Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[ŠIA] Dviračių takai Šiauliuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vaizdas link "Pietinio", sankirta su K. Donelaičio g. Matumas ir čia labai prastas, bet jokio sferinio veidrodžio čia nebus.



    Iš toliau



    Ir sankirta su Ragainės g. nuo centro pusės.



    Pasibaigus dviračių takui, prieš viaduką, pasitinka toks vaizdas. Ženklas draudžiantis dviračių eismą, ir ženklinimas ant tako, rodantis neegzistuojantį dviračių taką. Dabar, kai dviračių takas jau baigtas, šis draudimas yra tikra rakštis, didelė dalis dviratininkų jį ignoruoja. Turbūt būtų geriau pasakyti, kad tik vienetai jo laikosi. Turbūt praeis bent keli metai kol situacija ties viaduku pasikeis.



    Bendras įspūdis visai neblogas, situacija tikrai pagerėjo, bet kelios vietos, sankirtos su Vairo ir K. Donelaičio g. ir toliau liks probleminiais taškais.
    Paskutinis taisė Xedos; 2015.06.06, 18:54.

    Comment


      Ar populiaru Šiauliuose nuomotis dviratį?

      Šiaulių turizmo informacijos centras bei Šiaulių „Aušros“ muziejus siūlo keliauti po miestą dviračiais. Ar dviračių nuoma Šiauliuose populiari? Ar dar liko ką nuomotis?

      „Aušros“ muziejus specialias aikšteles, kur galima išsinuomoti „Baltik vairo“ dovanotus dviračius, įrengė šių metų pavasarį. Dviračių aikštelės įsikūrusios prie Fotografijos muziejaus, Chaimo Frenkelio vilos bei Dviračių muziejaus. Pirma nuomos valanda yra nemokama. „Aušros“ muziejaus ryšių su visuomene skyriaus vedėjos pareigas laikinai einanti Asta Žemrietaitė sakė, kad per tris mėnesius dviračius išnuomojo 78 kartus. Vieną kartą gali būti išnuomojamas ir ne vienas dviratis. Dažniausiai nuoma naudojasi užsieniečiai, miesto svečiai.

      Paklausta, ar dažnai dviračiai į nuomos punktą grąžinami sugadinti, A. Žemrietaitė sakė, kad smulkių incidentų, kai pametamas atšvaitas, sulaužomas pedalas ar praduriama padanga, pasitaiko, tačiau žmonės dviračius saugo ir dažniausiai grąžina nesugadintus. Per nuomos laiką buvo pavogti du dviračiai. Dviračių nuomą Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvare ir „Beržynėlio“ parke siūlo ir Šiaulių turizmo ir informacijos centras. Centro darbuotojas, „Beržynėlio“ parke dviračius prižiūrintis Jonas Račkauskas sakė, kad dviračių nuoma dažnai naudojasi šeimos su mažais vaikais.

      Jis taip pat akcentavo, kad dviračius dažniau nuomojasi užsieniečiai, o populiariausias kelionės dviračiu maršrutas yra iki Kryžių kalno. „Manau, kad dviračių nuomos idėja Šiauliuose tikrai pasiteisino. Žmonės skatinami aktyviai leisti laisvalaikį“, – sakė J. Račkauskas.
      http://skrastas.lt/?data=2015-07-18&...&id=1436982362

      Comment


        Statybininkų/Gardino/Tilžės g. sankryžoje, kertant Statybininkų g. pagaliau atsiras šviesoforas pėstiesiems ir dviratininkams, bus gerokai mažiau painiavos. Buvau pradėjęs galvoti, kad šio šviesoforo išvis nebus, nes dviračių takas baigtas tiesti jau prieš kelis mėnesius. Gali būti perstatyti ir automobilių šviesoforai, nes brėžiniuose pažymėti ir jie, bet nesu dėl jų garantuotas.

        Comment


          Prasideda. Praėjo tik metai. Tikiuosi garantinis aptarnavimas yra.



