiškina, kad visos lėšos buvo skirtos dangai, apšvietimui jų tiesiog neliko. Tiesa, kad nėra platus, tačiau, anot mero, takas – ne lenktynėms skirtas. „Vietos prasilenkti dviems dviratininkams užtenka, po du greta vienas kito, žinoma, nepavažiuosi, – teigia jis. – O dėl ženklų neteko susidurti, kad būtų ant tako, juk pats važiavau dviračiu, kai buvo tako atidarymas“.

                          Galės važiuoti per viaduką

                          Po rekonstrukcijos Tilžės gatvės dviračių takas turėtų suspindėti dviračių takams žymėti skirtomis spalvomis, tad būsią lengviau kontroliuoti prekeivius, mėgstančius išsidėlioti prekes ant dviračių tako dalies, esančios priešais prekybos centrą. Dviratininkai šitą atkarpą kol kas turi įveikti tarsi su kliūtimis, saugoti praeivius ir sulaukti priekaištų dėl važiavimo, nors turėtų būti priešingai. J. Sartauskas sako nėra girdėjęs, kad takais, kurie yra skirti tik dviratininkams, važinėtų automobiliai, mieste tokie dalykai kontroliuojami.

                          Meras apgailestauja, kad rekonstruojant senąjį miesto viaduką, tuo pačiu nebuvo įrengta dviratininkams skirta važiavimo konstrukcija, esą dabar teks priimti esminius sprendimus. „Yra mintis kitąmet, vasarą, kai jau bus rekonstruotas Tilžės gatvės dviračių takas, vieną automobilių eismo juostą per viaduką atiduoti dviratininkams, kad miestiečiai iš centro galėtų važiuoti į Bubius“, – ateities viziją atskleidžia J. Sartauskas.
                          http://etaplius.lt/siauliai-vis-dar-dviraciu-miestas

                          Labai įdomu kaip atrodys viadukas atidavus vieną juostą dviratininkams....Kažin į kurią pusę galvoja atiduoti link "Pietinio" ar centro, o gal vidurinę juostą padaryti reversinę, bet manau, kad šiauliečiams tai būtų per daug sudėtingas išradimas . O gal dar persigalvos ir išvis nieko nedarys .

                          O tas mero pasakymas "darbai po truputį vyksta", na, nežinau, be naujo tako Vyturių g. ir senokai planuojamo tako Tilžės g. daugiau niekas nevyksta ir net nėra jokių planų. Kol iš ES fondų gauna eurų tol kažkas ir vyksta, o be ES nė iš vietos.

                          Minėtas takas Vyturių g. visgi, visai neblogas, bet jis niekur neveda (jis praktiškai tarnauja tik vietinių gyventojų poreikiams, bet anksčiau jie visiškai neturėjo jokio tako, taigi eilinį kartą už ES fondų pinigus vykdomi miestui būtini projektai, o ne plėčiama miesto infrastruktūra), o naujas takas Tilžės g. (apie kurį jau seniai kalba, bet nieko daugiau) vis tiek bus šalia judrios gatvės, reikės kirsti nemažai nuovažų (ir gatvių), važiavimas tikrai nebus toks malonus, nei kad pvz. taką nutiesus šalia Architektų g.

                          Važiuojant Architektų g. reikėtų kirsti kur kas mažiau nuovažų ar gatvių. Na, bet argumentas už Tilžės g. yra tas, kad ja turbūt važiuoja gerokai daugiau dviratininkų (ir nereikia kirsti geležinkelio......). Bet kas gi dabar važiuos Architektų g., kai ten absoliučiai nėra jokio tako .

                          O kol takai tik planuojami, šiek tiek su jumoru pažiūrėkime koks požiūris į dviračių infrastruktūrų yra Šiauliuose, besiskelbiančiuose "dviračių miestu" :

                          Paskutinis taisė Xedos; 2014.10.03, 22:25.

                          Comment


                            #14
                            Pradėtas tiesti takas Tilžės g. Atkrepkite dėmesį į darbų pradžios datą .



                            Tiesą sakant kol kas vyksta ne tiesimas, o senojo tako ardymas, plytelių iškėlimas.



                            Šią savaitę darbininkai atlieka paruošiamuosius naujo dviračių tako tiesimo darbus – pažymėta teritorija, ardomos senos šaligatvio dalys. Vėliau greta Tilžės gatvės bus nutiestas apie 3,2 km ilgio takas nuo Gegužių iki Ragainės gatvės. Dviračių tako rekonstrukcijai ir įrengimui bus skirta apie 2,5 mln. ES struktūrinių fondų ir Savivaldybės lėšų.

                            Geresnės kokybės plyteles iš išardytų šaligatvių kelininkai grąžins miestui, jos bus klojamos ten, kur šaligatvių būklė prasčiausia.
                            http://edem.siauliai.lt/lit/Apziuret...-statybos/1539

                            Dviratininkams bus daugiau erdvės.

                            „Dviračių tako plotis yra šiek tiek skirtingas atskiruose tarpuose, bet vidutiniškai 2,5 metro. 2 metrai – važiuojamoji dalis ir 0,5 metro yra apsaugos juosta“, – pasakoja UAB „Šiaulių plentas“ generalinis direktorius Juozas Aleksa.

