Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[ŠIA] Dviračių takai Šiauliuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Parašė Panev Rodyti pranešimą
    Kodėl pasirinko tuos baisius pigius full-suspension dviračius (kartais pavadinami radiatoriais dėl savo didelės masės)? Jie nei laikys, nei patogu bus su jais važiuot. Pigios pavarų sistemos greit išsiderins ar išvis subyrės, tos „pilnos amortizacijos“ (iš tikrųjų supyklos) elementai greitai pradės girgždėt, braškėt. Šiaip pilna amortizacija naudojama tam kad ratai, važiuojant nelygiu paviršiu, neprarastų sukibimo, o ne komfortui.

    Už jų kainą buvo galima paimti žymiai patvaresnius miesto dviračius (1 pavaros ar 3-jų) tokio tipo: nuoroda, panašius į esančius Vilniuje. Drįsčiau teigti, jog ir atrodytų stilingiau, ne taip „drakoniškai“. Tas pats Baltik vairas tokius gamina ir keista jog nepasiūlė.
    Manau, kad nereikia atmesti ir tokio varianto, kad Baltik Vairui reikėjo pravalyti dviračių sandėlius.

    Tęsiant apie dviračių takus, sužymėta visa likusi trasa iki viaduko per geležinkelį (bendras ilgis - 3,25 km).

    Kadras ties Splius.




    Plytelės čia dar visai geros. Manau, kad būtų įmanoma išsiversti ir su paprasčiausia dviračių juosta, nes dangos būklė dar tikrai nėra tokio bloga (ypač turint omenyje, kokios būklės takų yra kitose miesto vietose.....). Tai galioja beveik visai atkarpai tarp viaduko ir Pramonės/Tilžės g. sankryžos. Bet, žinoma, išskyrus dviračių takų raudonomis trinkelėmis jis taps gerokai lengviau pastebimas ir galbūt šiauliečiai po truputį supras, kad tai zona skirta dviratininkams. Tikiuosi.
    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.13, 16:39.

    Comment


      #82
      Keista, kad tik dabar pastebėjau kokia klaidinanti informacija yra stende, esančiame šalia aikštės prieš Šiaurės kolegiją. Ši aikštės dalis buvo rekonstruota, jei neklystų, prieš 2 metus. Bet tai nėra esminis aspektas.



      Esmė yra ta, kad dviračių takų tinklas pateikiamas stende neatitinka tikrovės. Užsimerksiu prieš tai, kad daugelis čia pažymėtų takų egzistuoja tik popieriuje ir yra apgailėtinos būklės.

      Įdomiausias faktas yra dviračių takas Architektų ir Žemaitės gatvių atkarpose iki Dubijos gatvės. Ten nėra net šaligatvių, apie jokį dviračių taką nėra net kalbos. Projektą parengė Šiaurės Lietuvos kolegija, bet šiam projektui buvo skirtos ES lėšos. Negi nėra jokios kontrolės ? Ši informacija visiškai neatitinka tikrovės. Beje, stende informacija pateikiama 3 kalbomis, taigi atsiranda galimybė suklaidinti ir neapdairius turistus.

      Dar juokingiau, kad nėra pažymėtas dviračių takas Baltų g. Ši aikštės dalis buvo rekonstruota jau praėjus keliems metams po gatvės įrengimo, taigi šis takas tikrai galėjo būti pažymėtas, tam nebuvo jokių kliūčių.

      Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.14, 19:57.

      Comment


        #83
        Tai tiesiog neįtikėtina. Ir su tokia infrastruktūra mes dar norime tapti dviračių miestu vėl. Kiti miestai jau seniai mus aplenkė. Čia gal planas 2030 metams? .

        Comment


          #84
          Parašė meskisz Rodyti pranešimą
          Tai tiesiog neįtikėtina. Ir su tokia infrastruktūra mes dar norime tapti dviračių miestu vėl. Kiti miestai jau seniai mus aplenkė. Čia gal planas 2030 metams? .
          Galime norėti tapti dviračių miestu, bet reikia tiesti dviračių takus ir gerinti infrastruktūrą, o ne tik tuščiai kalbėti. Jei šios kadencijos savivaldybės taryba nori Šiauliams sugrąžinti dviračių miesto etiketę reikės labai pasistengti, nes kol kas Šiauliuose tėra keli normalūs dviračių takai.