          Be to, šalia Tilžės ir Vairo g. sankryžos jau pastatytas stulpas sferiniam veidrodžiui. Jis tikrai pagerins matomumą atvažiuojant dviračiu taku nuo centro.

          Paskutinis taisė Xedos; 2015.08.02, 20:35.

          Comment


            Pagaliau atsirado vilties, kad Lieporių turgavietės priekeivius iškels ten kur jiems ir vieta - nuo pėsčiųjų tako į turgavietės aikštę. Dviračių takas prie turgavietės taptų normaliai pravažiuojamas ir gerokai saugesnis, nebesimaišytų pirkėjai.

            Sprendžiamas Lieporių turgelio likimas

            Pasižiūrėsim, ar galima patraukti prekeivius nuo pėsčiųjų tako, kad nebūtų pavojinga ir jiems, ir klientams dėl greta važiuojančių dviratininkų. Ten yra keli žali plotai, kuriuos galima įrengti tinkamiau – iškloti trinkelėmis ir panašiai, nes žymėti linijas ant pėsčiųjų tako nei logiška, nei sveikintina“, – sako Šiaulių m. savivaldybės Administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

            Tiesa, Lieporių turgelyje vietos yra pakankamai, tačiau pastaraisiais metais visi prekeiviai panoro prekiauti būtent prie pėsčiųjų tako. Tačiau tikroji turgelio vieta yra tik tam skirtoje aikštėje. Tad prekeiviai neturėtų tikėtis, kad prekybos vietos bus žymimos, nes esą naujai suremontavus pėsčiųjų taką nėra tikslinga jį uždažyti. Kai bus nuspręsta, kas administruos turgelio darbą, paaiškės ar prekybininkams nebus liepta persikelti į aikštę.
            http://etaplius.lt/sprendziamas-liep...gelio-likimas/

            Comment


              Rekonstruojant Dvaro g. joje įrengtas dviračių takas.

              Dalis tarp Vilniaus ir Vytauto g. iš esmės baigta.

              Link Vytauto g.



              Apšvietimo stulpas viduryje dviračių tako. Link Vilniaus g.



              Link Vytauto g.



              Link Vilniaus g.



              Sankryža su Vytauto g., rekonstruojamos atkarpos pabaiga.



              Link Vilniaus g.



              Dviračių takas nuo Vytauto g.

              Paskutinis taisė Xedos; 2016.01.30, 18:23.

              Comment


                Perklojus plytelės Trakų gatvėje, pažymėta nauja dviračių tako atkarpa. Tik ji nepaženklinta nei ženklais, nei dviračio simboliu ant tako....

                Link Ežero g.





                Vaizdas atgal.





                Žvilgsnis atgal.



                Pabaiga. Sankryža su Ežero g.



                Vaizdas atgal.

                Paskutinis taisė Xedos; 2016.01.30, 17:20.

                Comment


                  Dar viena nauja, trumpa atkarpa Dubijos g., ties šv. Jurgio bažnyčia. Beje, nutiesta už verslininkų lėšas. Ruožas ties bažnyčia buvo tikrai tragiškas.

                  Link Tilžės g.



                  Link Draugystės pr.



                  Link Draugystės pr.



                  Link Tilžės g. Takas daro posūkį į dešinę link P. Višinskio g.





                  Viskas....



                  Žvilgsnis atgal.

                  Paskutinis taisė Xedos; 2016.01.30, 17:29.

                  Comment


                    Liūdna, bet, deja, posakis "Šiauliai - dviračių miestas" skamba beveik kaip anekdotas. Beje paraiškoje yra ir faktinė klaida - dviračių takais pasiekti Kuršėnų neįmanoma.