                            Miesto savivaldybė tvarkys ir pėsčiųjų taką, kur gausu duobių. Dviratininkų ir pėsčiųjų erdvės bus žymimos raudona ir pilka spalvomis. Naują dviračių taką įrengti numatyta iki kitų metų birželio mėnesio.
                            http://etaplius.lt/lesu-stygius-mies...ntuotu-atkarpu

                            "Vidutiniškai 2,5 m.", bet kai kur tako plotis bus vos 1,5 m....(be "apsaugos juostos")
                            Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 15:49.

                            Comment


                              #15
                              Dviračių taką turėsim normalų:



                              Paskutinis taisė Xedos; 2015.02.13, 14:10. Priežastis: Ištrintos temos turinio neatitinkančios nuotraukos

                              Comment


                                #16
                                Dar visai neseniai ''pagyriau'', kad Vyturių g. takas turbūt geriausias Šiauliuose....



                                Panašu, kad tiesiant ar takus ar kelius šlaitams daug dėmesio nėra skiriama, nes neseniai statytuose objektuose jie yra gana dažnai išplaunami. Tiesa, dėl šios išgraužos turbūt yra kaltos labai stiprios liūtys, kurios buvo prieš keletą dienų, bet, visgi, eilinė vasaros liūtis neturėtų paplauti tako ar kelio. Labai įdomu kaip į šitą "reikalą" sureguos savivaldybė .

                                P.S. Beje, taką tiesė Šiaulių plentas, jau eilinis (trečias) Šiaulių plento statytas objektas, kuriame yra stipriai išplaunami šlaitai.
                                Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.15, 19:21.

                                Comment


                                  #17
                                  Netikras aliarmas . Puiku, kad rangovas vykdo savo įsipareigojimus. Įdomiausia, žinoma, ar pastebėjo, kad netoli pervažos išplautas dviračių takas.

                                  Be žinios dingo dviračių tako suolelių lentos

                                  Šiaulių Vyturių gatvėje užvirė gyventojų diskusijos. Po nakties dingo šalia naujojo dviračių tako įrengtų suolelių lentos. Beveik 3 kilometrų atstumu Vyturių gatvėje iš 11 suolelių liko tik jų rėmai.

                                  Tačiau kaip paaiškėjo, gyventojų triukšmas buvo bereikalingas, nes suoliukų mediena niekur nedingo. Pasak Šiaulių miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojo Andriaus Androsovo, gyventojai gali būti ramūs, nes suoliukai paprasčiausiai tvarkomi.

                                  „Bendrovė „Šiaulių plentas“ šiuo metu tvarko suolelių medieną. Kadangi buvo dar nepasibaigęs garantinis laikotarpis, o suolelių mediena neatlaikė oro ir kritulių poveikio ir pradėjo skeldėti, todėl buvo nuimtos lentos tvarkyti. Viskas yra kontroliuojama. Tikimės, kad artimiausiu metu suoleliai bus vėl sutvarkyti, kaip ir buvo. Rangovai atsiprašė, kad neperspėjo gyventojų ir juos išgąsdino. Kitą kartą žadėjo apie būsimus darbus juos informuoti“, - sakė A. Androsovas.
                                  http://snaujienos.lt/naujienos/miest...suoleli-lentos

                                  Comment


                                    #18
                                    Kelios nuotraukos iš dviračių tako tiesimo šalia Tilžės g. Anksčiau buvau nusiteikęs gana skeptiškai šio tako atžvilgiu, nes takas ten jau ir taip buvo, bet......kai pirmą kartą pravažiavau naujai paklotu dviračių taku, nuomonė pasikeitė .

                                    Kai kas maloniai nustebino. Šios plytelės yra skirtos ne dviračių takui, o pėsčiųjų. Nes pasirodo, kad bus keičiamos ir pėsčiųjų tako plytelės (tiesa, neaišku ar viso). Tai šiek tiek keista, nes viešojo pirkimo dokumentacijoje, nėra nė žodžiu užsiminta apie pėsčiųjų taką.......



                                    Takas link centro pusės, dviračių takas kairėje, pėsčiųjų takas dešinėje. Man iškarto pasirodė keista, tai kad pirmosios paklotos dviračių tako trinkelės buvo aukščiau, nei senosios pėsčiųjų tako. Be to, tiesiant dviračių taką, statybininkų technika pėsčiųjų take suformavo gana ryškias provėžas/"bėgius", jei plytelės nebūtų pakeistos situacija būtų liūdna.



                                    Važiuojame toliau.



                                    Naujai paklotos pėsčiųjų tako plytelės.



                                    Statybininkų inventorius .

                                    Paskutinis taisė Xedos; 2014.10.03, 22:27.

                                    Comment


                                      #19
                                      Šiuo metu nutiesta tik apie 250 metrų dviračių tako, liko dar 3 kilometrai.



                                      Ties priekyje esančia tvora baigiasi naujai nutiestas dviračių takas. Čia yra ir pati prolematiškiausia tako vieta: Lieporių turgavietė.



                                      Čia plytelės dar tik nuimtos. Bet prekybai statybos netrukdo, veiksmas vyksta .

                                      Paskutinis taisė Xedos; 2014.07.05, 20:52.

                                      Comment


                                        #20
                                        Ok, kai kitą kartą važiuosiu dviračiu ten, tai trenksiuosi į prekybininkų dėžes, kad bulvės išbyrėtų.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X