          Labiausiai piktina tai, kai į jau esamus takus žiūrimą taip tarsi su jais viskas yra gerai, juk takas yra. Bet realybėje nemaža dalis takų yra apgailėtinos būklės. Įdomu ką dviračių infrastruktūros labui nuveiks ši savivaldybė, nes planų ir darbų yra tikrai daug.

          Pratęsiu temą apie dviračių nuomos sistemą. Nuomos punktas prie Fotografijos muziejaus:



          Šalia jo nėra visiškai jokios informacijos, kad tai yra dviračių nuomos punktas, o ne tik kelių gyventojų prie stovų prirakinti dviračiai. Jei nežinočiau, kad tai yra dviračių nuomos punktas, tikrai nešautų į galvą, kad čia galima išsinuomoti dviratį. Nedidelis stendas tikrai nepamaišytų.

          Comment


            #85
            Nuotraukos iš tiesiamo tako šalia Tilžės g. Atkarpa nuo "Tomo" viešbučio iki "Splius"

            Šešėliai šiek tiek pagadino nuotraukas....Link centro



            Tilžės/Aukštabalio/J. Jablonskio g. sankryža.



            Žvilgsnis atgal



            Už sankryžos.



            Atgal link Tilžės/Aukštabalio/J. Jablonskio g. sankryžos

            Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.26, 10:32.

            Comment


              #86
              Vienintelė tako trasos vieta, kur dviračių takas bus atskirtas nuo pėsčiųjų



              Žvilgsnis atgal





              Link centro. Šioje vietoje atsirado nemažai vingių



              Link centro

              Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.26, 10:33.

              Comment


                #87
                Atgal



                Link centro. Takas kerta nuovažą. Tvora vis dar stovi, nes ten bus įrengti ratų atmušėjai.



                Dar vienas vingis.



                Vaizdas atgal.



                Link centro. "Tamsiojoje pusėje" .

                Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.26, 10:33.

                Comment


                  #88
                  Atgal link vingio.



                  Tilžės/Pramonės/Kelmės g. sankryža



                  Atgal link "tamsiosios pusės". Ši trumpa tako atkarpa yra vienintelė, kurioje dviračių takas yra platesnis už pėsčiųjų. Bet įtakos turbūt turi ir tai, kad visai šalia yra dar vienas platus takas...



                  Už sankryžos, link centro. Čia takas labai susiaurėja.



                  Vaizdas atgal link Tilžės/Pramonės/Kelmės g. sankryžos

                  Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.26, 10:33.

                  Comment


                    #89
                    Jei čia nebus įrengti ratų atmušėjai pėstieji tiesiog vaikščios dviračių taku, nes kito pasirinkimo nelabai ir yra.



                    Vaizdas atgal.



                    Šalia "Splius. Dalis viešojo transporto įvažos yra paaukojama dviračių takui, bet problemų VT tai nesudarys, nes ji ir taip buvo turbūt pati plačiausia Šiauliuose. Tačiau yra paliekama vieta nedidelei stovėjimo aikštelei, kas reiškia, jog dviračių takas ir čia bus labai siauras, nes atidavus visą šią zoną dviračiams, VT keleiviai išliptų tiesiai į dviračių taką...



                    Atgal.



                    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.26, 10:34.

                    Comment


                      #90
                      Link centro



                      Atgal link "Splius"



                      Link centro. Kol kas tiesimo darbai baigiasi čia.

                      Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.26, 10:34.

                      Comment


                        #91
                        Pildosi blogiausias scenarijus: nebus jokių pokyčių, "trumpalaikė" priemonė taps amžina.

                        Baigiamas rekonstruoti dviračių takas iki viaduko: kas toliau ?

                        Dviračių tako Tilžės gatvėje nuo Gegužių iki Ragainės gatvės rekonstrukcijos darbai bus baigti birželio mėnesį, tad kas laukia dviratininkų po to, kai naujas modernus raudonų plytelių takas pasieks viaduką? Valdininkai tikslaus atsakymo dar neturi, aišku tik viena, kad grandioziniams darbams trūksta lėšų.