                    Nori „Dvi­ra­čių mies­to“, bet dviratininkų negerbia

                    Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bė tei­kia pa­raiš­ką tap­ti 2015 me­tų „Dvi­ra­čių mies­tu“ ir „Dvi­ra­čių sa­vi­val­dy­be“. Gi­ria­si, kad mies­te per­nai bu­vo at­nau­jin­ta 3,2 ki­lo­met­ro dvi­ra­čių ta­ko, mi­ni Šiau­lių ra­jo­ne esan­čius dvi­ra­čių ta­kus ir en­tu­zias­tų, ne Sa­vi­val­dy­bės, or­ga­ni­zuo­tus ren­gi­nius dvi­ra­ti­nin­kams. Ar Sa­vi­val­dy­bė rū­pi­na­si mies­to dvi­ra­ti­nin­kais?

                    Mi­ni­mi Šiau­lių ra­jo­no ta­kai

                    „Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos kon­kur­se da­ly­vau­ja­me, nes sie­kia­me, kad Šiau­liai vėl bū­tų ži­no­mi kaip dvi­ra­čių mies­tas. Tai su­si­ję su mies­to įvaiz­džiu. No­mi­na­ci­ja mies­tui su­teik­tų sta­tu­są, gar­bę“, – ko­men­ta­vo Sa­vi­val­dy­bės In­ves­ti­ci­jų ir mies­to plėt­ros sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė In­ga Mi­tu­zai­tė.

                    Jos tei­gi­mu, Sa­vi­val­dy­bė pa­tei­kė pa­raiš­ką, ku­rio­je iš­dės­ty­ti sa­vi­val­dy­bės praė­ju­sių me­tų dar­bai, skir­ti po­pu­lia­rin­ti su­si­sie­ki­mą dvi­ra­čiais ir ge­rin­ti inf­rast­ruk­tū­rą. Ke­tu­rių pus­la­pių pa­raiš­ko­je nu­ro­dy­ta, kad vie­nam šiau­lie­čiui ten­ka 0,57 met­ro dvi­ra­čių ta­ko. Per­nai Til­žės gat­vė­je at­nau­jin­tas 3,2 ki­lo­met­ro dvi­ra­čių ta­kas. Pa­raiš­ko­je dar pri­dė­ta, kad mies­te įreng­tos 42 au­to­bu­sų su­sto­ji­mo aikš­te­lės. Dar­bai kai­na­vo per 1,7 mi­li­jo­no eu­rų. Iš jų 1,4 mi­li­jo­no eu­rų – eu­ro­pi­nė pa­ra­ma.

                    Pa­raiš­ko­je nu­ro­dy­ta, kad iš Šiau­lių dvi­ra­čių ta­kais ga­li­ma pa­siek­ti Kur­tu­vė­nus, Kur­šė­nus, Kry­žių kal­ną, Kai­rių mies­te­lį. Pa­raiš­kos skil­tis su klau­si­mu, kiek vei­kia sto­vė­ji­mo-sau­go­ji­mo aikš­te­lių ša­lia ug­dy­mo įstai­gų, li­ko neuž­pil­dy­ta. Dar pa­raiš­ko­je nu­ro­dy­ta, kad per­nai bu­vo pa­reng­tas trans­por­to or­ga­ni­za­vi­mo Šiau­lių mies­te spe­cia­lu­sis pla­nas bei Jud­ru­mo pla­nas.

                    „Vis­kas da­ro­ma at­virkš­čiai. Bent jau ženk­lą, drau­džian­tį va­žiuo­ti dvi­ra­čiais, nuo se­no­jo via­du­ko nu­ka­bin­tų. Pa­gal ženk­lus Til­žės gat­vė, Auš­ros alė­ja skir­ta va­žiuo­ti dvi­ra­čiais. Ar taip yra? Ne­la­bai. Ant ta­kų su­sta­ty­ti šiukš­lių kon­tei­ne­riai. Taip ne­tu­ri bū­ti. Juk ne­sun­ku juos pa­trauk­ti, bet nie­kam neį­do­mu“, – ste­bė­jo­si S. Amb­ra­zas.

                    Jo nuo­mo­ne, per­nai Til­žės gat­vė­je at­nau­jin­tu dvi­ra­čių ta­ku ga­li va­žiuo­ti tik ke­li žmo­nės, o ne šim­tai. „Dvi­ra­čių ta­kas vie­to­mis – tik trys met­rai nuo di­džiu­lės par­duo­tu­vės. Kaip taip ga­li bū­ti? Jei vi­si šiau­lie­čiai pra­dė­tų va­žiuo­ti dvi­ra­čiais, bū­tų di­de­lė ava­ri­ja. Pa­da­ro ne­tei­sin­gą ta­ką ir pa­sa­ko­ja, koks jis ge­ras. Dėl to dau­giau dvi­ra­ti­nin­kų neat­si­ra­do ir neat­si­ras. Sa­vi­val­dy­bė­je dir­ba ne spe­cia­lis­tai. Jie ne­pa­de­da mies­tui“, – ma­no S. Amb­ra­zas.

                    Nė­ra są­ly­gų, nė­ra dvi­ra­ti­nin­kų

                    „Dvi­ra­čių kul­tū­ros ir inf­rast­ruk­tū­ros si­tua­ci­ją Šiau­liuo­se ver­tin­čiau ge­riau ne­gu blo­gai – vi­du­ti­niš­kai“, – sa­kė Šiau­lių sa­vi­val­dy­bės Kū­no kul­tū­ros ir spor­to sky­riaus ve­dė­jas Gin­ta­ras Ja­siū­nas.

                    Bet pri­pa­ži­no, kad Šiau­liams iki „Dvi­ra­čių mies­to“ ar „Dvi­ra­čių sa­vi­val­dy­bės“ rei­kė­tų pa­si­temp­ti. Nors mies­te skai­čiuo­ja­mas 61 ki­lo­met­ras dvi­ra­čių ta­kų, sau­gūs esą tik nau­ji. Ki­ti nu­trūks­ta ties san­kry­žo­mis, kur eis­mas ypač in­ten­sy­vus. Prob­le­miš­kiau­sia vie­ta jis įvar­di­ja Til­žės gat­vė­je esan­tį se­ną­jį via­du­ką. „Ties via­du­ku dvi­ra­čių ta­kas nu­trūks­ta. Juo va­žiuo­ti neį­ma­no­ma, dvi­ra­tį rei­kia va­ry­tis. Ki­tos pro­ble­mos – au­to­bu­sų sto­tis, mies­to vie­ša­sis trans­por­tas. Dėl to ši vie­ta dvi­ra­ti­nin­kams pa­vo­jin­ga, – sa­kė ve­dė­jas. – Gal­vo­ja­me, kaip tą si­tua­ci­ją iš­spręs­ti. Da­bar dvi­ra­čių ta­kui įterp­ti gat­vė per siau­ra. Ta­da pės­tie­siems ne­be­lie­ka vie­tos“.

                    Jis ma­no, kad dvi­ra­čių mies­tu ga­lė­tu­mė­me va­din­tis, jei gy­ven­to­jai kiek­vie­ną die­ną nau­do­tų­si dvi­ra­čiais. „To mies­te tik­rai nė­ra. Jei mies­te nė­ra sau­gių dvi­ra­čių ta­kų, kad dvi­ra­ti­nin­kas oriai ga­lė­tų va­ži­nė­ti po mies­tą, tai nie­kas ir ne­si­va­ži­nė­ja. Dėl to ne­si­ku­ria dvi­ra­čių krau­tu­vės, nuo­mos punk­tai. Nė­ra po­rei­kio. Vis­kas su­si­ję“, – aiš­ki­no G. Ja­siū­nas.