                        Miestui brangiai kainuotų

                        Dviratininkams, privažiavus viaduką, tenka susidurti su dviračių eismą draudžiančiu ženklu – dviratį reikia persivaryti dėl pėsčiųjų ir kitų dviratininkų saugumo. Panašu, kad po dviračių tako Tilžės gatvėje rekonstrukcijos situacija liks niekuo nepakitusi, mat daryti atskirą konstrukciją per viaduką dviratininkams – miestui per didelė finansinė našta.

                        Birželio 30-ąją pasibaigus rangos darbams, darbų tęstinumo tikimasi, tačiau kaip dviračių takas drieksis toliau, kol kas dar tik svarstoma.

                        „Dviračių takams įrengti visam Šiaulių regionui buvo skirti tik du milijonai litų, tad galvoti apie atskirą konstrukciją dviračiams per viaduką, būtų per drąsu – tai miestui per brangiai kainuotų. Darbų tęstinumui bus skirti pinigai iš kito finansinio laikotarpio, apie projektines lėšas dar negalime kalbėti“, – sako Šiaulių miesto savivaldybės Investicijų ir miesto plėtros skyriaus l.e.p. vedėja Ija Jencienė.

                        Realiausia – palikti tokį, koks yra

                        Valdininkė sako, kad yra svarstomi keli variantai, kaip dviračiams pasiekti miesto centrą. Vienas iš jų – atsisakyti vienos eismo juostos, tačiau vargu, ar tada džiaugtųsi vairuotojai. „Sulauktume automobilių vairuotojų pasipriešinimo, būtų nesaugu ir dviratininkams, greičiausiai tokiam sprendimui nepritartų ir policija“, – svarsto I. Jencienė.

                        Anksčiau išsakyta mintis, kad dviračių takas galėtų eiti Dubijos gatve ir miesto centrą dviratininkai pasiektų viaduku per geležinkelį šalia Geležinkelio stoties, kol kas negali būti plėtojama. Kaip tai būtų įmanoma atlikti, turėtų atsakyti projektuotojai. Savivaldybė neturi šių specialistų, tektų pirkti jų paslaugą. „Kol kas apsistojama ties realiausiu variantu – palikti viaduką tokį, koks yra, ir tiesti dviračių taką toliau, kitoje viaduko pusėje. Lėšos jau būtų skiriamos iš kito finansinio laikotarpio“, – sako pašnekovė.
                        http://etaplius.lt/baigiamas-rekonst...uko-kas-toliau

                        Comment


                          #92
                          Ilgai laukti nereikėjo.

                          Pavogti du „Aušros“ muziejaus nuomojami dviračiai

                          Ketvirtadienį, apie 16:50 val., Šiaulių „Aušros“ muziejaus padalinyje – Dviračių muziejuje buvo išnuomoti du dviračiai. Pagal sutartį dviračiai turėjo būti grąžinti iki 18 val., tačiau jie nuomos punkto nepasiekė su nuomininku susisiekti nepavyksta. Policijai pranešta vakar, penktadienį. Nuostolis – apie 130 eurų.
                          http://etaplius.lt/pavogti-du-ausros...jami-dviraciai

                          Comment


                            #93
                            Metų metais nesu žiūrėjęs Šiaulių televizijos, bet pasisekė įsijungti pačiu metu.

                            Nesu tikras kas kalbėjo reportaže, bet turbūt arba iš infrastruktūros skyriaus arba tiesiog savivaldybės atstovė spaudai. Taigi, teigė, kad per dvejus metus planuojama pasirašyti rangos sutartį naujam dviračių takui tiesti nuo Tilžės g. viaduko (kur baigsis dabar tiesiamas takas) iki pat TILŽĖS PC.

                            Taip pat sakė, kad planuojama darbus vykdyti dviem etapais: I etapas darbai ties viaduku (teigė, kad kaina gali būti nemaža), o kita dalis iki TILŽĖS PC. Tik nepasakė kaip eis trasa, nes jau ne vieną kartą buvo teigiama, kad takas eis palei Dubijos g. po to Draugystės pr. iki Vilniaus g. Įdomiausia kas bus daroma ties viaduku. Bet kokiu atveju naujienos neblogos.

                            Comment


                              #94
                              Didesnio "Stop" ženklo turbūt jau negalėjo įrengti....Būtų užtekę ir mažesnių matmenų ženklo.



                              Ženklas pirmame fone įrengtas visiškai ne vietoje. Ženklas antrame fone žymintis tik dviračiams įrengtą taką yra pirmas toks Šiauliuose. Manau, kad neklystų taip teigdamas.



                              O čia antrasis, kitoje tako pusėje. Čia bus vienintelė atkarpa Šiauliuose, kurioje takas bus skirtas tik dviratininkams (bent kol kas). 200 m. "dviračių" mieste...

                              Paskutinis taisė Xedos; 2015.05.17, 22:41.

                              Comment


                                #95
                                Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                                Didesnio "Stop" ženklo turbūt jau negalėjo įrengti....Būtų užtekę ir mažesnių matmenų ženklo.

                                Atvaizdas


                                Ženklas pirmame fone įrengtas visiškai ne vietoje. Ženklas antrame fone žymintis tik dviračiams įrengtą taką yra pirmas toks Šiauliuose. Manau, kad neklystų taip teigdamas.

                                Atvaizdas


                                O čia antrasis, kitoje tako pusėje. Čia bus vienintelė atkarpa Šiauliuose, kurioje takas bus skirtas tik dviratininkams (bent kol kas). 200 m. "dviračių" mieste...

                                Atvaizdas
                                Reiktų reglamentuoti, kad dviračių takams skirti ženklai būtų "0 dydžio" (t.y. patys mažiausi). Dviračių greičiai labai retai prilygsta automobilių ir būtų sunaudojama mažiau skardos. Kiti dydžiai, manau, tik išimtiniais atvejais.

                                Comment


                                  #96
                                  Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                                  Reiktų reglamentuoti, kad dviračių takams skirti ženklai būtų "0 dydžio" (t.y. patys mažiausi). Dviračių greičiai labai retai prilygsta automobilių ir būtų sunaudojama mažiau skardos. Kiti dydžiai, manau, tik išimtiniais atvejais.
                                  Savaime suprantama. Toks "Stop" ženklas bus ne vienas, atrodo trys. Man ganėtinai keista, kad ant viaduko, ženklas, kuris draudžia dviračių eismą yra mažesnio formato, kas yra visiškai logiška. Tačiau rekonstruojant taką visur sustatyti didelio formato ženklai....Tikrai užtektų ir mažesnių...

                                  Paskutinis taisė Xedos; 2015.05.18, 13:59.

                                  Comment


                                    #97
                                    Pasityčiojimas iš dviratininkų: Lyros g. stoginės pastatytos ant dviračių tako. IŠ pradžių jo danga buvo suskaldyta įrengiant įvažą, o dabar takas jau visiškai užstatytas. Tiesa, jis neturi oficialaus dviračių tako statuso, bet, de facto, tai buvo dviračių takas. Dabar visi važiuos pėsčiųjų taku.



                                    Beje, baigtas tiesti dviračių takas šalia Tilžės g. tarp Gegužių ir Ragainės g.
                                    Paskutinis taisė Xedos; 2015.05.21, 15:35.

                                    Comment


                                      #98
                                      Oho, net nemaniau, kad įmanoma taip ciniškai sudarkyti taką. Puikią valdžią turit, šiauliečiai.
                                      Lietuva visiems.

                                      Comment


                                        #99
                                        Dviračių takas šalia Tilžės g., link centro. Čia dviračių takas buvo įrengtas autobusų įvažos ir aikštelės sąskaita.



                                        Į priešingą pusę.



                                        Pavažiavus toliau, sankirta su Vairo g. Ši vieta yra pavojinga, pastatas visiškai užstoja matomumą. Atrodo čia bus įrengtas sferinis veidrodis, norint pagerinti matomumą, bet ši vieta vis tiek išliks probleminė



                                        Vaizdas atgal



                                        Reklama įrengta visiškai nevietoje.

                                        Comment


                                          Vaizdas atgal. Matomumas iš kairės nulinis



                                          Link centro. Manau galima sakyti, kad čia dviračių takas yra šiek tiek per platus, nes pėstieji sunkiai prasilenks ir eis dviratininkų takų. Nors ir pėsčiųjų čia, visgi, tikrai ne daug.



                                          Link "Pietinio"



                                          Vėlgi, link "Pietinio". Sankirta su Pagėgių g.



                                          Pravažiavus sankirtą su K. Donelaičio g. Link centro. Suolelis šalia VT įrengtas puikioje vietoje, tiesiai ant dviračio tako. Bet, visgi, čia vietos tikrai nedaug.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X