                    Jo tei­gi­mu, šie­met ar ki­tais me­tais Sa­vi­val­dy­bė ke­ti­na įreng­ti dau­giau dvi­ra­čių nuo­mos aikš­te­lių pie­ti­nė­je mies­to da­ly­je ir cent­re. Taip pat ža­da­ma ska­tin­ti vers­li­nin­kus prie įmo­nių įreng­ti aikš­te­les, pri­si­dė­ti prie jung­čių su ma­gist­ra­li­niu dvi­ra­čių ta­ku tie­si­mo.
                    http://skrastas.lt/?data=2016-02-05&...&id=1454600622

                    Comment


                      Isarde saligatvi prie Monikos sankryzos… gal asfaltuos?

                      Comment


                        Senojo viaduko šaligatviais vėl leidžiamas dviračių eismas.

                        Visai neseniai viaduku einančius ir važiuojančius dviračiais pasitinkantys kelio ženklai buvo pakeisti. Nuo šiol dviratį viaduku vėl galima minti.
                        Panašu, kad didesnių pokyčių, kaip vienos eismo juostos atidavimas dviračiams ar dviračių viaduko statymas, tikrai artimiausiu laiku nenusimato. Kuo, be abejo, nelabai ir tikėjome.

                        Taip pat tuomet buvo žadama, kad rekonstravus dviračių taką nuo pietinės miesto dalies iki viaduko, ši problema bus išspręsta. Tačiau atrodo, kad problemos sprendimu tapo tik ženklo pakeitimas.
                        http://etaplius.lt/persigalvojo-dvir...-viaduko-taku/

                        Comment


                          2014 m. J. Sartauskas, tuometinis meras, plovė smegenis apie tai, kad bus rekonstruojamas viadukas arba dviračiams atiduota viena juosta. Tuščiais pažadais tai tik ir liko.

                          Smagu, kad per viaduką vėl bus galima važiuoti "teisėtai", tačiau, kad yra saugumo problema esu linkęs sutikti, takas tikrai ganėtinai siauras. Nuo ženklų pakeitimo (uždraudimo ar leidimo) ši situacija nepagerėjo.



                          2014 metų žodžiai:

                          Meras apgailestauja, kad rekonstruojant senąjį miesto viaduką, tuo pačiu nebuvo įrengta dviratininkams skirta važiavimo konstrukcija, esą dabar teks priimti esminius sprendimus. „Yra mintis kitąmet, vasarą, kai jau bus rekonstruotas Tilžės gatvės dviračių takas, vieną automobilių eismo juostą per viaduką atiduoti dviratininkams, kad miestiečiai iš centro galėtų važiuoti į Bubius“,
                          http://etaplius.lt/siauliai-vis-dar-dviraciu-miestas/

                          Comment


                            Statybininkų g. sutvarkytas turbūt vienas iš prasčiausių takų mieste. Smagu, kad pamažu atsiranda tradicija tvarkomuose šaligatviuose išskirti ir dalį dviračiams, tik reikia tikėtis, kad neužmirš ir ženklinimo.













                            Comment


                              Gražu, Šiauliai pastaruoju metu pradeda maloniai stebinti. Įrengus ženklinimus turėsit tikrai neblogas atkarpas dviračiams.

                              Comment


                                Nuo Monikos iki Tilzes…:

                                Comment


                                  Dviračių takas Dvaro g.

                                  Dviračių takas ir stulpas viduryje jo.



                                  Tako atkarpa tarp Vilniaus g. ir Aušros al.







                                  Comment






                                    Comment


                                      Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                                      Be komentarų...nebent čia savotiška prevencinė priemonė, tam kad dviratininkai sustotų pasitikrinti ar nieks neišsuka iš kiemo
                                      Paskutinis taisė Xedos; 2016.05.22, 15:58.

                                      Comment


                                        Matyt kažko nepastebiu, bet....Kur ta prevencinė priemonė ? .

                                        Comment


                                          Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                                          Matyt kažko nepastebiu, bet....Kur ta prevencinė priemonė ? .
                                          Nagi, borteliai! Matyt, brigados viršininkas su dviračiu nevažinėja, kad nerūpi sklandžiai, be "linksmųjų" bortelių pravažiuoti čia...???

                                          Comment

                                          Working...
                                          X